Welke autoverzekering past bij mij? 0 247

Auto verzekeren

Iedere autobezitter komt voor hetzelfde dilemma te staan: voor welke autoverzekering kies ik? Tegenwoordig is er een enorm breed aanbod aan verzekeraars te vinden. Je keuze voor de verzekeraar is echter nog niet zo moeilijk als je dat vergelijkt met de keuze voor welke verzekering je moet gaan. Er bestaat immers niet maar één soort autoverzekering. Kies je voor WA, WA+, WA beperkt casco of allrisk? Er zijn zoveel mogelijkheden dat het enorm moeilijk is om nog de juiste keuze te maken. Wil jij weten welke autoverzekering bij jou past? Wij geven je een aantal handige tips.

Beste verzekering voor de laagste prijs

Natuurlijk speelt de prijs voor je autoverzekering ook een belangrijke rol. Een auto kost al veel geld, als je dan ook nog met een torenhoge verzekering te maken hebt, worden we daar niet gelukkiger op. Ook hierbij geldt dat het belangrijk is om vergelijkend onderzoek te doen. Autoverzekering vergelijken is de eerste stap naar de beste verzekering voor de laagste prijs.

Tijdens het vergelijken van autoverzekeringen is het belangrijk om niet alleen op de hoogte van de premie te letten, maar ook om naar de polisvoorwaarden te kijken. Deze kunnen bij de ene verzekeraar aantrekkelijker zijn dan bij de ander. Gelukkig hoef je dit vergelijkend onderzoek niet helemaal op eigen houtje te doen. Online vind je talloze digitale tools die het mogelijk maken om snel de voordeligste verzekeraar te vinden. Aan de hand van een aantal persoonlijke gegevens kunnen zij snel aantonen welke verzekering het beste bij jouw past.

Autoverzekering vergelijken

Zo kies je de juiste dekking

De belangrijkste keuze die je zal moeten maken is voor welke dekking je gaat. In Nederland is iedere autobezitter verplicht om zijn of haar auto minimaal WA te laten verzekeren. Hierbij geldt dat je verzekerd bent voor de schade die je bij anderen aanricht. De schade aan je eigen auto wordt niet vergoed. Enkel een WA verzekering is dus best wel een risico. Bij een ongeluk kan je zomaar zonder auto komen te zitten en krijg je niks terug van de verzekeraar. Dit is dan ook enkel aan te raden als de dagwaarde van je auto al enorm laag is, dit is meestal het geval bij auto’s die ouder dan 8 jaar zijn.

Wij raden het af om een auto meer te verzekeren dan nodig is. Het zou immers zonde zijn als je ontzettend veel premie betaald voor een auto die nog weinig waard is. Wil je de auto niet alleen WA verzekeren, maar is deze wel te oud voor een allrisk of WA+ verzekering? Kies dan voor een WA beperkt casco verzekering. Hierbij ben je net als bij een gewone WA verzekerd voor de schade die je bij anderen toebrengt, maar ben je ook verzekerd bij noodlottige ongevallen door overmacht. Denk bijvoorbeeld aan brandschade of diefstal. Deze verzekering is vooral verstandig voor auto’s met een gemiddelde dagwaarde en een leeftijd tussen de 5 en 8 jaar.

Heb je een nieuwe auto aangeschaft? Dan ligt de dagwaarde nog erg hoog en haal je de premie er altijd uit. In dit geval is een allrisk verzekering altijd de juiste keuze. Zo ben je tegen alle risico’s op de weg verzekerd. Dat geeft een veilig gevoel!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks