Welk plaatmateriaal kan ik buiten gebruiken? 0 118

Welk plaatmateriaal kan ik buiten gebruiken?

Plaatmateriaal is onmisbaar voor iedere grote klus in en rondom het huis. Van het maken van meubels tot het bouwen van grote constructies, plaatmateriaal is voor enorm veel verschillende doeleinden inzetbaar.

Wanneer je buitenshuis gaat klussen en plaatmateriaal wilt uitkiezen, is het natuurlijk wel belangrijk dat deze over bepaalde eisen voldoet. Zo moet plaatmateriaal wat buitenshuis gebruikt wordt sowieso vochtbestendig zijn. Maar ook dan beschik je nog over talloze verschillende keuzes. Voor welk plaatmateriaal kies je dan? En wat zijn de voor- en nadelen van ieder soort materiaal? Dat lees je in deze blog.

Betonplex

Betonplex is plaatmateriaal die voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Officieel spreken we van betonplex bij plaatmateriaal van Espen hout waarop een speciale epoxylaag is aangebracht. Meestal wordt betonplex gebruikt voor, zoals de naam al doet vermoeden, het maken van bekistingen om beton in te storten.

Dit plaatmateriaal kan ook gebruikt worden als vloer- en wandbekleding van aanhangwagens en auto’s. Ook voor het bouwen van constructies buitenshuis zijn ze prima geschikt. Dit komt ten eerste omdat betonplex ontzettend sterk is, maar ook omdat de platen goed bestand zijn tegen vocht. Daarnaast genieten de constructies altijd van een zeer lange levensduur doordat de platen slijtvast zijn.

betonplex honingraat

Let op: als je de platen op maat zaagt is het belangrijk om ze extra waterdicht te maken door de platen af te dichten met randsealer. Zo voorkom je dat vocht alsnog schade kan aanrichten!

OBS

OBS platen staan vooral bekend om hun natuurlijke en mooie uitstraling. Hierbij wordt grenen en vuren hout gebruikt wat enkel uit verantwoord beheerde bossen verkregen mag worden. OBS staat voor Oriented Strand Board. OBS is ontzettend veelzijdig. Het kan bijvoorbeeld voor decoratieve doeleinden gebruikt worden, maar ook zelfs zeer zware constructies dragen!

Opvallend voor OBS is dat de platen ontzettend goed tegen vochtige en droge omstandigheden kunnen. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor lastdragende constructies buitenshuis. Denk bijvoorbeeld aan overkappingen en tuinhuisjes!

Trespa

Ben je op zoek naar een materiaal wat uitermate geschikt is voor klussen buitenshuis? Dan beschik je over enorm veel keuzes. Opvallend is wel dat Trespa steeds vaker gekozen wordt. Alhoewel, opvallend kunnen we het eigenlijk ook niet noemen. Het is namelijk best logisch als we naar de voordelen en karakteristieke eigenschappen van dit plaatmateriaal kijken.

trespa

Trespa wordt voornamelijk gebruikt voor verticale toepassingen zoals gevelbekleding en balkonbekleding. Het grootste voordeel van Trespa is dat deze tegen alle weersomstandigheden bestand is. Zelfs in de stormachtige weersomstandigheden van ons land blijft iedere constructie mooi. Daarnaast is Trespa ook nog eens zeer brandveilig. Als er een brand uitbreekt, zal Trespa al snel de ergste brandhaarden doven. Het materiaal zal vrijwel nooit in de ‘fik’ vliegen en kan ook niet exploderen, smelten of druipen bij hoge temperaturen. Dat zorgt voor een veiligere leefomgeving, ook buitenshuis!

Bepaalde soorten multiplex

Multiplex wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van meubels en minder zware constructies. Met multiplex bedoelen we diverse houtfineerlagen die aan elkaar verlijmd worden. Deze plaat bestaat altijd uit een oneven aantal fineerlagen. Meestal gaat het hierbij om 5 of meer. Bij 3 lagen spreken we over triplex.

Veel houtsoorten worden voor binnen en interieurwerk gebruikt, maar er zijn ook houtsoorten verkrijgbaar die buitenshuis gebruikt kunnen worden. Zo is okoumé geschikt voor lichte buitentoepassingen (let op: deze moeten wel eerst voorbehandeld worden!) Vraag naar de mogelijkheden bij de leverancier en leg vooraf uit dat je deze houtsoorten voor buitenwerk wilt gebruiken. Zo weet je zeker dat je een geschikt materiaal in huis haalt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Grote kortingsacties: zo vind jij de beste deal! 0 16

Grote kortingsacties- zo vind jij de beste deal!

Er zijn zowel online als in de winkels regelmatig grote kortingsacties te vinden. Vaak zien we deze bijvoorbeeld in het voor- en najaar, maar ook op speciale dagen zoals Black Friday. Dit lijkt dan ook het juiste moment om je slag te slaan. Maar is dat wel zo?

In de praktijk blijken veel acties eigenlijk een beetje tegen te vallen. Consumenten kunnen de verleiding van speciale acties niet weerstaan en vervolgens blijkt de prijs helemaal niet zo ver gezakt te zijn. Gelukkig geldt dit zeker niet voor alle acties. Wanneer je de kortingscodes goed in de gaten houdt en de actiedagen grondig onderzoekt, weet jij het kaf van het koren te onderscheiden en sluit je al snel de beste deal. Wij geven enkele tips!

Vergelijk prijzen

Een paar keer per jaar worden er in vrijwel alle winkels grote sales gehouden. Daarom kan het verstandig zijn om de prijzen van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Soms willen winkeliers namelijk wel eens een slim trucje toepassen om zo de korting hoger te laten lijken dan hij in werkelijkheid is. Zo berekenen ze vaak een kortingspercentage van de adviesprijs, terwijl ze deze normaal gesproken niet hanteren en hier al onder gaan zitten. Hierdoor lijkt de korting veel gunstiger, terwijl je eigenlijk maar enkele euro’s tot helemaal niets bespaart.

kortingen

Let tevens op de prijshistorie van de winkel. In sommige situaties zien we dat winkeliers hun prijzen in aanloop naar de kortingsactie verhogen en vervolgens op de dag zelf een spectaculaire prijsdaling laten zien. Dit terwijl de waarde van de korting eigenlijk zwaar tegenvalt. Door op de prijshistorie te letten, bespaar jij jezelf een grote teleurstelling.

Let op de online acties

Vaak wacht men tot de acties ook in de winkel gelden, maar weten ze niet dat diezelfde actie online al een tijdje aan de gang is. Let daarom altijd op de acties die online gelden, zodat je producten die snel verkocht worden al gauw op de kop kunt tikken. Anders loop je het risico dat het aanbod in de winkel zeer beperkt is en je uiteindelijk nog misgrijpt. Bovendien zien we dat de acties online vaak gunstiger zijn, omdat je deze ook kunt combineren met andere kortingscodes of de prijzen van andere aanbieders gemakkelijker kunt vergelijken.

Let op de online acties

Sluit je aan bij een community

Iedereen is dol op koopjes! Daarom is het niet gek dat je op veel forums een overzicht van koopjes van dat moment kunt vinden. Hier wisselen online shoppers vaak handige tips uit, waardoor jij altijd weet waar je een specifiek item voor de laagste prijs kunt kopen. Dit lever dan ook een schat aan waardevolle informatie op. Schroom je daarom niet om je aan te sluiten bij een community, maar doe er je voordeel mee. Wanneer je het slim speelt, zal je merken dat je enorm veel geld kunt besparen. Van elektronica en meubels tot kleding en accessoires; werkelijk alles is online voor een mooie prijs te vinden. Als je maar weet waar je moet zoeken. Andere koopjesjagers helpen jou hier graag bij!

Waarom bowlen het ideale bedrijfsuitje is 0 31

Waarom bowlen het ideale bedrijfsuitje is

Bij een bedrijfsuitje hoort inspanning en competitie. Zo ontstaat er sfeer, zeker na afloop. De bal komt aan het rollen als je beweegt, oplet, en een wedstrijdgevoel krijgt. Die competitie kan ook op de werkvloer geen kwaad. Wil je een groepsverband creëren tussen al je collega’s, dan bezoek je hiervoor een gave bowlingbaan. Dat is All American Bowling in Noordwijkerhout. Hier ga je met je collega’s de strijd aan tijdens de Free Bowling Dinner Deal Weekdays.

Actie!

Het is tijd voor actie! Op de bowlingbaan, maar ook op het financiële vlak! Met een gezelschap kun je gratis bowlen! Reserveer vanaf 4 personen in het All American Grill restaurant, dan mag je gratis de baan op. Dat je meteen na het bowlen lekker kunt eten en drinken, is goud waard: zo hou je de sfeer vast. Het restaurant is dan ook populair bij veel bedrijven die een leuk bedrijfsfeestje in Noordwijkerhout zoeken. Vanaf 2 september tot en met april 2020, kun je elke maandag tot en met donderdag gratis bowlen.

Fraai, opzwepend en modern

Het is niet overdreven om te zeggen dat dit de beste bowlingbaan is die je hebt bezocht. Want deze is fraai, opzwepend en modern. De inrichting is hedendaags, met trendy decoratie, en compleet met diverse licht- en geluidseffecten die je in het spel trekken. Pakkend is ook het overzichtelijke digitale scorebord, dat je van tevoren laat instellen met de namen van je spelers en teams.

modern bowlen

Vers en riant eten

De beste afsluiting van je bedrijfsfeestje in Noordwijkerhout is eten op de Amerikaanse manier. Kies uit diverse verse vis- en vleesproducten. Zoals de All American Burger Hamburger, de Texas ribs of fish and chips. Ook kun je kiezen voor diverse plate-grill-deals en zo zelf alles aan tafel grillen! Daarnaast zijn er natuurlijk groenten, sauzen en broodjes. Na afloop doe je je te goed aan het dessertbuffet. Dat is onbeperkt scheppen in ijs, vers fruit, warme kersen, chocolade en slagroom!

Juist voor bedrijven

Bowlingcentrum All American Bowling is de aangewezen bestemming voor bedrijfsuitjes. Je rijdt gemakkelijk naar deze bowling in het Flamingo’s Partycenter. De verschillende speciale bowling-arrangementen zijn zeer voordelig. Tijdens de Free Bowling Dinner Deal Weekdays kun je met minimaal vier personen gratis bowlen. En het restaurant voorziet in de keuze uit wel zes verschillende gerechten.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks