Grote klus in zicht? Deze machines kun je huren! 0 169

Grote klus in zicht? Deze machines kun je huren!

Heb je net een klushuis hebt gekocht en staat te popelen om aan de slag te gaan? Of wil je een groot project uitvoeren zoals het bouwen van een zwembad, veranda of dakkapel? Sommige klussen zijn een stuk eenvoudiger, veiliger én sneller met hulp van machines. Waar je een boormachine, zaag en schuurmachine wel vaker zult gebruiken, zijn er ook apparaten die je een enkele keer nodig hebt. Aanschaffen is dan natuurlijk een beetje overdreven, deze machines kun je ook gemakkelijk huren!

Ga de hoogte in met een goederenlift

Wanneer je veel materialen, apparatuur of andere zware objecten naar boven moet sjouwen, is een goederenlift geen overbodige luxe. Zeker met grote objecten (die vaak niet eens door het trappengat passen) is het gebruik van een goederenlift een opluchting. Je bespaart veel tijd, het is een stuk veiliger dan alles met de hand sjouwen én je kunt grotere hoeveelheden of gewichten met gemak naar boven vervoeren. Je kunt in dit geval het best een goederenlift huren want de kans is klein dat je deze wekelijks nodig zal hebben.

Ladders en steigers

Voor het afwerken van klussen in de hoogte is een ladder of steiger onmisbaar. Veel huishoudens hebben wel een ladder in de schuur of berging staan, maar deze zijn lang niet altijd hoog genoeg. En als meerdere uren in de hoogte moet werken, is een steiger wellicht efficiënter en comfortabeler om op te werken. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van je huis, repareren van het dak of afwerken van je kozijnen op de eerste of tweede verdieping. Ladders en steigers kun je simpelweg huren: dat scheelt een hoop ruimte in je berging!

Behangen of schilderen?

Zelfs voor de ‘normalere’ schilder- en behangklussen is er gereedschap te huur. Zo hoef je je mooie eettafel niet op te offeren of eigen behangtafel aan te schaffen: je kunt er een huren! Ben je juist met de kwast aan de gang gegaan of heb je een muur strak gestuct? Dan is het huren van een bouwdroger een aanrader om het droogproces te versnellen.

Krachtige reiniging nodig?

Als het tijd is voor de jaarlijkse reiniging van je tuintegels en je geen hogedrukreiniger in huis hebt (of van de buurman kunt lenen), kun je er gemakkelijk een huren. Maar ook voor het grondig schoonmaken van tapijt of vloerkleden kun je de benodigde middelen lenen. Een tapijtreiniger bijvoorbeeld! Ook zijn er allerlei middelen verkrijgbaar om een stoffen bank weer als nieuw te maken of om je bed een opfrisbeurt te geven.

Voor alle klussen die je niet wekelijks op je to-do lijst hebt staan, is het soms zonde van je opbergruimte om alle nodige machines aan te schaffen. Bedenk daarom altijd eerst of het niet handiger, goedkoper en/of beter is om je materialen te huren. Zo kun jij elk project starten met de beste gereedschappen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gereedschap waar je blij van wordt 0 623

Gereedschap waar je blij van wordt

Ben jij een echte fan van bouwgereedschap? Welk werk je ook uitvoert, iedereen wil gereedschap die het werk makkelijker en leuker maakt. Als bouwvakker, hovenier, tegelzetter enzovoort ben jij er weg van. Er zijn altijd handige en leuke elektrische gereedschappen waardoor jij sneller je werk kan uitvoeren. Tijd is geld en dat maakt het voor veel bedrijven ook belangrijk om goed gereedschap in huis te hebben. Met een elektrische boormachine bespaar je bijvoorbeeld al heel veel tijd en kun je dus meer werk verrichten in een kortere tijd. Hiermee kun je een hoop extra geld verdienen. Je leest hier over verschillende bouwgereedschappen.

Welk gereedschap voor welke klus?

De technologie blijft zich maar uitbreiden en dat heeft natuurlijk een positief effect op veel klussen. Een boormachine helpt sneller gaten te boren, een schroevendraaier helpt bij het schroeven en een trilplaat helpt bij het aanstampen van zand en stenen. Zo zijn er nog veel meer gereedschappen die je zullen verbazen. Hieronder staan andere bijzondere gereedschappen en waarvoor ze gebruikt worden.

Bouwplaats gereedschap 
Er zijn verschillende gereedschappen die je op een bouwplaats tegen kan komen. De meest voorkomende is de betonmolen. Dit is toch vaak wel de 1ekeus van veel bouwvakkers. Want zonder beton kom je niet echt ver tijdens het bouwen van huizen. Een betonmolen zorgt ervoor dat je gemakkelijk zelf beton kunt maken of cement kunt laten draaien. De molen zorgt ervoor dat het beton niet stil komt te liggen door de constante draaiende beweging. De betonmolen is aan te sluiten op een normaal stopcontact en kan dus ook makkelijk thuis gebruikt worden.

Een ander bouwgereedschap is de bouwdroger. Die wordt vooral gebruikt om vochtige ruimtes zoals een kelder te drogen. Het is belangrijk dat de bouwdroger het water kan opvangen. Voor kleinere ruimtes kun je een kleinere bouwdroger aanschaffen, die bevatten een wateropslagtank. Voor grotere ruimtes kun je een bouwdroger aanschaffen met een afvoerslang.

Ga je een bestrating leggen? Of wil je een grond aanstampen? Dan kun je gebruik maken van een trilplaat of een trilstamper. De trilplaat is groter dan een trilstamper, maar beiden dienen om de grond of stenen aan te drukken. De trilstamper heeft een kleinere oppervlakte waardoor deze te gebruiken is voor kleinere ruimtes of voor plekken waar je minder goed bij kan. Ga je grotere gebieden aanstampen? Dan kun je het best voor een grote trilplaat kiezen. Zo ben je sneller klaar.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks