Verlangen naar zomer neemt toe: heerlijk met vrienden op de boot! 0 821

heerlijk met vrienden op de boot

We hebben nog nooit zó naar de zomer uitgekeken als in dit jaar. Veel mensen hebben nu al het gevoel dat ze eenzaam op een klein bootje rondvaren. De wind bepaalt de richting. Hoewel, dat lijkt het kabinet en het coronavirus te doen. Niets is zeker. Wat wel zeker is, is dat de kans groot is dat het aantal coronabesmettingen rond de zomer van dit jaar af zal nemen. Mogelijk gemaakt door de vaccins én de weersomstandigheden. We hopen dan ook massaal op een mooie zomer en versoepelde maatregelen. Lekker weer samenzijn. Misschien een tikkeltje anders dan normaal, maar toch een stuk beter dan in de winter van 2020/2021.

Nu er licht aan het einde van de tunnel lijkt te zijn, neemt het verlangen naar een relatief normale zomer alleen maar toe. Het kan dan ook geen kwaad om alvast een beetje te dagdromen. Want wat zou jij graag willen doen als vrijwel alles weer mogelijk is? Wij weten het wel: heerlijk met vrienden samen op een van vossen sloep door de Nederlandse wateren!

Voordelen van een sloep huren

Een sloep huren is iets wat steeds meer mensen gedurende de zomermaanden doen. Indien de coronamaatregelen nog niet voldoende zijn opgeheven voordat de zomer begint, kun je er ook over nadenken om dit met het eigen gezin te doen. Met het eigen gezin lekker varen mag en kan eigenlijk altijd.

Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor een sloep als het bijvoorbeeld ook mogelijk is om een boot te huren?

De belangrijkste reden voor veel mensen is dat je met een sloep de eigen kapitein kunt zijn. Je hebt geen vaarbewijs nodig om deze sloep te besturen. En laten we eerlijk wezen: er is bijna niets beters dan als man aan het roer van jouw ‘schip’ te staan. Ga er samen met vrienden of familie op uit en geniet van de mooiste Nederlandse meertjes en het prachtige weer. Neem een picknickmand vol lekkers mee en het is heerlijk genieten op het water. Ondertussen kan jij onderdruk maken met je vaartalenten.

Dat je zelf mag varen, betekent uiteraard niet dat je helemaal aan je lot wordt overgelaten. Zo is het ook mogelijk om een arrangement inclusief gids te boeken. Deze vertelt iets over de mooie en rijke omgeving terwijl jullie genieten van het zonnetje en het varen. Het is niet alleen mogelijk om aan boord te picknicken, maar je kunt de dag ook afsluiten met een heerlijke BBQ aan de waterkant.

Na het varen nog even een terrasje pakken

Laten we er even vanuit gaan dat alle horecagelegenheden deze zomer weer geopend zijn. Wanneer je gaat varen, kies dan voor een omgeving die gelegen is bij een centrum of andere gelegenheid waar veel terrasjes te vinden zijn. Zo kunnen jullie deze gezellige dag afsluiten met een hapje, een drankje en nóg meer gezelligheid. Er is geen betere manier om de zomer en/of de vakantie in te luiden. Heel even waan je jezelf in nog warmere oorden. Kun jij ook al niet wachten tot het zover is?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste koffie voor mannen 0 154

De lekkerste koffie voor mannen

Ontzettend veel mensen drinken dagelijks koffie en dit is niet voor niets het geval. Koffie is erg lekker en je krijgt er ook nog eens extra energie van. Sterker nog, veel mensen die iedere ochtend een bakje koffie drinken kunnen de dag niet meer zonder beginnen. Ben jij ook zo’n koffieliefhebber en vraag jij je af hoe je de lekkerste koffie kunt zetten? Dan is het zeker een goed idee om dit artikel door te nemen. Wij gaan je namelijk een aantal handige tips geven. Zo gaan we het onder andere hebben over verschillende bonen, maar ook over koffiemachine reinigingstabletten

Zorg voor een goed apparaat

Wil jij er als man zijnde alles aan doen om de lekkerste koffie te zetten? Dan is het absoluut aan te raden om je goed te verdiepen in de verschillende koffiezetapparaten die er in de huidige markt te vinden zijn. Bepaal bijvoorbeeld goed of je bonen, pads of cups het lekkerste vindt. Hier zijn verschillende apparaten voor, koop pas zo’n apparaat als je de verschillende soorten koffie getest hebt. Je moet er toch niet aan denken dat je een apparaat voor bonen koopt en je er vervolgens achter komt dat je koffie uit pads lekkerder vindt? Verder is het ook belangrijk om verschillende merken met elkaar te vergelijken. Lees je in en ga op zoek naar reviews. Zo kom je er al snel achter welke apparaten goed zijn en welke niet.

De juiste bonen

Niet alleen het koffiezetapparaat is belangrijk. Dit geldt natuurlijk ook voor de koffie die in het apparaat gaat. Kies je bijvoorbeeld voor een apparaat voor bonen, dan zal je ook moeten bepalen welke bonen het lekkerste zijn. Test verschillende varianten en bepaal vervolgens welke bonen je het lekkerste vindt. Hou jij bijvoorbeeld van koffiebonen met een chocoladesmaak of ben jij iemand die het liefste klassieke koffie drinkt? Feit is in ieder geval dat er tal van mogelijkheden zijn waar jij gebruik van zou kunnen maken.

Ook het onderhoud is zeer belangrijk

Naast al het bovenstaande is het van groot belang dat je ervoor zorgt dat je je koffiezetapparaat goed onderhoud. Kies er daarom voor om koffiemachine reinigingstabletten te kopen. Sterker nog, wanneer je ervoor wilt zorgen dat je apparaat in goede staat blijft verkeren is dit noodzakelijk. Mocht jij op zoek zijn naar goede koffiemachine reinigingstabletten, dan zijn er op het internet tal van mogelijkheden. Ga op zoek naar de tabletten die geschikt zijn voor jouw apparaat en zorg ervoor dat je een goede aankoop doet! Mocht je het belangrijk vinden om advies te krijgen over de tabletten, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een bezoek te brengen aan een fysieke winkel. De expert in de winkel kan jou dan perfect verder helpen!

Tijd om te genieten!

Heb jij alle bovenstaande stappen doorlopen? Dan is het tijd om te genieten van een heerlijke kop koffie. Drink jij koffie met melk en/of suiker? Vergeet dan niet om dit aan te schaffen. Het zou zonde zijn als je dit vergeet. 

Hoe maak je je tuin klaar voor zomer 2022? 0 158

Hoe maak je je tuin klaar voor zomer 2022

De zomer komt er (gelukkig) weer aan. De dagen duren lang en het blijft buiten nog lang goed te vertoeven. Dan wil je natuurlijk wel dat je (achter)tuin ready is om volop van te genieten. Schaduw van bomen kan deze pret alleen wel bederven. Het verwijderen van bomen is een perfect klusje voor een hovenier. Nu wil je misschien wel weten hoe het proces in elkaar zit, welke tools er gebruikt gaan worden en de nazorg die je kunt verwachten.

Stap 1: Bedenk welke boom écht weg moet

Een boom in de tuin heeft absoluut voordelen. In de zomer kan een boom in de tuin voor een aangenamer klimaat zorgen en beschutting tegen de warmte. Bedenk eerst voor jezelf of die mooie boom wel écht weg moet. Bomen die dicht bij je woning staan zorgen ervoor dat het binnen minder snel warm wordt en zo hoeft de airco minder hard te draaien. Staat de boom wat verder weg, of juist in de weg? Dan heeft het meer zin om die weg te halen. Laat bij twijfel jezelf adviseren door de hovenier in kwestie over de verschillende opties.

Stap 2: Zorg dat het werkgebied goed te bereiken is

In elke achtertuin staat wel iets. Een tuinmeubel, struiken of speelgoed van de kinderen. Niet zo handig als die in de weg staan. Maak de hovenier het zo makkelijk mogelijk. Hovenieren werken vaak met wat grotere machines, vaak hebben ze alle tools zelf in huis.

Toch komt het voor bij beginnende ondernemers dat ze de klant vragen om bijvoorbeeld een verreiker te huren. Dit is een machine wat gebruikt wordt gebruikt om zware dingen te tillen. Eigenlijk net als een hijskraan, alleen is een verreiker een stuk wendbaarder. Ideaal om in te zetten in een achtertuin.

Stap 3: Alles netjes afwerken

Met het verwijderen van de boom ben je er nog niet. Wil je die ruimte gebruiken om iets neer te zetten met een fundering of bestrating? Dan is het wellicht goed om een stobbenfrees te huren. Net als de verreiker is de stobbenfrees, of stronkenfrees voor onze zuiderlingen, is een machine perfect voor het gebruik in de tuin. De stobbenfrees is ontwikkeld om de overgebleven stronk te verwijderen uit de grond. Het zelf bedienen is een optie, maar als je de mogelijkheid hebt om het de hovenier te laten doen raden we dit wel aan. Het is een gevaarlijke machine die enige kennis nodig heeft om veilig te bedienen. Ook gehoor en gezichtsbescherming is geen overbodige luxe.

Stap 4: De finishing touches

De boom en stronk zijn verwijderd. Nu heb je alle ruimte (of je vriend/in) om het een heerlijk zomerstekje van te maken. Goede verlichting kan al de juiste sfeer creëren. Zeker in de avonden als de zon weg is, is dit een aanrader. Een leuk kussentje hier en een bloemetje daar en je bent er weer helemaal klaar voor.

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks