zo leg je gemakkelijk elektra aan in de tuin Inspiratie 0 488

zo leg je gemakkelijk elektra aan in de tuin Inspiratie

in de moderne technologie speelt elektronica een grote rol. Hierbij moet je niet alleen denken aan tablets en computers, maar ook lampen en meer. In tuinen worden ook wel eens lampen aangelegd. Deze verlichting is natuurlijk hartstikke mooi, maar er moet wel een draad naartoe. Deze draden vind men over het algemeen niet zo aantrekkelijk. Daarom willen de meeste mensen weten, hoe je deze grondkabels goed kan aanleggen en wegwerken.

Redenen om grondkabels aan te leggen

Je gaat natuurlijk niet voor de lol grondkabels neerleggen. Dit doe je alleen omdat een bepaald apparaat in je tuin elektriciteit nodig heeft. Een voorbeeld hiervan zijn de eerdergenoemde lampen. Ook voor een automatische bewatering heb je een kabel nodig. Zo`n automatische bewatering is wellicht handig voor als je op vakantie gaat, zonder dat je bij terugkomst een verdroogd terras aantreft. Voor gereedschappen als een boormachine heb je ook een stekker nodig. Zo zijn er nog een heleboel meer zaken waarvoor je elektriciteit nodig hebt, zoals een fontein of een koelkastje.

Hoe leg je op de juiste manier een grondkabel aan?

Natuurlijk is het niet verstandig om doelloos te gaan graven. Daarom is het handig om eerst uit te gaan zoeken waar je je elektrische apparaten wil hebben, welke dingen je rekening mee moet houden en waar je je kabels langs wil gaan leggen. Deze informatie kan je allemaal in een schets van je tuin verwerken.

Nu je weet wat je wil, kan je de benodigde materialen gaan aanschaffen. Maar welke materialen heb je dan nodig? Dit hangt af van je bedoelingen. Je moet sowieso op een aantal punten letten. Allereerst moeten de kabels waterdicht zijn, aangezien ze niet bij het eerste de beste buitje kapot moeten gaan. Ook moet je de juiste lengte hebben en moeten de kabels een capaciteit hebben die hoog genoeg is om het elektrische apparaat te onderhouden. Je kan kijken welke materialen je nodig hebt op deze website over grondkabels.

Je kan nu echt gaan beginnen met de werkzaamheden. Pak dus al je spullen bij elkaar, je materialen en gereedschap, zodat je iets gemakkelijker werkt. Je moet één regel in je hoofd houden, namelijk veiligheid. Zorg altijd dat je in een veilige omgeving te werk gaat, waarbij je jezelf en anderen niet kan beschadigen.

Nu kunnen de werkzaamheden gaan beginnen. Dat gaat via een aantal stappen.

Allereerst moet je de stroom uitschakelen, want anders creëer je een gevaarlijke situatie. Als je dat gedaan hebt, moet je de lasdoos gaan installeren. Zoek een goede plek uit, waar je een link kan leggen met de kabels in je huis. Ook is het handig om de buis, waarin de kabels zitten, dicht bij de lasdoos te hebben. Vervolgens moet je een draad naar de schakelaar leggen. Dit moet een vier-aderige draad zijn. De blauwe draad moet je afsluiten met een lasdop, de bruine verbind je via een lasdop, net als de geel-groene draad. Als je dit gedaan hebt, moet je de buis met een andere vier-aderige kabel naar je apparaten leggen. De geel-groene kabel sluit je aan op de lasdop waar de andere geel-groene kabels in zitten. De blauwe kabel vanuit de woning sluit je via een lasdop op de blauwe draad naar het apparaat. De zwarte draden verbind je ook via een lasdop. De bruine sluit je af. Als laatste stap moet je de stroom weer aanzetten en vervolgens natuurlijk testen.

Elektrische apparaten aansluiten is dus helemaal niet zo lastig. Zolang je een stappenplan volgt en veilig te werk gaat, komt alles wel goed. Nu kan je gaan genieten van de prachtig aangelegde apparaten in je tuin.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een ultieme mancave creëren? Richt je eigen biljartkamer in 0 28

Een ultieme mancave creëren

Wil jij de zomer benutten door een kamer bij je thuis om te toveren tot een heuse mancave? Een plek waar je met je vrienden kunt chillen en je favoriete hobby kunt uitoefenen? Richt dan een biljartkamer in. Die biedt je als beginnende speler een prima plek om de fijne kneepjes van biljart onder de knie te krijgen. Behoor je tot de categorie van de geoefende biljarters? Dan is een eigen biljartkamer dé plek om je skills te trainen en verder te ontwikkelen. Zo ga je bij competities in het café of op de biljartclub geen enkele uitdaging uit de weg. Maak van de schuur of de kelder een prachtige biljartruimte en begin vandaag nog met brainstormen over de vraag hoe je die exact wilt inrichten. De essentiële benodigdheden bestel je in ieder geval snel en eenvoudig online.

Inspiratie voor de biljartruimte

De basis in de biljartkamer leg je voor het grootste deel met de biljarttafel. Wil je binnen het interieur een mooi geheel creëren? Kies dan voor kleuren aan de wand die matchen met de kleuren van het biljartlaken en de kleur van het hout. Ook zijn er speciale soorten fotobehang voor de biljartkamer beschikbaar. Door de wanden hiermee te decoreren, waan je je bijvoorbeeld als op een biljarttoernooi of in een gezellig bruin café. Met accessoires zoals klokken, scoreborden, poetsmateriaal en ludieke posters in biljartthema, maak je de biljartkamer sfeervol en functioneel. Daarnaast is het aan te raden om de juiste biljartlampen te kopen. Want perfect licht is bij biljart een belangrijke factor. De ballen in de hoeken van het speelveld krijgen storende schaduwen, als de lichtbron boven de biljarttafel niet sterk genoeg is. Ook de adapters, duurzame LED lichtbronnen en armaturen in moderne of klassieke uitvoeringen, zijn verkrijgbaar in een speciale biljartwebshop.

biljartruimte

Met een goede keu maak je het verschil.

Naast biljartballen zijn biljartkeus onmisbaar om het spel te kunnen spelen. Een keu geschikt voor beginners heeft volgens de richtlijnen een gewicht tussen de 480 en 500 gram en de maximale lengte bedraagt 150 cm. Wil je een keu bestellen, dan is het is goed om hiermee rekening te houden. Je hebt volop keuze in biljartkeus die aan deze criteria én aan al jouw persoonlijk wensen voldoen, onder het gevarieerde aanbod van merken met keus van goede kwaliteit. Het uiteinde waarmee je de biljartballen stoot, heeft een diameter van 11 mm. Dit wordt de pomerans genoemd en is een niet te onderschatten, belangrijk gedeelte van de keu. Want die geeft effect aan het stoten van de ballen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Elk Master pomerans. Die is van een hoge kwaliteit leer gemaakt dat op een speciale manier is behandeld en heeft uitstekende speleigenschappen. Door een keurek aan te schaffen, berg je jouw biljartkeus veilig op en bescherm je die tegen beschadigingen en kromtrekken.

Op vakantie naar Spanje in coronatijd? Hier moet je aan denken! 0 34

vakantie spanje coronatijd

Heel veel mensen zagen hun vakantieplannen de afgelopen maanden in het water vallen. Terwijl het coronavirus snel om zich heen greep in Europa sloten veel landen hun grenzen voor toeristen. Ook in Nederland was er sprake van een negatief reisadvies. Inmiddels zijn er in Europa alweer heel veel coronamaatregelen versoepeld. En dat net voor de zomervakantie. Hierdoor krijgen steeds meer mensen toch weer de vakantiekriebels. Maar wat is er bij een zomervakantie Spanje op dit moment mogelijk? Waar moet je aan denken in tijden van Corona?

Is op vakantie gaan in Spanje mogelijk?

Dat is een vraag waar veel Nederlanders momenteel mee worstelen. Op dit moment geldt dat wanneer een land geen groter gevaar vormt qua coronabesmettingen dan Nederland, deze gewoon bezocht mogen worden. Voor ieder land heeft onze overheid een reisadvies opgesteld. Op dit moment zijn toeristen in de meeste gebieden van Spanje weer welkom.

Maar let op: het reisadvies wordt om de zoveel tijd bijgesteld. Bovendien kan het per regio verschillen. Zo geldt op dit moment weer code oranje voor het gewest Segrià in Catalonië en Galicië voor de kuststrook van La Mariña-Lugo. Je mag deze plaatsen enkel bezoeken wanneer het echt noodzakelijk is en je bent verplicht om bij thuiskomst minimaal veertien dagen in quarantaine te gaan.

Mondkapjesplicht

Steeds meer landen breiden de mondkapjesplicht uit. Zo zien we ook in Spanje dat het beleid ontzettend streng is geworden. Je mag nu enkel nog zonder mondkapje op het strand, op het balkon van je hotel, voor je tent of in het zwembad. Wanneer je op de boulevard naar het strand loopt, een supermarkt bezoekt of even een wandeling maakt moet je een mondkapje op. Neem daarom voldoende mondkapjes mee, zodat je in elk geval nooit zonder komt te zitten. Ze treden streng op in Spanje, dus voor je het weet heb je een flinke boete op jouw naam staan.

Mondkapjesplicht

Overige maatregelen

Natuurlijk wil je ook weten of er nog wel wat te doen is in Spanje. Je hebt immers niets aan je vakantie wanneer je er niet lekker op uit kunt. Gelukkig zijn alle maatregelen in Spanje bijna net zo ver versoepeld als in Nederland. Restaurants en terrassen zijn weer open, hotels zijn geopend, attractieparken kunnen onder strenge voorwaarden weer open en ook winkels mogen weer bezocht worden. Hierbij geldt wel weer opnieuw dat er te allen tijde mondkapjes gedragen moet worden.

Ook voor de zonneliefhebbers is er goed nieuws, want zij mogen weer op de stranden genieten. Wel is het hier belangrijk dat er minstens 2 meter afstand wordt gehouden. Belangrijk is om relatief vroeg op het strand neer te ploffen, want er wordt maar een beperkt aantal mensen toegelaten.

Maatregelen tijdens het vliegen

Wie met het vliegtuig reist zal op het vliegveld continu een mondkapje moeten dragen. Daarnaast wordt er willekeurig een gezondheidscheck uitgevoerd en moet je vooraf een formulier invullen. Hieruit moet blijken of jij een risico vormt. Ook worden je verblijfsgegevens genoteerd, zodat ze bij eventuele uitbraken de mensen in de omgeving kunnen verwittigen en isoleren.

Vakantie vieren in Spanje is in 2020 natuurlijk anders dan je gewend bent. Toch zal je dankzij de versoepelde maatregelen gelukkig ook nog genoeg kunnen genieten. Zon, zee, strand en elkaar. Er even uit in deze pittige periode. Ook nu is een fijne vakantie meer dan welkom!

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks