Verlangen naar zomer neemt toe: heerlijk met vrienden op de boot! 0 540

heerlijk met vrienden op de boot

We hebben nog nooit zó naar de zomer uitgekeken als in dit jaar. Veel mensen hebben nu al het gevoel dat ze eenzaam op een klein bootje rondvaren. De wind bepaalt de richting. Hoewel, dat lijkt het kabinet en het coronavirus te doen. Niets is zeker. Wat wel zeker is, is dat de kans groot is dat het aantal coronabesmettingen rond de zomer van dit jaar af zal nemen. Mogelijk gemaakt door de vaccins én de weersomstandigheden. We hopen dan ook massaal op een mooie zomer en versoepelde maatregelen. Lekker weer samenzijn. Misschien een tikkeltje anders dan normaal, maar toch een stuk beter dan in de winter van 2020/2021.

Nu er licht aan het einde van de tunnel lijkt te zijn, neemt het verlangen naar een relatief normale zomer alleen maar toe. Het kan dan ook geen kwaad om alvast een beetje te dagdromen. Want wat zou jij graag willen doen als vrijwel alles weer mogelijk is? Wij weten het wel: heerlijk met vrienden samen op een van vossen sloep door de Nederlandse wateren!

Voordelen van een sloep huren

Een sloep huren is iets wat steeds meer mensen gedurende de zomermaanden doen. Indien de coronamaatregelen nog niet voldoende zijn opgeheven voordat de zomer begint, kun je er ook over nadenken om dit met het eigen gezin te doen. Met het eigen gezin lekker varen mag en kan eigenlijk altijd.

Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor een sloep als het bijvoorbeeld ook mogelijk is om een boot te huren?

De belangrijkste reden voor veel mensen is dat je met een sloep de eigen kapitein kunt zijn. Je hebt geen vaarbewijs nodig om deze sloep te besturen. En laten we eerlijk wezen: er is bijna niets beters dan als man aan het roer van jouw ‘schip’ te staan. Ga er samen met vrienden of familie op uit en geniet van de mooiste Nederlandse meertjes en het prachtige weer. Neem een picknickmand vol lekkers mee en het is heerlijk genieten op het water. Ondertussen kan jij onderdruk maken met je vaartalenten.

Dat je zelf mag varen, betekent uiteraard niet dat je helemaal aan je lot wordt overgelaten. Zo is het ook mogelijk om een arrangement inclusief gids te boeken. Deze vertelt iets over de mooie en rijke omgeving terwijl jullie genieten van het zonnetje en het varen. Het is niet alleen mogelijk om aan boord te picknicken, maar je kunt de dag ook afsluiten met een heerlijke BBQ aan de waterkant.

Na het varen nog even een terrasje pakken

Laten we er even vanuit gaan dat alle horecagelegenheden deze zomer weer geopend zijn. Wanneer je gaat varen, kies dan voor een omgeving die gelegen is bij een centrum of andere gelegenheid waar veel terrasjes te vinden zijn. Zo kunnen jullie deze gezellige dag afsluiten met een hapje, een drankje en nóg meer gezelligheid. Er is geen betere manier om de zomer en/of de vakantie in te luiden. Heel even waan je jezelf in nog warmere oorden. Kun jij ook al niet wachten tot het zover is?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prepaid of postpaid simkaart? 0 82

Prepaid of postpaid simkaart?

Een mobiel is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Heb je dringend hulp nodig, dan pak je gauw je mobiel om iemand te bellen. Soms ook gewoon voor het delen van leuke gebeurtenissen of voor werk gerelateerde doeleinden. Bij een mobiel hoort natuurlijk ook een simkaart. Simkaarten worden ook wel informatiedragers genoemd, omdat zij unieke gegevens van de gebruiker, maar ook van de betreffende netwerkprovider dragen. Hierdoor wordt er een verbinding gemaakt met het mobiele apparaat.

Ben je van plan om een nieuwe provider uit te kiezen, dan heb je tegenwoordig keuze uit verschillende telecom bedrijven. Veel van deze bedrijven bieden ook online dienstverlening, dus je hebt binnen een paar klikken jouw nieuwe simkaart in handen, want deze wordt tot aan huis geleverd. Maar hoe weet jij welk bedrijf de beste aanbiedingen heeft of de nieuwste mobieltjes verkoopt? Ga dan na wat anderen hun ervaringen waren, bijvoorbeeld via de Luminablog. Door recensies van klanten te bekijken kom je al gauw tot een besluit.

De functie van een simkaart

Simkaarten zijn uniek en hebben een referentienummer bestaande uit 13 cijfers. Er is een specifieke algoritme aan verbonden, die gekoppeld is aan de provider. Middels de simkaart is het mogelijk om de huidige locatie van de telefoonhouder te achterhalen. Dit wordt bijvoorbeeld door de politie gebruikt om mensen op te sporen. Ook is het mogelijks om nummers op te slaan op de simkaart en deze op te slaan op de pc. Een andere belangrijke functie van een simkaart is om uitgaande gesprekken te factureren. Simkaarten zijn er in verschillende formaten, zoals de zogenaamde Micro en Nano simkaarten.

Prepaid vs. Postpaid

De termen prepaid en postpaid hebben meestal te maken met de factureringsdiensten. Hierbij kun je denken aan telefoonverbindingen, internetverbinding, enzovoorts. Pre betekent vóór, dat wil dus zeggen dat je voorafgaand aan het gebruik moet betalen. Post betekent erna, dus daarbij betaal je achteraf en mag je dus net zoveel beltegoed gebruiken als je maar wilt en nodig hebt. Beide typen kennen hun voor- en nadelen.

Het voordeel van prepaid simkaarten is dat je vooraf weet waarvoor je betaalt en wat je ervoor terugkrijgt. Een ander voordeel is dat je altijd een pakket op maat kunt kiezen. Als een plan jou niet bevalt kan je altijd veranderen naar een ander pakket. Natuurlijk heeft dit zijn beperkingen, zoals noodgevallen, waarbij je dringend op zoek moet gaan naar beltegoed of data.

Postpaid simkaarten hebben daarentegen als voordeel dat je op elk gewenst moment aan beltegoed of data kunt komen. Maar een nadeel hierbij is dat je niet op de hoogte bent van eventuele verborgen kosten op je factuur. Ook is een nadeel dat je niet zomaar van pakket kunt wisselen, omdat er meestal annulering contracten zijn. Postpaid gebruikers hebben meestal contracten van een jaar of langer, dus zijn beperkt om te veranderen van provider of pakket. Voordelen van prepaid simkaarten zijn dat je goedkoper betaalt als je vaker belt, bijvoorbeeld voor zakelijke gesprekken en dat er tijdens drukke uren voorkeur gegeven wordt aan de postpaid gebruikers. Je hebt dus een grotere kans op een verbinding, vergeleken met prepaid gebruikers.

Met welk materiaal maak je een onderhoudsvrije trap? 0 91

onderhoudsvrije trap

Is jouw trap van hout of beton? Dan ben je ook bekend met het onderhoud die dit soort trappen nodig hebben. Een trap wordt dagelijks meerdere keren bewandeld. Hierdoor slijt de trap. Traptreden worden op den duur gladder en er kunnen beschadigingen zoals krassen in komen. Hierdoor kunnen onveilige situaties ontstaan. Is jouw trap toe aan een renovatie? En wil je hem direct zo opknappen zodat je er nog jaren mee vooruit kan met zo min mogelijk onderhoud? In dit artikel lees je welke mogelijkheden je hebt voor een onderhoudsvrije traprenovatie.

Kras- en slijtvaste materialen

Voor het maken van een onderhoudsvrije trap worden overzettreden over de bestaande treden geplaatst. Er zijn verschillende materialen die je daarvoor kunt kiezen. Voor een onderhoudsvrije trap kies je materialen zoals HPL, vinyl of PVC. Deze materialen zijn sterk en slijtvast, en ze beschadigen niet of nauwelijks als je erover loopt. Daarnaast is trapbekleding van dit materiaal eenvoudig schoon te maken. Perfect voor jouw traprenovatie!

Traprenovatie met PVC, vinyl en HPL

Er zijn verschillende soorten kunststof overzettreden, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Een PVC traprenovatie is een uitvoering waarbij je de nieuwe treden in elk model kan kiezen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een hout- of betonlook, ideaal als je deze uitstraling mooi vindt en tegelijkertijd een duurzame trap wilt. Dankzij de naadloze afwerking ziet het er strak uit en krijgt stof geen kans tussen de treden. Een ander aan te bevelen materiaal is HPL. Deze trapbekleding heeft een oersterke antislip-toplaag die voor extra veiligheid zorgt. Ook vinyl is een fijn materiaal voor een traprenovatie. Het voordeel hiervan is dat vinyl een geluiddempende eigenschap heeft. Ook dit type overzettreden is in allerlei kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar.

PVC traprenovatie

Overtreffende trap

Een traprenovatie kan binnen een dag gerealiseerd zijn, of je nu een open of een dichte trap in huis hebt. Naast het plaatsen van onderhoudsvrije overzettreden kun je jouw trap verfraaien door bijvoorbeeld LED-verlichting te plaatsen onder de treden. Die zorgen voor een mooie afwerking en maken het een blikvanger in je woning. Laat je informeren over de mogelijkheden en kies voor een trap waar je nog jaren plezier van hebt. Het renoveren van een trap kan een flinke klus zijn. Als je binnen één dag een gerenoveerde trap wilt schakel je voor zo’n karwei een expert in.

 

 

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks