Ondervinden transportbedrijven de gevolgen van de oorlog in Oekraïne? 0 11087

Ondervinden transportbedrijven de gevolgen van de oorlog in Oekraïne?

De oorlog in Oekraïne heeft grote gevolgen voor de transportsector, zowel in Europa als daarbuiten.

Na de ineenstorting van de Sovjet-Unie kwamen de voormalige republieken van de voormalige Sovjet-Unie overeen hun onderlinge douanegrenzen op te heffen. Als gevolg daarvan werden handel en reizen veel eenvoudiger dan gedurende een groot deel van de geschiedenis van de regio het geval is geweest.

Die overeenkomst is echter geen wondermiddel gebleken. Zoals de oorlog in Oekraïne heeft aangetoond, zijn niet alle voormalige Sovjetrepublieken in staat om samen te werken. Erger nog, de rivaliteit tussen de staten zou zich nu wel eens naar Europa kunnen uitbreiden.

De gevolgen voor het vervoer en vooral just in time logistiek zijn aanzienlijk. Het conflict heeft geleid tot de sluiting van de Oekraïense haven Mariupol, een stad met een belangrijke zeehaven aan de Zee van Azov. Dit heeft grote gevolgen gehad voor de verscheping van goederen tussen Europa en Azië.

Bovendien zijn door de oorlog in Eurazië ook andere Oekraïense havens op De Krim, zoals Yalta en Sevastopol, weer opengegaan. Hierdoor zal de handel tussen de Zwarte Zee en de Kaspische Zee terug hervatten.

Ten slotte zijn de gevolgen voor het vervoer ook in andere delen van de wereld merkbaar. De oorlog heeft bijvoorbeeld geleid tot de sluiting van de nabijgelegen haven van Odessa, die in het zuidwesten van de Zwarte Zee ligt. Dit heeft gevolgen gehad voor just in time logistiek in de regio als geheel en ook daarbuiten.

Handel en transport tussen Europa en Azië

De transportsector is zwaar getroffen door de oorlog in Oekraïne.

Zo is de haven van Odessa in het zuidwesten van de Zwarte Zee zwaar beschadigd door de oorlog. Als gevolg daarvan is de haven gesloten. Dit heeft gevolgen gehad voor just in time logistiek op de Zwarte Zee en in de regio als geheel.

De oorlog heeft ook geleid tot de sluiting van de haven van Mariupol, in de Zee van Azov. Dit zal ook gevolgen hebben voor de goederenstroom tussen Europa en Azië, evenals voor het verkeer van personen.

Dit alles heeft belangrijke gevolgen voor de wereldeconomie.

De vervoerssector neemt ongeveer 20% van de wereldhandel voor zijn rekening, maar het gaat om meer dan alleen het vervoer van goederen. Het gaat ook om het vervoer van mensen en andere goederen.

Het vervoer van vracht en passagiers tussen landen wordt bijvoorbeeld steeds belangrijker in sectoren zoals telecommunicatie.

De vervoerssector is ook een belangrijke schakel in het verkeer van financiële activa en in de handelsstroom. Daarom is het ook een belangrijk aandachtspunt in de oorlog in Oekraïne.

Conclusie

Het conflict in Oekraïne heeft gevolgen gehad voor het verkeer van personen en andere goederen. Het heeft ook gevolgen voor het vracht- en passagiersverkeer tussen landen.

Voor just in time logistiek heeft geleid tot een tekort aan veel goederen en een tekort aan scheepscontainers.

De gevolgen zullen dus waarschijnlijk van lange duur zijn.

Omdat Oekraïne een belangrijke producent van landbouwproducten is, heeft de oorlog in Oekraïne ook gevolgen voor het vervoer van voedsel.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe pas ik duurzaamheid toe in mijn nieuwe pand? 0 254

Wanneer je gaat verhuizen met je bedrijf, biedt dit de mogelijkheid om aanpassingen door te voeren. Een hot topic waar vrijwel elk bedrijf tegenwoordig mee bezig is, is duurzaamheid. Niet gek natuurlijk, aangezien we het liefst allemaal een steentje bijdragen aan een beter milieu. Je nieuwe pand is hier dé manier voor! In deze blog leggen we je uit hoe je duurzaamheid toepast in je nieuwe pand, dus lees snel verder.

Stap 1: Functioneel

Het belangrijkste aan duurzaamheid doorvoeren is natuurlijk zelf duurzaam handelen. Dit is natuurlijk een functionele verandering: je moet er in je nieuwe pand voor zorgen dat het eenvoudig is om duurzaam te werken. Je oude prullenbakken vervang je voor recyclebakken, zodat afvalscheiding geen probleem is. Ook investeer je in zonnepanelen, zodat je groene stroom opwekt. Ook kun je ervoor kiezen om echte veranderingen door te voeren: zo gaat in het nieuwe pand de verwarming twee graden kouder, of zorg je voor fietsenstallingen om je werknemers aan te moedigen hier gebruik van te maken.

Stap 2: Creëer awareness

Nu je de eerste belangrijke stap hebt genomen, is het tijd om je personeel achter je te krijgen. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat niet alleen op kantoor er aan de wereld gedacht wordt, maar ook bij je werknemers thuis. Dit doe je door awareness te creëren: je legt uit waarom deze handelingen door worden gevoerd en wat het effect hiervan is. Hierdoor zal er automatisch meer motivatie ontstaan om hier op kantoor aan te denken, maar is de kans ook groot dat men kijkt of het thuis wat anders kan. Je begint natuurlijk door zelf het goede voorbeeld te geven, dus laat de auto volgende keer maar thuis!

Stap 3: Straal het uit

Alhoewel het geen direct effect op het milieu heeft, is het eenvoudig mogelijk om in je kantoor duurzaamheid uit te stralen. Wanneer je gasten over de vloer krijgt, is het gelijk duidelijk: hier wordt aan het milieu gedacht. Je creëert dit idee door je kantoor te vullen met groen. Niet alleen zorgen planten voor een aangename sfeer op kantoor, het helpt dus ook nog met het idee van duurzaamheid. De enige kanttekening die hierbij gemaakt moet worden is dat planten wel goed onderhouden moeten worden. Geef jij ze geen water, dan bereik je het tegenovergestelde effect van wat je wil.

Kato Projecten

Heb jij hulp nodig bij de inrichting van een project? Neem dan eens een kijkje op de website van Kato Projecten! Zij weten elke wens toe te passen in je nieuwe pand, zo ook duurzaamheid. Ervaar het zelf!

Een eigen werkplaats effectief inrichten: hier moet je aan denken 0 569

Een eigen werkplaats effectief inrichten hier moet je aan denken

Ga je een nieuwe werkplaats inrichten? Of ben je misschien wel niet tevreden met je huidige werkplek? Dan is het goed om de nodige voorbereidingen te treffen. Begin niet lukraak met veranderen of inrichten, want de kans is groot dat je dan enkele steekjes laat vallen. Belangrijk is dat je zo veilig en comfortabel mogelijk kunt werken. Een efficiënte inrichting is hierbij van essentieel belang. Daarnaast moet uiteraard ook de volledige ruimte goed benut worden. Maar waar denk je dan aan? Waar moet je op letten?

Veiligheid voorop

Veiligheid moet altijd voorop gesteld worden. Zeker wanneer er gewerkt wordt met potentieel gevaarlijke stoffen en gereedschap. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een milieukast om chemische oliën, vetten, verf en andere gevaarlijke stoffen in te bewaren. Het wordt sterk geadviseerd om deze in de werkplaats te gebruiken. Ook verzekeringstechnisch wanneer er onverhoopt toch iets zal gebeuren.

Natuurlijk zijn er nog meer dingen die je kunt toepassen om de veiligheid te verbeteren. Zo moet je bijvoorbeeld ook over de nodige beschermende middelen beschikken. Er moet altijd een EHBO-kit aanwezig zijn en ook een rookmelder mag niet ontbreken. Het is goed om van tevoren uit te zoeken wat verplicht is in een werkplaats, zodat hier geen fouten in gemaakt kunnen worden. Veiligheid blijft immers de hoogste prioriteit hebben.

Zorg voor meer overzicht

Het gebeurt nog al te vaak dat een werkplaats veel te onoverzichtelijk wordt ingedeeld. Als je eerst een half uur moet zoeken naar het juiste gereedschap en materialen, dan kan een klus natuurlijk niet efficiënt worden uitgevoerd. Daarom is het belangrijk dat alles een eigen, logische plek heeft. En dat alles ook weer snel opgeruimd kan worden. Zo mag een gereedschapswagen bijvoorbeeld niet ontbreken. Hier kan het meest gebruikte handgereedschap netjes op worden uitgestald, zodat je deze altijd bij de hand hebt tijdens het klussen. Na gebruik zet je deze weer eenvoudig terug op zijn plek, zodat de ruimte overzichtelijk en netjes blijft.

Vergeet ook niet om afspraken te maken met je collega’s. Zorg ervoor dat iedereen weet waar alles gelegd moet worden, zodat hier onderling geen verschillende gedachtes over kunnen bestaan.

Houd rekening met de lange termijn

Ben je een geheel nieuwe werkplaats aan het inrichten? Dan is het goed om niet alleen stil te staan bij het gereedschap en de machines die je nu nodig hebt, maar ook wat er op de lange termijn nodig zal zijn. Zullen werkzaamheden hetzelfde blijven of ben je van plan om die in de toekomst te veranderen? Wat als er meer geproduceerd moet worden? Ben je dan in staat om dit met de huidige machines en gereedschap te doen of heb je dan meer nodig?

Hier moet de ruimte ook op ingericht worden. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte overblijft voor eventuele uitbreiding. Zo hoef je niet direct bij de eerste groei al de gehele werkplaats om te gooien of op zoek te gaan naar iets nieuws.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks