Werkschoenen voor mannen: zo blijven jouw schoenen in optimale conditie! 0 240

Werkschoenen voor mannen: zo blijven jouw schoenen in optimale conditie!

Mooie werkschoenen voor mannen zijn tegenwoordig bijna overal te vinden. Waar werkschoenen voorheen enkel heel praktisch moesten zijn, vinden steeds meer mannen het tevens belangrijk dat de uitstraling naar wens is. Want waarom zou een werkschoen niet zowel praktisch als mooi kunnen zijn? Gelukkig is dat tegenwoordig steeds beter mogelijk. Maar als je nou eindelijk zo’n mooi paar op de kop hebt weten te tikken, dan wil je natuurlijk wel dat je deze ook zo lang mogelijk mooi, waterdicht en comfortabel houden. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je jouw werkschoenen op de juiste manier kunt onderhouden. Hierdoor blijven ze langer mooi én functioneel.

Benieuwd hoe jij jouw werkschoenen het langst mooi en functioneel kunt houden? Hier volgen enkele onderhoudstips om je op weg te helpen.

Schaf de juiste werkschoenen aan

Dit klinkt misschien als een open deur, maar het zal je nog verbazen hoeveel mannen op de verkeerde werkschoenen lopen. Deze zijn tegenwoordig immers in alle soorten en maten verkrijgbaar, passend bij de werkomstandigheden waar ze voor bedoeld zijn. Maar wanneer je werkschoenen draagt die niet passen bij de werkzaamheden die je uitvoert, kan dat zowel onveilig als onpraktisch zijn. Het kan zelfs de levensduur van je schoenen zeer nadelig beïnvloeden. Het aanschaffen van de juiste werkschoenen is dan ook de eerste stap om ze in optimale conditie te houden. Laat je dan ook goed informeren door een goede schoenenwinkel, zodat je zeker weet dat je het juiste paar koopt.

Goed drogen

Soms kan je het gewoon niet voorkomen dat je werkschoenen nat zullen worden. Het is echter een grote fout om vervolgens niet de tijd te nemen om ze te laten drogen en ze de volgende dag weer nat aan te trekken. Dat zorgt er niet alleen voor dat je te maken krijgt met nare luchtjes, maar het kan ook het materiaal kapot maken. Haal daarom de inlegzolen en de veters er bij thuiskomst zo snel mogelijk uit en stop er dikke kranten in. Je kunt deze eventueel nog een keer vervangen voordat je naar bed gaat. De kranten nemen het vocht op, waardoor de schoenen de volgende dag weer heerlijk droog zijn. Let op: zet de schoenen nooit bij een verwarming neer of in de volle zon. Door de extreme hitte kan het leer uitdrogen en daarmee zelfs scheuren.

Koop 2 paren

Het is geen goed idee om slechts over één paar werkschoenen te beschikken. Er kan altijd een moment zijn waarop het ene paar nog moet drogen en dan zit je direct zonde. Bovendien zorg je er met twee paren ook voor dat je de werkdruk van de schoenen wat kunt verminderen. Hierdoor gaan ze allebei dubbel zo lang mee. Als je iedere dag dezelfde werkschoenen draagt en er geen mogelijkheid is om deze even te laten rusten, dan zal je ook weer veel sneller aan nieuwe werkschoenen toe zijn. Uiteindelijk ben je dan vaak zelfs duurder uit wanneer je slechts maar over één paar werkschoenen beschikt dan wanneer je er gelijk twee in huis haalt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een ideale tuin voor de alleenstaande man 0 68

Een ideale tuin voor de alleenstaande man

In het hedendaagse leven is het steeds normaler om single te zijn. Zowel het percentage van alleenstaande volwassene mannen als vrouwen groeit explosief. Aan het vrijgezelle leven zitten uiteraard een aantal voordelen. Een groot voordeel is dat je als man zijnde niet naar de wensen van een vrouw hoeft te luisteren en de regie van je leven volledig zelf in handen hebt.

Het zojuist genoemde voordeel speelt op allerlei vlakken: van het kiezen van het eten tot de vormgeving van het huis en de tuin. Je kunt er in je eentje het beste van maken! In de tuin van een vrijgezelle man is het altijd een feestje, zoals bovenstaand!

Het terras

De tuin van een vrijgezelle man moet voldoen aan een aantal eisen, om er gezellige avonden te hebben met vrienden. Om te beginnen moet het terras groot zijn, om er te kunnen barbecueën of te borrelen met een groep vrienden. Als alleenstaande man kun je er zelfs voor kiezen je tuin in te richten met enkel tegels. Dit betekent minder onderhoud en meer ruimte voor gezellige avonden met een grote groep vrienden.

Het gazon

De keuze voor een gazon is helemaal aan jou: er is immers geen vrouw die een andere mening heeft. Als je vindt dat een gazon bij jou ideale tuin hoort, moet je het vooral laten aanleggen. Aan het hebben van een gazon zit een groot voordeel: je kunt nu niet alleen in de tuin borrelen met je vrienden, maar ook lekker een potje voetballen! Helaas zitten er niet louter voordelen aan een gazon. De nadelen worden hieronder toegelicht.

Zoals de meeste mensen waarschijnlijk wel weten, vergt een gazon onderhoud. Het gazon moet namelijk eens in de paar weken gemaaid worden. Daarnaast komen er bij een gazon nog een aantal andere klusjes kijken, zoals het water geven, het gazon beluchten en het bemesten. De luie man die liever de hele dag op de bank zit en voetbal kijkt met een biertje, kan dus misschien beter kiezen voor een terras met uitsluitend tegels.

De lounge

Hoe je terras er ook uitziet, een lounge set is natuurlijk een echte must voor de perfecte borrelavond. Daarnaast voegt de lounge set ook nog iets toe aan het uiterlijk van de tuin. Om de tuin op te leuken, is het mogelijk om wat decoratie toe te voegen. Een aantal lampjes leuken de tuin enorm op!

Een keuken in de tuin

In de echte droomtuin kun je niet alleen chillen, maar ook koken op de warme zomeravonden. Dit koken is in de meeste tuinen tegenwoordig zeer beperkt. De ‘keuken’ van de meeste Nederlanders bestaan vaak enkel uit een barbecue. Wees een uitzondering en schaf een echte buitenkeuken aan!

Met een goed gevoel op vakantie: beveilig je huis met domotica 0 97

huis met domotica

Ga je dit jaar nog op vakantie? Je voelt je prettiger wanneer je weet dat je je huis en alle spullen die zich daarin bevinden veilig achterlaat. Tegenwoordig zijn er manieren waarop je je huis ook goed in de gaten kunt houden wanneer je er niet bent.  Ook kun je het steeds realistischer laten lijken alsof je wel gewoon thuis bent. Dat ontmoedigt inbrekers en zorgt ervoor dat je met een gerust hart van je reis kunt genieten. Hoe je dat doet? Door je huis uit te rusten met een domotica-systeem.

Wat is domotica?

Domotica staat voor het automatiseren van je huis. Met slimme producten en systemen kun je van je huis een ‘smart home’ maken. Onder domotica vallen aanpassingen waarmee je bijvoorbeeld je ramen automatisch kunt openen en sluiten, je apparaten kunt aan- en uitschakelen en een slimme deurbel kunt installeren. Je kunt domotica-technieken goed gebruiken om je huis mee te beveiligen, bijvoorbeeld met een systeem als Satel Integra. Met een app op je smartphone houd je precies in de gaten wat er in je huis gebeurt en kun je te allen tijde controleren of je bijvoorbeeld de ramen en deuren wel op slot hebt gedaan.

Alsof er iemand thuis is

Ook kun je het met een domotica-systeem laten lijken alsof je thuis bent. Met een levensechte aanwezigheidssimulatie lijkt het van buitenaf alsof je in je huis aanwezig bent. Je kunt bijvoorbeeld op bepaalde momenten de radio aan en uit laten gaan, de gordijnen automatisch openen of sluiten en het licht in verschillende kamers laten branden. Heb je een hond? Dan kun je het systeem zo instellen dat er geblaf wordt afgespeeld wanneer er bijvoorbeeld wordt aangebeld of iemand dicht langs de ramen loopt. Door een combinatie van slimme elektronica en software leid je inbrekers met gemak om de tuin.

Alles in de gaten houden

Ook is het met domotica mogelijk om je huis van een afstand in de gaten te houden. Dat kan met bijvoorbeeld bewegingssensoren en camera’s die je vanaf je smartphone kunt controleren. Activeert iemand zo’n sensor of proberen inbrekers je huis binnen te komen, dan krijg jij een seintje op je telefoon en kun je snel actie ondernemen. Zo kun je een alarm af laten gaan en je buren of familieleden een digitale sleutel geven, zodat zij tijdelijk het huis binnen kunnen komen om te controleren of alles in orde is.

Domotica-advies

Domotica is een ware kunst, maar het hoeft niet moeilijk te zijn. Je kunt bij een expert namelijk gemakkelijk domotica-advies inwinnen. Zo’n expert, zoals bijvoorbeeld Comfortica, kan je persoonlijk adviseren over welk domotica-systeem het beste bij jouw huis en wensen past. Ieder huis is anders, en het integreren van een domotica-systeem is vrijwel altijd maatwerk. Samen met de domotica-expert breng je jouw wensen in kaart en rust je je huis uit met de beste technologie. Dan kan jij vervolgens met een gerust hart op vakantie.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks