Tips voor als je deze zomer gaat klussen in huis 0 842

Tips voor als je deze zomer gaat klussen in huis

De zomer is in volle gang. Dat betekent voor veel mensen een heerlijke vakantie, maar misschien voor jou juist wel de tijd om lekker in huis aan de slag te gaan. Nu beschik je over voldoende vrije tijd om achterstallig onderhoud uit te voeren. Misschien staat er zelfs wel een grootschalige verbouwing op de planning. Ben jij ook van plan om deze zomer te klussen in huis? Maak dan gebruik van de volgende tips voor het beste resultaat.

Tref de juiste voorbereidingen

De zomer vergt in de meeste gevallen een geheel andere aanpak dan klussen in het najaar of de winter. Het huis is warm en je hebt vaak weinig zin om nog uit huis te gaan om gereedschap of materialen te kopen. Zorg er daarom voor dat je iets van verkoeling in huis brengt, houd de weerberichten goed in de gaten en klus niet op de warmste dagen én (heel belangrijk!) haal alle benodigde materialen en gereedschap vroegtijdig in huis.

Ga je verven? Kies dan voor kwaliteit met Sigma verf en schaf deze ruim voor de klus aan. Goed om van tevoren alvast een testertje te kopen. Zo kan je alvast een klein deel op de desbetreffende muur aanbrengen. Zo voorkom je dat de kleur straks niet overeenkomt met jouw persoonlijke wensen. Kwaliteitsverf hoort altijd de voorkeur te hebben. Zo weet je zeker dat de verf er de komende jaren mooi op zit en bespaar je dus geld en tijd op de lange termijn.

Schakel vroegtijdig hulp in

Houd er rekening mee dat veel mensen in de zomer op vakantie zijn of andere activiteiten gepland hebben. De kans is dus groot dat naasten geen tijd of zin hebben om te komen helpen. Dat geldt ook voor professionele werklui. Zij hebben vaak een flexibel rooster vanwege de warmte en vakanties. De Veel klusbedrijven beschikken zelfs nog over de bouwvak. Dit is een periode waarbij bouwbedrijven volledig stil komen te liggen gedurende een periode van circa drie tot vier weken. Goed om hier rekening mee te houden en vroegtijdig navraag te doen.

Weet wat je nodig hebt

Bij het in huis halen van materialen is het wel belangrijk dat je ook echt weet wat je nodig hebt. Bij het kiezen van binnenverf alleen al beschik je over tientallen verschillende opties. Houd hierbij met name rekening met de ondergrond. Sommige verfsoorten zijn enkel geschikt voor bepaalde ondergronden. Sigma sigmacryl universal matt kan daarentegen vrijwel universeel aangebracht worden. Deze is met name geschikt voor de meest voorkomende ondergronden in huis. Denk hierbij aan beton, stucwerk, schuurwerk, gipsplaten, metselwerk en glasvezelbehang.

Weet je niet goed wat je nodig hebt? Doe hier dan van tevoren research naar of vraag om advies in een bouwwinkel.

Kies het juiste moment

In de zomer kan het soms heel warm worden in huis. Niet prettig om in te klussen. Daarom is het zo belangrijk om het juiste moment te kiezen. Klus bij voorkeur aan het einde van de middag of vroege ochtend. Dan is de zon minder krachtig en geniet je van meer comfort om jouw klus te voltooien. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BPM calculator: wat het is en hoe het werkt? 0 2352

BPM calculator wat het is en hoe het werkt

Als autobezitter ben je vast bekend met de term BPM, maar wat betekent het precies? En hoe bereken je de BPM voor jouw auto? Gelukkig is er de BPM calculator, een handige tool waarmee je snel en eenvoudig de BPM voor jouw auto kunt berekenen. We leggen uit wat de BPM is, hoe het werkt en hoe je de BPM calculator kunt gebruiken.

Wat is de BPM?

BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen en is een belasting die je betaalt bij de aanschaf van een nieuwe of geïmporteerde auto. De hoogte van de BPM is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de CO2-uitstoot, de cataloguswaarde en het bouwjaar van de auto.

Hoe werkt de BPM?

De hoogte van de BPM wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. Allereerst wordt gekeken naar de CO2-uitstoot van de auto. Hoe hoger de CO2-uitstoot, hoe hoger de BPM. Daarnaast wordt gekeken naar de cataloguswaarde van de auto. Dit is de waarde van de auto zoals deze in de prijslijst van de fabrikant staat vermeld. Hoe hoger de cataloguswaarde, hoe hoger de BPM.

Verder speelt het bouwjaar van de auto een rol. Hoe ouder de auto, hoe lager de BPM. Dit komt omdat de afschrijving van de auto ook wordt meegenomen in de berekening van de BPM. Ten slotte is de brandstofsoort van de auto van invloed op de hoogte van de BPM. Voor auto’s die op diesel of LPG rijden gelden andere tarieven dan voor auto’s die op benzine rijden.

Hoe bereken je de BPM?

Het berekenen van de BPM is een ingewikkelde berekening die je waarschijnlijk niet zomaar zelf kunt maken. Gelukkig zijn er verschillende tools beschikbaar waarmee je snel en eenvoudig de BPM voor jouw auto kunt berekenen. Een van deze tools is de BPM calculator.

Hoe gebruik je de BPM calculator?

Het gebruik van de BPM calculator is heel eenvoudig. Je vult de gegevens van jouw auto in, zoals het merk, het model, het bouwjaar en de brandstofsoort. Vervolgens geeft de calculator aan hoeveel BPM je moet betalen voor jouw auto. Let op: dit is een indicatie van de te betalen BPM en geen exacte berekening. De exacte BPM wordt namelijk berekend door de Belastingdienst.

Wanneer gebruik je de BPM calculator?

Je gebruikt de BPM calculator wanneer je een nieuwe auto wilt kopen of wanneer je een auto wilt importeren uit het buitenland. Bij de aanschaf van een nieuwe auto betaal je namelijk BPM, en bij de import van een auto moet je ook BPM betalen. Het is daarom belangrijk om te weten hoeveel BPM je moet betalen voordat je de auto koopt of importeert.

BPM heeft invloed op totale kosten

Het is belangrijk om de BPM te berekenen omdat dit invloed kan hebben op de totale kosten van de auto. De hoogte van de BPM kan namelijk flink verschillen per auto en het kan lonen om verschillende auto’s met elkaar te vergelijken op basis van de BPM. Door gebruik te maken van een BPM calculator kun je een betere inschatting maken van de totale kosten van de auto en zo een weloverwogen keuze maken bij de aanschaf van een nieuwe auto.

Emigreren: 3 fouten om te vermijden 0 2178

Emigreren: 3 fouten om te vermijden

Misschien is het altijd al jouw droom geweest om Nederland te verlaten. Om een geheel nieuw leven in een ander land op te bouwen. Er zijn ook mensen die hier nooit over nagedacht hadden, maar zich genoodzaakt zien om te emigreren. Bijvoorbeeld voor de liefde. Als je eenmaal de knoop hebt doorgehakt, breekt een ongelooflijk spannende tijd aan. Je laat echt alles achter om iets geheel nieuws op te bouwen.

Jaarlijks emigreren talloze Nederlanders. In de praktijk blijkt dit echter ook regelmatig mis te gaan. Maar waar gaat het dan mis? En wat kunnen we leren van deze ervaringen? In dit artikel behandelen we de drie grootste fouten die je zeker moet kunnen vermijden.

1.      De taal niet leren

Hoe lastig is het als je niet met elkaar kunt communiceren? Als je de taal niet beheerst, wordt het leven al een heel stuk lastiger. Daarom goed om je ruim van tevoren al in te schrijven bij https://www.ste.nl/ en een taalcursus te volgen. Dit maakt het echt makkelijker. Bijvoorbeeld om een baan te zoeken, maar ook om met de lokale bevolking te spreken en gemeentezaken af te wikkelen. Het is vrijwel onmogelijk om in een land te leven als je de taal niet goed beheerst. Dit maakt het werken en leven gewoon veel lastiger.

De meeste mensen dromen al jaren over emigreren naar een specifiek land. Dit zijn ook de mensen die over genoeg voorbereidingstijd beschikken om de taal onder de knie te krijgen. Emigreren moet je sowieso nooit in een opwelling doen. Gebruik deze tijd dus om een cursus te volgen. Om alles te leren wat je moet leren. Zowel over de taal als de cultuur en het land zelf. Bij diensten STE kun je terecht voor zowel groepscursussen als één op één training. Zo bepaal je zelf hoe je leert.

2.      Overtuigd zijn van een beter leven

Sommige mensen zijn gewoon heel ongelukkig. Ze kunnen er de vinger niet echt op leggen, maar hebben het daardoor compleet gehad met het eigen land. Ze zijn er dan ook van overtuigd dat ze gelukkiger zouden zijn in een ander land. Vergeet echter niet dat je gevoelens en problemen niet op magische wijze zullen verdwijnen als je de grens oversteekt. Dit kan flink tegenvallen als je hier juist wel vanuit ging. Blijf dus wel realistisch voordat je deze stap neemt, zodat je niet spijt achteraf zult krijgen.

3.      Zich niet professioneel laten begeleiden

Verhuizen naar het buitenland heeft nogal wat voeten in de aarde. Denk alleen al aan alles wat geregeld moet worden. Elk land heeft weer andere regels. Weet jij bijvoorbeeld hoe je een zorgverzekering in dit land moet regelen? Hoe je de belasting moet regelen? Waar je verder nog aan moet denken wanneer je hier grond koopt? Nee? Dan is het slim om contact te zoeken met een expert in dit land. Het is natuurlijk het allermooist wanneer dit een Nederlander is die ooit geëmigreerd is. Een ervaringsdeskundige. Iemand die niet alleen de taal beheerst en weet wat er geregeld moet worden, maar ook in het Nederlands met jou kan communiceren. 

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks