Leuke manieren om te decoreren met ballonnen 0 316

Leuke manieren om te decoreren met ballonnen

Ballonnen zijn de perfecte manier om een feest compleet te maken. Je kunt ze op heel veel verschillende manieren gebruiken om de kamer te decoreren. Bijvoorbeeld voor een kinderfeestje, verjaardag, afscheidsfeest of gewoon zomaar als je iets kleins te vieren hebt. Met enkel ballonnen kun je iedere gelegenheid in één klap een stuk feestelijker maken, maar het is natuurlijk nóg leuker als je hier nog iets extra’s aan toevoegt. Maar wat zijn nu echt leuke manieren om te decoreren met ballonnen? In dit artikel geven we enkele tips zodat je de ballonnen van https:///www.ballonnenconcurrent.nl/ feestelijk op kunt hangen. 

Zelf versieren 


Latex ballonnen zijn de meest gebruikte ballonnen van dit moment. Ze worden vaak toegepast tijdens feestjes en andere bijzondere gelegenheden. Daardoor zijn ze ook in alle soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Een ballon in een leuke kleur ziet er op zichzelf al heel mooi uit, maar het is nog leuker wanneer je ervoor kiest om deze zelf te versieren. 

Dit doe je bijvoorbeeld met een watervaste marker. Jij bepaalt hoe je de ballonnen zal versieren. Je kunt er bijvoorbeeld vormpjes op tekenen, maar ook voor een eigen tekst kiezen. Eenvoudiger kan bijna niet. Wissel gewone ballonnen af met de zelf versierde soorten. 

Ballonnenboog 


Ook heel populair is de ballonnenboog. Dit is een zelfgemaakte boog vol ballonnen die bijvoorbeeld voor het huis wordt geplaatst of aan de muur wordt bevestigd. Dit kan een toevoeging zijn op de rest van de decoraties of op zichzelf dienen als hoofddecoratie. Houd er wel rekening mee dat het maken van deze boog veel tijd in beslag neemt. Doe dit dus samen of trek er in elk geval voldoende tijd voor uit. Zo bespaar je jezelf veel onnodige frustraties.

Haal van tevoren de benodigde materialen in huis. Afhankelijk van hoe groot de boog gaat worden, heb je in elk geval een heel stel ballonnen nodig. Als je er even vanuit gaat dat de meeste ballonnen in zakjes van 6 tot 24 stuks worden verkocht, betekent dit dat je heel wat zakken nodig hebt. De gemiddelde boog bestaat immers uit circa 240 stuks! Een elektrische ballonnenpomp is dan ook zeker geen overbodige luxe.  

Het is het gemakkelijkst om een ballonboogframe te gebruiken. In dat geval moet je clusters van vier ballonnen maken. Dit doe je door alle vier de ballonnen op dezelfde grootte op te blazen en deze vervolgens in tweetallen aan elkaar te draaien. Deze clusters rijg je vervolgens allemaal aan de buis vast. Zo ontstaat er als het ware een soort slinger van ballonnen. 

Slinger van ballonnen 


Ben je de slingers vergeten of eens op zoek naar iets anders? Kies er dan voor om een slinger van ballonnen te maken. Gebruik een lang stuk touw en hang deze op in de kamer. Bevestig hier vervolgens op gepaste afstand telkens een nieuwe ballon aan. Je kunt meerdere slingers maken voor een nog grootser effect. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips ter verlichting van een migraineaanval 0 225

Tips ter verlichting van een migraineaanval

Migraine is een vreselijke hoofdpijn. Eentje die alles overheerst. Waarbij je tot niets meer in staat bent. Sommige mensen hebben de pech om regelmatig een migraineaanval te ervaren. Heel vervelend, want dit kan het dagelijks leven enorm beïnvloeden. Het staat je werk in de weg, maar ook sociale contacten en zelfs het gezinsleven. Hele dagen met hoofdpijn in bed liggen is geen pretje. Gelukkig zijn er verschillende tips tegen migraine die kunnen helpen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Ontdek een patroon in de aanvallen

Wat is migraine? Als je een aanval krijgt, weet je eigenlijk direct het verschil tussen gewone hoofdpijn en migraine. Waar je met gewone hoofdpijn nog redelijk kunt functioneren, ben je met migraine volledig uitgeschakeld. Het enige wat je wenst is stilte om je heen en een donkere ruimte. Soms moet je zelfs overgeven van de druk in je hoofd. Dit zijn typische kenmerken voor migraine.

In veel – niet alle – gevallen zijn er bepaalde triggers die een aanval kunnen uitlokken. Dit kan bijvoorbeeld een gebrek aan slaap, alcohol, medicijnen, vocht of stress zijn. Bij vrouwen zien we ook vaak een trigger bij hormonale veranderingen. Als je het idee hebt dat er specifieke triggers zijn, dan kun je baat hebben aan het bijhouden van een hoofdpijndagboek. Hierin schrijf je wanneer de hoofdpijn is begonnen en wat hier aan vooraf is gegaan. Na enkele weken krijg je zo een duidelijk overzicht van op welke momenten de migraine begon en wat hier de mogelijke aanleiding toe was. Als duidelijk is welke triggers bij jou van toepassing zijn, zou je deze wellicht kunnen vermijden om de aanvallen te verminderen.

Medicijnen

Er is geen kant-en-klare oplossing tegen migraine. Toch zijn er wel enkele medicijnen die bewezen effectief werken tegen de ergste klachten tijdens een migraineaanval. De aanval zal misschien niet helemaal verdwijnen, maar het is hierdoor wel mogelijk om beter te functioneren. Misschien zelfs gewoon te kunnen werken. Als je meerdere keren per maand een aanval hebt, dan zijn er ook medicijnen die op structurele basis ingenomen kunnen worden. Meestal gaat het hierbij om bètablokkers. Deze middelen verminderen het aantal aanvallen.

Voldoende bewegen

Sommige mensen ervaren zoveel klachten door migraine dat ze nauwelijks nog de deur uit gaan. En hierdoor ook veel te weinig bewegen. Te weinig beweging kan echter ook weer aanval uitlokken. De frisse buitenlucht doet wonderen en beweging kan de hoeveelheid stresshormoon doen laten afnemen. Daarom is het goed om toch extra te bewegen. Probeer in elk geval minimaal de dagelijkse bewegingsnorm van 30 minuten te halen.

Merk je dat je van intensieve sporten weer sneller een aanval krijgt? Doe het dan rustig aan. Elke vorm van beweging is goed. Al is het maar een wandeling in de buurt of een stukje fietsen. Je hoeft echt geen sport uit te oefenen om te kunnen bewegen. Probeer gedurende de dag steeds kleine momenten van beweging in te plannen. Neem bijvoorbeeld de fiets naar het werk of ga lopend naar de supermarkt. 

4 Historische Snoepsoorten 0 280

4 Historische Snoepsoorten

Mensen zijn gek op snoep, dat weet iedereen. Dit is ook niet gek want al sinds de prehistorie houden mensen van zoetigheid. Maar het eerste echte snoepgoed werd pas veel later uitgevonden, namelijk in de 16e eeuw. Sindsdien zijn er veel soorten snoepgoed ontstaan, sommige soorten hebben een hebben een bijzondere geschiedenis. In deze blog vertellen wij jou graag meer over de aparte uitvindingen van het snoepgoed zoals we dat nu kennen. 

  • Snoep als medicijn: Marshmallows

De ingrediënten van marshmallows zagen er vroeger iets anders uit. In plaats van gelatine, suiker, water en lucht gebruikten de Grieken en Romeinen de heemst plant, daarna gebruikten de Egyptenaren het en mengde zij het met honing en noten. De zoetigheid was toen alleen maar bedoeld voor mensen met hogere rank, later veranderde dit en werd het sap van de heemst plant medicinaal gebruikt tegen verkoudheid en tegen infecties aan de urinewegen.

  • Het eerste drop snoepgoed: Engelse drop

Door het experimenteren met zoethoutwortel en suiker vond de engelse apotheker George Dunhill in 1760 drop uit. In 1899 ontstond per ongeluk de kleurrijke mix die wij nu kennen als Engelse drop. Een verkoper van het drop bedrijf Basset uit Engeland gooide de verschillende dropsoorten bij een klant op tafel waardoor hij het product snel de volgende naam gaf: Basset Allsorts.

  • De schoonheid van suiker: Karamel

Vroeger gebruikten de Arabische vrouwen een hete bruine suiker mix voor het ontharen van hun lichaam. Hoewel deze techniek nog steeds wordt gebruikt, denk je misschien ook wel aan iets anders: namelijk aan het zoete snoepje karamel. Dit onmisbare snoepgoed werd later gevormd door de Amerikanen, zij mixten er melk, waardoor het nog lekkerder werd.

  • Oer snoepgoed: Lolly’s

Lolly’s kennen we nu in alle vormen en smaken, en ze zijn ook makkelijk te verkrijgen in een online snoepwinkel zoals candyonline. In de oertijd was het natuurlijk iets minder makkelijk om lolly’s te verkrijgen, want zij staken een stok in een bijennest om zo bij de honing te komen. Later werd die suikermassa op een stokje gezet, alleen was het toen iets zachter dan dat we de lolly nu kennen. Het is een mysterie wie exact de uitvinder van de lolly is, want pas in de 19e eeuw werd de naam van het snoepgoed vastgesteld door een paar Amerikaanse bedrijven.

  • Eeuwenoude lekkernij: Chocolade

De chocolade die we nu kennen, heeft een lange reis meegemaakt. De Azteken gebruikten de cacaobonen als geneesmiddel, in de vorm van een drankje. In de 16e eeuw ontdekten de Spanjaarden deze speciale drank en brachten de cacao bonen mee naar europa. De cacaobonen werden gemengd met suiker zodat de bittere smaak verdween en het mengsel populair werd. De Zwitserse perfectioneerden de chocolade door het zo fijn mogelijk te malen zodat de chocolade smelt op de tong.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks