Hoe doorbreek je de sleur in jouw huwelijk? 0 623

Hoe doorbreek je de sleur in jouw huwelijk?

Je kijkt naar hen. Een onaangeroerd mandje brood tussen hen in. Hij met de krant, zij met haar gezicht naar de kinderen. Het is een ongemakkelijk gezicht. Het is bijna niet voor te stellen dat dit ooit dezelfde mensen waren als vroeger. Die geliefden die nooit uitgepraat leken te zijn. De nieuwsgierigheid naar elkaar lijkt weg. De tijd heeft ze ingehaald. De zogenaamde sleur heeft het huwelijksgeluk overgenomen.

Helaas is deze situatie voor velen herkenbaar. Relatietherapeuten waarschuwen vaak voor het risico van de sleur. Het is iets waar de meeste relaties niet onderuit komen. Toch mag het ook niet te lang duren. Op de lange termijn kan deze welbekende sleur net zo schadelijk voor een relatie zijn als overspel. 

Gelukkig zijn er ook manieren om dit te voorkomen. Het is niet voor niets dat liefde ook wel als werkwoord wordt gezien. Je moet er beiden in investeren om verder te komen. Je kunt niet verwachten dat de liefde vanzelfsprekend blijft. Daar moet je wel iets voor doen. Maar hoe pak je dit dan aan? Hoe doorbreek je de sleur in jouw huwelijk? In dit artikel geven we enkele tips. 

Doe iets nieuws 

De welbekende sleur ontstaat vooral doordat er routine ontstaat in de relatie. Na verloop van tijd wordt het voorspelbaar. De activiteiten die jullie ondernemen, de dagelijkse routine en zelfs de wijze waarop jullie de liefde bedrijven. Het voelt veilig en vertrouwd, maar maakt een relatie ook minder spannend dan voorheen. Er is geen ruimte meer voor spannende en nieuwe activiteiten of je hebt het gevoel alles al gedaan te hebben. 

Daarom wordt het tijd om hier verandering in te brengen. Er zijn namelijk genoeg activiteiten die wel geheel nieuw zijn. Bespreek daarom samen welke dingen jullie ooit nog willen proberen. Denk bijvoorbeeld aan dansles, paardrijden of misschien wel bungeejumpen. Het kunnen ook dingen zijn om thuis te doen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van poppers voor een spannende avond. Een manier om samen iets nieuws te ontdekken en te genieten van elkaar. Het zijn de kleine dingen die al groot verschil kunnen maken. 

Wil je poppers kopen? Lees je dan goed in en volg de instructies op. Neem geen onnodige risico’s en geniet van het effect dat dit middel op jullie heeft. 

Praat echt met elkaar 

Hoe gaan de gesprekken tegenwoordig? Vroeger raakten jullie niet uitgepraat. Alles was nog nieuw. Er viel veel over elkaar te ontdekken. Als je al heel lang getrouwd bent, dan is het nieuwe er wel af. Je hebt het gevoel je partner door en door te kennen. Hierdoor is er minder ruimte voor diepgaande gesprekken. Verder dan een kort verslag over hoe de dag was, kom je meestal niet. 

Maak daarom regelmatig de tijd om echt eens te praten. Praten over de dingen die jullie bezighouden. Angsten, zorgen, maar ook dingen die jullie nooit eerder naar elkaar hebben uitgesproken. 

Stel doelen 

Soms wordt een sleur ook veroorzaakt doordat er weinig doelen meer in het leven zijn. Vroeger had je grote plannen. Je wilde ooit trouwen, kinderen krijgen, een carrière opbouwen en mooie vakanties maken. Inmiddels zijn die misschien allemaal al behaald. Wat is er dan nog om naar uit te kijken? Het is belangrijk om doelen te blijven stellen in het leven en hier samen naar te kijken en naar toe te werken. Dat brengt jullie dichter bij elkaar en maakt het leven spannender. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk Douglas tuinhuis past het best bij jou? 0 713

Welk Douglas tuinhuis past het best bij jou

Ontdek de veelzijdigheid van een tuinhuis douglas

Een tuinhuis is een prachtige toevoeging aan je tuin. Het biedt niet alleen extra opbergruimte, maar kan ook dienen als een gezellige plek om te ontspannen of zelfs als kantoorruimte. Er zijn veel verschillende soorten tuinhuizen op de markt, maar een tuinhuis douglas is een bijzonder populaire keuze. In dit artikel ontdek je waarom een douglas tuinhuis zo geliefd is en welk type het beste bij jouw wensen en tuin past.

Waarom kiezen voor een douglas tuinhuis?

Douglas hout is een duurzame en sterke houtsoort, afkomstig van de douglasspar. Het hout heeft een warme, roodachtige kleur en een mooie vlamstructuur, wat zorgt voor een natuurlijke en sfeervolle uitstraling. Bovendien is douglas hout zeer geschikt voor buitengebruik, omdat het van nature goed bestand is tegen weersinvloeden en schimmels. Hierdoor heeft een tuinhuis douglas een lange levensduur en is het onderhoudsarm.

Verschillende stijlen en mogelijkheden

Bij het kiezen van een douglas tuinhuis zijn er verschillende stijlen en mogelijkheden om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een klassiek tuinhuis met een zadeldak, een modern tuinhuis met een plat dak of een sfeervol prieel. Ook qua afmetingen en indeling zijn er talloze opties. Zo kun je kiezen voor een compact tuinhuis als je beperkte ruimte hebt, of juist voor een ruim tuinhuis met een overkapping of veranda om optimaal van het buitenleven te genieten.

Bepaal het doel van je douglas tuinhuis

Om te bepalen welk douglas tuinhuis het beste bij jou past, is het belangrijk om eerst na te denken over het doel van het tuinhuis. Wil je vooral extra opbergruimte creëren voor bijvoorbeeld tuingereedschap en fietsen? Dan is een compact tuinhuis met een zadeldak en dubbele deuren een praktische keuze.

Ben je op zoek naar een plek om te ontspannen of om gasten te ontvangen? Dan is een tuinhuis met een overkapping of veranda ideaal. Hier kun je een gezellige zithoek creëren en genieten van het uitzicht op je tuin, terwijl je beschermd bent tegen de zon of een regenbui.

Als je van plan bent om je douglas tuinhuis te gebruiken als kantoorruimte of hobbyruimte, is het belangrijk om te zorgen voor voldoende lichtinval en ventilatie. Kies in dat geval voor een tuinhuis met grote ramen en eventueel een schuifpui of openslaande deuren.

Maak je douglas tuinhuis compleet

Heb je eenmaal gekozen voor een bepaald type douglas tuinhuis, dan zijn er nog diverse mogelijkheden om het tuinhuis helemaal naar jouw wensen aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van isolatie, zodat je het tuinhuis het hele jaar door kunt gebruiken. Of kies voor een mooie houten vloer en stijlvolle verlichting om het geheel af te maken.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je meer weten over de mogelijkheden van een douglas tuinhuis? Neem dan een kijkje en ontdek welk tuinhuis het beste bij jou past.

Werken als IT-consultant? De voordelen op een rijtje! 0 552

Werken als IT-consultant? De voordelen op een rijtje!

Ben jij een IT’er in hart en nieren? Gaat je hart sneller kloppen bij de meest complexe IT-vraagstukken en denk je graag outside the box? Dan is een beroep als IT-consultant natuurlijk helemaal wat voor jou. Bovendien zien bedrijven je graag komen. Er heerst een groot tekort aan IT-experts. De nood is hoog. Daarom proberen bedrijven als www.fresh-minds.nl er alles aan te doen om nieuwe consultants te vinden. Hierbij bieden ze ongelooflijk veel aantrekkelijke extra’s. Belangrijk is dat je hierbij goed opgeleid wordt en de projecten treft die bij jou passen. Je kunt zelfs doorgeven aan wat voor soort project je ooit graag zou willen werken. Dan vinden zij er eentje die bij jou past. Dat bewijst weer hoe belangrijk en gewild jouw werk is. 

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe uitdaging en overweeg je het werk als IT-consultant aan te gaan? Maar ben je toch niet geheel overtuigd? Laat je dan inspireren door de volgende voordelen. 

Veel afwisseling 

Ben jij iemand die zich snel verveelt? Die echt niet dagelijks hetzelfde werk kan doen? Zijn creativiteit af en toe ook de vrije loop moet kunnen laten? Dan is het werk bij fresh minds precies iets voor jou. Als freelance IT-consultant moet je namelijk snel kunnen schakelen. Je wordt ingezet voor meerdere klanten en diverse projecten. Natuurlijk kan je ook je eigen voorkeuren doorgeven, maar in veel gevallen is het ook maar afwachten waar je terecht komt en welk probleem je op moet lossen. Dit maakt het werk heel veelzijdig en zorgt ervoor dat bijna elke dag anders is. Je vervelen is er bij dit beroep dan ook zeker niet bij. 

Bovendien betreft het een innovatieve sector. Er zijn constant ontwikkelingen. Dit betekent dat je ook nooit uitgeleerd bent. Je moet je kennis constant blijven bijspijkeren om actief te kunnen blijven in dit wereldje. Hierdoor is er niet alleen veel afwisseling, maar word je ook constant uitgedaagd om nieuwe vaardigheden te leren en kennis op te doen. 

Meer ervaring op korte termijn 

Ben je pas net afgestudeerd als ICT’er? Dan merk je vast ook dat er bij veel vacatures om meer ervaring wordt gevraagd dan jij hebt. Door eerst als IT-consultant aan de slag te gaan, lukt het je echter om die ervaring op korte termijn op te doen. Zonder dat dit betekent dat je van werkgever naar werkgever hopt. Doordat je heel veel verschillende projecten aangaat, doe je veel ervaring op. Op meerdere vlakken. Bovendien gaat dit ook nog eens ontzettend snel. Al die ervaring kun je vervolgens weer meenemen om je positie binnen de arbeidsmarkt te versterken. 

Zelfstandigheid 

Als je werkt als IT-consultant, dan werk je zo veel mogelijk zelfstandig. Hoewel je vaak in dienst wordt genomen door een overkoepelend orgaan, blijf je zelf in controle over welke projecten je wel of juist niet aanneemt. Als je als zelfstandige in dienst wordt genomen, beschik je over nóg meer vrijheid. Natuurlijk betekent dit niet dat je maanden niets kunt doen. Maar als jij ervoor kiest om heel hard te werken en vervolgens drie weken vrij te nemen, dan is dat geen enkel probleem. Hoe mooi is dat? 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks