Wat een bijzettafel over jou zegt 0 510

Wat een bijzettafel over jou zegt

Waarschijnlijk heb je wel gewoon een bijzettafel in je woonkamer staan. Die heb je ooit eens gekocht toen je je woning ging inrichten. Of je hebt hem op een later moment gekocht omdat je oog erop viel en je dacht dat het je woning helemaal af zou maken. Dit is allemaal minder toevallig dan je denkt. Het tafeltje zegt namelijk heel veel over wie je bent en hoe je in elkaar steekt. Het is daarom ook slim om eens te bekijken hoe dit zit en wat je zelf met deze informatie kunt. Zo kan je de ideale bijzettafel vinden om jouw woning te completeren.

Het praktische gebruik

De meeste mannen kijken op een simpele manier naar het bijzettafeltje. Het is dan in ieder geval zaak dat deze praktisch te gebruiken is. Dat betekent dus dat je kijkt naar wat de oppervlakte van het blad is en wat je hier allemaal op kwijt kunt. Bovendien is het wel zo fijn wanneer het tafeltje de juiste hoogte heeft. Op die manier kan je er optimaal van genieten. Vaak gaat het dan om de meest simpele modellen. Gewoon een tafeltje op vier poten zonder dat er veel bijzondere vormen bij komen kijken. Dit is natuurlijk altijd een optie. Er is echter nog zo veel meer te vinden.

Kijken bij de specialist

Omdat er zoveel meer mogelijk is, is het slim om te kijken wat de specialist op dit gebied allemaal te bieden heeft. Kies je voor een bijzettafeltje bij bijzettafel.nl, dan kan je er zeker van zijn dat je precies vindt wat je zoekt. Dat komt omdat hier werkelijk elk model en elk type te vinden is. Dat gaat dan dus om vormen, kleuren en verschillende hoogtes. Allemaal zaken die je tot op heden misschien niet serieus uitzocht, maar waar je dus wel veel aan kan hebben. Alle reden om dit dus wel ook gewoon te gaan doen. Zo maak je de kamer pas echt helemaal af.

Ga uit van de vorm

Wanneer je gaat zoeken naar een nieuwe bijzettafel. Gaan dan eens van de belangrijkste kenmerken uit. Kijk dan bijvoorbeeld eerst eens naar de vorm. Het verschil tussen een ronde bijzettafel en een vierkante bijzettafel is veel groter dan je misschien denkt. Alleen al omdat het dus ook een grote rol speelt in de manier waarop je het tafeltje gaat gebruiken. Het is daarom dus juist ook zo belangrijk om als eerste te kijken naar de vormen die geboden worden. Aan de hand daarvan kan je dan verder zoeken naar een passend model dat je zo in je woonkamer kan plaatsen als onderdeel van je interieur.

Kleuren en hoogtes bepalen

Wanneer je de ronde of vierkante vorm hebt gekozen, kijk je naar de andere kenmerken. De kleuren zijn bijvoorbeeld belangrijk. Heb je een modern en strak interieur? Dan passen daar andere kleuren bij dan bij een meer landelijk interieur. Dit heeft ook zijn weerslag op de materialen die je kiest voor het bijzettafeltje. Daarnaast ga je op zoek naar een tafeltje dat precies de juiste hoogte heeft. Zo ziet alles er mooi strak uit en vormt het een geheel. Dat zal het plezier van wonen in jouw woning ook alleen maar flink groter voor je maken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drugs op festivals blijven een groot probleem 0 226

Drugs op festivals blijven een groot probleem

We zitten weer volop in het festivalseizoen. Heerlijk nu na twee jaar weer alles kan en mag. Voor met name jongeren een prachtige tijd waar ze te lang niet van konden genieten. Helaas heeft dit ook weer voor een groei in het aantal druggerelateerde slachtoffers gezorgd. Ook de hoeveelheid mensen met een drugsverslaving neemt weer toe.

Drugs op festivals is al jaren een groot probleem. Hoewel het illegaal is, is er maar weinig toezicht op te houden. Ook zijn er veel schimmige partijen beschikbaar op festivals. Mensen die verkeerde drugs verkopen. Het komt geregeld voor dat jongeren in het ziekenhuis belanden door de drugs die zij hebben genomen. Om over de gevolgen op de lange termijn nog maar te zwijgen. Deskundigen buigen al jaren hun hoofd over dit probleem. Want hoe los je iets op wat zo diepgeworteld is in de festivalcultuur?

Schreeuw om landelijke richtlijnen

Hoewel we allemaal weten dat de drugs op festivals illegaal te noemen is, zijn er eigenlijk maar weinig landelijke richtlijnen waar festivals aan moeten voldoen. Er zijn geen standaard preventieve maatregelen die uitgevoerd moeten worden om een vergunning te krijgen. Volgens experts zou dit echter wel eens de oplossing kunnen zijn.

Als preventiemedewerkers samen met de organisatoren in overleg gaan en standaard bij ieder festival maatregelen doorvoeren, dan kan dit verschil maken. Zo pik je de verkopers van drugs er al snel uit en pak je ook die mensen eruit die ‘gewoon’ drugs op zak hebben. Op die manier maak je een festivalbezoek veiliger en zorg je er voor dat er minder gelegenheidsuitjes zijn waarbij drugs vaak wordt genomen.

Op de lange termijn kan dit zelfs schelen in de hoeveelheid mensen die zich jaarlijks aanmelden in een afkickkliniek. Afkicken drugs: het is ongelooflijk lastig. Vaak is hier professionele hulp bij. Veel mensen geloven dat ze het bij die ‘ene keer’ kunnen houden op een festival. De grootste verslavingen beginnen echter vaak op zulke plekken. Als je deze bron aan kunt pakken, zou dat al veel verslavingen kunnen voorkomen en festivals opnieuw een veiligere plek kunnen maken.

Jongeren mogen geen strafblad krijgen bij drugsbezit

Al jaren beschikken we over een ogenschijnlijke tegenstrijdige strafregel. Hierbij is het verboden om drugs te verkopen, maar mag je wel onder invloed zijn. Toch is dit een regel die, volgens preventie-experts, niet aangepast hoeft te worden. Het is juist voor jongeren van belang dat zij met eventuele problemen kunnen komen.

Bedenk maar eens wat er gebeurt als een jongere onder invloed van drugs totaal niet lekker wordt. Deze jongere verkeert dan in een groot gezondheidsgevaar. Als er echter een strafblad staat op het onder invloed zijn van drugs, dan kan dit genoeg reden zijn voor deze jongere om zich niet bij de dokter, het ziekenhuis of simpelweg de EHBO-post van het festival te melden. Dit kan tot zeer gevaarlijke situaties leiden. Daarom is het belangrijk dat iedereen onder invloed van drugs ergens terecht kan. Zo kan er vroegtijdig worden ingegrepen en voorkom je gezondheidsproblemen op de lange termijn.  

Het voorkomen van conflicten rondom re-integratie 0 206

Het voorkomen van conflicten rondom re-integratie

Je krijgt vroeg of laat te maken met (ziekte)verzuim onder personeelsleden als je ondernemer bent of aan het hoofd staat van een organisatie. De meesten van hen gaan binnen enkele weken weer aan het werk, maar helaas komt het ook vaak voor dat een zieke werknemer langer uit de roulatie blijft. Je bent in dat geval verplicht om samen met de werknemer in kwestie te zorgen voor een effectief re-integratietraject. Er zijn twee manieren om de medewerker te laten terugkeren op de werkvloer: eerste spoor re-integratie en tweede spoor re-integratie. Bij eerste spoor re-integratie gaat de werknemer bij de huidige werkgever aan de slag en krijgt die eventueel een aangepaste of een nieuwe functie. In het geval van re-integratie tweede spoor wordt de medewerker begeleid bij het zoeken van passend werk bij een andere werkgever.

Ben jij ook werkgever en heb je vragen over re-integratie? Vraag jij je bijvoorbeeld af of je de juiste stappen zet? De experts van een re-integratiebureau in Rotterdam of een andere plaats kunnen je bijstaan in re-integratietrajecten bij arbeidsongeschiktheid en het voeren van bezwaar en beroep bij arbeidsongeschiktheid. Ook hebben zij een antwoord op al je vraagstukken als je eigenrisicodrager voor de Ziektewet bent.

Voorkom juridische geschillen

Soms ontstaan er rondom re-integratietrajecten conflicten, waaronder onenigheid over de exacte betekenis van de term passende werkzaamheden. Ook verdeeldheid in het kader van re-integratie is aan de orde van de dag, bijvoorbeeld over het aantal re-integratie-uren. In bepaalde situaties zijn er meningsverschillen over het functioneren. Verder komt het geregeld voor dat werkgevers er een dubbele agenda op nahouden, omdat ze graag van de zieke werknemer af willen. Maar hoe het ook zij, doe je er als werkgever verstandig aan je uitgebreid te laten informeren en begeleiden. Dan ben je goed voorbereid en voorkom je juridische geschillen als er onverhoopt toch een conflict ontstaat.

Een slepend juridisch proces wil je immers koste wat het kost voorkomen. Daarom is het cruciaal om onzekerheden en onduidelijkheden samen met de werknemer te bespreken en op een zo goed mogelijke voet te blijven. Proberen elkaars belangen te begrijpen en elkaar te respecteren, is daarbij een helpende factor.

Oplossingen bij ongewenste omgangsvormen

Slachtoffers van ongewenste omgangsvormen zouden terecht moeten kunnen bij een externe vertrouwenspersoon. Hoewel iedere werkgever zijn werknemers een veilige werkomgeving hoort te bieden, kan er toch sprake van grensoverschrijdend gedrag of misstanden die de veiligheid op de werkvloer schaden. Dit kan uiteindelijk leiden tot (langdurige) uitval. Werknemers die worden geconfronteerd met ongewenst gedrag kun je na een incident laten begeleiden door een gecertificeerde, externe vertrouwenspersoon. Werknemers die zich geïntimideerd, gediscrimineerd of gepest voelen, hebben hier baat bij. De externe vertrouwenspersoon helpt slachtoffers van ongewenste omgangsvormen in een gegarandeerd vertrouwelijke setting en zoekt samen met hen naar constructieve oplossingen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks