Welk plaatmateriaal kan ik buiten gebruiken? 0 52

Welk plaatmateriaal kan ik buiten gebruiken?

Plaatmateriaal is onmisbaar voor iedere grote klus in en rondom het huis. Van het maken van meubels tot het bouwen van grote constructies, plaatmateriaal is voor enorm veel verschillende doeleinden inzetbaar.

Wanneer je buitenshuis gaat klussen en plaatmateriaal wilt uitkiezen, is het natuurlijk wel belangrijk dat deze over bepaalde eisen voldoet. Zo moet plaatmateriaal wat buitenshuis gebruikt wordt sowieso vochtbestendig zijn. Maar ook dan beschik je nog over talloze verschillende keuzes. Voor welk plaatmateriaal kies je dan? En wat zijn de voor- en nadelen van ieder soort materiaal? Dat lees je in deze blog.

Betonplex

Betonplex is plaatmateriaal die voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Officieel spreken we van betonplex bij plaatmateriaal van Espen hout waarop een speciale epoxylaag is aangebracht. Meestal wordt betonplex gebruikt voor, zoals de naam al doet vermoeden, het maken van bekistingen om beton in te storten.

Dit plaatmateriaal kan ook gebruikt worden als vloer- en wandbekleding van aanhangwagens en auto’s. Ook voor het bouwen van constructies buitenshuis zijn ze prima geschikt. Dit komt ten eerste omdat betonplex ontzettend sterk is, maar ook omdat de platen goed bestand zijn tegen vocht. Daarnaast genieten de constructies altijd van een zeer lange levensduur doordat de platen slijtvast zijn.

betonplex honingraat

Let op: als je de platen op maat zaagt is het belangrijk om ze extra waterdicht te maken door de platen af te dichten met randsealer. Zo voorkom je dat vocht alsnog schade kan aanrichten!

OBS

OBS platen staan vooral bekend om hun natuurlijke en mooie uitstraling. Hierbij wordt grenen en vuren hout gebruikt wat enkel uit verantwoord beheerde bossen verkregen mag worden. OBS staat voor Oriented Strand Board. OBS is ontzettend veelzijdig. Het kan bijvoorbeeld voor decoratieve doeleinden gebruikt worden, maar ook zelfs zeer zware constructies dragen!

Opvallend voor OBS is dat de platen ontzettend goed tegen vochtige en droge omstandigheden kunnen. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor lastdragende constructies buitenshuis. Denk bijvoorbeeld aan overkappingen en tuinhuisjes!

Trespa

Ben je op zoek naar een materiaal wat uitermate geschikt is voor klussen buitenshuis? Dan beschik je over enorm veel keuzes. Opvallend is wel dat Trespa steeds vaker gekozen wordt. Alhoewel, opvallend kunnen we het eigenlijk ook niet noemen. Het is namelijk best logisch als we naar de voordelen en karakteristieke eigenschappen van dit plaatmateriaal kijken.

trespa

Trespa wordt voornamelijk gebruikt voor verticale toepassingen zoals gevelbekleding en balkonbekleding. Het grootste voordeel van Trespa is dat deze tegen alle weersomstandigheden bestand is. Zelfs in de stormachtige weersomstandigheden van ons land blijft iedere constructie mooi. Daarnaast is Trespa ook nog eens zeer brandveilig. Als er een brand uitbreekt, zal Trespa al snel de ergste brandhaarden doven. Het materiaal zal vrijwel nooit in de ‘fik’ vliegen en kan ook niet exploderen, smelten of druipen bij hoge temperaturen. Dat zorgt voor een veiligere leefomgeving, ook buitenshuis!

Bepaalde soorten multiplex

Multiplex wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van meubels en minder zware constructies. Met multiplex bedoelen we diverse houtfineerlagen die aan elkaar verlijmd worden. Deze plaat bestaat altijd uit een oneven aantal fineerlagen. Meestal gaat het hierbij om 5 of meer. Bij 3 lagen spreken we over triplex.

Veel houtsoorten worden voor binnen en interieurwerk gebruikt, maar er zijn ook houtsoorten verkrijgbaar die buitenshuis gebruikt kunnen worden. Zo is okoumé geschikt voor lichte buitentoepassingen (let op: deze moeten wel eerst voorbehandeld worden!) Vraag naar de mogelijkheden bij de leverancier en leg vooraf uit dat je deze houtsoorten voor buitenwerk wilt gebruiken. Zo weet je zeker dat je een geschikt materiaal in huis haalt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Woonkamer inrichten: van tv meubel tot speelhoekje!   0 14

Het stylen van de woonkamer is misschien wel de leukste klus als je een nieuwe woning betreedt of je huis een make-over wilt geven. De woonkamer is immers dé plek waar alle mooie momenten zich afspelen. De gezellige avondjes met vrienden en familie, het kijken naar romantische films met je partner of gewoon lekker gamen en genieten van je vrije tijd. De woonkamer is the place to be als je even heerlijk wilt ontspannen. Daarom is het zo belangrijk dat deze goed ingericht wordt. Niet alleen functioneel, maar ook gezellig en sfeervol. Een woonkamer waarin jij je thuis kunt voelen. Toch is het stylen van de woonkamer niet echt een klus waar de meeste mannen op zitten te wachten. Hoe pak je dat immers aan? Wij geven 4 handige styling tips!

1.         Schaf een fijn tv meubel aan

De woonkamer speelt een zeer belangrijke rol binnen de Nederlandse woningen. Vaak is hierbij het tv meubel van groot belang. Televisie kijken doen we immers bijna allemaal en daarbij hoort ook een mooi pronkstuk. Bovendien wordt een tv meubel niet alleen beschouwd als handig hulpmiddel om jouw favoriete apparaat op kwijt te kunnen, maar kan je hiermee ook nog eens een mooi statement maken. Kies daarom jouw tv meubel met zorg uit, dan is een succesvolle inrichting eigenlijk al gegarandeerd!

tv meubel mannen

2.         Wat is de functie van deze ruimte?

Een woonkamer is een woonkamer. Dat zou je misschien zeggen. Toch is de functie van de woonkamer voor iedereen anders. Zo is het voor veel mannen belangrijk dat de woonkamer vooral goed ingericht is op het gamen. Een mooi tv meubel met ruimte voor al je gameconsoles en games, een geweldig audiosysteem en een prettige bank om op te zitten. Dan heeft de fanatieke gamer al genoeg.

Wanneer je echter over een druk gezinsleven beschikt, is het waarschijnlijk belangrijker dat er aan het hele gezin wordt gedacht. Dat de kinderen een rustig hoekje hebben om te spelen en dat er voldoende ademruimte is voor iedereen. Ook als je de woonkamer als studeer- of werkkamer wilt gebruiken, vraagt dit natuurlijk om een andere aanpak. Als het helder is welke functie de woonkamer gaat vervullen, is het ook eenvoudiger om de juiste indeling te maken. Wat is de functie van deze ruimte

3.         Maak een moodboard

Tegenwoordig is het via apps als Pinterest heel makkelijk om een moodboard te maken. Je hoeft niet meer aan de slag met pen en papier, maar je kunt gewoon eenvoudig plaatjes opslaan van woonstijlen die je mooi vindt. Als je alleen woont is het vaak eenvoudig om te shoppen voor nieuwe meubels en decoratieve items. Woon je echter samen of zijn er ook nog kinderen in het spel? Dan wordt het direct een stuk lastiger. Hoe meer mensen, hoe meer meningen. Laat daarom ieder gezinslid een eigen moodboard maken en bekijk later welke overeenkomsten er tussen de verschillende stijlen en kleuren zijn. Zo krijg je een goed idee van welke stijl de woonkamer straks moet hebben.

4.         Laat je adviseren door een deskundige

Koop niet lukraak meubilair en items in een winkel, maar ga echt op zoek naar deskundig advies. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Woonboulevard Poortvliet. Hier kan je rekenen op deskundig advies, waardoor je, als je de winkel verlaat, precies weet hoe je de woonkamer moet stylen en welke tips & tricks je daarbij kunt gebruiken. Zeker als je het zelf lastig vindt om de woonkamer aan te pakken, kan advies winnen van een deskundige een verstandige keuze zijn. Zo geniet jij zeer snel van een woonkamer die een glimlach op je gezicht tovert! Echt thuiskomen!

Vakantie vieren in Kreta? Informatie en leuke tips!  0 64

kreta

Kreta is een toeristentrekpleister. Ieder jaar reizen meer dan honderdduizend Nederlanders af naar dit eiland. Opvallend is dat ook veel Grieken op vakantie gaan naar Kreta. De meeste toeristen reizen tussen april & oktober af naar het eiland. Daarna valt het stil. Heel stil, soms zien we zelfs hele spookdorpen ontstaan. Zeker als een dorpje over weinig cultuur of historische invloeden beschikt, zal deze tijdens de winterperiode verlaten worden. Toch blijft er wel een handjevol toeristen over die ook in de winterperiode het eiland bezoeken. Dan kan je immers in alle rust de hoogtepunten van Kreta onderzoeken. Kortom; Kreta is voor veel mensen de ideale vakantiebestemming!

Ga jij dit jaar lekker naar Kreta? En wil je goed voorbereid op reis gaan? Wij vertellen je in dit artikel alles wat je wilt weten over Kreta en geven leuke en handige tips om jouw vakantie onvergetelijk te maken.

Zonovergoten strandbestemming

Het grootste voordeel van Kreta is dat hier werkelijk voor ieder wat wils is. Als je iets van een andere cultuur wilt proeven en je vakantie wilt vullen met uitstapjes kan je hier zeker terecht. Maar ook voor mensen die liever de hele vakantie zonnebaden en van het strand genieten is Kreta de ideale vakantiebestemming.

Zonovergoten strandbestemming kreta

Een vakantie naar Kreta in de zomer staat bijna altijd garant voor warme en mooie vakantiedagen. Gegarandeerd zomerse temperaturen, meer dan honderd langgerekte stranden en drieduizend zonuren per jaar maken dit de ideale vakantiebestemming voor iedere zonneaanbidder.

Huwelijksreis naar Kreta?

Ga je binnenkort trouwen met jouw geliefde? Dan kijk je waarschijnlijk niet alleen uit naar de trouwdag zelf, maar ook naar de dagen die daarna gaan komen. Een huwelijksreis is immers niet zomaar iets. Hier vier je de liefde, ontspan je eindelijk weer eens na de afgelopen stressvolle weken en maanden en maak je herinneringen voor het leven. Daar hoort natuurlijk ook een mooie vakantiebestemming bij. Kreta is hier uitstekend geschikt voor. Op het eiland zelf vind je meer accommodaties die speciaal zijn ingericht op toeristen die hun huwelijksreis hier willen houden.

Feesten op Malia en Chersonissos

Malia en Chersonissos staan wereldwijd bekend als twee geweldige dorpen waar je heerlijk kunt feesten en zonnen. Deze dorpen worden in Kreta dan ook veelvuldig door jongeren bezocht. Dit betekent niet dat je met jouw 30 jaar direct niet meer binnen de doelgroep valt. Er is namelijk voor iedere leeftijd wat te doen. Ook jonge kinderen kunnen zich hier prima vermaken in de talloze zwembaden en bij de verschillende animatieteams die de appartementen en hotels hier rijk zijn.

Chersonissos feesten

Op vakantie met (jonge) kinderen naar Kreta?

Ga je binnenkort met kinderen op vakantie naar Kreta? Dan is het natuurlijk helemaal belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Als je kinderen een leuke vakantie hebben, heb jij dit immers ook. Vaak is het met jonge kinderen niet zo prettig om lange afstanden af te leggen of veel aan sightseeing te doen. Gelukkig zijn er genoeg speciale familieappartementen in Kreta aanwezig. Als je echt in de grotere dorpen gaat kijken, vind je soms zelfs gigantische vakantieparken met luxe zwembaden en de hele dag door entertainment voor de kleintjes. Dat wordt pas écht genieten. Zowel voor papa en mama als de kindjes!

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks