Praktische tips voor een snelle badkamerverbouwing 0 440

snelle badkamerverbouwing

De badkamer verbouwen is niet iets wat je vaak doet. De meeste mensen pakken deze klus maar enkele keren in hun leven aan. Het is dan ook een prijzige en ingrijpende aangelegenheid. Bovendien veroorzaakt de verbouwing zelf op de korte termijn veel ongemakken. Je kunt immers tijdelijk geen gebruik van de badkamer maken. Je zal merken hoe vervelend dit zal zijn. Daarom is het belangrijk dat de badkamerverbouwing zo voorspoedig mogelijk verloopt. In dit artikel lees je een aantal praktische tips voor een snelle en efficiënte badkamerverbouwing. Zo geniet jij binnen mum van tijd van een nieuwe badkamer.

Is een totale verbouwing noodzakelijk?

Vaak zien we dat mensen ervoor kiezen om de gehele badkamer aan te pakken, terwijl sommige elementen nog in goede conditie zijn. Waarom zou je een nieuw toilet kopen als je huidige sanitair nog prima is? Dit kost allemaal extra geld en tijd.

toilet

Veel mensen zijn bang dat ze de plank misslaan en de uitstraling van de badkamer afneemt als ze niet alle elementen in de kamer vervangen. Dit is echter lang niet altijd het geval. Met nieuwe accessoires, badkamermeubels en tegels kan je heel veel doen voor de sfeer in de ruimte. Zelfs een nieuwe plant kan de badkamer al een geheel nieuwe uitstraling geven. Is een totale verbouwing noodzakelijk? Niet altijd! Bekijk de badkamer daarom eerst kritisch, alvorens je besluit om al het sanitair en tegelwerk eruit te slopen. Zo bespaar je een hoop onnodige kosten én tijd!

Schakel de hulp van een professional in

Als ervaren doe-het-zelver hoop je natuurlijk dat je de gehele badkamer zelf kunt aanpakken. Dat zou immers veel kosten besparen. Wanneer je echter nog nooit een badkamerverbouwing hebt uitgevoerd, raden wij het af om de hele verbouwing in eigen handen te nemen. Een badkamer verbouwen is immers een vak apart. Er zijn niet voor niets mensen die gespecialiseerd zijn in deze type verbouwingen. Maak hier dan ook handig gebruik van. Zij kunnen het werk veel sneller klaren en het resultaat is ook nog eens een stuk beter.

Wil je alsnog geld besparen of zelf wat toevoegen aan de badkamerverbouwing? Verricht dan enkele klusjes waar je al bekend mee bent of die geen speciale kennis of ervaring vragen. Denk bijvoorbeeld aan sloop- of eenvoudig tegelwerk. Zo spaar je toch nog wat geld uit en kan je jouw klus-skills showen.

Shop online

Bij een snelle badkamerverbouwing hoort natuurlijk ook snel shoppen. En hoe kan je sneller shoppen dan via de digitale wereld? Met enkele klikken op de knop heb je een nieuwe wastafel in je winkelmandje liggen. Zo gedaan! Bovendien is het online een stuk eenvoudiger om prijzen met elkaar te vergelijken. Een klein uurtje zoeken verder en je beschikt over alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken. Online shoppen voor de badkamerverbouwing gaat niet alleen heel snel, maar is ook nog eens enorm leuk!

wastafel standaard

Met de bovenstaande tips kan je een badkamerverbouwing veel voorspoediger laten verlopen. Natuurlijk gaan deze tips niet altijd op. In sommige gevallen is het noodzakelijk om de gehele badkamer aan te pakken en dat kost tijd én geld. In dat geval raden we aan om de badkamerverbouwing tijdens een vakantie te laten uitvoeren. Zo ben je zelf van huis en ondervind je geen hinder van de verbouwing. Voor veel bouwlieden is dit geen enkel probleem.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een ultieme mancave creëren? Richt je eigen biljartkamer in 0 27

Een ultieme mancave creëren

Wil jij de zomer benutten door een kamer bij je thuis om te toveren tot een heuse mancave? Een plek waar je met je vrienden kunt chillen en je favoriete hobby kunt uitoefenen? Richt dan een biljartkamer in. Die biedt je als beginnende speler een prima plek om de fijne kneepjes van biljart onder de knie te krijgen. Behoor je tot de categorie van de geoefende biljarters? Dan is een eigen biljartkamer dé plek om je skills te trainen en verder te ontwikkelen. Zo ga je bij competities in het café of op de biljartclub geen enkele uitdaging uit de weg. Maak van de schuur of de kelder een prachtige biljartruimte en begin vandaag nog met brainstormen over de vraag hoe je die exact wilt inrichten. De essentiële benodigdheden bestel je in ieder geval snel en eenvoudig online.

Inspiratie voor de biljartruimte

De basis in de biljartkamer leg je voor het grootste deel met de biljarttafel. Wil je binnen het interieur een mooi geheel creëren? Kies dan voor kleuren aan de wand die matchen met de kleuren van het biljartlaken en de kleur van het hout. Ook zijn er speciale soorten fotobehang voor de biljartkamer beschikbaar. Door de wanden hiermee te decoreren, waan je je bijvoorbeeld als op een biljarttoernooi of in een gezellig bruin café. Met accessoires zoals klokken, scoreborden, poetsmateriaal en ludieke posters in biljartthema, maak je de biljartkamer sfeervol en functioneel. Daarnaast is het aan te raden om de juiste biljartlampen te kopen. Want perfect licht is bij biljart een belangrijke factor. De ballen in de hoeken van het speelveld krijgen storende schaduwen, als de lichtbron boven de biljarttafel niet sterk genoeg is. Ook de adapters, duurzame LED lichtbronnen en armaturen in moderne of klassieke uitvoeringen, zijn verkrijgbaar in een speciale biljartwebshop.

biljartruimte

Met een goede keu maak je het verschil.

Naast biljartballen zijn biljartkeus onmisbaar om het spel te kunnen spelen. Een keu geschikt voor beginners heeft volgens de richtlijnen een gewicht tussen de 480 en 500 gram en de maximale lengte bedraagt 150 cm. Wil je een keu bestellen, dan is het is goed om hiermee rekening te houden. Je hebt volop keuze in biljartkeus die aan deze criteria én aan al jouw persoonlijk wensen voldoen, onder het gevarieerde aanbod van merken met keus van goede kwaliteit. Het uiteinde waarmee je de biljartballen stoot, heeft een diameter van 11 mm. Dit wordt de pomerans genoemd en is een niet te onderschatten, belangrijk gedeelte van de keu. Want die geeft effect aan het stoten van de ballen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Elk Master pomerans. Die is van een hoge kwaliteit leer gemaakt dat op een speciale manier is behandeld en heeft uitstekende speleigenschappen. Door een keurek aan te schaffen, berg je jouw biljartkeus veilig op en bescherm je die tegen beschadigingen en kromtrekken.

Op vakantie naar Spanje in coronatijd? Hier moet je aan denken! 0 33

vakantie spanje coronatijd

Heel veel mensen zagen hun vakantieplannen de afgelopen maanden in het water vallen. Terwijl het coronavirus snel om zich heen greep in Europa sloten veel landen hun grenzen voor toeristen. Ook in Nederland was er sprake van een negatief reisadvies. Inmiddels zijn er in Europa alweer heel veel coronamaatregelen versoepeld. En dat net voor de zomervakantie. Hierdoor krijgen steeds meer mensen toch weer de vakantiekriebels. Maar wat is er bij een zomervakantie Spanje op dit moment mogelijk? Waar moet je aan denken in tijden van Corona?

Is op vakantie gaan in Spanje mogelijk?

Dat is een vraag waar veel Nederlanders momenteel mee worstelen. Op dit moment geldt dat wanneer een land geen groter gevaar vormt qua coronabesmettingen dan Nederland, deze gewoon bezocht mogen worden. Voor ieder land heeft onze overheid een reisadvies opgesteld. Op dit moment zijn toeristen in de meeste gebieden van Spanje weer welkom.

Maar let op: het reisadvies wordt om de zoveel tijd bijgesteld. Bovendien kan het per regio verschillen. Zo geldt op dit moment weer code oranje voor het gewest Segrià in Catalonië en Galicië voor de kuststrook van La Mariña-Lugo. Je mag deze plaatsen enkel bezoeken wanneer het echt noodzakelijk is en je bent verplicht om bij thuiskomst minimaal veertien dagen in quarantaine te gaan.

Mondkapjesplicht

Steeds meer landen breiden de mondkapjesplicht uit. Zo zien we ook in Spanje dat het beleid ontzettend streng is geworden. Je mag nu enkel nog zonder mondkapje op het strand, op het balkon van je hotel, voor je tent of in het zwembad. Wanneer je op de boulevard naar het strand loopt, een supermarkt bezoekt of even een wandeling maakt moet je een mondkapje op. Neem daarom voldoende mondkapjes mee, zodat je in elk geval nooit zonder komt te zitten. Ze treden streng op in Spanje, dus voor je het weet heb je een flinke boete op jouw naam staan.

Mondkapjesplicht

Overige maatregelen

Natuurlijk wil je ook weten of er nog wel wat te doen is in Spanje. Je hebt immers niets aan je vakantie wanneer je er niet lekker op uit kunt. Gelukkig zijn alle maatregelen in Spanje bijna net zo ver versoepeld als in Nederland. Restaurants en terrassen zijn weer open, hotels zijn geopend, attractieparken kunnen onder strenge voorwaarden weer open en ook winkels mogen weer bezocht worden. Hierbij geldt wel weer opnieuw dat er te allen tijde mondkapjes gedragen moet worden.

Ook voor de zonneliefhebbers is er goed nieuws, want zij mogen weer op de stranden genieten. Wel is het hier belangrijk dat er minstens 2 meter afstand wordt gehouden. Belangrijk is om relatief vroeg op het strand neer te ploffen, want er wordt maar een beperkt aantal mensen toegelaten.

Maatregelen tijdens het vliegen

Wie met het vliegtuig reist zal op het vliegveld continu een mondkapje moeten dragen. Daarnaast wordt er willekeurig een gezondheidscheck uitgevoerd en moet je vooraf een formulier invullen. Hieruit moet blijken of jij een risico vormt. Ook worden je verblijfsgegevens genoteerd, zodat ze bij eventuele uitbraken de mensen in de omgeving kunnen verwittigen en isoleren.

Vakantie vieren in Spanje is in 2020 natuurlijk anders dan je gewend bent. Toch zal je dankzij de versoepelde maatregelen gelukkig ook nog genoeg kunnen genieten. Zon, zee, strand en elkaar. Er even uit in deze pittige periode. Ook nu is een fijne vakantie meer dan welkom!

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks