Nieuwe kantoormeubelen aanschaffen: waar moet je op letten? 0 1506

kantoormeubelen

Kwalitatief kantoormeubilair is van essentieel belang voor het verhogen van het werktempo en het bevorderen van de efficiëntie. Bovendien is het kantoorinterieur ook wel het visitekaartje van jouw bedrijf. Daarom is het geen wonder dat er goed over het interieur nagedacht moet worden. Bij het bepalen van de juiste kantoormeubelen komt echter nog wel wat kijken. Weet jij immers welke design kantoormeubelen je precies nodig hebt? Waar dien je nog meer rekening mee te houden als je nieuwe kantoormeubelen aanschaft? In dit artikel lees je waar je precies op moet letten.

Bezoek een showroom 

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe kantoormeubelen, zal je al snel overweldigd worden door het grote aanbod. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende winkels en webshops die kantoorinterieur verkopen, dat je eenvoudig door de bomen het bos niet meer ziet. Bezoek daarom gerust een showroom om al het interieur in het echt te bewonderen. Bovendien zie je zo verschillende opstellingen en combinaties, waardoor jouw inspiratie wordt geprikkeld.

KSB Kantoormeubelen
Bron: KSB Kantoormeubelen

Zorg dat je, voordat je een showroom bezoekt, wel al weet wat je met de ruimte wilt doen en wat er nodig is. Op basis van die informatie kan je de juiste meubels bij elkaar zoeken. Daarnaast is er doorgaans een medewerker aanwezig die jou van de nodige informatie kan voorzien.

Kies voor ergonomische kantoormeubelen

Het is bovendien belangrijk om ieder personeelslid van een ergonomische werkplek te voorzien. Dit geldt ook als je enkel een werkplek in huis wilt realiseren. Je wilt immers over een goede werkhouding beschikken om fysieke ongemakken te voorkomen. Maar wanneer spreken we over ergonomische kantoormeubelen?

Ergonomische kantoormeubelen zijn te herkennen aan het feit dat ze verstelbaar zijn. Hierbij is het voornamelijk belangrijk dat zowel het bureau als de bureaustoel en eventueel het beeldscherm van de computer verstelbaar zijn. Hierdoor kan de ideale werkhouding gerealiseerd worden.

Vaak zijn mensen bang dat ze direct de hoofdprijs voor ergonomische kantoormeubelen moeten betalen. Dit hoeft echter zeker niet zo te zijn. Zo vind je genoeg winkels die kwalitatieve en ergonomische kantoormeubelen voor een scherpe prijs aanbieden. Zo zie je bij KSB Kantoormeubelen dat ze enorm veel meubelen in één keer inslaan, hierdoor kunnen ze design kantoormeubelen tegen scherpe prijzen verkopen. Bovendien zijn hier ook complete sets en tweedehands kantoormeubelen verkrijgbaar. Zo hoeven ergonomische meubelen niet per definitie duurder te zijn.

Kantoorruimte inrichten

Bij het kopen van nieuwe kantoormeubelen is het natuurlijk ook belangrijk om aan de ruimte zelf te denken. Je kunt natuurlijk ontzettend veel meubels kopen, maar ga je deze ook wel gebruiken? En als je deze gebruikt, hoe wil je deze dan plaatsen? Maak daarom eerst een plattegrond van de beschikbare ruimte. Hou vervolgens rekening met de in- en uitgangen, de verlichting en apparatuur wat eventueel nog geplaatst moet worden. Vervolgens weet je precies welke afmetingen de kantoormeubelen mogen hebben en wat je precies kwijt kunt in de ruimte.

Bedenk bovendien of je moet investeren in middelen om het voor klanten zo prettig mogelijk te maken. Zodra je klanten ontvangt, is het natuurlijk wel zo fijn om een kopje koffie aan te kunnen bieden of ze een extra stoel te geven. Hou hier dan ook rekening mee bij het bepalen van het kantoorinterieur.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips 0 89

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips

We hebben steeds meer de behoefte aan een ruimte in huis om lekker even op jezelf te zijn zonder gestoord te worden door vrouwlief of de kinderen. In ons drukke leven jongleren we werk en thuis en lopen we over van verplichtingen. En in al die drukte vergeet je gewoonweg om tijd voor jezelf vrij te maken. 

Iedereen heeft baat bij een plek waar je tot rust kunt komen en omringd wordt door de dingen die je leuk vindt. Echt jouw plek.

Nu kun je voor een echte “mancave” gaan compleet met bierbrouwerij of een complete game room met speciale gamestoelen en een gigantische flatscreen tv, maar je kunt ook voor een echte hobbyruimte gaan waar je lekker ongestoord kunt klussen. 

Wil je ook een kamer voor jezelf inrichten, een echte hobbykamer voor mannen? Met deze vier eenvoudige stappen tover je een doorsnee kamer om tot jouw eigen plek.

1. Waar ga je jouw hobbykamer voor gebruiken?

Elk goed project begint met een goed plan, en dat geldt dus ook voor jouw hobbykamer. Bedenk wat voor hobbykamer je het liefste zou willen hebben, wat je er gaat doen en met welke spullen je jezelf wilt omringen. Wil je bijvoorbeeld een echte mancave en hou je van bier dan wil je misschien een bar inbouwen met een tap, een echte brouwketel neerzetten om je eigen bier te maken en een speciale koelkast om je bier te lageren en op temperatuur te houden. Maak een lijst met de dingen die je graag in je hobbykamer zou willen hebben en teken een plattegrond om te zien of het allemaal past voordat je naar de winkel rent.

2. Inrichten van je hobbykamer met bergruimte

Ga je voor een echte hobbykamer waar je dingen gaat maken, dan heb je meestal veel bergruimte nodig. Hou je bijvoorbeeld van modelbouw, dan heb je al snel dozen vol met modelbouwprojecten, verf, penselen, een airbrush en allerlei klein gereedschap. Om te zorgen dat al deze spullen niet overal gaan rondslingeren en je werkplek prettig en overzichtelijk te houden is het handig om voor veel opbergruimte te zorgen. Hou in je plan daarom al rekening met kasten, en dozen of kisten waar je kleinere onderdelen in kwijt kunt. Met genoeg kleinere containers die je weer kunt stapelen kun je ook in een hele kleine hobbyruimte toch veel spullen kwijt. 

3. Zorg voor passende verlichting in je hobbykamer

Bij een hobbykamer hoort goede verlichting. Als je aan het hobbyen bent moet je goed kunnen zien wat je aan het doen bent. Hang bijvoorbeeld LED tl verlichting op boven je werktafel en koop een goede bureaulamp of spotjes om gericht je werkstuk te kunnen belichten. Ga je voor een mancave of een gameroom dan zoek je het misschien meer in passende sfeerverlichting. 

4. Haal het maximale uit een kleine hobbykamer

Heb je maar een kleine ruimte die je kunt inrichten als hobbykamer, probeer dan de ruimte optimaal te benutten. Kijk of je wat opbergruimte betreft de hoogte in kunt. Hang bijvoorbeeld bakken aan de muur met een handig kliksysteem voor klein gereedschap of materiaal, en kijk of je de werktafel opklapbaar kunt maken zodat je meer ruimte kunt creëren als je dat nodig hebt.

 

 

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten 0 120

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten

Anno 2023 is het belangrijk om je als bedrijf te kunnen onderscheiden. Aangezien er in veel sectoren veel bedrijven werkzaam zijn, is het lastig om jouw bedrijf meer te laten zien aan de buitenwereld op een dusdanige manier dat jouw netwerk, klantenkring en naamsbekendheid vergroot wordt. Toch is dit ontzettend belangrijk voor het succes van jouw bedrijf. Daarom komen er in deze blog een aantal tips naar voren om jouw bedrijf nog meer te promoten!

Kies voor het delen van persoonlijke verhalen

Veel consumenten zijn benieuwd naar de mensen achter een bedrijf. Wanneer er weinig te vinden is over de medewerkers en de achtergrond, is het lastig om in te kunnen schatten wat voor soort bedrijf het is, wat voor cultuur er heerst en of het bij deze klant wel of niet past. Daarnaast toont het ook een stukje menselijkheid. Iets wat sommige consumenten nogal missen bij grootschalige bedrijven. Hierdoor kun jij als bedrijf juist in onderscheiden. Naast het publiceren van deze informatie op de eigen website kun je ook kiezen voor social media kanalen zoals LinkedIn, Instagram en Facebook. Kies vooral ook voor een kanaal dat past bij jouw doelgroep.

Wees fysiek aanwezig

Door fysiek op evenementen aanwezig te zijn, laat je als personen binnen bedrijf een indruk achter. Dit kan door evenementen die over het vakgebied en binnen de sector bij te wonen maar dit kan ook bij andere evenementen. Dit geldt bijvoorbeeld voor bijeenkomsten over de invulling of toekomst van de locatie waar jouw bedrijf zich bevindt of vrijwilligerswerk projecten. Juist door hier jouw gezicht – als onderdeel van het bedrijf zijnde – te laten zien, draag je bij aan een goed imago. Een stuk aanwezigheid, het tonen van initiatief en gesprekken aangaan is bevorderlijk voor het opbouwen van jouw netwerk.

Fysieke producten

Naast aanwezigheid en het delen van persoonlijke verhalen, doen fysieke producten het vaak ook heel goed. Kies ervoor om het logo van jouw bedrijf te laten zien op stickers, tasjes posters, pennen maar ook bijvoorbeeld door waterflessen te bedrukken. Dit kan ingezet worden tijdens promotie events, beurzen maar ook voor (nieuwe) werknemers. Juist omdat een waterfles een alledaags en veelgebruikt object is, zal deze vaak en op veel plekken te zien zijn. Dit vergroot alleen maar jouw naamsbekendheid!

Werk samen met externen

Een andere manier om jouw bedrijf in de spotlights te zetten, kan door samenwerkingen aan te gaan met andere bedrijven of personen. Denk bijvoorbeeld aan bloggers of een marketingbureau. Wanneer zij jouw naam en/of logo op de eigen kanalen plaatsen, is dit dus ook zichtbaar voor hun klanten. Hiermee vergroot jij jouw bereik als bedrijf zijnde door externen. Dit kan ook door referenties in de vorm van social media posts.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks