Altijd al een veranda gewild? Bouw ‘m zelf! 0 331

Veranda Douglashout

Als fanatieke klusser vind je altijd wel een nieuw project om mee aan de slag te gaan. Nu het tuinseizoen is begonnen, is het tijd voor een nieuw tuinproject. Een veranda staat al een tijdje op je verlanglijstje. Een veranda is een verlengstuk van je woning en biedt verkoeling en schaduw. Als het deze zomer weer net zo warm wordt als vorig jaar, heb jij in ieder geval een fijne plek om te vertoeven. Dit jaar ga je er dan eindelijk mee beginnen. Alles wat je hiervoor nodig hebt is kwalitatief goed tuinhout voor een scherpe prijs.

Zelf bouwen of een pakket aanschaffen?

Door zelf een veranda of overkapping te bouwen, kun je die helemaal naar eigen stijl en wens ontwerpen en maken. Bovendien heb je zo ook meer grip op de kosten want een veranda laten bouwen door een professional is een dure grap. Er zijn ook kant-en-klare-bouwpakketten te koop. Over het algemeen zijn dit pakketten met aluminium dragers en leggers. Dit is ideaal als je een onderhoudsarme overkapping wilt. Hout daarentegen heeft een natuurlijke uitstraling en dat is weer bij veel mensen geliefd. Een veranda kun je direct aan het huis of tegen een schuur of vrijstaand in de tuin bouwen.

Houten veranda: waar moet je rekening mee houden?

Je voorkeur gaat uit naar een houten veranda die je tegen de achtergevel van je huis gaat bouwen. Zo sta je direct na het openen van je tuindeuren in de veranda. Een veranda op deze plek heeft als voordeel dat er geen direct zonlicht meer in je huis schijnt waardoor het koeler blijft in de woning. Voordat je hout- en bouwmaterialen aanschaft, moet je eerst grondig de lengte- en breedtematen bepalen. Meet nauwkeurig, schrijf de maten op en maak een tekening van je bouwproject. Bepaal ook de plaats waar de houten palen komen. Douglas palen of geïmpregneerde palen zijn perfect om de dakconstructie te ondersteunen. Start met het bevestigen van de gevelbalk. De volgende stap is het plaatsen van de palen. Het is verstandig om de palen op een betonpoer te plaatsen of ze vast te zetten met snelbeton. De draagbalken en de balk die op de houten staanders komt te rusten, moeten dezelfde dikte hebben. Het is raadzaam om de constructie te verstevigen met schoorbalken die je aan beide zijden van de houten staanders bevestigd. Zo ondersteun je de bovenligger en verfraai je de constructie.

veranda bouwen

Dakconstructie

Het maken van het dak is iets waarvoor je van te voren even goed moet gaan zitten. Als je hier geen ervaring mee hebt, schakel dan iemand in die je daarmee kan helpen. Dit geldt uiteraard ook voor de overige werkzaamheden die te maken hebben met het bouwen van een veranda. Het is toch een project waarbij een paar extra handen erg welkom zijn. Het is belangrijk om vooraf te bepalen of je je een plat of een schuin dicht dak wilt of naar welke dakbedekking je voorkeur uitgaat. Dat is van groot belang voor de stevigheid van de constructie. Er zijn ook diverse lichtgewicht dakbedekkingen te koop die ideaal zijn voor een plat of een schuin dak. Daksingels en dakpanplaten zijn bijvoorbeeld een mooi alternatief voor de stenen dakpan. Houd bij het maken van het dak ook rekening met het afvoeren van regenwater en verwerk dit in je ontwerp.

Advies nodig?

Op internet kun je veel stappenplannen en how-to-filmpjes vinden die je kunnen helpen bij het ontwerpen van je tekening en het zelf bouwen van een veranda. Om jarenlang plezier te hebben van je veranda schaf je hoogwaardig tuinhout aan. Hiervoor kun je terecht bij Houthandelonline. In onze groothandel vind je een groot aanbod van onder andere verduurzaamd tuinhout, douglashout en hardhout. Je bestelt het eenvoudig in onze webshop. Wij kunnen het tuinhout voor een scherpe prijs aanbieden omdat wij het hout direct vanaf de zagerij bij jou afleveren. Heb je advies nodig? Wil je meer weten over ons tuinhout of de montage hiervan? Onze experts beantwoorden graag al je vragen over de juiste houtkeuze en het bouwen van een veranda.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een systeemvloer leggen 0 19

Laat een systeemvloer leggen

Wanneer u in het bezit bent van een magazijn, heeft u vast ruimte nodig. Ruimte om bijvoorbeeld uw goederen of producten te stallen. Hetzelfde geldt voor een loods, kantoor, opslag, werkplaats of showroom. Ruimte is geld. Waarschijnlijk bent u al genoeg geld kwijt aan het magazijn, hierdoor wilt u de bestaande ruimte wel optimaal benutten. Waar veel ondernemers vaak niet aan denken, is dat deze zo gewilde ruimte door een vloer erg eenvoudig én voordeliger is te creëren. Met een vloer kunt u namelijk letterlijk vrijwel alle kanten op. Wij kunnen bijvoorbeeld aanraden om u eens te verdiepen in de mogelijkheden die een Systeemvloer biedt. Deze vloer heeft een staalconstructie die u de mogelijkheid geeft om in de hoogte te bouwen. Hierdoor ontstaan er verschillende etages waar u uw spullen kunt stallen, uw koopwaar op kunt tonen of andere goederen kunt opslaan.

De kosten van een systeemvloer

U bent pas een echte ondernemer wanneer u, u direct afvraagt wat dit geintje moet kosten. Gelukkig hebben wij goed nieuws voor u wat betreft de prijs. De aanleg van een systeemvloer is zeer betaalbaar. Natuurlijk zijn de totale kosten van een systeemvloer afhankelijk van een aantal specifieke factoren. Zo heeft elke materiaalsoort een eigen prijs. Ook speelt het draagvermogen van de vloer een belangrijke rol. Het draagvermogen van een systeemvloer begint vanaf 25 kilogram per vierkante meter. Ook de kolomafstanden zijn erg bepalend voor de uiteindelijke prijs. De kolom is het vierkant, de rechthoek of de driehoek waar een etage op rust. Zijn deze groter? Dan houdt dat in dat er zwaardere kolommen en profielen worden gebruikt. Natuurlijk heeft dit een effect op de kosten van de vloer. De maximale kolomafstand is twaalf meter. Zo hebben al deze factoren, afhankelijk van uw specifieke wensen, invloed op wat u uiteindelijk voor uw vloer betaalt. Het is wel zeker dat u altijd minder betaalt voor de vloer dan voor de aanschaf van een geheel nieuw pand of een complete verbouwing.

kosten systeemvloer

Schakel de specialist in

Jarenlang is Nolt Mezzanine dé koploper wanneer het gaat om het leggen van diverse vloeren, waaronder systeemvloeren. Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Raamdecoratie 0 29

Aan de aankleding van een woonkamer, slaapkamer of werkplek wordt vaak veel tijd besteed aan kleur, vormgeving en de juiste indeling. Ook raamdecoratie speelt zeker mee in de uitstraling en kan jouw woon of werkplek echt afmaken. Raamdecoratie wordt vaak als iets praktisch gezien, dat is het natuurlijk ook, maar daarnaast heeft het ook zeker aankleed functie.

Wat past bij mij?

Er is veel keuze in raamdecoratie. Zo kun je kiezen voor gordijnen, jaloezieën, rolgordijnen of lamellen. Voor je een keuze gaat maken is het goed om eerst te noteren welke functies de raamdecoratie voor jou moet hebben. Wil je een ruimte verduisteren, wil je minder inkijk of is het puur ter decoratie? Daarnaast is het ook goed om te weten waar en hoe je de raamdecoratie wil bevestigen. Voor een dakraam bijvoorbeeld is niet elke raamdecoratie geschikt. Of doe je een kantoorruimte huren, dan mag je misschien niet boren. Hieronder hebben we een aantal soorten raamdecoraties toegelicht.

Wat past bij mij vouwgordijnen

Gordijnen

Gordijnen zijn geliefd om een aantal redenen. Ze geven veel sfeer en warmte aan een ruimte, gordijnen maken je interieur af. Tevens zijn ze te verkrijgen in verschillende materialen, kleuren en zelfs printjes. Dit maakt dat ze altijd passen, welke woonstijl je ook hebt. Gordijnen kunnen ook verschillende functies hebben. Zo zijn er verduisterende gordijnen, maar ook gordijnen die inkijk verminderen en wel nog genoeg licht binnen laten. Daarnaast kun je met deze raamdecoratie ook weer leuk combineren met andere soorten zoals bijvoorbeeld jaloezieën.

Duo rolgordijnen

Een duo rolgordijn, is heel handig wanneer je snel wilt afwisselen tussen licht en donker, openheid en privacy. De duo rolgordijnen bestaan uit 2 stoflagen die je ten opzichte van elkaar kunt laten bewegen. Als je voor deze raamdecoratie kiest heb je zowel sfeer als functionaliteit. En door de verschillende kleuren en afwerkingen een echte trend van dit moment!

Dakraam rolgordijnen

Wanneer je een dakraam op je woon of werkruimte hebt is het ook fijn wanneer je hier de juiste decoratie voor kunt vinden. Dit is vaak lastiger dan bij een gewoon raam, omdat de decoratie ander bevestigd moet worden. Hierdoor is er ook minder keuze. Gelukkig zijn er de dakraam rolgordijnen. Deze zijn functioneel, makkelijk aan te brengen en ook nog eens leuk voor het oog. De dakraam rolgordijnen kunnen volledige verduisteren en warmte reflecteren. Door de keuze in kleuren vind je zeker wel de decoratie die het beste past bij het interieur.

Voor nog meer verschillende soorten raamdecoratie, uitleg over die verschillende soorten en bijbehorende foto’s kunnen we je aanraden om eens een kijkje te nemen op raamdecoratie.com. Hier vind je alle soorten en maten, in verschillende kleuren en voor een leuke prijs.

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks