Wat is VPN en waar wordt dit voor gebruikt? 0 103

Wat is VPN

Wellicht heb je wel eens gehoord van VPN. Wanneer je hier niet bekend mee bent, wordt het hoog tijd om je te introduceren. VPN is namelijk voor iedere internetgebruiker van belang. Of je nu als zzp’er werkt of enkel het internet voor privézaken gebruikt. Maar wat is VPN precies en waarom kan het ook voor jou verstandig zijn om hier gebruik van te maken? Werkt de goedkoopste VPN even goed?

Wat is VPN?

VPN is de afkorting van Virtual Private Network. Het woord zegt het eigenlijk al, VPN is een beveiligde verbinding in een veel groter netwerk. De digitale wereld heeft ons leven een stuk eenvoudiger gemaakt. Tegenwoordig doen we vrijwel alles online. Wanneer je op zoek bent naar een bepaald product of dienst, vul je dit simpelweg in een zoekmachine in. Ook boodschappen bestel je gemakkelijk online. Deze eenvoud heeft echter wel zijn keerzijde. Om websites goed te laten functioneren is het noodzakelijk dat er zogenaamde ‘cookies’ worden gebruikt. Deze slaan data van de gebruiker op. Bedrijven kunnen die data doorverkopen aan andere bedrijven. Zo beschikken zij over meer informatie om een op maat gemaakte reclamecampagne aan te bieden. Dit gebeurt aan de hand van jouw persoonlijke IP-adres, ook wel de vingerafdruk van het internet genoemd. Door via de VPN op het internet te surfen, zijn bedrijven niet meer in staat om jouw IP-adres te lezen. Hierdoor hebben derde partijen geen baat meer bij jouw persoonlijke gegevens.

Wanneer gebruik je VPN?

Wanneer je kiest voor de goedkoopste VPN kan je er vanuit gaan dat jouw surfgedrag optimaal beschermd wordt. Goedkope VPN is een prima keuze voor de gemiddelde gebruiker. Wanneer je meer extra’s verwacht, zoals een snelle internetverbinding of sterk beveiligde encryptie, is het verstandiger om in een duurder segment te gaan kijken. Dit is voor aantrekkelijk voor gamers die contact leggen met mensen van over de hele wereld en grote bedrijven. Dankzij VPN heb je geen last meer van pottenkijkers. De verbinding is versleuteld, waardoor je thuis en op de weg altijd kunt surfen in een veilige internetverbinding. Waar voorheen enkel bedrijven en scholen intensief gebruik maakten van VPN, zien we dat het particuliere gebruik de afgelopen maanden flink is toegenomen. Dit heeft vooral te maken met de vernieuwde cookiewet die enkele maanden terug van kracht is gegaan. Ook de sleepwet van de overheid heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld.

Anonimiteit

Hou wel in je achterhoofd dat je nooit kunt genieten van optimale anonimiteit op het internet. Je bent altijd zichtbaar via het netwerk. Je internetprovider ziet nu bijvoorbeeld ook dat je verbinding maakt met een Nederlandse VPN. Bovendien is het voor de overheid of de geheime dienst een koud kunstje om over jouw gegevens te beschikken. Zij hoeven enkele aanpassingen door te voeren om de VPN verbinding te kraken. Bij noodzaak is het altijd mogelijk om jouw surfgedrag zichtbaar te maken. Natuurlijk spreken we nu enkel over uitzonderlijke gevallen. De overheid heeft immers weinig interesse in het internetverkeer van de gemiddelde burger. Ook je VPN aanbieder ziet wat jij op het internet doet. Uiteraard zullen zij hier normaal gesproken geen logboek van bijhouden. Daarom is het wel verstandig om te kiezen voor een populaire en erkende VPN aanbieder. Zo ben je verzekerd van een verhoogde anonimiteit in de digitale wereld.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een nieuwe hobby? Kies voor een drone! 0 14

nieuwe hobby drone

Elke hobby helpt bij ontspannen, je vrije tijd goed besteden en het stimuleren van de geest. Een hobby is daarmee van grote invloed op je gemoedstoestand. Genoeg redenen dus om zelf ook aan de slag te gaan met het vinden van een nieuwe hobby. Enkel zeggen ‘ik zoek een hobby’ doet echter niks. Je moet wel echt op zoek gaan, de mogelijkheden bekijken, research doen. Op zoek naar een nieuwe hobby? Heb je dan wel eens een drone overwogen? Een drone? Ja, je hoort het goed. Steeds meer mannen genieten van de talloze mogelijkheden van een drone. Drones zijn dan ook echt te gek en je kunt er ontzettend veel mee ondernemen. In dit artikel vertellen we alles wat je wilt weten over een drone en hoe je deze als hobby kunt gebruiken.

Grote snelheid bereiken

Drones zijn, in tegenstelling tot wat je misschien zou denken, ontzettend snel. Door de aerodynamische vormgeving is het voor een drone heel gemakkelijk om snelle bochten te maken en hoge snelheden te bereiken. Hierdoor is het mogelijk om mee te doen met stuntvliegen of races. Soms worden dit soort activiteiten op grote schaal gehouden in ons land. Dan komen er drone-vliegers vanuit het hele land samen om een race te houden. Super leuk en zo ontmoet je ook nog eens andere mannen die deze hobby delen!

snelheid Drone

Let wel op: als je je drone voor stuntvliegen of races wilt gebruiken, zal je veel vragen van het apparaat. Daarom is het belangrijk dat je deze voldoende bescherming biedt. Online vind je gelukkig enorm veel accessoires die de drone beschermen als je hem op deze manier wilt gebruiken.

Verkennende functie

Drones worden ook steeds vaker door Nederlandse hulpdiensten ingezet. Vooral om de situatie van afstand te beoordelen en alvast te verkennen. Zo kunnen de hulpdiensten adequaat handelen en komt de situatie niet rauw op hun dak. Ook bij incidenten met bergbeklimmers of zwemmers wordt de drone regelmatig ingezet Deze kan met behulp van een warmtesensor mensen lokaliseren. Daardoor kunnen reddingsdiensten sneller ter plaatste zijn. Ook als amateur kan je de drone gebruiken als verkenner. Misschien wel om de situatie in de straten rondom het huis te verkennen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Filmpjes en foto’s maken

Dit is voor veel mensen de belangrijkste reden om voor een drone te kiezen. Een drone is namelijk uitstekend geschikt voor het maken van foto’s of filmpjes. Doordat je de drone op afstand kunt besturen, kan je vanuit de lucht de mooiste plaatjes maken. Het is bij de meeste drones zelfs mogelijk om van een externe camera gebruik te maken.

filmpjes en foto's drone

Denk er echter wel aan dat er wettelijke regels gelden voor het gebruik van een drone. Zo is het niet toegestaan om op alle locaties gebruik te maken van een drone. Hiermee probeert de regering te voorkomen dat mensen in privé situaties gefilmd worden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je mag de drone dan ook alleen op aangewezen plekken gebruiken en je mag het vliegverkeer onder geen beding storen. Hou altijd rekening met de wetgeving. Wil je toch een keer de regels wat buigen? Waarborg dan in elk geval de privacy en veiligheid van anderen. Zo geniet je van een fijne hobby, zonder dat dit van overlast is voor anderen.

Lekker makkelijk: vliegen vanaf Eindhoven 0 30

vliegen vanaf Eindhoven

Ga je binnenkort op vliegvakantie en begint deze reis vanaf Eindhoven Airport? Dan geniet je straks van vele voordelen. In Nederland kiezen de meeste mensen tussen een vliegreis vanaf Schiphol Amsterdam of Eindhoven Airport. Logischerwijs zal je, als je in de buurt van Eindhoven woont, eerder voor Eindhoven Airport kiezen. Dit is immers wel zo gemakkelijk. Maar wist je dat vliegen vanaf Eindhoven ook nog eens talloze voordelen oplevert? Wij zetten die voordelen voor jou op een rijtje.

Gemakkelijk bereikbaar

In tegenstelling tot wat je misschien zou denken is luchthaven Schiphol voor de meeste mensen minder goed bereikbaar dan Eindhoven. Om op dit luchthaven aan te komen, moet je vaak al een hele reis afleggen en dan moet de echte vlucht nog beginnen. Daar zitten de meeste mensen niet op te wachten. Eindhoven Airport is naast de snelweg gelegen en is vanuit meerdere hoeken van ons land makkelijk te bereiken. Vooral wanneer je hier natuurlijk al niet zo ver vandaan woont. Eindhoven Airport biedt zo een oplossing voor mensen die de reis naar Schiphol te lang vinden.

Gemakkelijk bereikbaar vliegveld eindhoven

Kleine luchthaven

Eindhoven Airport is veel minder druk dan luchthaven Schiphol. Dit komt vooral omdat er alleen Europese vluchten uit Eindhoven vertrekken. Daarnaast is het een veel kleinere luchthaven, waardoor ze over minder vluchten beschikken. Dit vinden veel mensen een groot voordeel. Het is veel overzichtelijker en de loopafstanden tussen de verschillende gates zijn kleiner. Hierdoor is het niet noodzakelijk om uren van tevoren op de luchthaven aan te komen. Je bent snel ingecheckt en kunt snel vertrekken. Urenlang wachten is niet meer nodig. Bovendien is er maar één bagageband bij terugkomst. Hierdoor ben je ook weer snel vertrokken als je moe bent na een lange vliegreis.

Hou wel in je achterhoofd dat er minder winkeltjes en bezienswaardigheden op het vliegveld te vinden zijn. Neem daarom altijd iets mee om de tijd te doden. Zeker als je met kleine kinderen reist is het belangrijk om ze af te leiden totdat de vlucht begint.

kleine luchthaven eindhoven

Welke vliegmaatschappijen vliegen via Eindhoven?

De meeste Nederlandse vliegmaatschappijen beschikken over vluchten vanaf Eindhoven Airport. Bij sommige vluchten is het zelfs enkel mogelijk om via Eindhoven te vliegen. Controleer dit daarom altijd goed bij het boeken van een vliegticket. Zo voorkom je nare verrassingen voordat de vakantie begint. Naast de bekende dure vliegtuigmaatschappijen, zien we ook dat prijsvechters vanaf Eindhoven vliegen. Denk bijvoorbeeld aan Transavia. Met deze vliegtuigmaatschappij is het mogelijk om naar diverse Europese bestemmingen te vliegen via Eindhoven Airport. Zo beschik je niet alleen over de goedkoopste tickets, maar ook nog eens een fijne en makkelijk te bereiken luchthaven.

Jij houdt je bezig met het vinden van de perfecte mannenvakantie en de luchthaven staat al op jou te wachten. Vliegen wordt zo een waar feestje!

Ideaal voor zakenreizen 

Vaak zien we dat mannen via Eindhoven Airport op zakenreis vertrekken. Dit is ook niet zonder reden. Door de snelle in- en uitcheck regeling, ben je binnen no-time op de plaats van bestemming en ben je ook zo weer thuis. Daarnaast gaan de meeste zakenreizen naar plaatsen binnen Europa. Hierdoor worden deze meestal via Eindhoven Airport geregeld. Makkelijk en snel, dat is Eindhoven Airport!

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks