Welk cardio apparaat is voor mij het meest geschikt? 0 79

Welk cardio apparaat is meest geschikt

Veel mensen gaan naar de sportschool om aan cardiotraining te doen. Toch ontbreekt het vaak aan tijd en zin om dat tripje naar de sportschool te wagen. Het gevolg is dat je weer een hele avond onderuitgezakt op de bank doorbrengt. Dit probleem kan je echter eenvoudig oplossen door jouw cardiotraining lekker thuis te doen. Zo hoef je niet uit huis te gaan om te trainen. Dat is voor veel mensen het duwtje in de rug om eindelijk hun doelen te behalen. Meestal wordt hiervoor een fitnessapparaat aangeschaft. Maar welke moet je nu eigenlijk kiezen?

Wanneer is cardio belangrijk?

Bij cardio denken we vaak gelijk aan mensen die overtollig gewicht kwijt willen raken. Toch is dat niet het enige doel van cardiotraining. Tijdens cardio zorg je er voor dat je hart flink moet werken. Hierdoor schiet je hartslag omhoog en train je dankzij jouw hart de rest van je lichaam. Dit kan bijvoorbeeld helpen bij het afvallen, maar ook bij het opbouwen van conditie of het versterken van de spieren en gewrichten. Welk cardio apparaat voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van de sporter die je bent. Zo zijn er laagdrempelige cardio apparaten, maar ook apparaten die om enorm veel inspanning vragen. Wij zetten de meest bekende apparaten en de daarbij horende voor- en nadelen hieronder voor jou op een rijtje.

Roeitrainer

Het trainen op een roeitrainer is vooral weggelegd voor ervaren sporters. Het is een apparaat waarbij het gehele lichaam aan het werk wordt gezet. Hierdoor is het een zeer fijn apparaat om snel conditie op te bouwen of overtollig gewicht kwijt te raken. Bovendien wordt deze niet alleen als cardio apparaat beschouwd, maar kan het ook ingezet worden voor krachttraining. Naast het opbouwen van conditie, activeer je namelijk ook een hele grote groep spieren. Op een roeitrainer bereik je binnen korte tijd dezelfde resultaten als bij een lange sessie op een ander cardio apparaat. Ideaal als je over weinig tijd beschikt!

roeitrainer

Natuurlijk kent een roeiapparaat ook nadelen. Zo moet je techniek goed zijn als je alles uit je training wilt halen. Dit vraagt wel om enige kennis en ervaring. Daarnaast zijn roeitrainers niet inklapbaar en nemen ze dus redelijk veel ruimte in beslag.

Hometrainer

Ben je een sporadische sporter en eigenlijk iets te veel uit vorm? Dan is het verstandig om met een laagdrempelige cardio apparaat te beginnen. In dat geval is een hometrainer uitermate geschikt. Hierbij ga je rustig zitten en begin je met trappen. Simpeler kan eigenlijk niet. Als je jezelf wilt uitdagen, kan je van de verschillende trainingsprogramma’s gebruik maken. Het apparaat is vooral geschikt voor mensen die hun lichaam minder goed kunnen belasten. Zo wordt deze vooral ingezet voor senioren of mensen die herstellen van een operatie of blessure. Het nadeel is wel dat je enkel je benen traint en het bovenlichaam vergeten wordt. Ook voor intensieve trainingen is de hometrainer minder geschikt.

Hometrainer

Loopband

De werking van een loopband lijkt heel eenvoudig. Je bepaalt immers zelf het tempo en de ‘route’. Wil je rustig wandelen, hardlopen, rennen of een ‘berg’ beklimmen? Het kan allemaal en jij hebt alles zelf in de hand! Het grootste voordeel van een loopband is dat je alles op hetzelfde tempo doet. Dit in tegenstelling tot hardlopen of wandelen buitenshuis. Hierbij kan je immers niet in de gaten houden of je snelheid constant blijft. Dankzij de treadmill werk je dus zeer effectief aan het verbeteren van je conditie en gewichtsverlies.

loopband

Het nadeel van een loopband is dat je gewrichten veel meer worden belast dan bij andere cardio apparaten. Daarom is goed schoeisel bijvoorbeeld uitermate belangrijk.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Grote kortingsacties: zo vind jij de beste deal! 0 16

Grote kortingsacties- zo vind jij de beste deal!

Er zijn zowel online als in de winkels regelmatig grote kortingsacties te vinden. Vaak zien we deze bijvoorbeeld in het voor- en najaar, maar ook op speciale dagen zoals Black Friday. Dit lijkt dan ook het juiste moment om je slag te slaan. Maar is dat wel zo?

In de praktijk blijken veel acties eigenlijk een beetje tegen te vallen. Consumenten kunnen de verleiding van speciale acties niet weerstaan en vervolgens blijkt de prijs helemaal niet zo ver gezakt te zijn. Gelukkig geldt dit zeker niet voor alle acties. Wanneer je de kortingscodes goed in de gaten houdt en de actiedagen grondig onderzoekt, weet jij het kaf van het koren te onderscheiden en sluit je al snel de beste deal. Wij geven enkele tips!

Vergelijk prijzen

Een paar keer per jaar worden er in vrijwel alle winkels grote sales gehouden. Daarom kan het verstandig zijn om de prijzen van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Soms willen winkeliers namelijk wel eens een slim trucje toepassen om zo de korting hoger te laten lijken dan hij in werkelijkheid is. Zo berekenen ze vaak een kortingspercentage van de adviesprijs, terwijl ze deze normaal gesproken niet hanteren en hier al onder gaan zitten. Hierdoor lijkt de korting veel gunstiger, terwijl je eigenlijk maar enkele euro’s tot helemaal niets bespaart.

kortingen

Let tevens op de prijshistorie van de winkel. In sommige situaties zien we dat winkeliers hun prijzen in aanloop naar de kortingsactie verhogen en vervolgens op de dag zelf een spectaculaire prijsdaling laten zien. Dit terwijl de waarde van de korting eigenlijk zwaar tegenvalt. Door op de prijshistorie te letten, bespaar jij jezelf een grote teleurstelling.

Let op de online acties

Vaak wacht men tot de acties ook in de winkel gelden, maar weten ze niet dat diezelfde actie online al een tijdje aan de gang is. Let daarom altijd op de acties die online gelden, zodat je producten die snel verkocht worden al gauw op de kop kunt tikken. Anders loop je het risico dat het aanbod in de winkel zeer beperkt is en je uiteindelijk nog misgrijpt. Bovendien zien we dat de acties online vaak gunstiger zijn, omdat je deze ook kunt combineren met andere kortingscodes of de prijzen van andere aanbieders gemakkelijker kunt vergelijken.

Let op de online acties

Sluit je aan bij een community

Iedereen is dol op koopjes! Daarom is het niet gek dat je op veel forums een overzicht van koopjes van dat moment kunt vinden. Hier wisselen online shoppers vaak handige tips uit, waardoor jij altijd weet waar je een specifiek item voor de laagste prijs kunt kopen. Dit lever dan ook een schat aan waardevolle informatie op. Schroom je daarom niet om je aan te sluiten bij een community, maar doe er je voordeel mee. Wanneer je het slim speelt, zal je merken dat je enorm veel geld kunt besparen. Van elektronica en meubels tot kleding en accessoires; werkelijk alles is online voor een mooie prijs te vinden. Als je maar weet waar je moet zoeken. Andere koopjesjagers helpen jou hier graag bij!

Waarom bowlen het ideale bedrijfsuitje is 0 30

Waarom bowlen het ideale bedrijfsuitje is

Bij een bedrijfsuitje hoort inspanning en competitie. Zo ontstaat er sfeer, zeker na afloop. De bal komt aan het rollen als je beweegt, oplet, en een wedstrijdgevoel krijgt. Die competitie kan ook op de werkvloer geen kwaad. Wil je een groepsverband creëren tussen al je collega’s, dan bezoek je hiervoor een gave bowlingbaan. Dat is All American Bowling in Noordwijkerhout. Hier ga je met je collega’s de strijd aan tijdens de Free Bowling Dinner Deal Weekdays.

Actie!

Het is tijd voor actie! Op de bowlingbaan, maar ook op het financiële vlak! Met een gezelschap kun je gratis bowlen! Reserveer vanaf 4 personen in het All American Grill restaurant, dan mag je gratis de baan op. Dat je meteen na het bowlen lekker kunt eten en drinken, is goud waard: zo hou je de sfeer vast. Het restaurant is dan ook populair bij veel bedrijven die een leuk bedrijfsfeestje in Noordwijkerhout zoeken. Vanaf 2 september tot en met april 2020, kun je elke maandag tot en met donderdag gratis bowlen.

Fraai, opzwepend en modern

Het is niet overdreven om te zeggen dat dit de beste bowlingbaan is die je hebt bezocht. Want deze is fraai, opzwepend en modern. De inrichting is hedendaags, met trendy decoratie, en compleet met diverse licht- en geluidseffecten die je in het spel trekken. Pakkend is ook het overzichtelijke digitale scorebord, dat je van tevoren laat instellen met de namen van je spelers en teams.

modern bowlen

Vers en riant eten

De beste afsluiting van je bedrijfsfeestje in Noordwijkerhout is eten op de Amerikaanse manier. Kies uit diverse verse vis- en vleesproducten. Zoals de All American Burger Hamburger, de Texas ribs of fish and chips. Ook kun je kiezen voor diverse plate-grill-deals en zo zelf alles aan tafel grillen! Daarnaast zijn er natuurlijk groenten, sauzen en broodjes. Na afloop doe je je te goed aan het dessertbuffet. Dat is onbeperkt scheppen in ijs, vers fruit, warme kersen, chocolade en slagroom!

Juist voor bedrijven

Bowlingcentrum All American Bowling is de aangewezen bestemming voor bedrijfsuitjes. Je rijdt gemakkelijk naar deze bowling in het Flamingo’s Partycenter. De verschillende speciale bowling-arrangementen zijn zeer voordelig. Tijdens de Free Bowling Dinner Deal Weekdays kun je met minimaal vier personen gratis bowlen. En het restaurant voorziet in de keuze uit wel zes verschillende gerechten.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks