zo leg je gemakkelijk elektra aan in de tuin Inspiratie 0 1656

zo leg je gemakkelijk elektra aan in de tuin Inspiratie

in de moderne technologie speelt elektronica een grote rol. Hierbij moet je niet alleen denken aan tablets en computers, maar ook lampen en meer. In tuinen worden ook wel eens lampen aangelegd. Deze verlichting is natuurlijk hartstikke mooi, maar er moet wel een draad naartoe. Deze draden vind men over het algemeen niet zo aantrekkelijk. Daarom willen de meeste mensen weten, hoe je deze grondkabels goed kan aanleggen en wegwerken.

Redenen om grondkabels aan te leggen

Je gaat natuurlijk niet voor de lol grondkabels neerleggen. Dit doe je alleen omdat een bepaald apparaat in je tuin elektriciteit nodig heeft. Een voorbeeld hiervan zijn de eerdergenoemde lampen. Ook voor een automatische bewatering heb je een kabel nodig. Zo`n automatische bewatering is wellicht handig voor als je op vakantie gaat, zonder dat je bij terugkomst een verdroogd terras aantreft. Voor gereedschappen als een boormachine heb je ook een stekker nodig. Zo zijn er nog een heleboel meer zaken waarvoor je elektriciteit nodig hebt, zoals een fontein of een koelkastje.

Hoe leg je op de juiste manier een grondkabel aan?

Natuurlijk is het niet verstandig om doelloos te gaan graven. Daarom is het handig om eerst uit te gaan zoeken waar je je elektrische apparaten wil hebben, welke dingen je rekening mee moet houden en waar je je kabels langs wil gaan leggen. Deze informatie kan je allemaal in een schets van je tuin verwerken.

Nu je weet wat je wil, kan je de benodigde materialen gaan aanschaffen. Maar welke materialen heb je dan nodig? Dit hangt af van je bedoelingen. Je moet sowieso op een aantal punten letten. Allereerst moeten de kabels waterdicht zijn, aangezien ze niet bij het eerste de beste buitje kapot moeten gaan. Ook moet je de juiste lengte hebben en moeten de kabels een capaciteit hebben die hoog genoeg is om het elektrische apparaat te onderhouden. Je kan kijken welke materialen je nodig hebt op deze website over grondkabels.

Je kan nu echt gaan beginnen met de werkzaamheden. Pak dus al je spullen bij elkaar, je materialen en gereedschap, zodat je iets gemakkelijker werkt. Je moet één regel in je hoofd houden, namelijk veiligheid. Zorg altijd dat je in een veilige omgeving te werk gaat, waarbij je jezelf en anderen niet kan beschadigen.

Nu kunnen de werkzaamheden gaan beginnen. Dat gaat via een aantal stappen.

Allereerst moet je de stroom uitschakelen, want anders creëer je een gevaarlijke situatie. Als je dat gedaan hebt, moet je de lasdoos gaan installeren. Zoek een goede plek uit, waar je een link kan leggen met de kabels in je huis. Ook is het handig om de buis, waarin de kabels zitten, dicht bij de lasdoos te hebben. Vervolgens moet je een draad naar de schakelaar leggen. Dit moet een vier-aderige draad zijn. De blauwe draad moet je afsluiten met een lasdop, de bruine verbind je via een lasdop, net als de geel-groene draad. Als je dit gedaan hebt, moet je de buis met een andere vier-aderige kabel naar je apparaten leggen. De geel-groene kabel sluit je aan op de lasdop waar de andere geel-groene kabels in zitten. De blauwe kabel vanuit de woning sluit je via een lasdop op de blauwe draad naar het apparaat. De zwarte draden verbind je ook via een lasdop. De bruine sluit je af. Als laatste stap moet je de stroom weer aanzetten en vervolgens natuurlijk testen.

Elektrische apparaten aansluiten is dus helemaal niet zo lastig. Zolang je een stappenplan volgt en veilig te werk gaat, komt alles wel goed. Nu kan je gaan genieten van de prachtig aangelegde apparaten in je tuin.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Slimme integraties: haal het meeste uit uw video deurbel! 0 628

Slimme integraties: haal het meeste uit uw video deurbe

Heb je al een video deurbel geïnstalleerd thuis? Dan ben je vast al onder de indruk van de verbeterde beveiliging en het gemak dat deze slimme apparaten bieden. Maar wist je dat jouw video deurbel nog veel meer kan doen als je deze integreert met andere smart home-apparaten en -systemen? In deze blogpost nemen we je mee op ontdekkingstocht langs enkele slimme integraties die jouw video deurbel nog functioneler en leuker maken!

Koppel je video deurbel aan slimme verlichting

Stel eens voor: het is laat op de avond en iemand belt aan. In plaats van in het donker te tasten, gaan je slimme lampen automatisch aan zodra de video deurbel beweging detecteert. Zo zorg je voor extra veiligheid en gemak. Merken zoals Philips Hue en LIFX bieden naadloze integratiemogelijkheden met veel populaire video deurbellen, zoals de video deurbel zonder abonnement.

Verbind je video deurbel met een slim slot

Een andere handige koppeling is die tussen de video deurbel en uw slimme slot. Zo kun je bijvoorbeeld de Eufy deurbel verbinden met slimme sloten zoals Nuki of August. Wanneer je via de app ziet wie er voor de deur staat, kun je met een druk op de knop de deur ontgrendelen. Ideaal voor als je gasten verwacht of een pakketje wilt laten afleveren!

Integreer je video deurbel met een smart home-assistent

Heb je een Google Home of Amazon Echo? Koppel deze aan je video deurbel en ontvang meldingen via je slimme luidsprekers! Vraag de assistent wie er voor de deur staat, of bekijk de live videostream op een compatibel scherm. Deze slimme integratie maakt je leven net een beetje gemakkelijker en leuker.

Creëer automatiseringen met IFTTT

IFTTT (If This Then That) is een krachtige service waarmee u allerlei slimme apparaten en services aan elkaar kunt koppelen. Zo kun je jouw video deurbel verbinden met tal van andere apparaten en acties automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het starten van een opname op je beveiligingscamera’s zodra de video deurbel beweging detecteert. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Versterk je beveiliging met een slim alarmsysteem

Wil je nog een stap verder gaan? Integreer de video deurbel met een slim alarmsysteem zoals SimpliSafe of Ring Alarm. Zo kunt je je hele huis beschermen en houdt je alles in de gaten via één gebruiksvriendelijke app. Je video deurbel vormt dan de perfecte aanvulling op de algehele beveiliging.

BPM calculator: wat het is en hoe het werkt? 0 552

BPM calculator wat het is en hoe het werkt

Als autobezitter ben je vast bekend met de term BPM, maar wat betekent het precies? En hoe bereken je de BPM voor jouw auto? Gelukkig is er de BPM calculator, een handige tool waarmee je snel en eenvoudig de BPM voor jouw auto kunt berekenen. We leggen uit wat de BPM is, hoe het werkt en hoe je de BPM calculator kunt gebruiken.

Wat is de BPM?

BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen en is een belasting die je betaalt bij de aanschaf van een nieuwe of geïmporteerde auto. De hoogte van de BPM is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de CO2-uitstoot, de cataloguswaarde en het bouwjaar van de auto.

Hoe werkt de BPM?

De hoogte van de BPM wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. Allereerst wordt gekeken naar de CO2-uitstoot van de auto. Hoe hoger de CO2-uitstoot, hoe hoger de BPM. Daarnaast wordt gekeken naar de cataloguswaarde van de auto. Dit is de waarde van de auto zoals deze in de prijslijst van de fabrikant staat vermeld. Hoe hoger de cataloguswaarde, hoe hoger de BPM.

Verder speelt het bouwjaar van de auto een rol. Hoe ouder de auto, hoe lager de BPM. Dit komt omdat de afschrijving van de auto ook wordt meegenomen in de berekening van de BPM. Ten slotte is de brandstofsoort van de auto van invloed op de hoogte van de BPM. Voor auto’s die op diesel of LPG rijden gelden andere tarieven dan voor auto’s die op benzine rijden.

Hoe bereken je de BPM?

Het berekenen van de BPM is een ingewikkelde berekening die je waarschijnlijk niet zomaar zelf kunt maken. Gelukkig zijn er verschillende tools beschikbaar waarmee je snel en eenvoudig de BPM voor jouw auto kunt berekenen. Een van deze tools is de BPM calculator.

Hoe gebruik je de BPM calculator?

Het gebruik van de BPM calculator is heel eenvoudig. Je vult de gegevens van jouw auto in, zoals het merk, het model, het bouwjaar en de brandstofsoort. Vervolgens geeft de calculator aan hoeveel BPM je moet betalen voor jouw auto. Let op: dit is een indicatie van de te betalen BPM en geen exacte berekening. De exacte BPM wordt namelijk berekend door de Belastingdienst.

Wanneer gebruik je de BPM calculator?

Je gebruikt de BPM calculator wanneer je een nieuwe auto wilt kopen of wanneer je een auto wilt importeren uit het buitenland. Bij de aanschaf van een nieuwe auto betaal je namelijk BPM, en bij de import van een auto moet je ook BPM betalen. Het is daarom belangrijk om te weten hoeveel BPM je moet betalen voordat je de auto koopt of importeert.

BPM heeft invloed op totale kosten

Het is belangrijk om de BPM te berekenen omdat dit invloed kan hebben op de totale kosten van de auto. De hoogte van de BPM kan namelijk flink verschillen per auto en het kan lonen om verschillende auto’s met elkaar te vergelijken op basis van de BPM. Door gebruik te maken van een BPM calculator kun je een betere inschatting maken van de totale kosten van de auto en zo een weloverwogen keuze maken bij de aanschaf van een nieuwe auto.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks