Hoe jij jouw digitale veiligheid kunt waarborgen 0 163

Hoe jij jouw digitale veiligheid kunt waarborgen

Het internet is geweldig, je kunt van alles vinden. Van je favoriete muziek tot hulp bij je huiswerk. Toch zijn er ook schaduwzijden. Er zijn namelijk mensen en organisaties die slechte bedoelingen hebben online. Voor meer informatie over digitale veiligheid, kun je ook eens een kijkje nemen op https://www.digitrust.nl/. Het is essentieel om te weten hoe je veilig blijft terwijl je surft, chat of games speelt. Net zoals je de deur op slot doet als je het huis verlaat, moet je ook bepaalde deuren op het internet sluiten.

Veilig surfen op het internet

Om veilig te blijven tijdens het surfen is het van belang om te weten welke websites veilig zijn en welke niet. Een groen slotje in de adresbalk is een goed teken. Het laat zien dat de site een beveiligde verbinding gebruikt. Download ook alleen dingen van betrouwbare bronnen. Klik niet zomaar op elke link of pop-up die je ziet, vooral als ze je iets gratis aanbieden. En oh ja, als een deal te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo.

Belang van bescherming tegen cyberaanvallen

Cyberaanvallen zijn geen sciencefiction. Ze gebeuren elke dag en kunnen echt schade aanrichten, zowel financieel als wat betreft je privacy. Voor bedrijven is het belangrijk om bepaalde normen en standaarden te volgen zoals ISO 27001. Dit helpt bij het beschermen van hun data en die van hun klanten. Voor jou persoonlijk betekent het dat je altijd een up-to-date antivirusprogramma moet hebben en regelmatig moet controleren op updates voor je software en apps.

Informatiebeveiliging en de AVG

Je hebt misschien weleens van de AVG gehoord. Dat staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze wet zorgt ervoor dat bedrijven zorgvuldig omgaan met jouw persoonlijke gegevens. Ze mogen niet zomaar alles bewaren of doorverkopen. Als consument heb je het recht om te weten welke gegevens bedrijven van jou hebben. Je mag ook vragen om die gegevens te wijzigen of te verwijderen. Kortom, deze wet beschermt jouw digitale privacy.

Jouw organisatie veilig online houden

Als je later een eigen bedrijf hebt of bij een organisatie werkt, is digitale veiligheid net zo belangrijk. Zorg ervoor dat alle computers en systemen beveiligd zijn met wachtwoorden. Verander deze wachtwoorden ook regelmatig. Train jezelf en je collega’s om alert te zijn op vreemde e-mails of verzoeken. Deze kunnen namelijk pogingen zijn om binnen te dringen in het systeem. Het is altijd beter om dit te voorkomen dan te genezen. Je hebt vast weleens van tweestapsverificatie gehoord. Als dat niet zo is, dan is het hoog tijd dat je erover leert. Het is een extra laag van beveiliging die je aan je online accounts kunt toevoegen. Naast je wachtwoord voer je een andere code in die je ontvangt via je telefoon of een speciale app. Dus stel je voor dat iemand je wachtwoord weet te achterhalen. Zonder de unieke code van de tweestapsverificatie kunnen ze nog steeds niet inloggen. Het toevoegen van deze beveiligingslaag kan in het begin misschien wat tijd kosten. Je moet tenslotte steeds die extra code invoeren. Maar het is de moeite waard. Je zult je een stuk veiliger voelen, wetende dat je accounts een extra slot op de deur hebben.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Burn-out herkennen, voorkomen en genezen 0 235

Burn-out herkennen, voorkomen en genezen

Een burn-out ontstaat wanneer je langere tijd onder te grote druk hebt gestaan. Dit kan zowel op de werkvloer als in de privésituatie zijn geweest. Misschien heb je wel een te veeleisende functie op het werk en lukt het je niet om te ontspannen of is er ontzettend veel extra stress thuis door ziekte of door perikelen met de kinderen. Dit alles kan ertoe leiden dat het lichaam opgebrand raakt. 

Wanneer de stress en de druk te lang aanhoudt, geeft het lichaam het op. Stress doet veel met een lijf. Op den duur trekt deze zelf aan de bel. Dit resulteert in de welbekende burn-out klachten. Je hebt plotseling geen energie meer over. Je lichaam zegt je dat je nú rust moet pakken. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het herkennen, voorkomen en genezen van een burn-out. 

Negeer de signalen niet 

Allereerst is het belangrijk om de signalen vroegtijdig op te pikken. Zodra de eerste signalen van een burn-out verschijnen, is het belangrijk om hier zo spoedig mogelijk iets mee te doen. Je lichaam vertelt je immers dat het mis is. Mogelijke signalen zijn chronische vermoeidheid, prikkelbaarheid, labiliteit, slaapproblemen en een algeheel gevoel van onrust. Daarnaast kunnen er ook fysieke signalen ontstaan. Denk hierbij aan hoofdpijn, misselijkheid en minder of juist meer eetlust. 

Als je de signalen herkent, is het belangrijk om hier goed op in te spelen. Schakel bijvoorbeeld vroegtijdig een burn out coach van Gortcoaching in. Zij kunnen jou helpen bij het aanleren van de nodige tactieken om te voorkomen dat je in een volledige burn-out terechtkomt. Luister naar wat jij op dit moment nodig hebt en handel hiernaar. Zo kun je erger voorkomen. 

Geef vaker je grenzen aan 

Vaak zien we dat mensen gevoeliger zijn voor een burn-out als ze een ander altijd plezier willen doen. Als ze nooit eens ‘nee’ zeggen en er alles aan doen om anderen te helpen. Natuurlijk is dat een hele mooie eigenschap, maar het is niet altijd het beste voor jou. Besef daarnaast goed dat anderen het ook best begrijpen als je een keertje nee zegt. Zelf begrijp je dit toch ook? Probeer daarom echt goed je grenzen aan te geven. Zowel op het werk als privé. Op die manier zorg je ervoor dat je niet ook nog eens de stress van anderen op je schouders neemt. Dat hou je simpelweg gewoon niet vol. 

Pak stressvolle situaties aan 

Ga ook bij jezelf na waar deze extra stress vandaan komt. Wat maakt dat je op dit moment het even niet meer trekt? Wat is er veranderd? Zijn er situaties die je kunt veranderen? Stel, je ervaart veel stress doordat je relatie niet lekker loopt. Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om een punt achter de relatie te zetten als deze echt niet gezond voor je is. Je kunt er ook voor kiezen om relatietherapie Den Haag te volgen. Op die manier pak je de situatie aan en blijf je er niet in zitten. Dat geeft veel meer rust.

Leuke manieren om te decoreren met ballonnen 0 402

Leuke manieren om te decoreren met ballonnen

Ballonnen zijn de perfecte manier om een feest compleet te maken. Je kunt ze op heel veel verschillende manieren gebruiken om de kamer te decoreren. Bijvoorbeeld voor een kinderfeestje, verjaardag, afscheidsfeest of gewoon zomaar als je iets kleins te vieren hebt. Met enkel ballonnen kun je iedere gelegenheid in één klap een stuk feestelijker maken, maar het is natuurlijk nóg leuker als je hier nog iets extra’s aan toevoegt. Maar wat zijn nu echt leuke manieren om te decoreren met ballonnen? In dit artikel geven we enkele tips zodat je de ballonnen van https:///www.ballonnenconcurrent.nl/ feestelijk op kunt hangen. 

Zelf versieren 


Latex ballonnen zijn de meest gebruikte ballonnen van dit moment. Ze worden vaak toegepast tijdens feestjes en andere bijzondere gelegenheden. Daardoor zijn ze ook in alle soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Een ballon in een leuke kleur ziet er op zichzelf al heel mooi uit, maar het is nog leuker wanneer je ervoor kiest om deze zelf te versieren. 

Dit doe je bijvoorbeeld met een watervaste marker. Jij bepaalt hoe je de ballonnen zal versieren. Je kunt er bijvoorbeeld vormpjes op tekenen, maar ook voor een eigen tekst kiezen. Eenvoudiger kan bijna niet. Wissel gewone ballonnen af met de zelf versierde soorten. 

Ballonnenboog 


Ook heel populair is de ballonnenboog. Dit is een zelfgemaakte boog vol ballonnen die bijvoorbeeld voor het huis wordt geplaatst of aan de muur wordt bevestigd. Dit kan een toevoeging zijn op de rest van de decoraties of op zichzelf dienen als hoofddecoratie. Houd er wel rekening mee dat het maken van deze boog veel tijd in beslag neemt. Doe dit dus samen of trek er in elk geval voldoende tijd voor uit. Zo bespaar je jezelf veel onnodige frustraties.

Haal van tevoren de benodigde materialen in huis. Afhankelijk van hoe groot de boog gaat worden, heb je in elk geval een heel stel ballonnen nodig. Als je er even vanuit gaat dat de meeste ballonnen in zakjes van 6 tot 24 stuks worden verkocht, betekent dit dat je heel wat zakken nodig hebt. De gemiddelde boog bestaat immers uit circa 240 stuks! Een elektrische ballonnenpomp is dan ook zeker geen overbodige luxe.  

Het is het gemakkelijkst om een ballonboogframe te gebruiken. In dat geval moet je clusters van vier ballonnen maken. Dit doe je door alle vier de ballonnen op dezelfde grootte op te blazen en deze vervolgens in tweetallen aan elkaar te draaien. Deze clusters rijg je vervolgens allemaal aan de buis vast. Zo ontstaat er als het ware een soort slinger van ballonnen. 

Slinger van ballonnen 


Ben je de slingers vergeten of eens op zoek naar iets anders? Kies er dan voor om een slinger van ballonnen te maken. Gebruik een lang stuk touw en hang deze op in de kamer. Bevestig hier vervolgens op gepaste afstand telkens een nieuwe ballon aan. Je kunt meerdere slingers maken voor een nog grootser effect. 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks