Wat zijn led High Bay lampen? 0 69

Wat zijn led High Bay lampen?

Een hoge ruimte verlichten kan soms knap lastig zijn. Met Led High Bay verlichting niet meer! Hiermee verlicht je elk magazijn, iedere loods en alle fabriekshallen. Maar wat zijn dit precies voor lampen en wat zijn de voordelen hiervan? Wij leggen het uit.

Wat is led High Bay?

Led High Bay lampen zijn stevige en felle lampen die, zoals de naam al zegt, voorzien zijn van kleine led lampjes. Led is een van de nieuwste vormen van verlichting en staat voor ‘light-emitting diode’. Het is energiezuiniger dan conventionele verlichting. Dit komt omdat led 90% van de energie die ervoor opgewekt hoeft te worden omzet in licht en slechts 10% in warmte. Conventionele verlichting daarentegen zet maar ongeveer 30% van de opgewekte energie in licht. Dit leidt er niet alleen toe dat led een stuk energiezuiniger is, maar ook dat conventionele lampen veel warmer worden tijdens gebruik en hierdoor een stuk brandgevaarlijker zijn.

Led High Bay verlichting is verder geschikt voor ruimtes met een plafond van bijvoorbeeld 5 of 6 meter of hoger. De armaturen zijn stevig en zijn voorzien van een grote lichtbron. Perfect dus voor hoge ruimtes waar een hoop verlichting nodig is.

Wat is led High Bay?

Voordelen van led High Bay verlichting

Led High Bay lampen verspreiden een grote hoeveelheid licht. Dit is noodzakelijk voor hoge ruimtes, anders bereikt het licht de grond niet. Bovendien gaan led lampen lang mee, soms wel meer dan 50.000 uur. Dit betekent dat je de led High Bay lampen bij een gebruik van gemiddeld acht uur per dag wel zeventien jaar kunt laten hangen voordat je hier weer iets mee hoeft te doen. Dat is handig, want omdat je deze dus hoog ophangt in een ruimte is het nog niet zo makkelijk om deze te vervangen.

Een ander voordeel van led verlichting is dat het licht onmiddellijk begint met branden, zonder de opstarttijd die er bij andere soorten verlichting soms weleens is. Handig, want zo kan iedereen direct aan de slag in een magazijn, fabriekshal of loods. Bovendien kun je ook sensoren toevoegen, waardoor je ervoor kan zorgen dat de verlichting enkel gaat branden wanneer er beweging gedetecteerd wordt. Voor grote magazijnen of andere ruimtes is dit de ideale oplossing om energieverspilling te voorkomen.

Verschillende kleurtemperaturen

Led High Bay verlichting is beschikbaar in diverse kleurtemperaturen. Zo bestaat er warm-witte verlichting (3000K) met een warme en gelige gloed. Dit soort verlichting is perfect voor ruimtes waarin gezelligheid, een fijne sfeer en een uitnodigend gevoel belangrijke aspecten zijn. Dit is dus niet zo bruikbaar voor een ruimte als een fabriekshal of loods, waar concentratie, productiviteit en motivatie belangrijke begrippen zijn. In dit soort ruimtes is koudere verlichting (bijvoorbeeld 4000K of 6000K) een betere keuze. Dit doet meer denken aan daglicht en werkt concentratie in de hand. Perfect om te zorgen dat iedereen wakker en gefocust blijft op de werkvloer. In ruimtes waar een hoge sfeer wél belangrijk is, zijn High Bay lampen met een kleurtemperatuur van 3000K wél passend.

Ben je dus op zoek naar verlichting voor in een fabriek, loods, magazijn, hal of andere hoge ruimte? Wil je gaan voor verlichting die bijdraagt aan de werkmentaliteit, waar je niet veel naar om hoeft te kijken en waarmee niet te veel energie verspild wordt? Dan is High Bay verlichting de keuze voor jou!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom een telefoonhoesje zo belangrijk is! 0 29

De smartphone is een apparaat waar menigeen niet zonder kan. Even snel je berichten checken, een telefoontje plegen of simpelweg op het internet surfen. Een smartphone maakt het dagelijkse leven enorm makkelijk. Jouw beste vriend moet dan natuurlijk wel over de juiste bescherming beschikken. Het is dan ook niet gek dat je de meeste smartphones niet meer zonder telefoonhoesje ziet. Maar wat is nu eigenlijk precies het belang van een kwalitatief telefoonhoesje?

 Ultieme bescherming

De belangrijkste reden om voor een telefoonhoesje te kiezen is natuurlijk om je smartphone meer bescherming te bieden. Hoewel een smartphone veel voordelen heeft, behoort een onbreekbaar scherm helaas niet tot dat rijtje. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Als hij net even tussen je vingers door glipt en op het asfalt terecht komt, zijn de gevolgen niet te overzien. Ook als je kleine kinderen in huis rond hebt lopen is extra bescherming geen overbodige luxe. Om dit te voorkomen heb je liever een telefoonhoesje van enkele euro’s dan een peperdure reparatie. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Om zoveel mogelijk schade bij een ongeluk te beperken is het belangrijk om niet alleen een kwalitatief hoesje aan te schaffen, maar ook een screenprotector te gebruiken. Zo blijven alle onderdelen van jouw smartphone intact.

 Ultieme bescherming

Let op: zodra je telefoon een keer hard op het beeldscherm is gevallen, moet je direct een andere screenprotector plaatsen. Zo weet je zeker dat deze nog steeds ultieme bescherming kan bieden.

Telefoonhoesje onderhouden

Over het algemeen zal een telefoonhoesje heel wat jaren zijn functie kunnen vervullen. Het is hierbij echter wel belangrijk dat je met bepaalde zaken rekening houdt. Wij zetten ze voor jou op een rijtje:

  • Is je telefoon een keer enorm hard gevallen? Controleer dan goed of je telefoonhoesje nog geheel intact is. Zodra deze beschadigd is kan hij wellicht zijn functie minder goed vervullen. Hierdoor loop je het risico dat bij een volgende valpartij er te weinig bescherming zal zijn. Zo kan je smartphone alsnog beschadigd raken en dat wil je uiteraard voorkomen.
  • Haal je telefoon regelmatig even uit zijn hoesje en maak deze goed schoon. Doordat je je smartphone continu meeneemt, komt deze met veel stof en vuil in aanraking. Dit hoopt zich op onder het hoesje. In het ergste geval kan dit vuil zelfs extra krassen op je telefoon veroorzaken. Probeer het hoesje daarom met enige regelmaat schoon te maken, zodat je onnodige krassen kunt voorkomen.

Maak een statement

Een telefoonhoesje wordt natuurlijk niet alleen gebruikt ter bescherming. Anders zou er op de hele wereld maar één soort hoesje verkrijgbaar zijn. De reden dat er zoveel verschillende verkocht worden is omdat mensen dit gebruiken om een statement te maken. Iedereen heeft immers een andere smaak en persoonlijke voorkeur. Met een telefoonhoesje kan je jouw stijl duidelijk naar voren laten komen. Kies je voor een chique uitstraling of misschien wel een grappig hoesje? Aan jou de keuze!

Er zijn ook hoesjes met speciale functies verkrijgbaar. Bijvoorbeeld een hoesje die ruimte biedt voor pasjes. Zo hoef je niet altijd een portemonnee mee te nemen als je de deur uit gaat. Je hebt immers altijd je pinpas, ID-kaart en OV-chipkaart bij de hand. Hartstikke handig! Ben je vaak buiten? Kies dan voor een waterdicht hoesje om waterschade te voorkomen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Met welk telefoonhoesje verrijk jij jouw smartphone?

4 tips voor een snelle en makkelijke maaltijd 0 25

4 tips voor een snelle en makkelijke maaltijd

Even weinig tijd of zin om uren in de keuken te staan? Geen probleem! Snel en makkelijk eten hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Met het maken van de juiste keuzes kom je al een heel eind. Kan je wel wat extra hulp gebruiken? In dit artikel vind je 4 tips om meer tijd te besparen in de keuken.

1.    Verwen jezelf eens met wat lekkers

Door de alledaagse drukte is het soms moeilijk om een rustmomentje in te plannen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om toch nog van een lekkere maaltijd te genieten, zonder dat je hier weer heel wat tijd aan kwijt bent. Een snelle makkelijke maaltijd bestellen is tegenwoordig zo gedaan. Het aanbod van maaltijdbezorging is ontzettend groot. Kies eenvoudig uit de verschillende cuisines en geniet van de diversiteit in gerechten. Jezelf af en toe verwennen is net wat je nodig hebt om weer wat extra energie te krijgen.

2.    Krijg er plezier in

Is koken niet jouw grootste hobby en zie je het enkel als noodzakelijk kwaad? Probeer er dan juist wat lol in te krijgen. Dit klinkt misschien makkelijker dan gezegd, maar het werkt wel. Als jij er plezier aan beleeft, zal dit uiteindelijk helpen om betere en snellere maaltijden te bereiden. Probeer daarom eens lekker te experimenteren of schakel je vrienden in om samen een gerecht te bereiden. Dat geeft niet alleen veel lol, maar zorgt soms ook voor de meest verrassende gerechten. Wat eten we vanavond 2 personen? Die vraag kan jij in de toekomst snel beantwoorden.

3.    Ovengerechten

Ovengerechten zijn van die typische maaltijden die weinig tijd kosten en ook nog eens super lekker zijn. Bovendien zijn ze eenvoudig voor te bereiden. Enkel wat groentes snijden, eventueel wat vlees aanbakken en voor een aantal minuten in de oven. De bereidingstijd is meestal niet meer dan een kwartier, waardoor je genoeg tijd over houdt voor andere dingen. Probeer wel zo veel mogelijk met verse ingrediënten te koken. Pakjes en zakjes bevatten vaak veel zout en suikers die je eigenlijk niet nodig hebt. Bovendien kost het gebruik van verse ingrediënten over het algemeen helemaal niet veel extra tijd.

4.    Haal iedere week genoeg boodschappen in huis

Ben jij iemand die na het werk altijd naar de supermarkt snelt en even wat ingrediënten op de kop tikt? Dan merk je vast dat dit niet alleen heel veel tijd kost, maar ook nog eens minder prettig is. Zeker na een lange werkdag wil je niet ook nog eens tijd besteden aan het doen van boodschappen. Doe daarom slechts één keer in de week boodschappen. Maak een duidelijk weekmenu en houd je aan de planning. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Ben je toch een keer vergeten boodschappen te doen? Dan is er natuurlijk niks mis met eten bestellen in Enschede. Zolang je geniet van mate, mogen deze momenten er natuurlijk best zijn. Bovendien bestaat er natuurlijk geen makkelijkere (en stiekem ook nog eens lekkere) maaltijd.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks