Wat is VPN en waar wordt dit voor gebruikt? 0 132

Wat is VPN

Wellicht heb je wel eens gehoord van VPN. Wanneer je hier niet bekend mee bent, wordt het hoog tijd om je te introduceren. VPN is namelijk voor iedere internetgebruiker van belang. Of je nu als zzp’er werkt of enkel het internet voor privézaken gebruikt. Maar wat is VPN precies en waarom kan het ook voor jou verstandig zijn om hier gebruik van te maken? Werkt de goedkoopste VPN even goed?

Wat is VPN?

VPN is de afkorting van Virtual Private Network. Het woord zegt het eigenlijk al, VPN is een beveiligde verbinding in een veel groter netwerk. De digitale wereld heeft ons leven een stuk eenvoudiger gemaakt. Tegenwoordig doen we vrijwel alles online. Wanneer je op zoek bent naar een bepaald product of dienst, vul je dit simpelweg in een zoekmachine in. Ook boodschappen bestel je gemakkelijk online. Deze eenvoud heeft echter wel zijn keerzijde. Om websites goed te laten functioneren is het noodzakelijk dat er zogenaamde ‘cookies’ worden gebruikt. Deze slaan data van de gebruiker op. Bedrijven kunnen die data doorverkopen aan andere bedrijven. Zo beschikken zij over meer informatie om een op maat gemaakte reclamecampagne aan te bieden. Dit gebeurt aan de hand van jouw persoonlijke IP-adres, ook wel de vingerafdruk van het internet genoemd. Door via de VPN op het internet te surfen, zijn bedrijven niet meer in staat om jouw IP-adres te lezen. Hierdoor hebben derde partijen geen baat meer bij jouw persoonlijke gegevens.

Wanneer gebruik je VPN?

Wanneer je kiest voor de goedkoopste VPN kan je er vanuit gaan dat jouw surfgedrag optimaal beschermd wordt. Goedkope VPN is een prima keuze voor de gemiddelde gebruiker. Wanneer je meer extra’s verwacht, zoals een snelle internetverbinding of sterk beveiligde encryptie, is het verstandiger om in een duurder segment te gaan kijken. Dit is voor aantrekkelijk voor gamers die contact leggen met mensen van over de hele wereld en grote bedrijven. Dankzij VPN heb je geen last meer van pottenkijkers. De verbinding is versleuteld, waardoor je thuis en op de weg altijd kunt surfen in een veilige internetverbinding. Waar voorheen enkel bedrijven en scholen intensief gebruik maakten van VPN, zien we dat het particuliere gebruik de afgelopen maanden flink is toegenomen. Dit heeft vooral te maken met de vernieuwde cookiewet die enkele maanden terug van kracht is gegaan. Ook de sleepwet van de overheid heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld.

Anonimiteit

Hou wel in je achterhoofd dat je nooit kunt genieten van optimale anonimiteit op het internet. Je bent altijd zichtbaar via het netwerk. Je internetprovider ziet nu bijvoorbeeld ook dat je verbinding maakt met een Nederlandse VPN. Bovendien is het voor de overheid of de geheime dienst een koud kunstje om over jouw gegevens te beschikken. Zij hoeven enkele aanpassingen door te voeren om de VPN verbinding te kraken. Bij noodzaak is het altijd mogelijk om jouw surfgedrag zichtbaar te maken. Natuurlijk spreken we nu enkel over uitzonderlijke gevallen. De overheid heeft immers weinig interesse in het internetverkeer van de gemiddelde burger. Ook je VPN aanbieder ziet wat jij op het internet doet. Uiteraard zullen zij hier normaal gesproken geen logboek van bijhouden. Daarom is het wel verstandig om te kiezen voor een populaire en erkende VPN aanbieder. Zo ben je verzekerd van een verhoogde anonimiteit in de digitale wereld.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Woonkamer inrichten: van tv meubel tot speelhoekje!   0 14

Het stylen van de woonkamer is misschien wel de leukste klus als je een nieuwe woning betreedt of je huis een make-over wilt geven. De woonkamer is immers dé plek waar alle mooie momenten zich afspelen. De gezellige avondjes met vrienden en familie, het kijken naar romantische films met je partner of gewoon lekker gamen en genieten van je vrije tijd. De woonkamer is the place to be als je even heerlijk wilt ontspannen. Daarom is het zo belangrijk dat deze goed ingericht wordt. Niet alleen functioneel, maar ook gezellig en sfeervol. Een woonkamer waarin jij je thuis kunt voelen. Toch is het stylen van de woonkamer niet echt een klus waar de meeste mannen op zitten te wachten. Hoe pak je dat immers aan? Wij geven 4 handige styling tips!

1.         Schaf een fijn tv meubel aan

De woonkamer speelt een zeer belangrijke rol binnen de Nederlandse woningen. Vaak is hierbij het tv meubel van groot belang. Televisie kijken doen we immers bijna allemaal en daarbij hoort ook een mooi pronkstuk. Bovendien wordt een tv meubel niet alleen beschouwd als handig hulpmiddel om jouw favoriete apparaat op kwijt te kunnen, maar kan je hiermee ook nog eens een mooi statement maken. Kies daarom jouw tv meubel met zorg uit, dan is een succesvolle inrichting eigenlijk al gegarandeerd!

tv meubel mannen

2.         Wat is de functie van deze ruimte?

Een woonkamer is een woonkamer. Dat zou je misschien zeggen. Toch is de functie van de woonkamer voor iedereen anders. Zo is het voor veel mannen belangrijk dat de woonkamer vooral goed ingericht is op het gamen. Een mooi tv meubel met ruimte voor al je gameconsoles en games, een geweldig audiosysteem en een prettige bank om op te zitten. Dan heeft de fanatieke gamer al genoeg.

Wanneer je echter over een druk gezinsleven beschikt, is het waarschijnlijk belangrijker dat er aan het hele gezin wordt gedacht. Dat de kinderen een rustig hoekje hebben om te spelen en dat er voldoende ademruimte is voor iedereen. Ook als je de woonkamer als studeer- of werkkamer wilt gebruiken, vraagt dit natuurlijk om een andere aanpak. Als het helder is welke functie de woonkamer gaat vervullen, is het ook eenvoudiger om de juiste indeling te maken. Wat is de functie van deze ruimte

3.         Maak een moodboard

Tegenwoordig is het via apps als Pinterest heel makkelijk om een moodboard te maken. Je hoeft niet meer aan de slag met pen en papier, maar je kunt gewoon eenvoudig plaatjes opslaan van woonstijlen die je mooi vindt. Als je alleen woont is het vaak eenvoudig om te shoppen voor nieuwe meubels en decoratieve items. Woon je echter samen of zijn er ook nog kinderen in het spel? Dan wordt het direct een stuk lastiger. Hoe meer mensen, hoe meer meningen. Laat daarom ieder gezinslid een eigen moodboard maken en bekijk later welke overeenkomsten er tussen de verschillende stijlen en kleuren zijn. Zo krijg je een goed idee van welke stijl de woonkamer straks moet hebben.

4.         Laat je adviseren door een deskundige

Koop niet lukraak meubilair en items in een winkel, maar ga echt op zoek naar deskundig advies. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Woonboulevard Poortvliet. Hier kan je rekenen op deskundig advies, waardoor je, als je de winkel verlaat, precies weet hoe je de woonkamer moet stylen en welke tips & tricks je daarbij kunt gebruiken. Zeker als je het zelf lastig vindt om de woonkamer aan te pakken, kan advies winnen van een deskundige een verstandige keuze zijn. Zo geniet jij zeer snel van een woonkamer die een glimlach op je gezicht tovert! Echt thuiskomen!

Vakantie vieren in Kreta? Informatie en leuke tips!  0 64

kreta

Kreta is een toeristentrekpleister. Ieder jaar reizen meer dan honderdduizend Nederlanders af naar dit eiland. Opvallend is dat ook veel Grieken op vakantie gaan naar Kreta. De meeste toeristen reizen tussen april & oktober af naar het eiland. Daarna valt het stil. Heel stil, soms zien we zelfs hele spookdorpen ontstaan. Zeker als een dorpje over weinig cultuur of historische invloeden beschikt, zal deze tijdens de winterperiode verlaten worden. Toch blijft er wel een handjevol toeristen over die ook in de winterperiode het eiland bezoeken. Dan kan je immers in alle rust de hoogtepunten van Kreta onderzoeken. Kortom; Kreta is voor veel mensen de ideale vakantiebestemming!

Ga jij dit jaar lekker naar Kreta? En wil je goed voorbereid op reis gaan? Wij vertellen je in dit artikel alles wat je wilt weten over Kreta en geven leuke en handige tips om jouw vakantie onvergetelijk te maken.

Zonovergoten strandbestemming

Het grootste voordeel van Kreta is dat hier werkelijk voor ieder wat wils is. Als je iets van een andere cultuur wilt proeven en je vakantie wilt vullen met uitstapjes kan je hier zeker terecht. Maar ook voor mensen die liever de hele vakantie zonnebaden en van het strand genieten is Kreta de ideale vakantiebestemming.

Zonovergoten strandbestemming kreta

Een vakantie naar Kreta in de zomer staat bijna altijd garant voor warme en mooie vakantiedagen. Gegarandeerd zomerse temperaturen, meer dan honderd langgerekte stranden en drieduizend zonuren per jaar maken dit de ideale vakantiebestemming voor iedere zonneaanbidder.

Huwelijksreis naar Kreta?

Ga je binnenkort trouwen met jouw geliefde? Dan kijk je waarschijnlijk niet alleen uit naar de trouwdag zelf, maar ook naar de dagen die daarna gaan komen. Een huwelijksreis is immers niet zomaar iets. Hier vier je de liefde, ontspan je eindelijk weer eens na de afgelopen stressvolle weken en maanden en maak je herinneringen voor het leven. Daar hoort natuurlijk ook een mooie vakantiebestemming bij. Kreta is hier uitstekend geschikt voor. Op het eiland zelf vind je meer accommodaties die speciaal zijn ingericht op toeristen die hun huwelijksreis hier willen houden.

Feesten op Malia en Chersonissos

Malia en Chersonissos staan wereldwijd bekend als twee geweldige dorpen waar je heerlijk kunt feesten en zonnen. Deze dorpen worden in Kreta dan ook veelvuldig door jongeren bezocht. Dit betekent niet dat je met jouw 30 jaar direct niet meer binnen de doelgroep valt. Er is namelijk voor iedere leeftijd wat te doen. Ook jonge kinderen kunnen zich hier prima vermaken in de talloze zwembaden en bij de verschillende animatieteams die de appartementen en hotels hier rijk zijn.

Chersonissos feesten

Op vakantie met (jonge) kinderen naar Kreta?

Ga je binnenkort met kinderen op vakantie naar Kreta? Dan is het natuurlijk helemaal belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Als je kinderen een leuke vakantie hebben, heb jij dit immers ook. Vaak is het met jonge kinderen niet zo prettig om lange afstanden af te leggen of veel aan sightseeing te doen. Gelukkig zijn er genoeg speciale familieappartementen in Kreta aanwezig. Als je echt in de grotere dorpen gaat kijken, vind je soms zelfs gigantische vakantieparken met luxe zwembaden en de hele dag door entertainment voor de kleintjes. Dat wordt pas écht genieten. Zowel voor papa en mama als de kindjes!

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks