Een ideale tuin voor de alleenstaande man 0 95

Een ideale tuin voor de alleenstaande man

In het hedendaagse leven is het steeds normaler om single te zijn. Zowel het percentage van alleenstaande volwassene mannen als vrouwen groeit explosief. Aan het vrijgezelle leven zitten uiteraard een aantal voordelen. Een groot voordeel is dat je als man zijnde niet naar de wensen van een vrouw hoeft te luisteren en de regie van je leven volledig zelf in handen hebt.

Het zojuist genoemde voordeel speelt op allerlei vlakken: van het kiezen van het eten tot de vormgeving van het huis en de tuin. Je kunt er in je eentje het beste van maken! In de tuin van een vrijgezelle man is het altijd een feestje, zoals bovenstaand!

Het terras

De tuin van een vrijgezelle man moet voldoen aan een aantal eisen, om er gezellige avonden te hebben met vrienden. Om te beginnen moet het terras groot zijn, om er te kunnen barbecueën of te borrelen met een groep vrienden. Als alleenstaande man kun je er zelfs voor kiezen je tuin in te richten met enkel tegels. Dit betekent minder onderhoud en meer ruimte voor gezellige avonden met een grote groep vrienden.

Het gazon

De keuze voor een gazon is helemaal aan jou: er is immers geen vrouw die een andere mening heeft. Als je vindt dat een gazon bij jou ideale tuin hoort, moet je het vooral laten aanleggen. Aan het hebben van een gazon zit een groot voordeel: je kunt nu niet alleen in de tuin borrelen met je vrienden, maar ook lekker een potje voetballen! Helaas zitten er niet louter voordelen aan een gazon. De nadelen worden hieronder toegelicht.

Zoals de meeste mensen waarschijnlijk wel weten, vergt een gazon onderhoud. Het gazon moet namelijk eens in de paar weken gemaaid worden. Daarnaast komen er bij een gazon nog een aantal andere klusjes kijken, zoals het water geven, het gazon beluchten en het bemesten. De luie man die liever de hele dag op de bank zit en voetbal kijkt met een biertje, kan dus misschien beter kiezen voor een terras met uitsluitend tegels.

De lounge

Hoe je terras er ook uitziet, een lounge set is natuurlijk een echte must voor de perfecte borrelavond. Daarnaast voegt de lounge set ook nog iets toe aan het uiterlijk van de tuin. Om de tuin op te leuken, is het mogelijk om wat decoratie toe te voegen. Een aantal lampjes leuken de tuin enorm op!

Een keuken in de tuin

In de echte droomtuin kun je niet alleen chillen, maar ook koken op de warme zomeravonden. Dit koken is in de meeste tuinen tegenwoordig zeer beperkt. De ‘keuken’ van de meeste Nederlanders bestaan vaak enkel uit een barbecue. Wees een uitzondering en schaf een echte buitenkeuken aan!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met een goed gevoel op vakantie: beveilig je huis met domotica 0 150

huis met domotica

Ga je dit jaar nog op vakantie? Je voelt je prettiger wanneer je weet dat je je huis en alle spullen die zich daarin bevinden veilig achterlaat. Tegenwoordig zijn er manieren waarop je je huis ook goed in de gaten kunt houden wanneer je er niet bent.  Ook kun je het steeds realistischer laten lijken alsof je wel gewoon thuis bent. Dat ontmoedigt inbrekers en zorgt ervoor dat je met een gerust hart van je reis kunt genieten. Hoe je dat doet? Door je huis uit te rusten met een domotica-systeem.

Wat is domotica?

Domotica staat voor het automatiseren van je huis. Met slimme producten en systemen kun je van je huis een ‘smart home’ maken. Onder domotica vallen aanpassingen waarmee je bijvoorbeeld je ramen automatisch kunt openen en sluiten, je apparaten kunt aan- en uitschakelen en een slimme deurbel kunt installeren. Je kunt domotica-technieken goed gebruiken om je huis mee te beveiligen, bijvoorbeeld met een systeem als Satel Integra. Met een app op je smartphone houd je precies in de gaten wat er in je huis gebeurt en kun je te allen tijde controleren of je bijvoorbeeld de ramen en deuren wel op slot hebt gedaan.

Alsof er iemand thuis is

Ook kun je het met een domotica-systeem laten lijken alsof je thuis bent. Met een levensechte aanwezigheidssimulatie lijkt het van buitenaf alsof je in je huis aanwezig bent. Je kunt bijvoorbeeld op bepaalde momenten de radio aan en uit laten gaan, de gordijnen automatisch openen of sluiten en het licht in verschillende kamers laten branden. Heb je een hond? Dan kun je het systeem zo instellen dat er geblaf wordt afgespeeld wanneer er bijvoorbeeld wordt aangebeld of iemand dicht langs de ramen loopt. Door een combinatie van slimme elektronica en software leid je inbrekers met gemak om de tuin.

Alles in de gaten houden

Ook is het met domotica mogelijk om je huis van een afstand in de gaten te houden. Dat kan met bijvoorbeeld bewegingssensoren en camera’s die je vanaf je smartphone kunt controleren. Activeert iemand zo’n sensor of proberen inbrekers je huis binnen te komen, dan krijg jij een seintje op je telefoon en kun je snel actie ondernemen. Zo kun je een alarm af laten gaan en je buren of familieleden een digitale sleutel geven, zodat zij tijdelijk het huis binnen kunnen komen om te controleren of alles in orde is.

Domotica-advies

Domotica is een ware kunst, maar het hoeft niet moeilijk te zijn. Je kunt bij een expert namelijk gemakkelijk domotica-advies inwinnen. Zo’n expert, zoals bijvoorbeeld Comfortica, kan je persoonlijk adviseren over welk domotica-systeem het beste bij jouw huis en wensen past. Ieder huis is anders, en het integreren van een domotica-systeem is vrijwel altijd maatwerk. Samen met de domotica-expert breng je jouw wensen in kaart en rust je je huis uit met de beste technologie. Dan kan jij vervolgens met een gerust hart op vakantie.

Leuke manieren om alternatief te daten 0 93

Leuke manieren om alternatief te daten

Veel mensen vinden het maar saai om op een normale manier te daten. Een diner of een terrasje pakken kan namelijk best saai zijn om te doen. Vaak leer je elkaar hier ook niet zo goed van kennen. Hierom kan het leuk zijn om alternatief te gaan daten. Echter zijn er veel opties waar je voor kunt gaan. Hierom is het belangrijk om te weten wat je precies kunt doen. 

Een slaapfeestje

Als je elkaar meteen goed wilt leren kennen, kun je er voor kiezen om meteen met elkaar te gaan slapen. Hierdoor kom je er namelijk achter of je wel naast iemand wilt liggen en er naast wakker wilt worden. Vooral in de ochtend kun je vaak veel merken aan iemand. 

Je kunt er voor kiezen om bij iemand thuis te blijven slapen. Echter is dit niet altijd de beste optie. Dit komt omdat dit voor de ene persoon vertrouwd is en voor de ander niet. Hierom kan het handig zijn om dit op een neutraal gebied te doen. 

Een kamer en suite reserveren kan hiervoor een erg goede optie zijn. Zo heb je niet alleen een fijne plek waar je kunt gaan slapen, maar heb je ook nog eens een neutraal gebied waar je elkaar kunt leren kennen. Zo blijf je ook wel een beetje vertrouwd bij elkaar. Dat is een erg belangrijk punt als het gaat om daten. Hier moet je dan ook zeker rekening mee houden. 

Als je een kamer gaat reserveren, is het wel belangrijk om er voor te zorgen dat je een kamer hebt die door beide is goedgekeurd. Anders heb je namelijk het gevaar dat de ene persoon de kamer niet goed vindt en de ander wel. Dit zorgt voor ongelijkheid. Als je aan het daten bent, zit je daar natuurlijk niet op te wachten. 

Samen kamperen

Als je het nog spannender wilt maken, kun je er ook voor kiezen om samen te kamperen. Alternatief daten nu wordt steeds spannender en gewaagder om te doen. Dit komt omdat er veel verschillende manieren zijn om dit te doen. 

Eén van de spannendste manieren is het samen gaan kamperen. Als je dit doet, kun je elkaar nog beter leren kennen. Dit komt omdat je dit goed kunt doen op een spannende plek. Zo ben je dan vaak alleen in een tentje. Dit kan erg spannend zijn om te doen. Ook weet je dan direct hoe de ander is als je met zijn tweeën bent. Vaak is het erg fijn om dit te weten. 

Als je op zoek bent naar een camping om te kamperen, kun je er altijd voor kiezen voor een camping bij de boswachter. Dit is iets wat erg leuk en spannend is om te doen. Op die manier kun je elkaar op een spannende manier leren kennen. Ook kun je er dan achter komen of er een klik is of niet. Als je gaat daten is dat natuurlijk waar je achter wilt komen. 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks