Praktische tips voor een snelle badkamerverbouwing 0 131

snelle badkamerverbouwing

De badkamer verbouwen is niet iets wat je vaak doet. De meeste mensen pakken deze klus maar enkele keren in hun leven aan. Het is dan ook een prijzige en ingrijpende aangelegenheid. Bovendien veroorzaakt de verbouwing zelf op de korte termijn veel ongemakken. Je kunt immers tijdelijk geen gebruik van de badkamer maken. Je zal merken hoe vervelend dit zal zijn. Daarom is het belangrijk dat de badkamerverbouwing zo voorspoedig mogelijk verloopt. In dit artikel lees je een aantal praktische tips voor een snelle en efficiënte badkamerverbouwing. Zo geniet jij binnen mum van tijd van een nieuwe badkamer.

Is een totale verbouwing noodzakelijk?

Vaak zien we dat mensen ervoor kiezen om de gehele badkamer aan te pakken, terwijl sommige elementen nog in goede conditie zijn. Waarom zou je een nieuw toilet kopen als je huidige sanitair nog prima is? Dit kost allemaal extra geld en tijd.

toilet

Veel mensen zijn bang dat ze de plank misslaan en de uitstraling van de badkamer afneemt als ze niet alle elementen in de kamer vervangen. Dit is echter lang niet altijd het geval. Met nieuwe accessoires, badkamermeubels en tegels kan je heel veel doen voor de sfeer in de ruimte. Zelfs een nieuwe plant kan de badkamer al een geheel nieuwe uitstraling geven. Is een totale verbouwing noodzakelijk? Niet altijd! Bekijk de badkamer daarom eerst kritisch, alvorens je besluit om al het sanitair en tegelwerk eruit te slopen. Zo bespaar je een hoop onnodige kosten én tijd!

Schakel de hulp van een professional in

Als ervaren doe-het-zelver hoop je natuurlijk dat je de gehele badkamer zelf kunt aanpakken. Dat zou immers veel kosten besparen. Wanneer je echter nog nooit een badkamerverbouwing hebt uitgevoerd, raden wij het af om de hele verbouwing in eigen handen te nemen. Een badkamer verbouwen is immers een vak apart. Er zijn niet voor niets mensen die gespecialiseerd zijn in deze type verbouwingen. Maak hier dan ook handig gebruik van. Zij kunnen het werk veel sneller klaren en het resultaat is ook nog eens een stuk beter.

Wil je alsnog geld besparen of zelf wat toevoegen aan de badkamerverbouwing? Verricht dan enkele klusjes waar je al bekend mee bent of die geen speciale kennis of ervaring vragen. Denk bijvoorbeeld aan sloop- of eenvoudig tegelwerk. Zo spaar je toch nog wat geld uit en kan je jouw klus-skills showen.

Shop online

Bij een snelle badkamerverbouwing hoort natuurlijk ook snel shoppen. En hoe kan je sneller shoppen dan via de digitale wereld? Met enkele klikken op de knop heb je een nieuwe wastafel in je winkelmandje liggen. Zo gedaan! Bovendien is het online een stuk eenvoudiger om prijzen met elkaar te vergelijken. Een klein uurtje zoeken verder en je beschikt over alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken. Online shoppen voor de badkamerverbouwing gaat niet alleen heel snel, maar is ook nog eens enorm leuk!

wastafel standaard

Met de bovenstaande tips kan je een badkamerverbouwing veel voorspoediger laten verlopen. Natuurlijk gaan deze tips niet altijd op. In sommige gevallen is het noodzakelijk om de gehele badkamer aan te pakken en dat kost tijd én geld. In dat geval raden we aan om de badkamerverbouwing tijdens een vakantie te laten uitvoeren. Zo ben je zelf van huis en ondervind je geen hinder van de verbouwing. Voor veel bouwlieden is dit geen enkel probleem.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen 0 9

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen

Binnenkort iets te vieren met je vrienden of collega’s? Organiseer dan een BBQ in je tuin. Iedereen houdt van een lekkere barbecue en tegenwoordig zijn er steeds meer opties voor culinair barbecueën. Imponeer je vrienden en familie bijvoorbeeld met zelfgemaakte pulled pork of chicken, of serveer gezonde snacks en lekkere IPA’s. Een barbecue organiseer je zelf heel eenvoudig met de juiste voorbereiding, of je besteedt je feestje uit aan een cateraar. Met een toffe loungeset in voor in de tuin en de juiste ingrediënten creëer je de perfecte avond uit bij jou thuis. Ook leuk als er een spannende voetbalwedstrijd aankomt die je samen wilt kijken. Daarvoor zet je een beamer met groot scherm in je thuis en regel je alles wat je nodig hebt voor een lekkere barbecue. Hieronder geven we je wat tips zodat je in een handomdraai zelf je barbecuefeest organiseert.

Wat heb je nodig?

Voor een gezellige barbecue heb je allereerst een goede locatie nodig. Je eigen achtertuin is ideaal, maar een binnentuin op je werk kan ook een prima plek voor een barbecue zijn. Kies bijvoorbeeld een mooie loungeset voor in de tuin en creëer daar omheen voldoende zitplekken. Statafels zijn ideaal als aanvulling op de loungeset voor in de tuin. Je beschikt dan over voldoende plaats voor mensen die willen relaxen en eten. Daarnaast heb je uiteraard een goede barbecue nodig. Huur of koop bijvoorbeeld een Green Egg, of schakel een cateraar in die gespecialiseerd is op het gebied van barbecues. Je cateraar kan ook op locatie een barbecue afleveren en het vlees bereiden, zodat je zelf niets hoeft te doen. Je hebt op die manier alle tijd voor je vrienden en familie. Een tent of overkapping is handig als er regen wordt voorspeld. Zo organiseer je ook een barbecue in de herfst of in de winter. Een winterbarbecue kan prima, vooral als je zorgt voor heaters of een kampvuurtje naast de loungeset voor in de tuin. Ten slotte kun je je tuin aankleden met lampen en fakkels. Dat is vooral leuk als je familie en collega’s uitnodigt voor een feestelijke barbecue.

bbq

Speciaalbier

Bijna alles wat van de barbecue komt gaat uitstekend samen met een speciaalbiertje. We noemden al even de IPA, maar eigenlijk is elk soort speciaalbier prima voor tijdens een barbecue. Je maakt extra indruk met speciaalbier van een lokale brouwerij. Daarvan zijn er inmiddels honderden in Nederland. Verras je gasten dus met craft beer uit jouw omgeving! Daar geniet je zelf ook heerlijk van, bijvoorbeeld op je loungeset voor in de tuin. Naast bier kun je natuurlijk ook lekkere whisky en wijn op tafel zetten.

Op de gezonde toer

De kans is groot dat jij samen met je vrienden regelmatig in de sportschool te vinden bent. Je wilt al je harde werk natuurlijk niet tenietdoen door één avond barbecueën. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei opties voor een gezonde barbecue. Serveer bijvoorbeeld vis, of eiwitrijke salades en fruit. Geniet zonder zorgen van een heerlijke avond barbecueën.

3 tips voor bedrijfskleding in de bouw 0 11

bedrijfskleding in de bouw

De meeste bedrijven maken gebruik van bedrijfskleding. Waar deze in sommige sectors vooral dienen om een statement te maken of op te vallen, is dat in de bouw wel anders. Hier heeft werkkleding als voornaamste prioriteit om de veiligheid van de werknemer te verhogen. Maar waar let je op als je bedrijfskleding in de bouw wilt aanschaffen?

Materiaal dat tegen een stootje kan, maar tegelijkertijd ook nog eens zeer comfortabel is.  Kleding die ook nog eens tegen alle weersomstandigheden opgewassen is, of er nu een buitje onderweg is of het hard waait. Kortom: een outfit die de werknemer tegen alle invloeden op de bouw beschermt. Dat is waar werkkleding in de bouw aan moet voldoen. Maar hoe weet je dat je de juiste outfit samenstelt? In dit artikel geven we 3 tips.

1.         Duurzame materialen

Er is ontzettend veel verschillende soorten bedrijfskleding op de markt verkrijgbaar. Zeker als je voor kleding in de bouwsector gaat kijken, beschik je over enorm veel keus. Dit betekent echter niet dat alle werkkleding even functioneel of kwalitatief is. Zo zijn er veel kwaliteitsverschillen mogelijk. Daarom adviseren wij om voor duurzame materialen te kiezen. Duurzame materialen kunnen goed tegen een stootje en beschikken daardoor over een veel langere levensduur. Hierdoor draag je niet alleen je steentje bij aan het milieu, want je hoeft het milieu immers niet onnodig te belasten als je na een jaar weer nieuwe kleding nodig hebt, maar verhoog je ook nog eens de veiligheid op de werkvloer.

2. Meer comfort op de werkvloer

Wil je van een nóg langere levensduur profiteren? Bedenk dan goed welke delen van de outfit extra snel slijten tijdens jouw werkzaamheden. Zit je bijvoorbeeld regelmatig op je knieën om werkzaamheden te verrichten? Dan zal dit gebied ook sneller slijten. Kies daarom voor extra versteviging op het kniegedeelte, zodat de broek over een langere levensduur beschikt. Denk natuurlijk ook aan het comfort. Een broek waar kniebeschermers in geplaatst kunnen worden, zijn bijvoorbeeld het overwegen waard als je veel tijd op je knieën doorbrengt. Comfort boven alles!

meer comfort op de werkvloer

3.         Blijf zichtbaar voor omstanders

Veilig werken is van essentieel belang op de bouwplaats. Wanneer mens en machine samenwerken is het noodzakelijk dat iedereen goed zichtbaar is én blijft. Nu de dagen weer korter worden, komt het waarschijnlijk steeds vaker voor dat je in het donker aan het werk bent. In dat geval is zichtbaarheidskleding verplicht. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor het resterende personeel en omstanders. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een veiligheidshesje te dragen, maar dit is meestal minder comfortabel dan het dragen van kwalitatieve bedrijfskleding. Zeker als je structureel in het donker werkt, kan het verstandig zijn om voor werkkleding te kiezen waar dit standaard in geïntegreerd is.

Niet alleen op het gebied van comfort is zichtbaarheidskleding een aanrader, maar ook op het gebied van veiligheid. Waar een veiligheidshesje incidenteel nog wel eens vergeten kan worden, zal bedrijfskleding altijd aanwezig zijn. Ook de werkgever profiteert dus van speciale zichtbaarheidskleding.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks