Zelf sleutelen aan je motorfiets? 3 gouden tips! 0 94

Als ware liefhebber in motorfietsen zie jij jouw klassieker natuurlijk niet alleen als handig vervoersmiddel. Het is een ware hobby, jouw passie. Nu de zomer er weer aan komt, kan je vast niet wachten om weer op je motorfiets te springen en urenlange tochten door Nederland of het buitenland te maken. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat deze goed onderhouden wordt. Jouw geliefde bmw r100 neem je natuurlijk het liefst zelf onder handen, maar is dit wel altijd even slim? En waar moet je aan denken als je zelf gaat sleutelen aan je motorfiets? Wij geven 3 gouden tips!

1.         Laat de motor een inspectie ondergaan

Waarschijnlijk denkt iedere motorrijder dat hij over de beste en mooiste motorfiets beschikt. Zorg er echter wel voor dat deze liefde je niet blind maakt voor dingen die opgelost moeten worden. Geef de motor daarom geregeld een inspectie. Dit kan je zelf doen, als je veel verstand hebt van motoren, maar je kan dit ook aan een vakman overlaten. Na deze inspectie weet je zeker wat er moet gebeuren om deze weer te laten functioneren. Sommige reparaties zijn eenvoudig zelf uit te voeren en andere kan je beter aan een professional overlaten. Ook bij het optisch mooier maken van je motor met een daytona koplamp is het soms slim om hulp in te schakelen. Zeker als je hier niet zo ervaren in bent. Na een inspectie weet je in elk geval wat er nodig is en of je deze klus zelf kunt aangrijpen.

daytona koplamp

2.         Blijf realistisch

Het is wel belangrijk om realistisch te blijven. Mits je over een opleiding in motortechniek beschikt, is het bij grote reparaties vrijwel altijd aan te raden om een vakman in te schakelen. Natuurlijk kost dit vaak wat meer geld, maar zo zorg je er wel voor dat jouw motorfiets weer soepeltjes de weg op kan. Bovendien kan een vakman jou precies vertellen wat er nodig is om het rijplezier nog meer te vergroten. Dit kan bijvoorbeeld door nieuwe gadgets op de motor te zetten of net voor een ander merk te kiezen.

Daarnaast moet je ook aan de praktische dingen denken. Zo kan een daytona kilometerteller helpen om boetes te voorkomen. Zo weet je altijd hoe hard je rijdt en kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan als er post van het CJIB op de deurmat verschijnt.

daytona kilometerteller

3.         Laat je motorfiets opnieuw taxeren

Al die uren zoeken naar fraaie nieuwe onderdelen mag natuurlijk niet tevergeefs zijn geweest. Voordat je je biltwell helm opzet en op pad gaat, is het dan ook belangrijk om eerst een taxateur in te schakelen. Wanneer je jouw motorfiets echt een totale make-over, inclusief een motorblok met meer power, een prachtige outlet, enzovoorts, heeft gekregen, is de kans groot dat deze direct veel meer waard is. Laat je motorfiets daarom na de make-over opnieuw taxeren. Hiermee voorkom je dat er een lagere dagwaarde wordt gebruikt als jouw pronkstuk total loss wordt verklaard. De taxatiewaarde wordt bepaald door een taxateur die in motorfietsen gespecialiseerd is.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen 0 9

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen

Binnenkort iets te vieren met je vrienden of collega’s? Organiseer dan een BBQ in je tuin. Iedereen houdt van een lekkere barbecue en tegenwoordig zijn er steeds meer opties voor culinair barbecueën. Imponeer je vrienden en familie bijvoorbeeld met zelfgemaakte pulled pork of chicken, of serveer gezonde snacks en lekkere IPA’s. Een barbecue organiseer je zelf heel eenvoudig met de juiste voorbereiding, of je besteedt je feestje uit aan een cateraar. Met een toffe loungeset in voor in de tuin en de juiste ingrediënten creëer je de perfecte avond uit bij jou thuis. Ook leuk als er een spannende voetbalwedstrijd aankomt die je samen wilt kijken. Daarvoor zet je een beamer met groot scherm in je thuis en regel je alles wat je nodig hebt voor een lekkere barbecue. Hieronder geven we je wat tips zodat je in een handomdraai zelf je barbecuefeest organiseert.

Wat heb je nodig?

Voor een gezellige barbecue heb je allereerst een goede locatie nodig. Je eigen achtertuin is ideaal, maar een binnentuin op je werk kan ook een prima plek voor een barbecue zijn. Kies bijvoorbeeld een mooie loungeset voor in de tuin en creëer daar omheen voldoende zitplekken. Statafels zijn ideaal als aanvulling op de loungeset voor in de tuin. Je beschikt dan over voldoende plaats voor mensen die willen relaxen en eten. Daarnaast heb je uiteraard een goede barbecue nodig. Huur of koop bijvoorbeeld een Green Egg, of schakel een cateraar in die gespecialiseerd is op het gebied van barbecues. Je cateraar kan ook op locatie een barbecue afleveren en het vlees bereiden, zodat je zelf niets hoeft te doen. Je hebt op die manier alle tijd voor je vrienden en familie. Een tent of overkapping is handig als er regen wordt voorspeld. Zo organiseer je ook een barbecue in de herfst of in de winter. Een winterbarbecue kan prima, vooral als je zorgt voor heaters of een kampvuurtje naast de loungeset voor in de tuin. Ten slotte kun je je tuin aankleden met lampen en fakkels. Dat is vooral leuk als je familie en collega’s uitnodigt voor een feestelijke barbecue.

bbq

Speciaalbier

Bijna alles wat van de barbecue komt gaat uitstekend samen met een speciaalbiertje. We noemden al even de IPA, maar eigenlijk is elk soort speciaalbier prima voor tijdens een barbecue. Je maakt extra indruk met speciaalbier van een lokale brouwerij. Daarvan zijn er inmiddels honderden in Nederland. Verras je gasten dus met craft beer uit jouw omgeving! Daar geniet je zelf ook heerlijk van, bijvoorbeeld op je loungeset voor in de tuin. Naast bier kun je natuurlijk ook lekkere whisky en wijn op tafel zetten.

Op de gezonde toer

De kans is groot dat jij samen met je vrienden regelmatig in de sportschool te vinden bent. Je wilt al je harde werk natuurlijk niet tenietdoen door één avond barbecueën. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei opties voor een gezonde barbecue. Serveer bijvoorbeeld vis, of eiwitrijke salades en fruit. Geniet zonder zorgen van een heerlijke avond barbecueën.

3 tips voor bedrijfskleding in de bouw 0 11

bedrijfskleding in de bouw

De meeste bedrijven maken gebruik van bedrijfskleding. Waar deze in sommige sectors vooral dienen om een statement te maken of op te vallen, is dat in de bouw wel anders. Hier heeft werkkleding als voornaamste prioriteit om de veiligheid van de werknemer te verhogen. Maar waar let je op als je bedrijfskleding in de bouw wilt aanschaffen?

Materiaal dat tegen een stootje kan, maar tegelijkertijd ook nog eens zeer comfortabel is.  Kleding die ook nog eens tegen alle weersomstandigheden opgewassen is, of er nu een buitje onderweg is of het hard waait. Kortom: een outfit die de werknemer tegen alle invloeden op de bouw beschermt. Dat is waar werkkleding in de bouw aan moet voldoen. Maar hoe weet je dat je de juiste outfit samenstelt? In dit artikel geven we 3 tips.

1.         Duurzame materialen

Er is ontzettend veel verschillende soorten bedrijfskleding op de markt verkrijgbaar. Zeker als je voor kleding in de bouwsector gaat kijken, beschik je over enorm veel keus. Dit betekent echter niet dat alle werkkleding even functioneel of kwalitatief is. Zo zijn er veel kwaliteitsverschillen mogelijk. Daarom adviseren wij om voor duurzame materialen te kiezen. Duurzame materialen kunnen goed tegen een stootje en beschikken daardoor over een veel langere levensduur. Hierdoor draag je niet alleen je steentje bij aan het milieu, want je hoeft het milieu immers niet onnodig te belasten als je na een jaar weer nieuwe kleding nodig hebt, maar verhoog je ook nog eens de veiligheid op de werkvloer.

2. Meer comfort op de werkvloer

Wil je van een nóg langere levensduur profiteren? Bedenk dan goed welke delen van de outfit extra snel slijten tijdens jouw werkzaamheden. Zit je bijvoorbeeld regelmatig op je knieën om werkzaamheden te verrichten? Dan zal dit gebied ook sneller slijten. Kies daarom voor extra versteviging op het kniegedeelte, zodat de broek over een langere levensduur beschikt. Denk natuurlijk ook aan het comfort. Een broek waar kniebeschermers in geplaatst kunnen worden, zijn bijvoorbeeld het overwegen waard als je veel tijd op je knieën doorbrengt. Comfort boven alles!

meer comfort op de werkvloer

3.         Blijf zichtbaar voor omstanders

Veilig werken is van essentieel belang op de bouwplaats. Wanneer mens en machine samenwerken is het noodzakelijk dat iedereen goed zichtbaar is én blijft. Nu de dagen weer korter worden, komt het waarschijnlijk steeds vaker voor dat je in het donker aan het werk bent. In dat geval is zichtbaarheidskleding verplicht. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor het resterende personeel en omstanders. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een veiligheidshesje te dragen, maar dit is meestal minder comfortabel dan het dragen van kwalitatieve bedrijfskleding. Zeker als je structureel in het donker werkt, kan het verstandig zijn om voor werkkleding te kiezen waar dit standaard in geïntegreerd is.

Niet alleen op het gebied van comfort is zichtbaarheidskleding een aanrader, maar ook op het gebied van veiligheid. Waar een veiligheidshesje incidenteel nog wel eens vergeten kan worden, zal bedrijfskleding altijd aanwezig zijn. Ook de werkgever profiteert dus van speciale zichtbaarheidskleding.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks