Zelf een kerstpakket samenstellen, zo gaat het in zijn werk! 0 67

herman-den-blijker-kerstpakket

Het is inmiddels alweer najaar en dat betekent voor veel bedrijven dat ze druk zijn met de voorbereidingen voor de feestdagen. Het kerstpakket is hierbij een belangrijk aspect. Het klinkt misschien gek om nu al aan kerstpakketten te denken, maar het zal je nog verbazen hoeveel werk hier uiteindelijk in gaat zitten! Het geven van een kerstpakket is een jaarlijkse traditie in ons land. De meeste bedrijven kiezen voor de standaard kerstpakketten, maar je kunt het ook een stuk persoonlijker aan pakken. Kerstpakketten leveren zowel de werkgever als de werknemer enorme voordelen op. Zo is de ontvanger niet alleen heel gelukkig met al die lekkernijen, maar voelt deze zich ook meer gewaardeerd, waardoor uiteindelijk de werkefficiëntie en het werkplezier weer omhoog zal gaan. Als werkgever profiteer je hier vervolgens weer van, bovendien geven kerstpakketten je de mogelijkheid om te laten zien waar jullie bedrijf voor staat. Dat levert ook nog eens goede reclame op. Een win-win situatie voor iedereen dus! Door een kerstpakket zelf samen te stellen, geef jij het kerstpakket een nog persoonlijkere noot. In deze blog lees je hoe dit in zijn werk gaat.

kerstpakket-chill-fun-cooler

Een persoonlijk kerstpakket samenstellen

Werknemers vinden het fijn als blijkt dat er naar hun geluisterd wordt. Dat er blijk van waardering en kennis over hun hobby’s en wensen wordt getoond. Dit is echter in de praktijk vaak een stuk moeilijker dan gedacht. Zeker in een groot bedrijf is het lastig als directeur om elke collega persoonlijk goed te kennen. In kleinere bedrijven is dit gelukkig weer een stuk gemakkelijker. Dat neemt niet weg dat het in elke situatie mogelijk is om een persoonlijk kerstpakket samen te stellen. Het vraagt enkel om wat meer organisatie. Wij geven je een aantal handige tips voor het persoonlijker maken van de kerstpakketten:

  • Directeur van groot bedrijf: praat met de leidinggevende van elke afdeling. Zij weten waarschijnlijk veel meer te vertellen over de verschillende werknemers. Laat ze een lijstje invullen met geslacht, persoonlijke situatie, eventuele hobby’s en wensen op het gebied van eten (vegetarisch, speciaal dieet, etc.). Het kost wat organisatie, maar stelt je wel in staat om de kerstpakketten een stuk persoonlijker te maken. Kom je er echt niet uit? Ga dan voor een cadeaubon van een grote winkel of laat de personeelsleden zelf iets uitzoeken.
  • Ondernemer van een klein bedrijf: in een klein bedrijf is de kans groter dat je veel weet over jouw personeelsleden. Je spreekt ze dagelijks en jullie kunnen tevens samen lachen over alledaagse dingen. Gebruik de informatie die je dagelijks hoort om een leuk en persoonlijk kerstpakket uit te zoeken. Denk aan themapakketten of pakketten op basis van interesses. Zo geef je jouw personeel echt een motivatieboost voor het komende jaar!

Kerstpakketten: te duur?

Ondanks het plezier dat je als werkgever beleeft om jouw personeelsleden eens extra te verwennen, moeten de kosten uiteraard wel binnen de perken blijven. Het moet niet zo zijn dat je omzet van die maand drastisch omlaag gaat door te gul omspringen met de kerstpakketten. Stel elk jaar een budget op voor de kerstpakketten en probeer je daar ook aan te houden. Daarnaast is ook een kerstpakket tot 15 euro een enorm leuk gebaar en zal deze zeker een lach rond de gezichten van jouw personeelsleden toveren!

kerstpakket-choco-fondue

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Goedkoop kerstinkopen doen: 3 handige tips 0 13

Het is nog maar net oktober en veel mensen zijn alweer aan het aftellen naar de feestdagen. De eerste speelgoedboeken lagen alweer op de mat en winkels strooien met leuke aanbiedingen en hoge kortingen. Terwijl we gretig een schaaltje pepernoten naar binnen werken, denken we nu al aan de torenhoge kosten die de decembermaand altijd met zich meebrengt. Sommige mensen sparen het hele jaar door om in december even alle remmen los te kunnen gooien. Anderen bedenken pas in november dat ze toch wel graag wat spaargeld achter de hand hadden gehouden. Of je nu over een groot of klein budget beschikt, besparen kan nooit kwaad. Met de volgende 3 handige tips doe jij gemakkelijk en goedkoop kerstinkopen.

kerstinkopen doen

#1 Vries eten in

We besteden elk jaar meer dan honderd euro voor een flinke kerstmaaltijd met de familie. Hierbij praten we dus over eten voor slechts één dag. Reken zelf maar uit hoeveel dit is als mensen op kerstavond, eerste kerstdag en tweede kerstdag komen eten. Dit kost al snel klauwen vol geld! Natuurlijk kan je gemakkelijk gourmetschalen kopen bij de bekendste supermarkten en hoeft dit niet al te duur te zijn, maar ze weten we hoe ze de prijzen duurder kunnen maken rond de feestdagen. Dit zijn immers de dagen waar ze het van moeten hebben in het jaar. Wees ze te slim af door in het najaar al te beginnen met het kopen van eten voor de feestdagen. Veel voedingswaren kunnen een geruime tijd ingevroren worden, zonder dat ze hun smaak verliezen. Houd daarom de aanbiedingen goed in de gaten en koop eens wat extra’s als je een financiële meevaller hebt. Met een voucher Albert Heijn kan je al snel tientallen euro’s op je uiteindelijk totaalkosten besparen! Denk hier dan ook niet te licht over, maar ga al vroeg aan de slag met het verzamelen van houdbare voedingswaren.

albert-heijn-kortingscode-1

#2 Wacht niet tot het laatste moment

Veel mannen maken de fout om tot het laatste moment te wachten om kerstcadeaus in te slaan. Tijdens het weekend voor de feestdagen is het niet alleen immens druk in de stad, maar rijzen de prijzen ook nog eens de pan uit. Je doet er dan ook goed aan om al in het najaar te beginnen met het verzamelen van kerstcadeaus. Soms profiteer je van leuke acties door middel van een promotiecode Bol.com en andere keren heb je wat meer financiële ruimte en kan je een groter cadeau kopen. Door de kosten voor de cadeaus over meerdere maanden uit te spreiden, lijkt dit uiteindelijk enorm mee te vallen.

bol.com logo

#3 Kies voor huismerken

Rond de kerstdagen willen we alles zo luxe mogelijk. We kiezen enkel voor A-merken en trakteren onze gasten op de meest luxe voedingswaren en drankjes. Maar waarom eigenlijk? Ook de huismerken kunnen enorm lekker zijn en het kerstassortiment is vaak enorm verrassend. Probeer dan ook niet te veel in hokjes te denken, maar geef ook andere merken een kans. Misschien wil je binnenkort nooit meer anders!

 

De braadpan: keukenvriend voor het leven 0 12

braadpan zwart

Kun jij je die metalen kolossen nog herinneren waarin je (groot)moeder de heerlijkste gerechten bereidde? Massief, zwaar en met zeeën van ruimte? Dat is nou wat je noemt een braadpan. Mocht je een pan zoeken om mee te stomen, sudderen, smoren of braiseren; dat is hetzelfde.

Geen keuken is echt compleet zonder een braadpan. Maar wat is het precies? Wat houdt braden precies in, wat definieert een goede braadpan en welke soorten zijn er?

Allemaal vragen waarop we je met onderstaande een antwoord willen geven.

De braadpan definitie

Braden houdt niets meer of minder in dan opwarmen van voedsel met hoge temperatuur om vervolgens langzaam te garen. In deze fase blijft de inhoud van je pan onder het kookpunt. Van welk materiaal de braadpan ook maar is gemaakt, het is meestal redelijk dik, waardoor het geheel nogal zwaar is. Dit is met het oog op het verdelen en vasthouden van de warmte in de pan. De aanzienlijke grootte van de pan zorgt ervoor dat er grote hoeveelheden vis, groente of vlees in kunnen worden bereid.

Wees je ervan bewust dat stoven nogal lang duurt. Daarom raden we je aan op tijd te beginnen met koken als je je braadpan ervoor nodig hebt.

En dan nog even dit; lees goed de instructies van je braadpan om erachter te komen of je deze wel schoon kunt maken in de afwasmachine. Beschik je niet over een dergelijk apparaat? Nou, dan heb je niks om je zorgen over te maken wat dat betreft.

braadpan rood

De braadpan warmtebron

Natuurlijk zijn warmtebronnen bedoeld voor meerdere soorten pannen. Daarom is de braadpan geen uitzondering als je een exemplaar wilt uitkiezen dat voor jouw kookplaat – zij het inductie, gas of keramisch – bedoeld is. Bestudeer daarom het etiket en kies een braadpan uit die samengaat met jouw warmtebron.

De diverse braadpan materialen

Ieder basismateriaal van een braadpan heeft unieke eigenschappen. Daarom is het goed om bij de verschillende opties stil te staan.

Gietijzer

Voor het verdragen en vasthouden van hoge temperaturen – tot wel 190 °C! -heb je een braadpan van gietijzer nodig. Ook voor een goede warmteverdeling is deze materiaalkeuze ideaal; je vlees blijft of wordt hierdoor lekker mals. Ook in de oven bruikbaar. Gaat jarenlang mee als je hem goed onderhoudt.

gietijzer braadpan

Geëmailleerd gietijzer

Vergelijkbaar met een standaard gietijzeren model maar niet vatbaar voor roest dankzij de emaille binnenlaag. Die zorgt er bovendien voor dat je pan niet doordrongen raakt van geuren en smaken van de maaltijden die je erin bereidt. Heeft geen voorbehandeling nodig en laat zich eenvoudig reinigen.

Geëmailleerd plaatstaal

Dunner en stukken lichter dan zijn gietijzeren broer en redelijk goedkoop. De warmteverdeling kon een stuk beter.

Roestvrij staal

Deze kan wél in de vaatwasser – als je die hebt, dus. Dankzij het dunne staal kon de warmteverdeling een stuk beter zijn. Tenminste, als je braadpan niet van een thermische bodem voorzien is. Controleer dit dan ook voorafgaand aan aanschaf.

Aardewerk

Braad- en stoofpannen van aardewerk houden vitaminen en smaak in je voedsel dankzij de vrijgekomen stoom. Ook heb je geen toegevoegde vetten en vloeistoffen, zodat de kilo’s er niet aan vliegen.

Koper

Zwaar materiaal, koper. En onderhoud kost flink wat tijd en moeite. De warmte kon echter niet beter verdeeld worden en deze pan gaat een leven lang mee. En het ziet er gewoon weg puik uit!

Heel veel succes met het maken van een keuze!

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks