Gebruik de juiste materialen voor het isoleren van de buitenmuren. 0 2041

juiste materialen voor het isoleren van de buitenmuren.
Spouwmuren hebben twee lagen baksteen metselwerk met een luchtruimte ertussen. Soms gebruiken de metselaars afstandhouders om de twee muren te scheiden. Vooral bij de wat oudere huizen is deze tussenruimte gewoon open, lucht is een goede isolator. Om te zien of uw huis een spouwmuur heeft kunt u het beste op de oorspronkelijke tekening kijken of de architect ernaar vragen.

Tips voor het beter isoleren van een buitenmuur.

Er zijn diverse mogelijkheden om een of meer buitenmuren te isoleren. Glaswol matten en dekens kunnen aan de binnenkant van de bestaande muur aangebracht worden, en daarna afgedekt met bijvoorbeeld gipsplaten. Maar de isolatiewaarde van een dergelijke behandeling is klein, de besparing op energiekosten minimaal.

De meest effectieve optie voor het isoleren van bakstenen spouwmuren is het gebruik van een ingepompt los muurisolatie-materiaal. Dit product wordt aangebracht door gaten in de muur te boren en de isolatie in de bestaande muurholte te pompen. Daarna worden de gaten weer opgevuld en afgewerkt. Online isolatiemateriaal bij Bouwbestel.nl bestellen.

Er zijn veel soorten losse vulisolatie materialen op de markt, waaronder speciaal behandelde (hydrofobe) gegranuleerde steenwol en speciaal behandelde cellulosevezels, waarmee de ruimte tussen het metselwerk opgevuld kan worden. U kunt ook polyurethaanschuim overwegen dat uitzet nadat het in de wandholte is gepompt.

Controleer de thermische weerstand van het product: hoe groter de weerstand tegen warmteoverdracht, de R-waarde, hoe groter het isolerende effect en hoe groter de besparing aan energie. Voor welk isolatiemateriaal u kiest is dus belangrijk voor het uiteindelijke isolerende effect van de muur of muren.

Toegang krijgen tot de spouw in spouwmuren.

Soms is het mogelijk om dakpannen op te heffen en zo toegang te krijgen tot de bovenkant van de muurholte. In dit geval wordt een slang in de wandholte neergelaten en wordt de tussenruimte van beneden naar boven gevuld. In huizen met metalen daken kunt u de tinnen afdichting optillen om toegang te krijgen tot de muurholte.

Als het niet mogelijk is om de isolatie via het dak aan te brengen, boort de installateur gaten door de mortel tussen stenen of verwijdert een of meer bakstenen om de ruimte tussen de bakstenen muren te vullen. De gaten worden vervolgens gevuld met mortel en de stenen worden vervangen.

Milieureferentie.

Onderzoek de milieuprestaties van uw isolatieproduct en zoek naar producten die niet toxisch zijn.

Waterdichtheid.

Zorg ervoor dat de isolatie waterdicht is en geschikt is voor gebruik in een wandholte. Het moet speciaal worden behandeld, zodat het geen water via de ruimte in de muur afvoert. Wanneer u een offerte aanvraagt, controleer of die behandeling inbegrepen is.

Elektrische bedrading en overige installaties.

Elektrische bedrading wordt vaak afgedekt wanneer isolatie is geïnstalleerd. Vraag advies aan uw elektricien om ervoor te zorgen dat de bedrading geschikt is om afgedekt te worden. Controleer ook opvolgende klusjes van uw elektricien of van andere installateurs, de kwaliteit van de isolatie moet behouden blijven. Als u een installatiebedrijf gebruikt, zal het meestal een elektricien regelen en de kosten opnemen in de opgegeven prijs.

De risico’s van spouwmuurisolatie.

Het installeren van isolatie is natuurlijk niet zonder risico en vereist vakkennis. Het niet goed aanbrengen van het materiaal, of een verkeerde keuze voor het materiaal heeft invloed op de isolerende capaciteit en uw potentiële kostenbesparingen. Neem daarom altijd contact op met een bedrijf dat garanties levert op het werk en het gebruikte materiaal.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips 0 90

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips

We hebben steeds meer de behoefte aan een ruimte in huis om lekker even op jezelf te zijn zonder gestoord te worden door vrouwlief of de kinderen. In ons drukke leven jongleren we werk en thuis en lopen we over van verplichtingen. En in al die drukte vergeet je gewoonweg om tijd voor jezelf vrij te maken. 

Iedereen heeft baat bij een plek waar je tot rust kunt komen en omringd wordt door de dingen die je leuk vindt. Echt jouw plek.

Nu kun je voor een echte “mancave” gaan compleet met bierbrouwerij of een complete game room met speciale gamestoelen en een gigantische flatscreen tv, maar je kunt ook voor een echte hobbyruimte gaan waar je lekker ongestoord kunt klussen. 

Wil je ook een kamer voor jezelf inrichten, een echte hobbykamer voor mannen? Met deze vier eenvoudige stappen tover je een doorsnee kamer om tot jouw eigen plek.

1. Waar ga je jouw hobbykamer voor gebruiken?

Elk goed project begint met een goed plan, en dat geldt dus ook voor jouw hobbykamer. Bedenk wat voor hobbykamer je het liefste zou willen hebben, wat je er gaat doen en met welke spullen je jezelf wilt omringen. Wil je bijvoorbeeld een echte mancave en hou je van bier dan wil je misschien een bar inbouwen met een tap, een echte brouwketel neerzetten om je eigen bier te maken en een speciale koelkast om je bier te lageren en op temperatuur te houden. Maak een lijst met de dingen die je graag in je hobbykamer zou willen hebben en teken een plattegrond om te zien of het allemaal past voordat je naar de winkel rent.

2. Inrichten van je hobbykamer met bergruimte

Ga je voor een echte hobbykamer waar je dingen gaat maken, dan heb je meestal veel bergruimte nodig. Hou je bijvoorbeeld van modelbouw, dan heb je al snel dozen vol met modelbouwprojecten, verf, penselen, een airbrush en allerlei klein gereedschap. Om te zorgen dat al deze spullen niet overal gaan rondslingeren en je werkplek prettig en overzichtelijk te houden is het handig om voor veel opbergruimte te zorgen. Hou in je plan daarom al rekening met kasten, en dozen of kisten waar je kleinere onderdelen in kwijt kunt. Met genoeg kleinere containers die je weer kunt stapelen kun je ook in een hele kleine hobbyruimte toch veel spullen kwijt. 

3. Zorg voor passende verlichting in je hobbykamer

Bij een hobbykamer hoort goede verlichting. Als je aan het hobbyen bent moet je goed kunnen zien wat je aan het doen bent. Hang bijvoorbeeld LED tl verlichting op boven je werktafel en koop een goede bureaulamp of spotjes om gericht je werkstuk te kunnen belichten. Ga je voor een mancave of een gameroom dan zoek je het misschien meer in passende sfeerverlichting. 

4. Haal het maximale uit een kleine hobbykamer

Heb je maar een kleine ruimte die je kunt inrichten als hobbykamer, probeer dan de ruimte optimaal te benutten. Kijk of je wat opbergruimte betreft de hoogte in kunt. Hang bijvoorbeeld bakken aan de muur met een handig kliksysteem voor klein gereedschap of materiaal, en kijk of je de werktafel opklapbaar kunt maken zodat je meer ruimte kunt creëren als je dat nodig hebt.

 

 

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten 0 120

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten

Anno 2023 is het belangrijk om je als bedrijf te kunnen onderscheiden. Aangezien er in veel sectoren veel bedrijven werkzaam zijn, is het lastig om jouw bedrijf meer te laten zien aan de buitenwereld op een dusdanige manier dat jouw netwerk, klantenkring en naamsbekendheid vergroot wordt. Toch is dit ontzettend belangrijk voor het succes van jouw bedrijf. Daarom komen er in deze blog een aantal tips naar voren om jouw bedrijf nog meer te promoten!

Kies voor het delen van persoonlijke verhalen

Veel consumenten zijn benieuwd naar de mensen achter een bedrijf. Wanneer er weinig te vinden is over de medewerkers en de achtergrond, is het lastig om in te kunnen schatten wat voor soort bedrijf het is, wat voor cultuur er heerst en of het bij deze klant wel of niet past. Daarnaast toont het ook een stukje menselijkheid. Iets wat sommige consumenten nogal missen bij grootschalige bedrijven. Hierdoor kun jij als bedrijf juist in onderscheiden. Naast het publiceren van deze informatie op de eigen website kun je ook kiezen voor social media kanalen zoals LinkedIn, Instagram en Facebook. Kies vooral ook voor een kanaal dat past bij jouw doelgroep.

Wees fysiek aanwezig

Door fysiek op evenementen aanwezig te zijn, laat je als personen binnen bedrijf een indruk achter. Dit kan door evenementen die over het vakgebied en binnen de sector bij te wonen maar dit kan ook bij andere evenementen. Dit geldt bijvoorbeeld voor bijeenkomsten over de invulling of toekomst van de locatie waar jouw bedrijf zich bevindt of vrijwilligerswerk projecten. Juist door hier jouw gezicht – als onderdeel van het bedrijf zijnde – te laten zien, draag je bij aan een goed imago. Een stuk aanwezigheid, het tonen van initiatief en gesprekken aangaan is bevorderlijk voor het opbouwen van jouw netwerk.

Fysieke producten

Naast aanwezigheid en het delen van persoonlijke verhalen, doen fysieke producten het vaak ook heel goed. Kies ervoor om het logo van jouw bedrijf te laten zien op stickers, tasjes posters, pennen maar ook bijvoorbeeld door waterflessen te bedrukken. Dit kan ingezet worden tijdens promotie events, beurzen maar ook voor (nieuwe) werknemers. Juist omdat een waterfles een alledaags en veelgebruikt object is, zal deze vaak en op veel plekken te zien zijn. Dit vergroot alleen maar jouw naamsbekendheid!

Werk samen met externen

Een andere manier om jouw bedrijf in de spotlights te zetten, kan door samenwerkingen aan te gaan met andere bedrijven of personen. Denk bijvoorbeeld aan bloggers of een marketingbureau. Wanneer zij jouw naam en/of logo op de eigen kanalen plaatsen, is dit dus ook zichtbaar voor hun klanten. Hiermee vergroot jij jouw bereik als bedrijf zijnde door externen. Dit kan ook door referenties in de vorm van social media posts.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks