6 redenen waarom je voor LED-verlichting moet kiezen 0 10809

LED-lighting kiezen

Vaak wordt er bij LED-verlichting als eerst gedacht aan energie- en kostenbesparende verlichting. Echter heeft LED nog veel meer voordelen, wij hebben hieronder een zestal redenen verzameld om te kiezen voor LED spots of lampen als verlichting.

Lange levensduur

Een van de grootste voordelen van LED lampen is dat ze gemiddeld een levensduur hebben van maarliefst 50.000 branduren. Ouderwetse verlichting als gloeilampen of halogeenlampen hebben slechts een levensduur van gemiddeld 2.000 uur. LED lampen gaan dus 25 keer langer mee. Houd wel in je achterhoofd dat de aanschafprijs van LED verlichting vaak ook 6 keer duurder is. Dit betekent dat je ook op de aanschafprijs uiteindelijk bespaart als je de prijs verrekend met het aantal branduren.

Energiezuinig

Naast het feit dat LED lampen langer meegaan zijn ze ook nog eens tot wel 90% energie zuiniger dan gloeilampen. Als je de stijgende energieprijzen van de afgelopen jaren in je achterhoofd houdt betekent dit dat je enorm op de energiekosten gaat besparen als je overstapt naar LED. Gezien het feit dat LED lampen een langere levensduur hebben én energiezuiniger zijn is het een goede investering om over te stappen naar LED verlichting.

energiezuinig led verlichting

Geen trillende verlichting

Spaarlampen en TL-verlichting hebben vaak last van frequente trillingen. Dit is erg vervelend en vermoeiend voor je ogen. Bij LED lampen zijn er geen trillingen en is de verlichting dus een stuk fijner voor je ogen. Zeker als je trillende verlichting hebt op je werkplek of op kantoor is het verstandig om over te stappen op LED verlichting. Dit is een stuk minder vermoeiend voor je ogen.

Veilig

LED verlichting is erg veilig, de lampen worden slechts handwarm. Gloeilampen en halogeen verlichting wordt wel vaak erg warm. Je kan jezelf hieraan branden of materialen te dicht in de buurt kunnen verbranden. LED lampen zijn simpelweg een stuk veiliger dan andere soorten verlichting.

Geen chemisch afval

Ouderwetse verlichting als TL-lampen en spaarlampen bevatten kwikdioxide, hierdoor vallen deze lampen onder chemisch afval waardoor ze dus niet zomaar weggegooid mogen worden. LED lampen zijn vrij van kwikdioxide, wat inhoudt dat deze lampen niet apart ingezameld hoeven te worden.

TL-lampen

Weinig verlies van lichtafgifte

Bij andere verlichting, zoals spaarlampen of TL-verlichting, zal je merken dat gedurende de levensduur de kracht van het licht minder wordt. Dit wordt ook wel lichtafgifte vermindering genoemd. Bij TL-lampen is dit 30% á 60% over de hele levensduur. LED lampen blijven voor langere tijd krachtig.

Alle voordelen op een rijtje

Om nogmaals duidelijk te maken waarom ook jij moet kiezen voor LED-verlichting hebben we hieronder alle voordelen op een rijtje gezet.

  • Energiezuinig; verbruiken slechts 90 tot 95% van de stroom voor het geven van licht.
  • Voordelig; het overstappen naar LED zal zorgen voor minder energiekosten.
  • Lange levensduur; met 25.000 branduren zijn LED lampen erg duurzaam.
  • Weinig lichtafgifte vermindering gedurende de levensduur.
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren.
  • De lampen worden niet heet.
  • Verkrijgbaar in vele soorten en maten.
  • Bevatten geen chemische stoffen.
  • Ook geschikt voor buiten, ideaal dus!
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Slimme integraties: haal het meeste uit uw video deurbel! 0 627

Slimme integraties: haal het meeste uit uw video deurbe

Heb je al een video deurbel geïnstalleerd thuis? Dan ben je vast al onder de indruk van de verbeterde beveiliging en het gemak dat deze slimme apparaten bieden. Maar wist je dat jouw video deurbel nog veel meer kan doen als je deze integreert met andere smart home-apparaten en -systemen? In deze blogpost nemen we je mee op ontdekkingstocht langs enkele slimme integraties die jouw video deurbel nog functioneler en leuker maken!

Koppel je video deurbel aan slimme verlichting

Stel eens voor: het is laat op de avond en iemand belt aan. In plaats van in het donker te tasten, gaan je slimme lampen automatisch aan zodra de video deurbel beweging detecteert. Zo zorg je voor extra veiligheid en gemak. Merken zoals Philips Hue en LIFX bieden naadloze integratiemogelijkheden met veel populaire video deurbellen, zoals de video deurbel zonder abonnement.

Verbind je video deurbel met een slim slot

Een andere handige koppeling is die tussen de video deurbel en uw slimme slot. Zo kun je bijvoorbeeld de Eufy deurbel verbinden met slimme sloten zoals Nuki of August. Wanneer je via de app ziet wie er voor de deur staat, kun je met een druk op de knop de deur ontgrendelen. Ideaal voor als je gasten verwacht of een pakketje wilt laten afleveren!

Integreer je video deurbel met een smart home-assistent

Heb je een Google Home of Amazon Echo? Koppel deze aan je video deurbel en ontvang meldingen via je slimme luidsprekers! Vraag de assistent wie er voor de deur staat, of bekijk de live videostream op een compatibel scherm. Deze slimme integratie maakt je leven net een beetje gemakkelijker en leuker.

Creëer automatiseringen met IFTTT

IFTTT (If This Then That) is een krachtige service waarmee u allerlei slimme apparaten en services aan elkaar kunt koppelen. Zo kun je jouw video deurbel verbinden met tal van andere apparaten en acties automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het starten van een opname op je beveiligingscamera’s zodra de video deurbel beweging detecteert. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Versterk je beveiliging met een slim alarmsysteem

Wil je nog een stap verder gaan? Integreer de video deurbel met een slim alarmsysteem zoals SimpliSafe of Ring Alarm. Zo kunt je je hele huis beschermen en houdt je alles in de gaten via één gebruiksvriendelijke app. Je video deurbel vormt dan de perfecte aanvulling op de algehele beveiliging.

BPM calculator: wat het is en hoe het werkt? 0 550

BPM calculator wat het is en hoe het werkt

Als autobezitter ben je vast bekend met de term BPM, maar wat betekent het precies? En hoe bereken je de BPM voor jouw auto? Gelukkig is er de BPM calculator, een handige tool waarmee je snel en eenvoudig de BPM voor jouw auto kunt berekenen. We leggen uit wat de BPM is, hoe het werkt en hoe je de BPM calculator kunt gebruiken.

Wat is de BPM?

BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen en is een belasting die je betaalt bij de aanschaf van een nieuwe of geïmporteerde auto. De hoogte van de BPM is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de CO2-uitstoot, de cataloguswaarde en het bouwjaar van de auto.

Hoe werkt de BPM?

De hoogte van de BPM wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. Allereerst wordt gekeken naar de CO2-uitstoot van de auto. Hoe hoger de CO2-uitstoot, hoe hoger de BPM. Daarnaast wordt gekeken naar de cataloguswaarde van de auto. Dit is de waarde van de auto zoals deze in de prijslijst van de fabrikant staat vermeld. Hoe hoger de cataloguswaarde, hoe hoger de BPM.

Verder speelt het bouwjaar van de auto een rol. Hoe ouder de auto, hoe lager de BPM. Dit komt omdat de afschrijving van de auto ook wordt meegenomen in de berekening van de BPM. Ten slotte is de brandstofsoort van de auto van invloed op de hoogte van de BPM. Voor auto’s die op diesel of LPG rijden gelden andere tarieven dan voor auto’s die op benzine rijden.

Hoe bereken je de BPM?

Het berekenen van de BPM is een ingewikkelde berekening die je waarschijnlijk niet zomaar zelf kunt maken. Gelukkig zijn er verschillende tools beschikbaar waarmee je snel en eenvoudig de BPM voor jouw auto kunt berekenen. Een van deze tools is de BPM calculator.

Hoe gebruik je de BPM calculator?

Het gebruik van de BPM calculator is heel eenvoudig. Je vult de gegevens van jouw auto in, zoals het merk, het model, het bouwjaar en de brandstofsoort. Vervolgens geeft de calculator aan hoeveel BPM je moet betalen voor jouw auto. Let op: dit is een indicatie van de te betalen BPM en geen exacte berekening. De exacte BPM wordt namelijk berekend door de Belastingdienst.

Wanneer gebruik je de BPM calculator?

Je gebruikt de BPM calculator wanneer je een nieuwe auto wilt kopen of wanneer je een auto wilt importeren uit het buitenland. Bij de aanschaf van een nieuwe auto betaal je namelijk BPM, en bij de import van een auto moet je ook BPM betalen. Het is daarom belangrijk om te weten hoeveel BPM je moet betalen voordat je de auto koopt of importeert.

BPM heeft invloed op totale kosten

Het is belangrijk om de BPM te berekenen omdat dit invloed kan hebben op de totale kosten van de auto. De hoogte van de BPM kan namelijk flink verschillen per auto en het kan lonen om verschillende auto’s met elkaar te vergelijken op basis van de BPM. Door gebruik te maken van een BPM calculator kun je een betere inschatting maken van de totale kosten van de auto en zo een weloverwogen keuze maken bij de aanschaf van een nieuwe auto.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks