Hoe pas ik duurzaamheid toe in mijn nieuwe pand? 0 333

Wanneer je gaat verhuizen met je bedrijf, biedt dit de mogelijkheid om aanpassingen door te voeren. Een hot topic waar vrijwel elk bedrijf tegenwoordig mee bezig is, is duurzaamheid. Niet gek natuurlijk, aangezien we het liefst allemaal een steentje bijdragen aan een beter milieu. Je nieuwe pand is hier dé manier voor! In deze blog leggen we je uit hoe je duurzaamheid toepast in je nieuwe pand, dus lees snel verder.

Stap 1: Functioneel

Het belangrijkste aan duurzaamheid doorvoeren is natuurlijk zelf duurzaam handelen. Dit is natuurlijk een functionele verandering: je moet er in je nieuwe pand voor zorgen dat het eenvoudig is om duurzaam te werken. Je oude prullenbakken vervang je voor recyclebakken, zodat afvalscheiding geen probleem is. Ook investeer je in zonnepanelen, zodat je groene stroom opwekt. Ook kun je ervoor kiezen om echte veranderingen door te voeren: zo gaat in het nieuwe pand de verwarming twee graden kouder, of zorg je voor fietsenstallingen om je werknemers aan te moedigen hier gebruik van te maken.

Stap 2: Creëer awareness

Nu je de eerste belangrijke stap hebt genomen, is het tijd om je personeel achter je te krijgen. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat niet alleen op kantoor er aan de wereld gedacht wordt, maar ook bij je werknemers thuis. Dit doe je door awareness te creëren: je legt uit waarom deze handelingen door worden gevoerd en wat het effect hiervan is. Hierdoor zal er automatisch meer motivatie ontstaan om hier op kantoor aan te denken, maar is de kans ook groot dat men kijkt of het thuis wat anders kan. Je begint natuurlijk door zelf het goede voorbeeld te geven, dus laat de auto volgende keer maar thuis!

Stap 3: Straal het uit

Alhoewel het geen direct effect op het milieu heeft, is het eenvoudig mogelijk om in je kantoor duurzaamheid uit te stralen. Wanneer je gasten over de vloer krijgt, is het gelijk duidelijk: hier wordt aan het milieu gedacht. Je creëert dit idee door je kantoor te vullen met groen. Niet alleen zorgen planten voor een aangename sfeer op kantoor, het helpt dus ook nog met het idee van duurzaamheid. De enige kanttekening die hierbij gemaakt moet worden is dat planten wel goed onderhouden moeten worden. Geef jij ze geen water, dan bereik je het tegenovergestelde effect van wat je wil.

Kato Projecten

Heb jij hulp nodig bij de inrichting van een project? Neem dan eens een kijkje op de website van Kato Projecten! Zij weten elke wens toe te passen in je nieuwe pand, zo ook duurzaamheid. Ervaar het zelf!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Burn-out herkennen, voorkomen en genezen 0 236

Burn-out herkennen, voorkomen en genezen

Een burn-out ontstaat wanneer je langere tijd onder te grote druk hebt gestaan. Dit kan zowel op de werkvloer als in de privésituatie zijn geweest. Misschien heb je wel een te veeleisende functie op het werk en lukt het je niet om te ontspannen of is er ontzettend veel extra stress thuis door ziekte of door perikelen met de kinderen. Dit alles kan ertoe leiden dat het lichaam opgebrand raakt. 

Wanneer de stress en de druk te lang aanhoudt, geeft het lichaam het op. Stress doet veel met een lijf. Op den duur trekt deze zelf aan de bel. Dit resulteert in de welbekende burn-out klachten. Je hebt plotseling geen energie meer over. Je lichaam zegt je dat je nú rust moet pakken. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het herkennen, voorkomen en genezen van een burn-out. 

Negeer de signalen niet 

Allereerst is het belangrijk om de signalen vroegtijdig op te pikken. Zodra de eerste signalen van een burn-out verschijnen, is het belangrijk om hier zo spoedig mogelijk iets mee te doen. Je lichaam vertelt je immers dat het mis is. Mogelijke signalen zijn chronische vermoeidheid, prikkelbaarheid, labiliteit, slaapproblemen en een algeheel gevoel van onrust. Daarnaast kunnen er ook fysieke signalen ontstaan. Denk hierbij aan hoofdpijn, misselijkheid en minder of juist meer eetlust. 

Als je de signalen herkent, is het belangrijk om hier goed op in te spelen. Schakel bijvoorbeeld vroegtijdig een burn out coach van Gortcoaching in. Zij kunnen jou helpen bij het aanleren van de nodige tactieken om te voorkomen dat je in een volledige burn-out terechtkomt. Luister naar wat jij op dit moment nodig hebt en handel hiernaar. Zo kun je erger voorkomen. 

Geef vaker je grenzen aan 

Vaak zien we dat mensen gevoeliger zijn voor een burn-out als ze een ander altijd plezier willen doen. Als ze nooit eens ‘nee’ zeggen en er alles aan doen om anderen te helpen. Natuurlijk is dat een hele mooie eigenschap, maar het is niet altijd het beste voor jou. Besef daarnaast goed dat anderen het ook best begrijpen als je een keertje nee zegt. Zelf begrijp je dit toch ook? Probeer daarom echt goed je grenzen aan te geven. Zowel op het werk als privé. Op die manier zorg je ervoor dat je niet ook nog eens de stress van anderen op je schouders neemt. Dat hou je simpelweg gewoon niet vol. 

Pak stressvolle situaties aan 

Ga ook bij jezelf na waar deze extra stress vandaan komt. Wat maakt dat je op dit moment het even niet meer trekt? Wat is er veranderd? Zijn er situaties die je kunt veranderen? Stel, je ervaart veel stress doordat je relatie niet lekker loopt. Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om een punt achter de relatie te zetten als deze echt niet gezond voor je is. Je kunt er ook voor kiezen om relatietherapie Den Haag te volgen. Op die manier pak je de situatie aan en blijf je er niet in zitten. Dat geeft veel meer rust.

Hoe jij jouw digitale veiligheid kunt waarborgen 0 163

Hoe jij jouw digitale veiligheid kunt waarborgen

Het internet is geweldig, je kunt van alles vinden. Van je favoriete muziek tot hulp bij je huiswerk. Toch zijn er ook schaduwzijden. Er zijn namelijk mensen en organisaties die slechte bedoelingen hebben online. Voor meer informatie over digitale veiligheid, kun je ook eens een kijkje nemen op https://www.digitrust.nl/. Het is essentieel om te weten hoe je veilig blijft terwijl je surft, chat of games speelt. Net zoals je de deur op slot doet als je het huis verlaat, moet je ook bepaalde deuren op het internet sluiten.

Veilig surfen op het internet

Om veilig te blijven tijdens het surfen is het van belang om te weten welke websites veilig zijn en welke niet. Een groen slotje in de adresbalk is een goed teken. Het laat zien dat de site een beveiligde verbinding gebruikt. Download ook alleen dingen van betrouwbare bronnen. Klik niet zomaar op elke link of pop-up die je ziet, vooral als ze je iets gratis aanbieden. En oh ja, als een deal te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo.

Belang van bescherming tegen cyberaanvallen

Cyberaanvallen zijn geen sciencefiction. Ze gebeuren elke dag en kunnen echt schade aanrichten, zowel financieel als wat betreft je privacy. Voor bedrijven is het belangrijk om bepaalde normen en standaarden te volgen zoals ISO 27001. Dit helpt bij het beschermen van hun data en die van hun klanten. Voor jou persoonlijk betekent het dat je altijd een up-to-date antivirusprogramma moet hebben en regelmatig moet controleren op updates voor je software en apps.

Informatiebeveiliging en de AVG

Je hebt misschien weleens van de AVG gehoord. Dat staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze wet zorgt ervoor dat bedrijven zorgvuldig omgaan met jouw persoonlijke gegevens. Ze mogen niet zomaar alles bewaren of doorverkopen. Als consument heb je het recht om te weten welke gegevens bedrijven van jou hebben. Je mag ook vragen om die gegevens te wijzigen of te verwijderen. Kortom, deze wet beschermt jouw digitale privacy.

Jouw organisatie veilig online houden

Als je later een eigen bedrijf hebt of bij een organisatie werkt, is digitale veiligheid net zo belangrijk. Zorg ervoor dat alle computers en systemen beveiligd zijn met wachtwoorden. Verander deze wachtwoorden ook regelmatig. Train jezelf en je collega’s om alert te zijn op vreemde e-mails of verzoeken. Deze kunnen namelijk pogingen zijn om binnen te dringen in het systeem. Het is altijd beter om dit te voorkomen dan te genezen. Je hebt vast weleens van tweestapsverificatie gehoord. Als dat niet zo is, dan is het hoog tijd dat je erover leert. Het is een extra laag van beveiliging die je aan je online accounts kunt toevoegen. Naast je wachtwoord voer je een andere code in die je ontvangt via je telefoon of een speciale app. Dus stel je voor dat iemand je wachtwoord weet te achterhalen. Zonder de unieke code van de tweestapsverificatie kunnen ze nog steeds niet inloggen. Het toevoegen van deze beveiligingslaag kan in het begin misschien wat tijd kosten. Je moet tenslotte steeds die extra code invoeren. Maar het is de moeite waard. Je zult je een stuk veiliger voelen, wetende dat je accounts een extra slot op de deur hebben.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks