Zelf een kerstpakket samenstellen, zo gaat het in zijn werk! 0 288

herman-den-blijker-kerstpakket

Het is inmiddels alweer najaar en dat betekent voor veel bedrijven dat ze druk zijn met de voorbereidingen voor de feestdagen. Het kerstpakket is hierbij een belangrijk aspect. Het klinkt misschien gek om nu al aan kerstpakketten te denken, maar het zal je nog verbazen hoeveel werk hier uiteindelijk in gaat zitten! Het geven van een kerstpakket is een jaarlijkse traditie in ons land. De meeste bedrijven kiezen voor de standaard kerstpakketten, maar je kunt het ook een stuk persoonlijker aan pakken. Kerstpakketten leveren zowel de werkgever als de werknemer enorme voordelen op. Zo is de ontvanger niet alleen heel gelukkig met al die lekkernijen, maar voelt deze zich ook meer gewaardeerd, waardoor uiteindelijk de werkefficiëntie en het werkplezier weer omhoog zal gaan. Als werkgever profiteer je hier vervolgens weer van, bovendien geven kerstpakketten je de mogelijkheid om te laten zien waar jullie bedrijf voor staat. Dat levert ook nog eens goede reclame op. Een win-win situatie voor iedereen dus! Door een kerstpakket zelf samen te stellen, geef jij het kerstpakket een nog persoonlijkere noot. In deze blog lees je hoe dit in zijn werk gaat.

kerstpakket-chill-fun-cooler

Een persoonlijk kerstpakket samenstellen

Werknemers vinden het fijn als blijkt dat er naar hun geluisterd wordt. Dat er blijk van waardering en kennis over hun hobby’s en wensen wordt getoond. Dit is echter in de praktijk vaak een stuk moeilijker dan gedacht. Zeker in een groot bedrijf is het lastig als directeur om elke collega persoonlijk goed te kennen. In kleinere bedrijven is dit gelukkig weer een stuk gemakkelijker. Dat neemt niet weg dat het in elke situatie mogelijk is om een persoonlijk kerstpakket samen te stellen. Het vraagt enkel om wat meer organisatie. Wij geven je een aantal handige tips voor het persoonlijker maken van de kerstpakketten:

 • Directeur van groot bedrijf: praat met de leidinggevende van elke afdeling. Zij weten waarschijnlijk veel meer te vertellen over de verschillende werknemers. Laat ze een lijstje invullen met geslacht, persoonlijke situatie, eventuele hobby’s en wensen op het gebied van eten (vegetarisch, speciaal dieet, etc.). Het kost wat organisatie, maar stelt je wel in staat om de kerstpakketten een stuk persoonlijker te maken. Kom je er echt niet uit? Ga dan voor een cadeaubon van een grote winkel of laat de personeelsleden zelf iets uitzoeken.
 • Ondernemer van een klein bedrijf: in een klein bedrijf is de kans groter dat je veel weet over jouw personeelsleden. Je spreekt ze dagelijks en jullie kunnen tevens samen lachen over alledaagse dingen. Gebruik de informatie die je dagelijks hoort om een leuk en persoonlijk kerstpakket uit te zoeken. Denk aan themapakketten of pakketten op basis van interesses. Zo geef je jouw personeel echt een motivatieboost voor het komende jaar!

Kerstpakketten: te duur?

Ondanks het plezier dat je als werkgever beleeft om jouw personeelsleden eens extra te verwennen, moeten de kosten uiteraard wel binnen de perken blijven. Het moet niet zo zijn dat je omzet van die maand drastisch omlaag gaat door te gul omspringen met de kerstpakketten. Stel elk jaar een budget op voor de kerstpakketten en probeer je daar ook aan te houden. Daarnaast is ook een kerstpakket tot 15 euro een enorm leuk gebaar en zal deze zeker een lach rond de gezichten van jouw personeelsleden toveren!

kerstpakket-choco-fondue

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 redenen waarom je voor LED-verlichting moet kiezen 0 28

LED-lighting kiezen

Vaak wordt er bij LED-verlichting als eerst gedacht aan energie- en kostenbesparende verlichting. Echter heeft LED nog veel meer voordelen, wij hebben hieronder een zestal redenen verzameld om te kiezen voor LED spots of lampen als verlichting.

Lange levensduur

Een van de grootste voordelen van LED lampen is dat ze gemiddeld een levensduur hebben van maarliefst 50.000 branduren. Ouderwetse verlichting als gloeilampen of halogeenlampen hebben slechts een levensduur van gemiddeld 2.000 uur. LED lampen gaan dus 25 keer langer mee. Houd wel in je achterhoofd dat de aanschafprijs van LED verlichting vaak ook 6 keer duurder is. Dit betekent dat je ook op de aanschafprijs uiteindelijk bespaart als je de prijs verrekend met het aantal branduren.

Energiezuinig

Naast het feit dat LED lampen langer meegaan zijn ze ook nog eens tot wel 90% energie zuiniger dan gloeilampen. Als je de stijgende energieprijzen van de afgelopen jaren in je achterhoofd houdt betekent dit dat je enorm op de energiekosten gaat besparen als je overstapt naar LED. Gezien het feit dat LED lampen een langere levensduur hebben én energiezuiniger zijn is het een goede investering om over te stappen naar LED verlichting.

energiezuinig led verlichting

Geen trillende verlichting

Spaarlampen en TL-verlichting hebben vaak last van frequente trillingen. Dit is erg vervelend en vermoeiend voor je ogen. Bij LED lampen zijn er geen trillingen en is de verlichting dus een stuk fijner voor je ogen. Zeker als je trillende verlichting hebt op je werkplek of op kantoor is het verstandig om over te stappen op LED verlichting. Dit is een stuk minder vermoeiend voor je ogen.

Veilig

LED verlichting is erg veilig, de lampen worden slechts handwarm. Gloeilampen en halogeen verlichting wordt wel vaak erg warm. Je kan jezelf hieraan branden of materialen te dicht in de buurt kunnen verbranden. LED lampen zijn simpelweg een stuk veiliger dan andere soorten verlichting.

Geen chemisch afval

Ouderwetse verlichting als TL-lampen en spaarlampen bevatten kwikdioxide, hierdoor vallen deze lampen onder chemisch afval waardoor ze dus niet zomaar weggegooid mogen worden. LED lampen zijn vrij van kwikdioxide, wat inhoudt dat deze lampen niet apart ingezameld hoeven te worden.

TL-lampen

Weinig verlies van lichtafgifte

Bij andere verlichting, zoals spaarlampen of TL-verlichting, zal je merken dat gedurende de levensduur de kracht van het licht minder wordt. Dit wordt ook wel lichtafgifte vermindering genoemd. Bij TL-lampen is dit 30% á 60% over de hele levensduur. LED lampen blijven voor langere tijd krachtig.

Alle voordelen op een rijtje

Om nogmaals duidelijk te maken waarom ook jij moet kiezen voor LED-verlichting hebben we hieronder alle voordelen op een rijtje gezet.

 • Energiezuinig; verbruiken slechts 90 tot 95% van de stroom voor het geven van licht.
 • Voordelig; het overstappen naar LED zal zorgen voor minder energiekosten.
 • Lange levensduur; met 25.000 branduren zijn LED lampen erg duurzaam.
 • Weinig lichtafgifte vermindering gedurende de levensduur.
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 • De lampen worden niet heet.
 • Verkrijgbaar in vele soorten en maten.
 • Bevatten geen chemische stoffen.
 • Ook geschikt voor buiten, ideaal dus!

Verschillende soorten horloges voor mannen 0 47

Tegenwoordig zie je steeds meer mannen met sieraden lopen. Van horloges voor mannen tot armbanden, ringen en kettingen. Er zijn veel mannen die een ‘horloge tik’ hebben en niet één horloge hebben maar toch wel meerdere. Echte horloge fans dus. Horloges zijn er van veel verschillende merken en je hebt allerlei soorten horloges. Stoere, nette, digitale, ronde en vierkante horloges. Voor ieder wat wils.  Maar wat zijn de horloge trends voor mannen van dit moment?

De vintage stijl

Niet alleen in de mode wereld is vintage een begrip, ook op het gebied van horloges is vintage de trend. De retrostijlen en vintage zijn al jaren een begrip als het om horloges gaat. De vintage horloges hebben vaak een dun ontwerp en de wijzerplaten zijn vaak klein. Veel horloge merken brengen dan ook een vintage ontwerp uit. Vintage ontwerpen zijn vaak gewild bij zakenmannen. De vintage horloge is een mooi en elegant ontwerp dat eigenlijk bij alle kleding past. Of je nou stoer of zakelijk gekleed bent een vintage horloge maakt het plaatje altijd compleet.

Smartwatches

Wat je steeds vaker ziet zijn smartwatches. Met een smartwatch kan je berichten ontvangen, muziek luisteren, de telefoon op nemen en nog veel meer. Ideaal dus als je in een vergadering zit en een berichtje kijkt. Zo kan je toch even kijken zonder dat je je  telefoon hoeft te pakken. Het leuke van een smartwatch is ook dat je vaak zelf kan kiezen welke wijzerplaat je wilt. Zo kan je kiezen voor een digitale klok of bijvoorbeeld de vintage look. Zo kan je nog wisselen ook van uiterlijk. Voorheen waren maar enkele horlogeontwerpers die een smartwatch in de collectie hadden. Tegenwoordig zijn er steeds meer verschillende merken met een smartwatch. Zo ook Hugo Boss. De nieuwste uitbreiding in hun collectie is de smartwatch. Een Hugo Boss horloge, in het bijzonder de smartwatch, is dan  eigenlijk ook onmisbaar voor een man.

hugo boss smartwatch
Hugo Boss smartwatch

De mechanische horloge

De mechanische horloge kan eigenlijk altijd. Deze is tijdloos en toch hip. Mechanische horloges zijn anders dan andere horloges, omdat je hier het hele uurwerk ziet zitten. Eigenlijk alles wat een horlogemaker doet zie je hier in terugkomen. Het voordeel van mechanische horloges is dat de batterij niet gewisseld hoeft te worden, waardoor in theorie de horloge een leven lang mee kan gaan. Natuurlijk leert de praktijk anders, want je weet maar nooit wat er met een horloge gebeurt. Mechanische horloges wekken vaak de indruk dat deze duur zijn, maar natuurlijk zijn er genoeg betaalbare exemplaren te vinden.

Klein en simpel

Hoewel je vaak grote horloges ziet bij mannen, zijn ook de kleine en simpele horloges niet meer weg te denken. Het hoeft niet altijd groot en speciaal te zijn, ook kleine horloges zijn perfect voor mannen. Zo heeft MVMT een grote collectie aan mooie herenhorloges. Deze horloges zijn perfect voor bij een overhemd of gewoon om lekker casual te dragen. Met niet al te veel poespas zijn deze horloges perfect voor elke man. Soms zijn simpele horloges met niet al te veel kleur juist perfect voor de man. Waar sommige mannen willen pronken met hun horloge zijn er ook genoeg mannen die houden van simpel en wat kleiner.

MVMT Horloge
MVMT Horloge

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks