Een septictank voor je mancave 0 70

Een septictank voor je mancave

Buiten de bebouwde kom is een septictank soms onvermijdelijk. Je wil bij je mancave toch ook op een normale manier naar het toilet kunnen gaan. Een septic tank ingraven is dan een slimme keuze. Alleen, hoe verberg je de deksel van de septische tank op een ludieke manier? Waar moet je op letten als je de ingang van de septictank voor je mancave wilt vermommen? In dit blog lees je hier verder over.

Geen boom naast de tank

In ieder geval plant je natuurlijk niet een boom of grote struik vlak naast je septictank. Het zou een perfecte vermomming zijn, zo’n grote boom naast je ingegraven gecertificeerde septic tank, maar de wortels van de boom groeien er misschien in en doorboren op die manier je met zoveel aandacht aangelegde septictank. Wortels kunnen leidingen en de septictank zelf beschadigen en dure reparaties als gevolg hebben.

Een paar goede vermommingen:

  • Om het deksel van de septic tank mooi te verbergen kies je bijvoorbeeld grote potplanten. Deze vormen een absoluut veilige manier om problemen met grote wortels te voorkomen.
  • Het is trouwens heel makkelijk om een simpele toegang te creëren voor je septische tank. Een rotstuin is een stoere manier om textuur en hoogte aan je gebiedje toe te voegen. Stenen verplaats je makkelijk wanneer je bij de tank moet zijn om deze te legen.
  • Als je een grote tuin hebt, is een tuinbeeld of een zittende en mediterende Boeddha misschien ook een leuk idee om zo op een creatieve manier om de toegang tot je septictank te verbergen. Het beeld zal genoeg aandacht trekken om de ogen van die vreemdsoortige deksel van de septic tank af te leiden. Als je een standbeeld kiest dat groot genoeg is, kan het zelfs het toegangspunt volledig bedekken.
  • Hoog gras plant je rond het deksel zonder de tank of de leidingen te beschadigen. De wortels zijn vezelig, daar hoef je dus niet bang voor te zijn. Door de hoogte van het gras heb je een perfecte vermomming.
  • Zet een oude en afgedankte auto op het deksel waarbij je er voor zorgt dat de achterbak zich precies boven het deksel van de septiktank bevindt. Hierdoor kan je er altijd makkelijk bij. De verroeste auto leuk je op met planten en terracotta potten.
  • Zet een niet meer gebruikt speelhuis met glijbaan op een verhoging. In de grond eronder graaf je de septic tank in.

Heb je inspiratie gekregen door het lezen van dit blog? Weet je nu precies wat je moet doen met dat vergeten stukje land tussen de weilanden? Of ga je meteen aan de gang met het bouwen van je altijd al gewilde hutje op de hei? Je weet nu dat je heel makkelijk de perfecte toilet met septictank kan ingraven en de deksel kan bedekken. Maak er gebruik van en leef je leven!

Dit artikel is geschreven door BUMA Handel.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Motorpakken voor tijdens het rijden 0 147

Motorpakken voor tijdens het rijden

Bij het motorrijden heb je een aantal zaken nodig om een veilige rit te hebben en de gevolgen van een val klein te houden. Denk hierbij aan een rijbewijs, een identiteitskaart, voldoende benzine in de motor en tevens een motorpak. Een goed motorpak is net zo belangrijk gezien de veiligheid en het comfort die een motorpak biedt. Door een motorpak zullen de consequenties van een val een stuk minder ernstig zijn. Daarnaast heeft een motorpak als gevolg dat je comfortabel aan het rijden bent. Je hebt namelijk geen last van het zand en de steentjes die loskomen tijdens het rijden op hoge snelheid. Bekijk vooral het aanbod aan motorpakken.

Een vakkundig bedrijf

Indien je een motorpak aanschaft dan heb je wens om een goed en kwalitatief pak aan te trekken. Dit is van groot belang gezien de gevolgen bij een val na het dragen van een pak bestaande uit slecht materiaal. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een professioneel bedrijf waarin onder medewerkers voldoende expertise aanwezig is. Hierdoor voorkom je dat je jouw lichaam openhaalt na een val. Een goede en kwalitatieve helm van goedhart motoren is tevens van belang. Het is belangrijk om geen helm te kopen bij een amateur, aangezien het materiaal wellicht bestaat uit onvoldoende kwaliteit.

Controle van het materiaal

Bij een professioneel bedrijf wordt de kwaliteit van ieder artikel gewaarborgd door de controle die experts uitvoeren. Het materiaal wordt meerdere keren gecontroleerd en zodoende achterhalen experts of er sprake is van een goede kwaliteit. Een motorpak of een motorhelm dat niet aan de wettelijke maatstaven voldoet mag niet verkocht worden. Een motorpak moet in staat zijn om de klap van een harde val te voorkomen, voordat het zomaar in het assortiment aan motorpakken belandt. Gezien de controle op producten uitgevoerd door experts ben je als particulier bij aankoop van een motorpak of motorhelm verzekerd van een goede kwaliteit.

Alles over wedden op voetbal 0 206

Alles over wedden op voetbal

In Nederland is gokken enorm populair. Waar er vroeger slechts de mogelijkheid was om naar een fysiek casino te gaan, zijn er tegenwoordig talloze mogelijkheden om online te gokken op verschillende websites. Een potje pokeren of ouderwets blackjacken? Het kan allemaal. Iets wat ook steeds vaker te zien is in de online gokwereld is wedden op voetbal. Hier wordt geprobeerd om de uitkomst van een voetbalwedstrijd te raden. Als je het goed hebt, win je geld, maar je kunt uiteraard ook veel geld verliezen. Het blijft immers gokken.

Populariteit

Zoals ik al noemde, zijn er behoorlijk wat mensen die online wedden op voetbal. Er zijn echter ook andere sportduels waarop wordt gewed. Gemiddeld wordt er 26 euro per maand besteed aan online weddenschappen door gokkers. Hierin is het wedden op voetbalwedstrijden een uitschieter. Zo gek is dit niet, want voetbal is en blijft voorlopig de populairste sport in Nederland.

Informele weddenschappen

Gokken op wedstrijden wordt vooral gedaan rondom grote toernooien. Hierbij kun je denken aan een wereldkampioenschap of Europees kampioenschap. Als je gokt op een voetbaltoernooi of een andere sport, dan leg je een bepaald bedrag in. Op basis van voorspellingen van deze wedstrijden wordt er om bedragen gewed. Vaak worden dit soort weddenschappen gehouden onder collega’s, familieleden en vrienden die een pool organiseren. Dit wordt een informele weddenschap genoemd. Er zijn ook professionele weddenschappen, waarvan de toto een uitstekend voorbeeld is.

Wetsaanpassing

Zoals ik al vertelde is voetbal een geliefde sport in Nederland. Dat zal je niet verbazen en dat wist je waarschijnlijk al. Ook de toegenomen interesse in online gokken zal je niet onbekend zijn. Daaruit is het online gokken op voetbalwedstrijden ontstaan. Dit heeft er ook voor gezorgd dat er een wetsaanpassing heeft plaatsgevonden. Dit gaat om de Wet Kansspelen op Afstand. Inmiddels is deze wet al meer dan 55 jaar oud.

Sinds 2020 is het voor ondernemers toegestaan om in Nederland online weddenschappen te organiseren. Zij mogen zelf ook meenemen aan online weddenschappen.

Voordelen van de wetsaanpassing

Er zijn verschillende verwachtingen door het aanpassen van deze wet. Een van deze verwachtingen is dat de legale geldstromen zullen toenemen. Dit is vooral voordelig voor gokkers, voetballiefhebbers en de overheid. Voor de staat geldt dat zij hoge bedragen aan kansspelbelastingen zullen innen. Voor wedders zal het aantal gok mogelijkheden enorm divers zijn. Hiermee wordt het gokken ook een stuk toegankelijker. Doordat voetbalweddenschappen nu gelegaliseerd zijn, wordt het gokken op voetbalwedstrijden transparanter. Door deze transparantie kunnen criminelen makkelijker van de gokmarkt geweerd worden.

Verwachtingen over populariteit

Tegenwoordig is gokken razendpopulair, in het bijzonder het gokken op voetbalwedstrijden. Doordat de nieuwe wet ervoor gezorgd heeft dat dit gokken ook legaal is, zal naar verwachting de populariteit voor het online wedden op voetbalwedstrijden nog verder stijgen. Ook zijn voetballiefhebbers door de nieuwe transparantie makkelijker bereikbaar voor aanbieders, waardoor er vervolgens meer reclame gemaakt kan worden. Hierdoor wordt het gokken op voetbalwedstrijden onder de aandacht gebracht van een nog groter publiek. Ondanks de reeds bestaande populariteit, is de verwachting dat dit nog verder zal stijgen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks