Stoere mannen hobby’s 0 8620

mannen hobby

Als je aan een hobby denkt dan klinkt het woord op zich al wat stoffig. Vaak denken mensen dan aan breien, puzzelen of wandelen. Maar er zijn veel meer hobby’s en ook genoeg hobby’s voor mannen en dan natuurlijk ook wel stoere hobby’s. Je kunt gaan sporten als hobby maar er zijn ook genoeg andere echte mannen hobby’s waarmee je jouw tijd kunt opvullen en waar je veel plezier aan kunt beleven.

Klussen

Een echte man moet met goed gereedschap kunnen omgaan. Klussen is voor veel mensen misschien niet het eerste waar ze aan denken bij een hobby, maar als je voor klussen gaat die je leuk vindt dan kun je er veel plezier aan beleven. Ook als je geen ervaring hebt, hoef je niet bang te zijn dat je er niks van kunt. Iedereen heeft klussen moeten leren en als je er eenmaal bedreven in bent en zelf zaken kunt repareren of maken dan kun je hier gegarandeerd plezier aan beleven.

Bier

Het klinkt plat maar bier drinken is tegenwoordig steeds meer een hobby aan het worden. Dan hebben we het niet over zoveel mogelijk pils met je vrienden in de kroeg wegdrinken maar genieten van goed gebrouwen speciaalbiertjes. Er even rustig bij gaan zitten en de krachtige smaken van het met zorg gebrouwde biertje tot je nemen. Een goed speciaalbiertje is over het algemeen iets duurder dan gewone pils maar een hobby mag gerust wat geld kosten.

Barbecue

Een andere stoere mannen hobby is barbecueën. Er komen steeds meer kookboeken op de markt die gericht zijn op barbecueën en die voor mannen gemaakt zijn. Zelf een goed stuk vlees marineren en uren lang langzaam laten garen om het daarna met vrienden of familie te verorberen. Barbecueën hoeft tegenwoordig ook niet meer alleen in de zomer, ook in de winter of op andere momenten kun je de barbecue lekker aansteken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Emigreren: 3 fouten om te vermijden 0 249

Emigreren: 3 fouten om te vermijden

Misschien is het altijd al jouw droom geweest om Nederland te verlaten. Om een geheel nieuw leven in een ander land op te bouwen. Er zijn ook mensen die hier nooit over nagedacht hadden, maar zich genoodzaakt zien om te emigreren. Bijvoorbeeld voor de liefde. Als je eenmaal de knoop hebt doorgehakt, breekt een ongelooflijk spannende tijd aan. Je laat echt alles achter om iets geheel nieuws op te bouwen.

Jaarlijks emigreren talloze Nederlanders. In de praktijk blijkt dit echter ook regelmatig mis te gaan. Maar waar gaat het dan mis? En wat kunnen we leren van deze ervaringen? In dit artikel behandelen we de drie grootste fouten die je zeker moet kunnen vermijden.

1.      De taal niet leren

Hoe lastig is het als je niet met elkaar kunt communiceren? Als je de taal niet beheerst, wordt het leven al een heel stuk lastiger. Daarom goed om je ruim van tevoren al in te schrijven bij https://www.ste.nl/ en een taalcursus te volgen. Dit maakt het echt makkelijker. Bijvoorbeeld om een baan te zoeken, maar ook om met de lokale bevolking te spreken en gemeentezaken af te wikkelen. Het is vrijwel onmogelijk om in een land te leven als je de taal niet goed beheerst. Dit maakt het werken en leven gewoon veel lastiger.

De meeste mensen dromen al jaren over emigreren naar een specifiek land. Dit zijn ook de mensen die over genoeg voorbereidingstijd beschikken om de taal onder de knie te krijgen. Emigreren moet je sowieso nooit in een opwelling doen. Gebruik deze tijd dus om een cursus te volgen. Om alles te leren wat je moet leren. Zowel over de taal als de cultuur en het land zelf. Bij diensten STE kun je terecht voor zowel groepscursussen als één op één training. Zo bepaal je zelf hoe je leert.

2.      Overtuigd zijn van een beter leven

Sommige mensen zijn gewoon heel ongelukkig. Ze kunnen er de vinger niet echt op leggen, maar hebben het daardoor compleet gehad met het eigen land. Ze zijn er dan ook van overtuigd dat ze gelukkiger zouden zijn in een ander land. Vergeet echter niet dat je gevoelens en problemen niet op magische wijze zullen verdwijnen als je de grens oversteekt. Dit kan flink tegenvallen als je hier juist wel vanuit ging. Blijf dus wel realistisch voordat je deze stap neemt, zodat je niet spijt achteraf zult krijgen.

3.      Zich niet professioneel laten begeleiden

Verhuizen naar het buitenland heeft nogal wat voeten in de aarde. Denk alleen al aan alles wat geregeld moet worden. Elk land heeft weer andere regels. Weet jij bijvoorbeeld hoe je een zorgverzekering in dit land moet regelen? Hoe je de belasting moet regelen? Waar je verder nog aan moet denken wanneer je hier grond koopt? Nee? Dan is het slim om contact te zoeken met een expert in dit land. Het is natuurlijk het allermooist wanneer dit een Nederlander is die ooit geëmigreerd is. Een ervaringsdeskundige. Iemand die niet alleen de taal beheerst en weet wat er geregeld moet worden, maar ook in het Nederlands met jou kan communiceren. 

 

Zo ga je je relaxed op vakantie met de auto 0 282

Zo ga je je relaxed op vakantie met de auto

Wat is er nu leuker dan het vooruitzicht van een vakantie met de auto. Om te kunnen genieten van een onbezorgde vakantie met de auto moet je auto tiptop in orde zijn en helemaal klaar zijn voor de trip. 

Waar moet je allemaal aan denken als je je auto vakantieklaar wilt maken? Wij zetten een aantal handige tips voor je op een rij om relaxed op vakantie te gaan met de auto.

Ga langs bij je garage voor een check

Voordat je naar het buitenland rijdt is het handig om eerst even langs te gaan bij je garage voor een check. Vraag je garage om de auto nog even na te lopen zodat eventuele mankementen kunnen worden opgespoord voordat je weggaat. Het laatste wat je wilt is dat je met pech langs de kant van de weg komt te staan, dat is een behoorlijke domper op de vakantievreugde. Vraag of de monteur onder andere om de conditie van je accu te controleren en het profiel van je banden, en laat vooral je remmen nakijken. Vraag ook om te controleren of je airco het goed doet als je naar het zonnige zuiden rijdt. 

Controleer vlak voor vertrek alle vloeistoffen van je auto

De avond voordat je weggaat controleer je zelf ook nog het peil van alle vloeistoffen in je auto: olie, koelvloeistof, ruitenwisservloeistof en remvloeistof. Neem voor de zekerheid in ieder geval olie en koelvloeistof mee, zodat je ook als je geen tankstation kunt vinden wanneer het nodig is kunt bijvullen. Is onderweg je ruitenwisservloeistof op dan kun je -mits je in een warm land bent- het aanvullen met gewoon kraanwater. 

Ga je met een caravan op pad, monteer extra spiegels

Een caravan is doorgaans breder dan je auto, zodat je in de zijspiegels van je auto alleen de caravan ziet. Om het achteropkomend verkeer te kunnen zien moet je extra spiegels monteren op je auto waarmee je voorbij je caravan kunt kijken. Controleer voordat je vertrekt of de spiegels goed vastzitten en of je daadwerkelijk iets kunt zien. 

Monteer een dakkoffer voor extra bergruimte

Als je veel wilt meenemen op vakantie of spullen die niet in de bagageruimte van je auto passen zoals wintersportartikelen, dan biedt een dakkoffer uitkomst. Ga je een dakkoffer kopen dan zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten. Past de dakkoffer wel op je dakdragers, steekt de dakkoffer niet te ver uit en overschrijdt het gewicht van de dakkoffer als hij vol zou zijn niet de maximum daklast van je auto. Koop niet bij voorbaat de grootste dakkoffer die op je auto past, want hoe groter de dakkoffer is, hoe meer luchtweerstand er ontstaat waardoor je meer brandstof verbruikt tijdens het rijden. 

Zorg voor een goed werkende autoradio en goede muziek

Als je op vakantie bent met de auto wil je onderweg de lokale radiostations kunnen ontvangen. Natuurlijk om te kunnen genieten van die geweldige zomerhits, maar vooral om op de hoogte te blijven van calamiteiten en filemeldingen. Zorg ook voor goede muziek voor onderweg, want dat maakt het rijden een stuk plezieriger. Maak voor vertrek een usb-stick met je favoriete nummers zodat je straks swingend de grens over rijdt. 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks