zo leg je gemakkelijk elektra aan in de tuin Inspiratie 0 88

zo leg je gemakkelijk elektra aan in de tuin Inspiratie

in de moderne technologie speelt elektronica een grote rol. Hierbij moet je niet alleen denken aan tablets en computers, maar ook lampen en meer. In tuinen worden ook wel eens lampen aangelegd. Deze verlichting is natuurlijk hartstikke mooi, maar er moet wel een draad naartoe. Deze draden vind men over het algemeen niet zo aantrekkelijk. Daarom willen de meeste mensen weten, hoe je deze grondkabels goed kan aanleggen en wegwerken.

Redenen om grondkabels aan te leggen

Je gaat natuurlijk niet voor de lol grondkabels neerleggen. Dit doe je alleen omdat een bepaald apparaat in je tuin elektriciteit nodig heeft. Een voorbeeld hiervan zijn de eerdergenoemde lampen. Ook voor een automatische bewatering heb je een kabel nodig. Zo`n automatische bewatering is wellicht handig voor als je op vakantie gaat, zonder dat je bij terugkomst een verdroogd terras aantreft. Voor gereedschappen als een boormachine heb je ook een stekker nodig. Zo zijn er nog een heleboel meer zaken waarvoor je elektriciteit nodig hebt, zoals een fontein of een koelkastje.

Hoe leg je op de juiste manier een grondkabel aan?

Natuurlijk is het niet verstandig om doelloos te gaan graven. Daarom is het handig om eerst uit te gaan zoeken waar je je elektrische apparaten wil hebben, welke dingen je rekening mee moet houden en waar je je kabels langs wil gaan leggen. Deze informatie kan je allemaal in een schets van je tuin verwerken.

Nu je weet wat je wil, kan je de benodigde materialen gaan aanschaffen. Maar welke materialen heb je dan nodig? Dit hangt af van je bedoelingen. Je moet sowieso op een aantal punten letten. Allereerst moeten de kabels waterdicht zijn, aangezien ze niet bij het eerste de beste buitje kapot moeten gaan. Ook moet je de juiste lengte hebben en moeten de kabels een capaciteit hebben die hoog genoeg is om het elektrische apparaat te onderhouden. Je kan kijken welke materialen je nodig hebt op deze website over grondkabels.

Je kan nu echt gaan beginnen met de werkzaamheden. Pak dus al je spullen bij elkaar, je materialen en gereedschap, zodat je iets gemakkelijker werkt. Je moet één regel in je hoofd houden, namelijk veiligheid. Zorg altijd dat je in een veilige omgeving te werk gaat, waarbij je jezelf en anderen niet kan beschadigen.

Nu kunnen de werkzaamheden gaan beginnen. Dat gaat via een aantal stappen.

Allereerst moet je de stroom uitschakelen, want anders creëer je een gevaarlijke situatie. Als je dat gedaan hebt, moet je de lasdoos gaan installeren. Zoek een goede plek uit, waar je een link kan leggen met de kabels in je huis. Ook is het handig om de buis, waarin de kabels zitten, dicht bij de lasdoos te hebben. Vervolgens moet je een draad naar de schakelaar leggen. Dit moet een vier-aderige draad zijn. De blauwe draad moet je afsluiten met een lasdop, de bruine verbind je via een lasdop, net als de geel-groene draad. Als je dit gedaan hebt, moet je de buis met een andere vier-aderige kabel naar je apparaten leggen. De geel-groene kabel sluit je aan op de lasdop waar de andere geel-groene kabels in zitten. De blauwe kabel vanuit de woning sluit je via een lasdop op de blauwe draad naar het apparaat. De zwarte draden verbind je ook via een lasdop. De bruine sluit je af. Als laatste stap moet je de stroom weer aanzetten en vervolgens natuurlijk testen.

Elektrische apparaten aansluiten is dus helemaal niet zo lastig. Zolang je een stappenplan volgt en veilig te werk gaat, komt alles wel goed. Nu kan je gaan genieten van de prachtig aangelegde apparaten in je tuin.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen 0 10

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen

Binnenkort iets te vieren met je vrienden of collega’s? Organiseer dan een BBQ in je tuin. Iedereen houdt van een lekkere barbecue en tegenwoordig zijn er steeds meer opties voor culinair barbecueën. Imponeer je vrienden en familie bijvoorbeeld met zelfgemaakte pulled pork of chicken, of serveer gezonde snacks en lekkere IPA’s. Een barbecue organiseer je zelf heel eenvoudig met de juiste voorbereiding, of je besteedt je feestje uit aan een cateraar. Met een toffe loungeset in voor in de tuin en de juiste ingrediënten creëer je de perfecte avond uit bij jou thuis. Ook leuk als er een spannende voetbalwedstrijd aankomt die je samen wilt kijken. Daarvoor zet je een beamer met groot scherm in je thuis en regel je alles wat je nodig hebt voor een lekkere barbecue. Hieronder geven we je wat tips zodat je in een handomdraai zelf je barbecuefeest organiseert.

Wat heb je nodig?

Voor een gezellige barbecue heb je allereerst een goede locatie nodig. Je eigen achtertuin is ideaal, maar een binnentuin op je werk kan ook een prima plek voor een barbecue zijn. Kies bijvoorbeeld een mooie loungeset voor in de tuin en creëer daar omheen voldoende zitplekken. Statafels zijn ideaal als aanvulling op de loungeset voor in de tuin. Je beschikt dan over voldoende plaats voor mensen die willen relaxen en eten. Daarnaast heb je uiteraard een goede barbecue nodig. Huur of koop bijvoorbeeld een Green Egg, of schakel een cateraar in die gespecialiseerd is op het gebied van barbecues. Je cateraar kan ook op locatie een barbecue afleveren en het vlees bereiden, zodat je zelf niets hoeft te doen. Je hebt op die manier alle tijd voor je vrienden en familie. Een tent of overkapping is handig als er regen wordt voorspeld. Zo organiseer je ook een barbecue in de herfst of in de winter. Een winterbarbecue kan prima, vooral als je zorgt voor heaters of een kampvuurtje naast de loungeset voor in de tuin. Ten slotte kun je je tuin aankleden met lampen en fakkels. Dat is vooral leuk als je familie en collega’s uitnodigt voor een feestelijke barbecue.

bbq

Speciaalbier

Bijna alles wat van de barbecue komt gaat uitstekend samen met een speciaalbiertje. We noemden al even de IPA, maar eigenlijk is elk soort speciaalbier prima voor tijdens een barbecue. Je maakt extra indruk met speciaalbier van een lokale brouwerij. Daarvan zijn er inmiddels honderden in Nederland. Verras je gasten dus met craft beer uit jouw omgeving! Daar geniet je zelf ook heerlijk van, bijvoorbeeld op je loungeset voor in de tuin. Naast bier kun je natuurlijk ook lekkere whisky en wijn op tafel zetten.

Op de gezonde toer

De kans is groot dat jij samen met je vrienden regelmatig in de sportschool te vinden bent. Je wilt al je harde werk natuurlijk niet tenietdoen door één avond barbecueën. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei opties voor een gezonde barbecue. Serveer bijvoorbeeld vis, of eiwitrijke salades en fruit. Geniet zonder zorgen van een heerlijke avond barbecueën.

3 tips voor bedrijfskleding in de bouw 0 11

bedrijfskleding in de bouw

De meeste bedrijven maken gebruik van bedrijfskleding. Waar deze in sommige sectors vooral dienen om een statement te maken of op te vallen, is dat in de bouw wel anders. Hier heeft werkkleding als voornaamste prioriteit om de veiligheid van de werknemer te verhogen. Maar waar let je op als je bedrijfskleding in de bouw wilt aanschaffen?

Materiaal dat tegen een stootje kan, maar tegelijkertijd ook nog eens zeer comfortabel is.  Kleding die ook nog eens tegen alle weersomstandigheden opgewassen is, of er nu een buitje onderweg is of het hard waait. Kortom: een outfit die de werknemer tegen alle invloeden op de bouw beschermt. Dat is waar werkkleding in de bouw aan moet voldoen. Maar hoe weet je dat je de juiste outfit samenstelt? In dit artikel geven we 3 tips.

1.         Duurzame materialen

Er is ontzettend veel verschillende soorten bedrijfskleding op de markt verkrijgbaar. Zeker als je voor kleding in de bouwsector gaat kijken, beschik je over enorm veel keus. Dit betekent echter niet dat alle werkkleding even functioneel of kwalitatief is. Zo zijn er veel kwaliteitsverschillen mogelijk. Daarom adviseren wij om voor duurzame materialen te kiezen. Duurzame materialen kunnen goed tegen een stootje en beschikken daardoor over een veel langere levensduur. Hierdoor draag je niet alleen je steentje bij aan het milieu, want je hoeft het milieu immers niet onnodig te belasten als je na een jaar weer nieuwe kleding nodig hebt, maar verhoog je ook nog eens de veiligheid op de werkvloer.

2. Meer comfort op de werkvloer

Wil je van een nóg langere levensduur profiteren? Bedenk dan goed welke delen van de outfit extra snel slijten tijdens jouw werkzaamheden. Zit je bijvoorbeeld regelmatig op je knieën om werkzaamheden te verrichten? Dan zal dit gebied ook sneller slijten. Kies daarom voor extra versteviging op het kniegedeelte, zodat de broek over een langere levensduur beschikt. Denk natuurlijk ook aan het comfort. Een broek waar kniebeschermers in geplaatst kunnen worden, zijn bijvoorbeeld het overwegen waard als je veel tijd op je knieën doorbrengt. Comfort boven alles!

meer comfort op de werkvloer

3.         Blijf zichtbaar voor omstanders

Veilig werken is van essentieel belang op de bouwplaats. Wanneer mens en machine samenwerken is het noodzakelijk dat iedereen goed zichtbaar is én blijft. Nu de dagen weer korter worden, komt het waarschijnlijk steeds vaker voor dat je in het donker aan het werk bent. In dat geval is zichtbaarheidskleding verplicht. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor het resterende personeel en omstanders. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een veiligheidshesje te dragen, maar dit is meestal minder comfortabel dan het dragen van kwalitatieve bedrijfskleding. Zeker als je structureel in het donker werkt, kan het verstandig zijn om voor werkkleding te kiezen waar dit standaard in geïntegreerd is.

Niet alleen op het gebied van comfort is zichtbaarheidskleding een aanrader, maar ook op het gebied van veiligheid. Waar een veiligheidshesje incidenteel nog wel eens vergeten kan worden, zal bedrijfskleding altijd aanwezig zijn. Ook de werkgever profiteert dus van speciale zichtbaarheidskleding.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks