Wat is VPN en waar wordt dit voor gebruikt? 0 163

Wat is VPN

Wellicht heb je wel eens gehoord van VPN. Wanneer je hier niet bekend mee bent, wordt het hoog tijd om je te introduceren. VPN is namelijk voor iedere internetgebruiker van belang. Of je nu als zzp’er werkt of enkel het internet voor privézaken gebruikt. Maar wat is VPN precies en waarom kan het ook voor jou verstandig zijn om hier gebruik van te maken? Werkt de goedkoopste VPN even goed?

Wat is VPN?

VPN is de afkorting van Virtual Private Network. Het woord zegt het eigenlijk al, VPN is een beveiligde verbinding in een veel groter netwerk. De digitale wereld heeft ons leven een stuk eenvoudiger gemaakt. Tegenwoordig doen we vrijwel alles online. Wanneer je op zoek bent naar een bepaald product of dienst, vul je dit simpelweg in een zoekmachine in. Ook boodschappen bestel je gemakkelijk online. Deze eenvoud heeft echter wel zijn keerzijde. Om websites goed te laten functioneren is het noodzakelijk dat er zogenaamde ‘cookies’ worden gebruikt. Deze slaan data van de gebruiker op. Bedrijven kunnen die data doorverkopen aan andere bedrijven. Zo beschikken zij over meer informatie om een op maat gemaakte reclamecampagne aan te bieden. Dit gebeurt aan de hand van jouw persoonlijke IP-adres, ook wel de vingerafdruk van het internet genoemd. Door via de VPN op het internet te surfen, zijn bedrijven niet meer in staat om jouw IP-adres te lezen. Hierdoor hebben derde partijen geen baat meer bij jouw persoonlijke gegevens.

Wanneer gebruik je VPN?

Wanneer je kiest voor de goedkoopste VPN kan je er vanuit gaan dat jouw surfgedrag optimaal beschermd wordt. Goedkope VPN is een prima keuze voor de gemiddelde gebruiker. Wanneer je meer extra’s verwacht, zoals een snelle internetverbinding of sterk beveiligde encryptie, is het verstandiger om in een duurder segment te gaan kijken. Dit is voor aantrekkelijk voor gamers die contact leggen met mensen van over de hele wereld en grote bedrijven. Dankzij VPN heb je geen last meer van pottenkijkers. De verbinding is versleuteld, waardoor je thuis en op de weg altijd kunt surfen in een veilige internetverbinding. Waar voorheen enkel bedrijven en scholen intensief gebruik maakten van VPN, zien we dat het particuliere gebruik de afgelopen maanden flink is toegenomen. Dit heeft vooral te maken met de vernieuwde cookiewet die enkele maanden terug van kracht is gegaan. Ook de sleepwet van de overheid heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld.

Anonimiteit

Hou wel in je achterhoofd dat je nooit kunt genieten van optimale anonimiteit op het internet. Je bent altijd zichtbaar via het netwerk. Je internetprovider ziet nu bijvoorbeeld ook dat je verbinding maakt met een Nederlandse VPN. Bovendien is het voor de overheid of de geheime dienst een koud kunstje om over jouw gegevens te beschikken. Zij hoeven enkele aanpassingen door te voeren om de VPN verbinding te kraken. Bij noodzaak is het altijd mogelijk om jouw surfgedrag zichtbaar te maken. Natuurlijk spreken we nu enkel over uitzonderlijke gevallen. De overheid heeft immers weinig interesse in het internetverkeer van de gemiddelde burger. Ook je VPN aanbieder ziet wat jij op het internet doet. Uiteraard zullen zij hier normaal gesproken geen logboek van bijhouden. Daarom is het wel verstandig om te kiezen voor een populaire en erkende VPN aanbieder. Zo ben je verzekerd van een verhoogde anonimiteit in de digitale wereld.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen 0 10

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen

Binnenkort iets te vieren met je vrienden of collega’s? Organiseer dan een BBQ in je tuin. Iedereen houdt van een lekkere barbecue en tegenwoordig zijn er steeds meer opties voor culinair barbecueën. Imponeer je vrienden en familie bijvoorbeeld met zelfgemaakte pulled pork of chicken, of serveer gezonde snacks en lekkere IPA’s. Een barbecue organiseer je zelf heel eenvoudig met de juiste voorbereiding, of je besteedt je feestje uit aan een cateraar. Met een toffe loungeset in voor in de tuin en de juiste ingrediënten creëer je de perfecte avond uit bij jou thuis. Ook leuk als er een spannende voetbalwedstrijd aankomt die je samen wilt kijken. Daarvoor zet je een beamer met groot scherm in je thuis en regel je alles wat je nodig hebt voor een lekkere barbecue. Hieronder geven we je wat tips zodat je in een handomdraai zelf je barbecuefeest organiseert.

Wat heb je nodig?

Voor een gezellige barbecue heb je allereerst een goede locatie nodig. Je eigen achtertuin is ideaal, maar een binnentuin op je werk kan ook een prima plek voor een barbecue zijn. Kies bijvoorbeeld een mooie loungeset voor in de tuin en creëer daar omheen voldoende zitplekken. Statafels zijn ideaal als aanvulling op de loungeset voor in de tuin. Je beschikt dan over voldoende plaats voor mensen die willen relaxen en eten. Daarnaast heb je uiteraard een goede barbecue nodig. Huur of koop bijvoorbeeld een Green Egg, of schakel een cateraar in die gespecialiseerd is op het gebied van barbecues. Je cateraar kan ook op locatie een barbecue afleveren en het vlees bereiden, zodat je zelf niets hoeft te doen. Je hebt op die manier alle tijd voor je vrienden en familie. Een tent of overkapping is handig als er regen wordt voorspeld. Zo organiseer je ook een barbecue in de herfst of in de winter. Een winterbarbecue kan prima, vooral als je zorgt voor heaters of een kampvuurtje naast de loungeset voor in de tuin. Ten slotte kun je je tuin aankleden met lampen en fakkels. Dat is vooral leuk als je familie en collega’s uitnodigt voor een feestelijke barbecue.

bbq

Speciaalbier

Bijna alles wat van de barbecue komt gaat uitstekend samen met een speciaalbiertje. We noemden al even de IPA, maar eigenlijk is elk soort speciaalbier prima voor tijdens een barbecue. Je maakt extra indruk met speciaalbier van een lokale brouwerij. Daarvan zijn er inmiddels honderden in Nederland. Verras je gasten dus met craft beer uit jouw omgeving! Daar geniet je zelf ook heerlijk van, bijvoorbeeld op je loungeset voor in de tuin. Naast bier kun je natuurlijk ook lekkere whisky en wijn op tafel zetten.

Op de gezonde toer

De kans is groot dat jij samen met je vrienden regelmatig in de sportschool te vinden bent. Je wilt al je harde werk natuurlijk niet tenietdoen door één avond barbecueën. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei opties voor een gezonde barbecue. Serveer bijvoorbeeld vis, of eiwitrijke salades en fruit. Geniet zonder zorgen van een heerlijke avond barbecueën.

3 tips voor bedrijfskleding in de bouw 0 11

bedrijfskleding in de bouw

De meeste bedrijven maken gebruik van bedrijfskleding. Waar deze in sommige sectors vooral dienen om een statement te maken of op te vallen, is dat in de bouw wel anders. Hier heeft werkkleding als voornaamste prioriteit om de veiligheid van de werknemer te verhogen. Maar waar let je op als je bedrijfskleding in de bouw wilt aanschaffen?

Materiaal dat tegen een stootje kan, maar tegelijkertijd ook nog eens zeer comfortabel is.  Kleding die ook nog eens tegen alle weersomstandigheden opgewassen is, of er nu een buitje onderweg is of het hard waait. Kortom: een outfit die de werknemer tegen alle invloeden op de bouw beschermt. Dat is waar werkkleding in de bouw aan moet voldoen. Maar hoe weet je dat je de juiste outfit samenstelt? In dit artikel geven we 3 tips.

1.         Duurzame materialen

Er is ontzettend veel verschillende soorten bedrijfskleding op de markt verkrijgbaar. Zeker als je voor kleding in de bouwsector gaat kijken, beschik je over enorm veel keus. Dit betekent echter niet dat alle werkkleding even functioneel of kwalitatief is. Zo zijn er veel kwaliteitsverschillen mogelijk. Daarom adviseren wij om voor duurzame materialen te kiezen. Duurzame materialen kunnen goed tegen een stootje en beschikken daardoor over een veel langere levensduur. Hierdoor draag je niet alleen je steentje bij aan het milieu, want je hoeft het milieu immers niet onnodig te belasten als je na een jaar weer nieuwe kleding nodig hebt, maar verhoog je ook nog eens de veiligheid op de werkvloer.

2. Meer comfort op de werkvloer

Wil je van een nóg langere levensduur profiteren? Bedenk dan goed welke delen van de outfit extra snel slijten tijdens jouw werkzaamheden. Zit je bijvoorbeeld regelmatig op je knieën om werkzaamheden te verrichten? Dan zal dit gebied ook sneller slijten. Kies daarom voor extra versteviging op het kniegedeelte, zodat de broek over een langere levensduur beschikt. Denk natuurlijk ook aan het comfort. Een broek waar kniebeschermers in geplaatst kunnen worden, zijn bijvoorbeeld het overwegen waard als je veel tijd op je knieën doorbrengt. Comfort boven alles!

meer comfort op de werkvloer

3.         Blijf zichtbaar voor omstanders

Veilig werken is van essentieel belang op de bouwplaats. Wanneer mens en machine samenwerken is het noodzakelijk dat iedereen goed zichtbaar is én blijft. Nu de dagen weer korter worden, komt het waarschijnlijk steeds vaker voor dat je in het donker aan het werk bent. In dat geval is zichtbaarheidskleding verplicht. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor het resterende personeel en omstanders. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een veiligheidshesje te dragen, maar dit is meestal minder comfortabel dan het dragen van kwalitatieve bedrijfskleding. Zeker als je structureel in het donker werkt, kan het verstandig zijn om voor werkkleding te kiezen waar dit standaard in geïntegreerd is.

Niet alleen op het gebied van comfort is zichtbaarheidskleding een aanrader, maar ook op het gebied van veiligheid. Waar een veiligheidshesje incidenteel nog wel eens vergeten kan worden, zal bedrijfskleding altijd aanwezig zijn. Ook de werkgever profiteert dus van speciale zichtbaarheidskleding.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks