Joetjoep 0 7019

Joetjoep

Aan het zoeken naar Joetjoep? Waarschijnlijk bedoel je YouTube, zo’n Engels woord is en blijft natuurlijk ook lastig. Niet zo gek dat je gewoon lekker Hollands zoekt op Joetjoep. Waarom ook niet? Want via ons kom je toch wel terecht op een pagina dat gaat over YouTube.

Joetjoep = YouTube

YouTube is een website van Google die je kunt gebruiken om video’s van anderen te kijken. Maar je kunt er ook zelf video’s op plaatsen. Zo kan je jouw favoriete videoclips van artiesten bekijken, maar is het ook mogelijk om zelf een leuke video te delen met de hele wereld. Tegenwoordig is YouTube vooral bekend als amusements website. Je kan urenlang kijken naar de grappigste filmpjes, vlogs van bekende Nederlanders, podcasts en handige tutorials om iets te leren. Op Joetjoep, ik bedoel YouTube, heb je dus keuze uit vele miljoenen video’s die je gratis kunt bekijken.

Geschiedenis van Youtube

YouTube is opgericht in het jaar 2005 en werd door drie medewerkers van PayPal gestart. Chad Hurley, Jawed Karim en Steve Chen waren de drie geniale ontwikkelaars van YouTube. In 2005 waren computers nog helemaal niet zo populair, maar deze drie mannen zagen de potentie in het internet en de website YouTube. Op 15 februari 2005 zetten zij

Youtube.com online en gingen ze hard aan de slag met het opbouwen van de website. De eerste video werd vervolgens op 23 april 2005 geplaatst door Jawed. Een half jaar later was de website volledig ontwikkeld en bestuurde de drie oprichters YouTube vanuit een garage in Amerika. Al snel werd YouTube steeds populairder. In het jaar 2006 stond de website al in de top 10 meest bezochte websites van de wereld en in 2009 werd YouTube uitgeroepen tot website van het decennium. Hierbij werden ze boven Google, Facebook en Wikipedia verkozen. Binnen een jaar stonden er al miljoenen video’s online op de website. Nu is YouTube populairder dan ooit te voren. Iedereen maakt eigenlijk wel gebruik van YouTube.

youtube

Functies van Youtube

Op YouTube kan je twee dingen doen, namelijk het bekijken van video’s en het uploaden van video’s. Als je een video “upload” betekent dit dat de video op YouTube wordt geplaatst en zichtbaar is voor andere mensen. Voor het uploaden van een video heb je wel een gratis account op YouTube nodig. Om video’s te kijken heb je echter geen account nodig. Toch is een account wel handig om je te kunnen abonneren op je favoriete YouTube kanalen. Zo krijg je een mooi overzicht van nieuwe video’s van iedereen die je graag wilt volgen. Ook kun je met een account video’s een duimpje omhoog of omlaag geven, hiermee beoordeel je de video op leuk of minder leuk. Voor het plaatsen van comments is ook een account nodig, zo kunnen mensen zien we het commentaar heeft geschreven.

Leuke weetjes over YouTube

Het is altijd leuk om een aantal weetjes te onthouden die je op een later moment met iemand kan delen. Wist je onderstaande weetjes over YouTube al?

  • YouTube is in het jaar 2005 opgericht door 3 medewerkers van PayPal
  • Youtube is later verkocht aan Google voor 1,65 miljard
  • Iedere minuut wordt er meer dan 300 uur aan videomateriaal geüpload
  • YouTube was eerst bedoeld als video dating website
  • Als je alle uploads van 1 dag wilt bekijken heb je 50 jaar tijd nodig
  • De waarde van de website is inmiddels meer dan 80 miljard
  • Dagelijks worden er meer dan 3 miljard video’s gekeken
  • In China, Syrië. Bangladesh, Iran, Sudan, Pakistan, Taijkistan en Turkmenistan is YouTube geblokkeerd

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Slimme integraties: haal het meeste uit uw video deurbel! 0 628

Slimme integraties: haal het meeste uit uw video deurbe

Heb je al een video deurbel geïnstalleerd thuis? Dan ben je vast al onder de indruk van de verbeterde beveiliging en het gemak dat deze slimme apparaten bieden. Maar wist je dat jouw video deurbel nog veel meer kan doen als je deze integreert met andere smart home-apparaten en -systemen? In deze blogpost nemen we je mee op ontdekkingstocht langs enkele slimme integraties die jouw video deurbel nog functioneler en leuker maken!

Koppel je video deurbel aan slimme verlichting

Stel eens voor: het is laat op de avond en iemand belt aan. In plaats van in het donker te tasten, gaan je slimme lampen automatisch aan zodra de video deurbel beweging detecteert. Zo zorg je voor extra veiligheid en gemak. Merken zoals Philips Hue en LIFX bieden naadloze integratiemogelijkheden met veel populaire video deurbellen, zoals de video deurbel zonder abonnement.

Verbind je video deurbel met een slim slot

Een andere handige koppeling is die tussen de video deurbel en uw slimme slot. Zo kun je bijvoorbeeld de Eufy deurbel verbinden met slimme sloten zoals Nuki of August. Wanneer je via de app ziet wie er voor de deur staat, kun je met een druk op de knop de deur ontgrendelen. Ideaal voor als je gasten verwacht of een pakketje wilt laten afleveren!

Integreer je video deurbel met een smart home-assistent

Heb je een Google Home of Amazon Echo? Koppel deze aan je video deurbel en ontvang meldingen via je slimme luidsprekers! Vraag de assistent wie er voor de deur staat, of bekijk de live videostream op een compatibel scherm. Deze slimme integratie maakt je leven net een beetje gemakkelijker en leuker.

Creëer automatiseringen met IFTTT

IFTTT (If This Then That) is een krachtige service waarmee u allerlei slimme apparaten en services aan elkaar kunt koppelen. Zo kun je jouw video deurbel verbinden met tal van andere apparaten en acties automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het starten van een opname op je beveiligingscamera’s zodra de video deurbel beweging detecteert. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Versterk je beveiliging met een slim alarmsysteem

Wil je nog een stap verder gaan? Integreer de video deurbel met een slim alarmsysteem zoals SimpliSafe of Ring Alarm. Zo kunt je je hele huis beschermen en houdt je alles in de gaten via één gebruiksvriendelijke app. Je video deurbel vormt dan de perfecte aanvulling op de algehele beveiliging.

BPM calculator: wat het is en hoe het werkt? 0 552

BPM calculator wat het is en hoe het werkt

Als autobezitter ben je vast bekend met de term BPM, maar wat betekent het precies? En hoe bereken je de BPM voor jouw auto? Gelukkig is er de BPM calculator, een handige tool waarmee je snel en eenvoudig de BPM voor jouw auto kunt berekenen. We leggen uit wat de BPM is, hoe het werkt en hoe je de BPM calculator kunt gebruiken.

Wat is de BPM?

BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen en is een belasting die je betaalt bij de aanschaf van een nieuwe of geïmporteerde auto. De hoogte van de BPM is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de CO2-uitstoot, de cataloguswaarde en het bouwjaar van de auto.

Hoe werkt de BPM?

De hoogte van de BPM wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. Allereerst wordt gekeken naar de CO2-uitstoot van de auto. Hoe hoger de CO2-uitstoot, hoe hoger de BPM. Daarnaast wordt gekeken naar de cataloguswaarde van de auto. Dit is de waarde van de auto zoals deze in de prijslijst van de fabrikant staat vermeld. Hoe hoger de cataloguswaarde, hoe hoger de BPM.

Verder speelt het bouwjaar van de auto een rol. Hoe ouder de auto, hoe lager de BPM. Dit komt omdat de afschrijving van de auto ook wordt meegenomen in de berekening van de BPM. Ten slotte is de brandstofsoort van de auto van invloed op de hoogte van de BPM. Voor auto’s die op diesel of LPG rijden gelden andere tarieven dan voor auto’s die op benzine rijden.

Hoe bereken je de BPM?

Het berekenen van de BPM is een ingewikkelde berekening die je waarschijnlijk niet zomaar zelf kunt maken. Gelukkig zijn er verschillende tools beschikbaar waarmee je snel en eenvoudig de BPM voor jouw auto kunt berekenen. Een van deze tools is de BPM calculator.

Hoe gebruik je de BPM calculator?

Het gebruik van de BPM calculator is heel eenvoudig. Je vult de gegevens van jouw auto in, zoals het merk, het model, het bouwjaar en de brandstofsoort. Vervolgens geeft de calculator aan hoeveel BPM je moet betalen voor jouw auto. Let op: dit is een indicatie van de te betalen BPM en geen exacte berekening. De exacte BPM wordt namelijk berekend door de Belastingdienst.

Wanneer gebruik je de BPM calculator?

Je gebruikt de BPM calculator wanneer je een nieuwe auto wilt kopen of wanneer je een auto wilt importeren uit het buitenland. Bij de aanschaf van een nieuwe auto betaal je namelijk BPM, en bij de import van een auto moet je ook BPM betalen. Het is daarom belangrijk om te weten hoeveel BPM je moet betalen voordat je de auto koopt of importeert.

BPM heeft invloed op totale kosten

Het is belangrijk om de BPM te berekenen omdat dit invloed kan hebben op de totale kosten van de auto. De hoogte van de BPM kan namelijk flink verschillen per auto en het kan lonen om verschillende auto’s met elkaar te vergelijken op basis van de BPM. Door gebruik te maken van een BPM calculator kun je een betere inschatting maken van de totale kosten van de auto en zo een weloverwogen keuze maken bij de aanschaf van een nieuwe auto.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks