Hoe red je een laptop die nat is geworden? 0 1124

Hoe red je een laptop die nat is geworden?

Het overkomt bijna iedereen weleens: op een moment van onoplettendheid stoot je onverhoopt een glas drinken om. Het wordt nóg vervelender als hierdoor je elektronische apparaten in gevaar komen. Helaas zien we nog al te vaak dat er laptop waterschade ontstaat doordat hier een kop koffie of glas frisdrank overheen gaat. Enorm zonde, want soms is de schade onherroepelijk. Gelukkig zijn er ook manieren om de schade te beperken. Maar hoe red je dan een laptop die nat is geworden? In dit artikel geven we enkele handige tips. 

Schakel de laptop direct uit 

Bij het eerste contact met water is het belangrijk dat de laptop direct uitgeschakeld wordt. Zolang deze aan blijft staan, is de kans op kortsluiting veel groter. Wanneer er sprake is van kortsluiting, zal de laptop meestal te ver beschadigd raken om nog te kunnen redden. Wacht dus niet totdat je de laptop handmatig uit kunt schakelen, maar doe dit zo spoedig mogelijk door de batterij eruit te halen. Controleer ook of de laptop nog vastzit aan andere losse snoertjes (denk aan een losse muis, toetsenbord, printer, externe harde schijf, enzovoorts) en verwijder deze ook direct. Zo kan de macbook waterschade tot het minimum beperkt worden. 

Laat alles goed drogen 

Nu is het belangrijk dat de laptop goed kan drogen. Ga niet in de weer met een föhn of iets dergelijks, want hiermee kan je de schade alleen maar vergroten. Zorg ervoor dat je de laptop omdraait, zodat het vocht er goed uit kan stromen en niet verder het apparaat inzuigt. Dep daarnaast het toetsenbord en de buitenkant van het apparaat goed droog. Merk je dat er nog meer vloeistofresten in het apparaat aanwezig zijn? Dan zal de laptop ook geopend moeten worden. Dit klinkt heel lastig, maar is meestal goed te doen. Je kunt op internet vinden hoe je dit precies moet aanpakken. 

Neem echt de tijd voor het drogen. Je moet geduld hebben. Probeer de laptop zeker niet te snel op te starten. Hoe verleidelijk het ook is om dit uit te testen. Laat de laptop minimaal 24 tot 48 uur drogen. Hoe langer, hoe beter. 

Wist je dat je de batterij beter kunt laten drogen door deze in een bak ongekookte rijst te leggen? De rijst absorbeert het vocht, waardoor de batterij volledig op kan drogen. 

Ga op zoek naar professionele hulp 

Heb je alle bovenstaande tips al uitgeprobeerd en start je laptop nog steeds niet op of ondervind je problemen? Dan is het noodzakelijk om professionele hulp te zoeken. Dit is zeker de moeite waard wanneer je laptop nog heel nieuw is. Dan is het in de meeste gevallen voordeliger als deze professioneel gedroogd wordt, dan dat je daadwerkelijk een nieuwe moet kopen. Bovendien helpt het reinigen van je laptop ook het milieu. Want hoe meer laptops gered kunnen worden, hoe lager de CO2 zal zijn. Kiezen voor repareren is de duurzaamste optie. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een iPad of Samsung tablet: wat zijn de verschillen? 0 839

Een iPad of Samsung tablet: wat zijn de verschillen?

Op zoek naar een nieuwe tablet? Tegenwoordig zie je erg veel verschillende tablets. Verschillende merken, typen, specificaties, prijzen. Je weet soms niet meer wat de juiste keuze is. De juiste keuze is afhankelijk van jouw specifieke wensen en behoeften. In deze blog helpen we je een handje op weg en leggen we uit wat de verschillen zijn tussen een Ipad en een Samsung tablet. 

Hoewel iPads en Samsung tablets beide populaire keuzes zijn voor mensen op zoek naar een draagbare tablet zijn er wel enkele opvallende verschillen tussen de twee. 

Allereerst het besturingssysteem. iPads draaien op iOS, het besturingssysteem van Apple, terwijl Samsung tablets draaien op Android, het besturingssysteem van Google. Dit betekent dat iPads gebruikers toegang hebben tot de App Store van Apple, terwijl Samsung tablets toegang hebben tot de Google Play Store. De App Store van Apple is bekend om zijn strengere regels voor ontwikkelaars, wat betekent dat apps vaak eerder beschikbaar zijn op iPads dan op Samsung tablets. Aan de andere kant, biedt Android meer flexibiliteit en personalisatie-opties voor gebruikers.

Daarnaast zijn er verschillen in de hardware. iPads zijn vaak duurder dan Samsung tablets, omdat ze vaak betere specificaties hebben, zoals een snellere processor en een hogere resolutie scherm. Samsung tablets hebben echter vaak meer geheugen en opslagcapaciteit, wat betekent dat ze geschikter zijn voor mensen die veel media willen opslaan. Bovendien hebben Samsung tablets vaak een aantal functies zoals een micro-sd slot en USB-C poort voor dataoverdracht en opladen en iPads niet. 

Een ander belangrijk verschil tussen de twee is de stylus-ondersteuning. Samsung tablets zijn vaak voorzien van een stylus, oftewel de S Pen, die gebruikers in staat stelt om te schrijven, tekenen en tekenen op hun tablet. Dit maakt Samsung tablets populair voor mensen die vaak tekenen of notities maken.

Ook zijn er verschillen in de accessoires. iPads hebben een groter aanbod van accessoires, zoals hoesjes, toetsenborden en smart-covers, terwijl Samsung tablets vaak beperkter zijn in de accessoires die beschikbaar zijn.

Een ander belangrijk aspect om in overweging te nemen bij het kiezen tussen een iPad en een Samsung tablet is de prijs. iPads zijn vaak duurder dan Samsung tablets. Dit komt omdat iPads vaak betere specificaties hebben en worden geleverd met de laatste technologieën. Aan de andere kant, bieden Samsung tablets vaak meer waar voor uw geld, met vergelijkbare specificaties tegen een lagere prijs. Dit maakt Samsung tablets een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare tablet met veel functies.

Een ander aspect om in overweging te nemen is de ondersteuning en service. Apple is bekend om zijn uitstekende klantenservice en ondersteuning, met veel opties voor reparatie en vervanging. Samsung biedt ook goede ondersteuning en service, maar het is belangrijk om te controleren of er een servicecentrum in uw buurt is voordat u een Samsung tablet koopt.

Tot slot is het belangrijk om te overwegen hoe u de tablet wilt gebruiken. Als u de tablet voornamelijk wilt gebruiken voor entertainment, zoals het streamen van films en het spelen van games, dan is een iPad waarschijnlijk de goede keuze. Als u echter op zoek bent naar een tablet voor productiviteit, zoals het maken van documenten en het bewerken van foto’s, dan is een Samsung tablet waarschijnlijk een betere keuze.

Wanneer de keuze voor een tablet gemaakt is, is het nog van belang te kijken naar de verschillende typen. Vaak hebben webshops verschillende typen in het assortiment waaruit je kunt kiezen. Kijk bijvoorbeeld eens op Azerty.nl voor alle mogelijkheden. 

Crypto voor beginners: zo open jij een cryptowallet 0 911

Crypto voor beginners: zo open jij een cryptowallet

De meeste mensen in Nederland hebben op dit moment enige kennis van cryptocurrency of weten op zijn minst wat het betekent. De Bitcoin is als allereerste digitale munt op de markt nog steeds het meest bekend bij iedereen, ondanks dat er andere munten (zoals de altcoin Ethereum) ook steeds groter worden. Misschien ben jij, nu iedereen lijkt te investeren, zelf ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden van crypto. Naast dat je er betalingen mee zou kunnen verrichten is het ook een investeringsmogelijkheid. Je kunt de cryptomunten namelijk inkopen en weer verkopen, net zoals je dat met aandelen zou doen. Ben je nieuwsgierig wat je nodig hebt om te kunnen starten met het kopen en/of verkopen van crypto? Lees dan snel verder!

Onderzoek of het wat voor je is

Op het internet is veel te vinden over de werking van de cryptocurrencies. Voordat je begint met investeren is het altijd verstandig om je goed in te lezen zodat je precies begrijpt hoe crypto werkt en wat de voor- en nadelen zijn. Blogartikelen van echte cryptofanaten zijn aan te raden omdat deze mensen urenlang besteed hebben aan het uitpluizen van informatie. Zo kom je er bijvoorbeeld achter hoe een blockchain werkt en waarom crypto anoniem is. Wanneer je zeker weet dat crypto een geschikte investeringsmogelijkheid voor je is kun je beginnen.

Een crypto wallet openen

Voordat je cryptomunten kunt kopen moet je een cryptowallet openen bij een online aanbieder van de cryptocurrencies. Zo’n aanbieder noem je ook wel een ‘broker’. Deze broker vraagt een bepaald percentage aan transactiekosten zodat jij volledig veilig en heel eenvoudig je cryptomunten kunt inkopen en verkopen. Jouw cryptomunten komen In jouw cryptowallet terecht waar je altijd kunt zien hoeveel jouw huidige balans waard is. Een betrouwbaar platform voor het kopen en verkopen van cryptomunten is anycoindirect. Hier kun je allerlei diverse munten zoals eth kopen. Het voordeel van een betrouwbare Nederlandse broker is dat je er bijvoorbeeld gewoon met iDEAL kunt betalen.

Korte termijn vs lange termijn

Een van de dingen waar crypto om bekend staat is dat het ontzettend snel van koers wisselt. Zo kan een bepaalde munt vandaag 30% meer waard zijn dan gisteren. Dit maakt het interessant voor het actief handelen in de munten. Echter, door de grote en snelle veranderingen is dit absoluut niet zonder risico. Daarom zijn er ook veel mensen die alleen voor de lange termijn in crypto investeren. Over het algemeen lijken de munten op lange termijn wel langzaam meer waard te worden waardoor je dus ook winst maakt als je je geld laat staan. Hoe jij kiest om te investeren in crypto is natuurlijk volledig aan jezelf.

 

 

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks