zo leg je gemakkelijk elektra aan in de tuin Inspiratie 0 112

zo leg je gemakkelijk elektra aan in de tuin Inspiratie

in de moderne technologie speelt elektronica een grote rol. Hierbij moet je niet alleen denken aan tablets en computers, maar ook lampen en meer. In tuinen worden ook wel eens lampen aangelegd. Deze verlichting is natuurlijk hartstikke mooi, maar er moet wel een draad naartoe. Deze draden vind men over het algemeen niet zo aantrekkelijk. Daarom willen de meeste mensen weten, hoe je deze grondkabels goed kan aanleggen en wegwerken.

Redenen om grondkabels aan te leggen

Je gaat natuurlijk niet voor de lol grondkabels neerleggen. Dit doe je alleen omdat een bepaald apparaat in je tuin elektriciteit nodig heeft. Een voorbeeld hiervan zijn de eerdergenoemde lampen. Ook voor een automatische bewatering heb je een kabel nodig. Zo`n automatische bewatering is wellicht handig voor als je op vakantie gaat, zonder dat je bij terugkomst een verdroogd terras aantreft. Voor gereedschappen als een boormachine heb je ook een stekker nodig. Zo zijn er nog een heleboel meer zaken waarvoor je elektriciteit nodig hebt, zoals een fontein of een koelkastje.

Hoe leg je op de juiste manier een grondkabel aan?

Natuurlijk is het niet verstandig om doelloos te gaan graven. Daarom is het handig om eerst uit te gaan zoeken waar je je elektrische apparaten wil hebben, welke dingen je rekening mee moet houden en waar je je kabels langs wil gaan leggen. Deze informatie kan je allemaal in een schets van je tuin verwerken.

Nu je weet wat je wil, kan je de benodigde materialen gaan aanschaffen. Maar welke materialen heb je dan nodig? Dit hangt af van je bedoelingen. Je moet sowieso op een aantal punten letten. Allereerst moeten de kabels waterdicht zijn, aangezien ze niet bij het eerste de beste buitje kapot moeten gaan. Ook moet je de juiste lengte hebben en moeten de kabels een capaciteit hebben die hoog genoeg is om het elektrische apparaat te onderhouden. Je kan kijken welke materialen je nodig hebt op deze website over grondkabels.

Je kan nu echt gaan beginnen met de werkzaamheden. Pak dus al je spullen bij elkaar, je materialen en gereedschap, zodat je iets gemakkelijker werkt. Je moet één regel in je hoofd houden, namelijk veiligheid. Zorg altijd dat je in een veilige omgeving te werk gaat, waarbij je jezelf en anderen niet kan beschadigen.

Nu kunnen de werkzaamheden gaan beginnen. Dat gaat via een aantal stappen.

Allereerst moet je de stroom uitschakelen, want anders creëer je een gevaarlijke situatie. Als je dat gedaan hebt, moet je de lasdoos gaan installeren. Zoek een goede plek uit, waar je een link kan leggen met de kabels in je huis. Ook is het handig om de buis, waarin de kabels zitten, dicht bij de lasdoos te hebben. Vervolgens moet je een draad naar de schakelaar leggen. Dit moet een vier-aderige draad zijn. De blauwe draad moet je afsluiten met een lasdop, de bruine verbind je via een lasdop, net als de geel-groene draad. Als je dit gedaan hebt, moet je de buis met een andere vier-aderige kabel naar je apparaten leggen. De geel-groene kabel sluit je aan op de lasdop waar de andere geel-groene kabels in zitten. De blauwe kabel vanuit de woning sluit je via een lasdop op de blauwe draad naar het apparaat. De zwarte draden verbind je ook via een lasdop. De bruine sluit je af. Als laatste stap moet je de stroom weer aanzetten en vervolgens natuurlijk testen.

Elektrische apparaten aansluiten is dus helemaal niet zo lastig. Zolang je een stappenplan volgt en veilig te werk gaat, komt alles wel goed. Nu kan je gaan genieten van de prachtig aangelegde apparaten in je tuin.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zijn geschikte hoeden voor mannen 0 23

Wat zijn geschikte hoeden voor mannen

De hoeden voor mannen zijn nooit echt weggeweest. Toch is het wel zo dat je ze de laatste jaren weer meer ziet dan voorheen. Daardoor is jouw interesse om er één te gaan dragen ook gewekt. Het is dan in ieder geval interessant om eens wat meer te leren over de vele verschillende varianten die er zijn. Aan de hand daarvan kan je dan voor jezelf bepalen wat een geschikt type hoed is om te dragen. Dit kan ervoor zorgen dat je er alleen maar nog beter en aantrekkelijker uit gaat zien. Daarom is het leuk.

Het type als Sinatra

Wanneer je kijkt naar hoeden voor mannen, dan valt het op dat je vaak naar klassieke rolmodellen teruggrijpt om te beschrijven hoe je eruit wil zien. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Frank Sinatra. De zanger droeg vaak een specifiek type wat ook wel overeenkwam met de hoed die veel door gangsters uit de twintigste eeuw werd gedragen. Het model waar het over gaat heeft ook een naam. Het gaat namelijk over de fedora. De essentie van het goed dragen van deze hoed is dat je zorgt dat de balans met je gezicht goed in orde blijft.

Sinatra hoed

De vorm van een pet

Er zijn ook hoeden voor mannen die juist een hele andere vorm hebben. Deze liggen veel dichter tegen de pet aan. Het gaat dan om de flat cap. Dit model ken je ook wel uit lang vervlogen tijden. Het lijkt, zoals de naam al zegt, meer op de platte pet. Wat is belangrijk als je kijkt naar deze hoed? In de eerste plaats moet hij zo minimaal mogelijk blijven. Wanneer je te veel stof hebt, dan vormt het al snel om tot een soort koksmuts. Dat is niet waar je naar op zoek bent.

Kiezen voor een echte klassieker

Er is een bepaald type hoed waar je altijd goed mee zit. Het gaat dan om een echte klassieker onder de hoeden voor mannen. Het is natuurlijk de Stetson. De naam is afgeleid van de designer. De hoed kan je bijvoorbeeld kennen uit de serie Mad Men. Daarin werden de verschillende modellen door de hoofdpersonen gedragen. Het is het soort hoed dat echt past bij de heren. Het staat bijvoorbeeld goed bij een pak. Ook past het goed bij een andere trend van dit moment, namelijk de lange regenjas. Dat is ook de moeite waard.

Een alternatief voor de vrije tijd

Wanneer je besluit om vaker hoeden voor mannen te gaan dragen, dan is het belangrijk om ook in je vrije tijd goed voorbereid te zijn. Je kapsel zal immers niet direct de volle aandacht krijgen. Om dit te verhullen, kan je ervoor kiezen om in de vrije uurtjes een baseball cap te gaan dragen. Ook daarmee kan je alle kanten op tegenwoordig. Zeker ook omdat er talloze varianten zijn, van de truckerscap tot en met de echte pet die de honkballers dragen tijdens hun wedstrijden. Alle reden om dit dus even goed uit te zoeken voor jezelf.

Vaders, maak zelf je meubels van steigerhout! 0 37

Vaders, maak zelf je meubels van steigerhout!

Heb je de tijd, dan is het zelf maken van steigerhouten meubels geweldig leuk. Alleen een beetje handigheid en de juiste benodigdheden, en je maakt zelf je professionele kast, bank, tafel, of bureau. Als vader maak je je zoon of dochter extra blij met een eigen handgemaakt meubel. Voor kwalitatief steigerhout en deskundige adviezen kun je terecht bij VanLonden.com. Hier denken ervaren specialisten met je mee, en leveren alles wat je nodig hebt.

Welke steigerhout meubelen maak jij?

Je kunt je hele huis inrichten met de steigerhouten producten van VanLonden.com. Van bedden en banken, tot buitenhaarden en fotolijsten. Allemaal worden deze met de hand gemaakt en met zorg gemonteerd, in eigen werkplaats. De variatie is inspirerend, zeker de moeite waard om te bekijken. Ook je eigen ideeën voor steigerhouten meubelen worden beter dankzij de steigerhoutspecialist. Heb je professioneel advies nodig van een vakman? Neem hiervoor gewoon even contact op!

Welke steigerhout meubelen maak jij?

Kinderbed hoogslaper

Zoek je een nieuw kinderbed? Het ideale kinderbed is: de steigerhouten hoogslaper. VanLonden.com maakt talloze leuke, vrolijke en spannende kinderbedden van steigerhout. Kastelen, wigwams, auto’s, huisjes; je kunt het zo leuk niet bedenken of VanLonden.com makt het voor je. Bekijk bijvoorbeeld de hoogslaper ‘Harry’. Deze is gemaakt voor een kleine kamer, en is zowel kinderbed als bureau en kledingkast met schuifdeur. Drie poten maken dit meubel extra stabiel en ruimtebesparend. Het wandkastje naast het bureau is zeer handig, en de ingebouwde vaste trap geeft extra instapgemak.

Kinderbed voor de middelbare school

Hiernaast heeft VanLonden.com een uitgebreid assortiment aan andere diverse steigerhouten kinderbedden. Voor iedere leeftijd bestaat een geschikt model. Gaat je kind naar de middelbare school, dan is een bed met loungehoek of ruim bureau een beter alternatief.

Echt gebruikt steigerhout

Traditioneel steigerhout ontwikkelt zijn charme pas door de vele jaren. Natuurlijk is dit niet mogelijk voor alle steigerhouten meubelen. Het merendeel van steigerhout is niet langer afkomstig van echte steigers, maar wordt kunstmatig verouderd. Vurenhout wordt dan verkleurd in een chemisch proces, en ook worden er oneffenheden aangebracht. Toch kun je nog altijd aan echt gebruikt steigerhout komen. Dit steigerhout ligt op voorraad bij VanLonden.com en kost €4,- per meter. Tegen een kleine meerprijs wordt het op maat gezaagd.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks