Verlangen naar zomer neemt toe: heerlijk met vrienden op de boot! 0 1179

heerlijk met vrienden op de boot

We hebben nog nooit zó naar de zomer uitgekeken als in dit jaar. Veel mensen hebben nu al het gevoel dat ze eenzaam op een klein bootje rondvaren. De wind bepaalt de richting. Hoewel, dat lijkt het kabinet en het coronavirus te doen. Niets is zeker. Wat wel zeker is, is dat de kans groot is dat het aantal coronabesmettingen rond de zomer van dit jaar af zal nemen. Mogelijk gemaakt door de vaccins én de weersomstandigheden. We hopen dan ook massaal op een mooie zomer en versoepelde maatregelen. Lekker weer samenzijn. Misschien een tikkeltje anders dan normaal, maar toch een stuk beter dan in de winter van 2020/2021.

Nu er licht aan het einde van de tunnel lijkt te zijn, neemt het verlangen naar een relatief normale zomer alleen maar toe. Het kan dan ook geen kwaad om alvast een beetje te dagdromen. Want wat zou jij graag willen doen als vrijwel alles weer mogelijk is? Wij weten het wel: heerlijk met vrienden samen op een van vossen sloep door de Nederlandse wateren!

Voordelen van een sloep huren

Een sloep huren is iets wat steeds meer mensen gedurende de zomermaanden doen. Indien de coronamaatregelen nog niet voldoende zijn opgeheven voordat de zomer begint, kun je er ook over nadenken om dit met het eigen gezin te doen. Met het eigen gezin lekker varen mag en kan eigenlijk altijd.

Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor een sloep als het bijvoorbeeld ook mogelijk is om een boot te huren?

De belangrijkste reden voor veel mensen is dat je met een sloep de eigen kapitein kunt zijn. Je hebt geen vaarbewijs nodig om deze sloep te besturen. En laten we eerlijk wezen: er is bijna niets beters dan als man aan het roer van jouw ‘schip’ te staan. Ga er samen met vrienden of familie op uit en geniet van de mooiste Nederlandse meertjes en het prachtige weer. Neem een picknickmand vol lekkers mee en het is heerlijk genieten op het water. Ondertussen kan jij onderdruk maken met je vaartalenten.

Dat je zelf mag varen, betekent uiteraard niet dat je helemaal aan je lot wordt overgelaten. Zo is het ook mogelijk om een arrangement inclusief gids te boeken. Deze vertelt iets over de mooie en rijke omgeving terwijl jullie genieten van het zonnetje en het varen. Het is niet alleen mogelijk om aan boord te picknicken, maar je kunt de dag ook afsluiten met een heerlijke BBQ aan de waterkant.

Na het varen nog even een terrasje pakken

Laten we er even vanuit gaan dat alle horecagelegenheden deze zomer weer geopend zijn. Wanneer je gaat varen, kies dan voor een omgeving die gelegen is bij een centrum of andere gelegenheid waar veel terrasjes te vinden zijn. Zo kunnen jullie deze gezellige dag afsluiten met een hapje, een drankje en nóg meer gezelligheid. Er is geen betere manier om de zomer en/of de vakantie in te luiden. Heel even waan je jezelf in nog warmere oorden. Kun jij ook al niet wachten tot het zover is?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Emigreren: 3 fouten om te vermijden 0 248

Emigreren: 3 fouten om te vermijden

Misschien is het altijd al jouw droom geweest om Nederland te verlaten. Om een geheel nieuw leven in een ander land op te bouwen. Er zijn ook mensen die hier nooit over nagedacht hadden, maar zich genoodzaakt zien om te emigreren. Bijvoorbeeld voor de liefde. Als je eenmaal de knoop hebt doorgehakt, breekt een ongelooflijk spannende tijd aan. Je laat echt alles achter om iets geheel nieuws op te bouwen.

Jaarlijks emigreren talloze Nederlanders. In de praktijk blijkt dit echter ook regelmatig mis te gaan. Maar waar gaat het dan mis? En wat kunnen we leren van deze ervaringen? In dit artikel behandelen we de drie grootste fouten die je zeker moet kunnen vermijden.

1.      De taal niet leren

Hoe lastig is het als je niet met elkaar kunt communiceren? Als je de taal niet beheerst, wordt het leven al een heel stuk lastiger. Daarom goed om je ruim van tevoren al in te schrijven bij https://www.ste.nl/ en een taalcursus te volgen. Dit maakt het echt makkelijker. Bijvoorbeeld om een baan te zoeken, maar ook om met de lokale bevolking te spreken en gemeentezaken af te wikkelen. Het is vrijwel onmogelijk om in een land te leven als je de taal niet goed beheerst. Dit maakt het werken en leven gewoon veel lastiger.

De meeste mensen dromen al jaren over emigreren naar een specifiek land. Dit zijn ook de mensen die over genoeg voorbereidingstijd beschikken om de taal onder de knie te krijgen. Emigreren moet je sowieso nooit in een opwelling doen. Gebruik deze tijd dus om een cursus te volgen. Om alles te leren wat je moet leren. Zowel over de taal als de cultuur en het land zelf. Bij diensten STE kun je terecht voor zowel groepscursussen als één op één training. Zo bepaal je zelf hoe je leert.

2.      Overtuigd zijn van een beter leven

Sommige mensen zijn gewoon heel ongelukkig. Ze kunnen er de vinger niet echt op leggen, maar hebben het daardoor compleet gehad met het eigen land. Ze zijn er dan ook van overtuigd dat ze gelukkiger zouden zijn in een ander land. Vergeet echter niet dat je gevoelens en problemen niet op magische wijze zullen verdwijnen als je de grens oversteekt. Dit kan flink tegenvallen als je hier juist wel vanuit ging. Blijf dus wel realistisch voordat je deze stap neemt, zodat je niet spijt achteraf zult krijgen.

3.      Zich niet professioneel laten begeleiden

Verhuizen naar het buitenland heeft nogal wat voeten in de aarde. Denk alleen al aan alles wat geregeld moet worden. Elk land heeft weer andere regels. Weet jij bijvoorbeeld hoe je een zorgverzekering in dit land moet regelen? Hoe je de belasting moet regelen? Waar je verder nog aan moet denken wanneer je hier grond koopt? Nee? Dan is het slim om contact te zoeken met een expert in dit land. Het is natuurlijk het allermooist wanneer dit een Nederlander is die ooit geëmigreerd is. Een ervaringsdeskundige. Iemand die niet alleen de taal beheerst en weet wat er geregeld moet worden, maar ook in het Nederlands met jou kan communiceren. 

 

Zo ga je je relaxed op vakantie met de auto 0 281

Zo ga je je relaxed op vakantie met de auto

Wat is er nu leuker dan het vooruitzicht van een vakantie met de auto. Om te kunnen genieten van een onbezorgde vakantie met de auto moet je auto tiptop in orde zijn en helemaal klaar zijn voor de trip. 

Waar moet je allemaal aan denken als je je auto vakantieklaar wilt maken? Wij zetten een aantal handige tips voor je op een rij om relaxed op vakantie te gaan met de auto.

Ga langs bij je garage voor een check

Voordat je naar het buitenland rijdt is het handig om eerst even langs te gaan bij je garage voor een check. Vraag je garage om de auto nog even na te lopen zodat eventuele mankementen kunnen worden opgespoord voordat je weggaat. Het laatste wat je wilt is dat je met pech langs de kant van de weg komt te staan, dat is een behoorlijke domper op de vakantievreugde. Vraag of de monteur onder andere om de conditie van je accu te controleren en het profiel van je banden, en laat vooral je remmen nakijken. Vraag ook om te controleren of je airco het goed doet als je naar het zonnige zuiden rijdt. 

Controleer vlak voor vertrek alle vloeistoffen van je auto

De avond voordat je weggaat controleer je zelf ook nog het peil van alle vloeistoffen in je auto: olie, koelvloeistof, ruitenwisservloeistof en remvloeistof. Neem voor de zekerheid in ieder geval olie en koelvloeistof mee, zodat je ook als je geen tankstation kunt vinden wanneer het nodig is kunt bijvullen. Is onderweg je ruitenwisservloeistof op dan kun je -mits je in een warm land bent- het aanvullen met gewoon kraanwater. 

Ga je met een caravan op pad, monteer extra spiegels

Een caravan is doorgaans breder dan je auto, zodat je in de zijspiegels van je auto alleen de caravan ziet. Om het achteropkomend verkeer te kunnen zien moet je extra spiegels monteren op je auto waarmee je voorbij je caravan kunt kijken. Controleer voordat je vertrekt of de spiegels goed vastzitten en of je daadwerkelijk iets kunt zien. 

Monteer een dakkoffer voor extra bergruimte

Als je veel wilt meenemen op vakantie of spullen die niet in de bagageruimte van je auto passen zoals wintersportartikelen, dan biedt een dakkoffer uitkomst. Ga je een dakkoffer kopen dan zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten. Past de dakkoffer wel op je dakdragers, steekt de dakkoffer niet te ver uit en overschrijdt het gewicht van de dakkoffer als hij vol zou zijn niet de maximum daklast van je auto. Koop niet bij voorbaat de grootste dakkoffer die op je auto past, want hoe groter de dakkoffer is, hoe meer luchtweerstand er ontstaat waardoor je meer brandstof verbruikt tijdens het rijden. 

Zorg voor een goed werkende autoradio en goede muziek

Als je op vakantie bent met de auto wil je onderweg de lokale radiostations kunnen ontvangen. Natuurlijk om te kunnen genieten van die geweldige zomerhits, maar vooral om op de hoogte te blijven van calamiteiten en filemeldingen. Zorg ook voor goede muziek voor onderweg, want dat maakt het rijden een stuk plezieriger. Maak voor vertrek een usb-stick met je favoriete nummers zodat je straks swingend de grens over rijdt. 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks