Altijd al een veranda gewild? Bouw ‘m zelf! 0 201

Veranda Douglashout

Als fanatieke klusser vind je altijd wel een nieuw project om mee aan de slag te gaan. Nu het tuinseizoen is begonnen, is het tijd voor een nieuw tuinproject. Een veranda staat al een tijdje op je verlanglijstje. Een veranda is een verlengstuk van je woning en biedt verkoeling en schaduw. Als het deze zomer weer net zo warm wordt als vorig jaar, heb jij in ieder geval een fijne plek om te vertoeven. Dit jaar ga je er dan eindelijk mee beginnen. Alles wat je hiervoor nodig hebt is kwalitatief goed tuinhout voor een scherpe prijs.

Zelf bouwen of een pakket aanschaffen?

Door zelf een veranda of overkapping te bouwen, kun je die helemaal naar eigen stijl en wens ontwerpen en maken. Bovendien heb je zo ook meer grip op de kosten want een veranda laten bouwen door een professional is een dure grap. Er zijn ook kant-en-klare-bouwpakketten te koop. Over het algemeen zijn dit pakketten met aluminium dragers en leggers. Dit is ideaal als je een onderhoudsarme overkapping wilt. Hout daarentegen heeft een natuurlijke uitstraling en dat is weer bij veel mensen geliefd. Een veranda kun je direct aan het huis of tegen een schuur of vrijstaand in de tuin bouwen.

Houten veranda: waar moet je rekening mee houden?

Je voorkeur gaat uit naar een houten veranda die je tegen de achtergevel van je huis gaat bouwen. Zo sta je direct na het openen van je tuindeuren in de veranda. Een veranda op deze plek heeft als voordeel dat er geen direct zonlicht meer in je huis schijnt waardoor het koeler blijft in de woning. Voordat je hout- en bouwmaterialen aanschaft, moet je eerst grondig de lengte- en breedtematen bepalen. Meet nauwkeurig, schrijf de maten op en maak een tekening van je bouwproject. Bepaal ook de plaats waar de houten palen komen. Douglas palen of geïmpregneerde palen zijn perfect om de dakconstructie te ondersteunen. Start met het bevestigen van de gevelbalk. De volgende stap is het plaatsen van de palen. Het is verstandig om de palen op een betonpoer te plaatsen of ze vast te zetten met snelbeton. De draagbalken en de balk die op de houten staanders komt te rusten, moeten dezelfde dikte hebben. Het is raadzaam om de constructie te verstevigen met schoorbalken die je aan beide zijden van de houten staanders bevestigd. Zo ondersteun je de bovenligger en verfraai je de constructie.

veranda bouwen

Dakconstructie

Het maken van het dak is iets waarvoor je van te voren even goed moet gaan zitten. Als je hier geen ervaring mee hebt, schakel dan iemand in die je daarmee kan helpen. Dit geldt uiteraard ook voor de overige werkzaamheden die te maken hebben met het bouwen van een veranda. Het is toch een project waarbij een paar extra handen erg welkom zijn. Het is belangrijk om vooraf te bepalen of je je een plat of een schuin dicht dak wilt of naar welke dakbedekking je voorkeur uitgaat. Dat is van groot belang voor de stevigheid van de constructie. Er zijn ook diverse lichtgewicht dakbedekkingen te koop die ideaal zijn voor een plat of een schuin dak. Daksingels en dakpanplaten zijn bijvoorbeeld een mooi alternatief voor de stenen dakpan. Houd bij het maken van het dak ook rekening met het afvoeren van regenwater en verwerk dit in je ontwerp.

Advies nodig?

Op internet kun je veel stappenplannen en how-to-filmpjes vinden die je kunnen helpen bij het ontwerpen van je tekening en het zelf bouwen van een veranda. Om jarenlang plezier te hebben van je veranda schaf je hoogwaardig tuinhout aan. Hiervoor kun je terecht bij Houthandelonline. In onze groothandel vind je een groot aanbod van onder andere verduurzaamd tuinhout, douglashout en hardhout. Je bestelt het eenvoudig in onze webshop. Wij kunnen het tuinhout voor een scherpe prijs aanbieden omdat wij het hout direct vanaf de zagerij bij jou afleveren. Heb je advies nodig? Wil je meer weten over ons tuinhout of de montage hiervan? Onze experts beantwoorden graag al je vragen over de juiste houtkeuze en het bouwen van een veranda.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Grote kortingsacties: zo vind jij de beste deal! 0 16

Grote kortingsacties- zo vind jij de beste deal!

Er zijn zowel online als in de winkels regelmatig grote kortingsacties te vinden. Vaak zien we deze bijvoorbeeld in het voor- en najaar, maar ook op speciale dagen zoals Black Friday. Dit lijkt dan ook het juiste moment om je slag te slaan. Maar is dat wel zo?

In de praktijk blijken veel acties eigenlijk een beetje tegen te vallen. Consumenten kunnen de verleiding van speciale acties niet weerstaan en vervolgens blijkt de prijs helemaal niet zo ver gezakt te zijn. Gelukkig geldt dit zeker niet voor alle acties. Wanneer je de kortingscodes goed in de gaten houdt en de actiedagen grondig onderzoekt, weet jij het kaf van het koren te onderscheiden en sluit je al snel de beste deal. Wij geven enkele tips!

Vergelijk prijzen

Een paar keer per jaar worden er in vrijwel alle winkels grote sales gehouden. Daarom kan het verstandig zijn om de prijzen van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Soms willen winkeliers namelijk wel eens een slim trucje toepassen om zo de korting hoger te laten lijken dan hij in werkelijkheid is. Zo berekenen ze vaak een kortingspercentage van de adviesprijs, terwijl ze deze normaal gesproken niet hanteren en hier al onder gaan zitten. Hierdoor lijkt de korting veel gunstiger, terwijl je eigenlijk maar enkele euro’s tot helemaal niets bespaart.

kortingen

Let tevens op de prijshistorie van de winkel. In sommige situaties zien we dat winkeliers hun prijzen in aanloop naar de kortingsactie verhogen en vervolgens op de dag zelf een spectaculaire prijsdaling laten zien. Dit terwijl de waarde van de korting eigenlijk zwaar tegenvalt. Door op de prijshistorie te letten, bespaar jij jezelf een grote teleurstelling.

Let op de online acties

Vaak wacht men tot de acties ook in de winkel gelden, maar weten ze niet dat diezelfde actie online al een tijdje aan de gang is. Let daarom altijd op de acties die online gelden, zodat je producten die snel verkocht worden al gauw op de kop kunt tikken. Anders loop je het risico dat het aanbod in de winkel zeer beperkt is en je uiteindelijk nog misgrijpt. Bovendien zien we dat de acties online vaak gunstiger zijn, omdat je deze ook kunt combineren met andere kortingscodes of de prijzen van andere aanbieders gemakkelijker kunt vergelijken.

Let op de online acties

Sluit je aan bij een community

Iedereen is dol op koopjes! Daarom is het niet gek dat je op veel forums een overzicht van koopjes van dat moment kunt vinden. Hier wisselen online shoppers vaak handige tips uit, waardoor jij altijd weet waar je een specifiek item voor de laagste prijs kunt kopen. Dit lever dan ook een schat aan waardevolle informatie op. Schroom je daarom niet om je aan te sluiten bij een community, maar doe er je voordeel mee. Wanneer je het slim speelt, zal je merken dat je enorm veel geld kunt besparen. Van elektronica en meubels tot kleding en accessoires; werkelijk alles is online voor een mooie prijs te vinden. Als je maar weet waar je moet zoeken. Andere koopjesjagers helpen jou hier graag bij!

Waarom bowlen het ideale bedrijfsuitje is 0 31

Waarom bowlen het ideale bedrijfsuitje is

Bij een bedrijfsuitje hoort inspanning en competitie. Zo ontstaat er sfeer, zeker na afloop. De bal komt aan het rollen als je beweegt, oplet, en een wedstrijdgevoel krijgt. Die competitie kan ook op de werkvloer geen kwaad. Wil je een groepsverband creëren tussen al je collega’s, dan bezoek je hiervoor een gave bowlingbaan. Dat is All American Bowling in Noordwijkerhout. Hier ga je met je collega’s de strijd aan tijdens de Free Bowling Dinner Deal Weekdays.

Actie!

Het is tijd voor actie! Op de bowlingbaan, maar ook op het financiële vlak! Met een gezelschap kun je gratis bowlen! Reserveer vanaf 4 personen in het All American Grill restaurant, dan mag je gratis de baan op. Dat je meteen na het bowlen lekker kunt eten en drinken, is goud waard: zo hou je de sfeer vast. Het restaurant is dan ook populair bij veel bedrijven die een leuk bedrijfsfeestje in Noordwijkerhout zoeken. Vanaf 2 september tot en met april 2020, kun je elke maandag tot en met donderdag gratis bowlen.

Fraai, opzwepend en modern

Het is niet overdreven om te zeggen dat dit de beste bowlingbaan is die je hebt bezocht. Want deze is fraai, opzwepend en modern. De inrichting is hedendaags, met trendy decoratie, en compleet met diverse licht- en geluidseffecten die je in het spel trekken. Pakkend is ook het overzichtelijke digitale scorebord, dat je van tevoren laat instellen met de namen van je spelers en teams.

modern bowlen

Vers en riant eten

De beste afsluiting van je bedrijfsfeestje in Noordwijkerhout is eten op de Amerikaanse manier. Kies uit diverse verse vis- en vleesproducten. Zoals de All American Burger Hamburger, de Texas ribs of fish and chips. Ook kun je kiezen voor diverse plate-grill-deals en zo zelf alles aan tafel grillen! Daarnaast zijn er natuurlijk groenten, sauzen en broodjes. Na afloop doe je je te goed aan het dessertbuffet. Dat is onbeperkt scheppen in ijs, vers fruit, warme kersen, chocolade en slagroom!

Juist voor bedrijven

Bowlingcentrum All American Bowling is de aangewezen bestemming voor bedrijfsuitjes. Je rijdt gemakkelijk naar deze bowling in het Flamingo’s Partycenter. De verschillende speciale bowling-arrangementen zijn zeer voordelig. Tijdens de Free Bowling Dinner Deal Weekdays kun je met minimaal vier personen gratis bowlen. En het restaurant voorziet in de keuze uit wel zes verschillende gerechten.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks