Altijd al een veranda gewild? Bouw ‘m zelf! 0 53

Veranda Douglashout

Als fanatieke klusser vind je altijd wel een nieuw project om mee aan de slag te gaan. Nu het tuinseizoen is begonnen, is het tijd voor een nieuw tuinproject. Een veranda staat al een tijdje op je verlanglijstje. Een veranda is een verlengstuk van je woning en biedt verkoeling en schaduw. Als het deze zomer weer net zo warm wordt als vorig jaar, heb jij in ieder geval een fijne plek om te vertoeven. Dit jaar ga je er dan eindelijk mee beginnen. Alles wat je hiervoor nodig hebt is kwalitatief goed tuinhout voor een scherpe prijs.

Zelf bouwen of een pakket aanschaffen?

Door zelf een veranda of overkapping te bouwen, kun je die helemaal naar eigen stijl en wens ontwerpen en maken. Bovendien heb je zo ook meer grip op de kosten want een veranda laten bouwen door een professional is een dure grap. Er zijn ook kant-en-klare-bouwpakketten te koop. Over het algemeen zijn dit pakketten met aluminium dragers en leggers. Dit is ideaal als je een onderhoudsarme overkapping wilt. Hout daarentegen heeft een natuurlijke uitstraling en dat is weer bij veel mensen geliefd. Een veranda kun je direct aan het huis of tegen een schuur of vrijstaand in de tuin bouwen.

Houten veranda: waar moet je rekening mee houden?

Je voorkeur gaat uit naar een houten veranda die je tegen de achtergevel van je huis gaat bouwen. Zo sta je direct na het openen van je tuindeuren in de veranda. Een veranda op deze plek heeft als voordeel dat er geen direct zonlicht meer in je huis schijnt waardoor het koeler blijft in de woning. Voordat je hout- en bouwmaterialen aanschaft, moet je eerst grondig de lengte- en breedtematen bepalen. Meet nauwkeurig, schrijf de maten op en maak een tekening van je bouwproject. Bepaal ook de plaats waar de houten palen komen. Douglas palen of geïmpregneerde palen zijn perfect om de dakconstructie te ondersteunen. Start met het bevestigen van de gevelbalk. De volgende stap is het plaatsen van de palen. Het is verstandig om de palen op een betonpoer te plaatsen of ze vast te zetten met snelbeton. De draagbalken en de balk die op de houten staanders komt te rusten, moeten dezelfde dikte hebben. Het is raadzaam om de constructie te verstevigen met schoorbalken die je aan beide zijden van de houten staanders bevestigd. Zo ondersteun je de bovenligger en verfraai je de constructie.

veranda bouwen

Dakconstructie

Het maken van het dak is iets waarvoor je van te voren even goed moet gaan zitten. Als je hier geen ervaring mee hebt, schakel dan iemand in die je daarmee kan helpen. Dit geldt uiteraard ook voor de overige werkzaamheden die te maken hebben met het bouwen van een veranda. Het is toch een project waarbij een paar extra handen erg welkom zijn. Het is belangrijk om vooraf te bepalen of je je een plat of een schuin dicht dak wilt of naar welke dakbedekking je voorkeur uitgaat. Dat is van groot belang voor de stevigheid van de constructie. Er zijn ook diverse lichtgewicht dakbedekkingen te koop die ideaal zijn voor een plat of een schuin dak. Daksingels en dakpanplaten zijn bijvoorbeeld een mooi alternatief voor de stenen dakpan. Houd bij het maken van het dak ook rekening met het afvoeren van regenwater en verwerk dit in je ontwerp.

Advies nodig?

Op internet kun je veel stappenplannen en how-to-filmpjes vinden die je kunnen helpen bij het ontwerpen van je tekening en het zelf bouwen van een veranda. Om jarenlang plezier te hebben van je veranda schaf je hoogwaardig tuinhout aan. Hiervoor kun je terecht bij Houthandelonline. In onze groothandel vind je een groot aanbod van onder andere verduurzaamd tuinhout, douglashout en hardhout. Je bestelt het eenvoudig in onze webshop. Wij kunnen het tuinhout voor een scherpe prijs aanbieden omdat wij het hout direct vanaf de zagerij bij jou afleveren. Heb je advies nodig? Wil je meer weten over ons tuinhout of de montage hiervan? Onze experts beantwoorden graag al je vragen over de juiste houtkeuze en het bouwen van een veranda.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kiezen voor elektrische vloerverwarming? 0 17

Waarom kiezen voor elektrische vloerverwarming?

Elektrische vloerverwarming is in veel situaties de beste optie om jouw woning efficiënt te verwarmen. Toch zijn de meningen over de efficiëntie van elektrische vloerverwarming verdeeld. Zo denken veel mensen dat vloerverwarming op elektriciteit veel duurder is dan als deze op de Cv-ketel wordt aangesloten. Waarom zou je hier dan voor kiezen? Dit kan meerdere redenen hebben. In dit artikel leggen we uit waarom de vloerverwarming kosten op elektriciteit in sommige gevallen gunstiger zijn dan als je deze op de Cv-ketel zou aansluiten. Waarom kiezen voor elektrische vloerverwarming? Dat lees je in dit artikel!

Duurdere energiebron

Als we gaan kijken naar de verschillen tussen vloerverwarming op gas en elektriciteit, zien we voornamelijk dat elektriciteit een stuk duurder is. Als je een gehele woning op elektriciteit zal verwarmen, ben je over het algemeen 3 keer zoveel geld kwijt. Elektriciteit is immers een zeer dure energiebron. Geen wonder dus dat veel mensen twijfelen over een elektrische vloerverwarming. Natuurlijk zijn de voordelen van vloerverwarming ongekend, maar daar heb je weinig aan als je 3 keer zoveel moet gaan betalen. Waarom zijn er dan toch nog mensen die voor elektrische vloerverwarming kiezen? Omdat er ook situaties zijn waarin elektrische vloerverwarming wel degelijk de meest voordelige optie is. Dat lichten we hieronder toe.

Geschikt voor kleine ruimtes

Als je in de gehele woning elektrische vloerverwarming wilt leggen, kunnen wij dit alleen maar afraden. In dat geval lopen de kosten zó hoog op, dat de voordelen in het niet vallen. Betreft het echter een relatief klein vloeroppervlak, dan kunnen we gebruik maken van andere maatstaven en is elektrische verwarming in de meeste gevallen wél aantrekkelijk. Dit geldt bijvoorbeeld voor een kleine ruimte zoals de badkamer of de keuken.

Bedenk wel dat je je bij het installeren van een elektrische vloerverwarming moet beseffen dat er waarschijnlijk veel veranderd moet worden aan de stoppenkast. De stoppenkast vervangen is soms zelfs noodzakelijk voor een goede verdeling van de elektriciteit. Elektrische vloerverwarming vraagt immers om veel energie en je wilt dan niet dat om de haverklap de stoppen doorslaan. Vraag daarom om advies aan een elektricien!

stoppenkast

Voordelen elektrische vloerverwarming

Vraag jij jezelf überhaupt af waarom het zo aantrekkelijk is om elektrische vloerverwarming aan te schaffen? Wij zetten de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje:

  • De warmte wordt gelijkmatig over de vloerdelen verspreid. Hierdoor geniet je op ieder plekje van de vloer van een aangename warmte. Dit in tegenstelling tot Centrale Verwarming, waarbij er vaak warmere en koelere ruimtes in huis aanwezig zijn.
  • Je geniet van ruimtebesparing doordat er geen radiatoren meer nodig zijn. Vooral in kleine ruimtes is dit dan ook zeer prettig. Bovendien is het systeem compleet onzichtbaar. Hierdoor is het ook uit esthetisch oogpunt een aanwinst.
  • Mensen met allergieproblemen hebben vaak veel baat bij elektrische vloerverwarming. Zij hebben minder last van allergie gerelateerde problemen, waardoor het woonplezier enorm toeneemt.
  • Bij een aangenaam klimaat is het minder snel nodig om extra te stoken. Daardoor kan je uiteindelijk 10 tot 15% op je energierekening besparen. Elektrische vloerverwarming hoeft dan ook echt niet altijd voor hogere kosten te zorgen. Als deze maar slim gebruikt wordt.

Snel spiermassa opbouwen 0 26

Snel spiermassa opbouwen

Je traint echt aanzienlijk en toch is je spieropbouw niet wat je had gehoopt. Uiteraard kan dit ook liggen aan je bouw en spiersamenstelling. Trainen is oké maar las ook een paar vrije dagen in. Je lichaam zal moeten herstellen. Door herstel zullen je spieren gaan groeien. Spieren gaan eigenlijk altijd een beetje kapot en zullen zich dan de volgende dagen gaan herstellen, plus dat er meer spiermassa bijkomt. Dit gaat echter niet binnen een week.

Bouwstenen

Wat je eigenlijk nodig hebt zijn de juiste bouwstenen. Spierherstel verkrijg je door eiwitten tot je te nemen. Spieren in het menselijk lichaam worden door middel van eiwitten opgebouwd. Echter, niet iedereen heeft dezelfde hoeveelheid eiwit nodig. Mensen die met krachttrainingen bezig zijn hebben meer eiwitten nodig, om spierweefsel te genereren. Zonder eiwit zal dat niet lukken.

Verschillende eiwitten

Het ene eiwit is het andere niet. Belangrijk om te weten, wanneer je spiermassa wilt kweken. Het i makkelijk om te weten welke eiwitten het meest geschikt zijn. Wat kan je zoal uit je voeding halen en is het gebruik van eiwitshakes een aanrader?

De juiste voedingsstoffen

Met flink sporten worden al je spieren belast. Ze vertonen na een stevige training kleine scheurtjes. Om deze weer te herstellen gebruikt je lichaam aminozuren. Aminozuren ontstaan, doordat eiwitten die in het spijsverteringskanaal terechtkomen, worden opgesplitst in verschillende bouwstenen, waaronder aminozuren. Simpel gezegd zijn eiwitten het voorstadium van aminozuren. Aminozuren komen via de bloedbaan in je spieren en zullen voor herstel zorgen.

Dierlijk of plantaardige eiwitten?

Welke eiwitten kun je nu beter tot je nemen voor het juiste herstel en groei van je spiermassa?
Eiwitten van dieren zijn altijd beter dan de plantaardige variant. Dierlijk eiwit heeft een completer aminozuur profiel. Scheurtjes in spieren zullen beter worden aangevuld. De omvang van een spier groeit, door het eten van vlees, bepaalde vissoorten (witvis zoals kabeljauw) en eieren. Kleine hoeveelheden eiwitten, komen ook voor in plantaardige voeding. Rijst, aardappels, noten en soja. Bedenk wel dat rijst en aardappelen ook veel koolhydraten in zich hebben. Wil je het eiwitgehalte in je lijf omhoogbrengen met rijst of aardappelen, besef dan dat je hier grote hoeveelheden van moet eten. De koolhydraten die je dan binnen krijgt zorgen niet voor groei van je spiermassa maar van je vetgehalte. Dierlijk eiwit is dus altijd beter.

Spiermassa opbouwen met behulp van eiwitshakes

Essentiële aminozuren kan ons lichaam niet zelf maken en moeten we dus uit ons eten halen. Ben je een krachtsporter of loop je marathons? Dan kun je wel wat extra eiwitten gebruiken. Het is bijna ondoenlijk om de eiwitten aan te vullen met je dagelijkse portie eten. Eiwitshakes zijn proteïnepoeders die je kunt oplossen in vruchtensap, melk of gewoon water. Deze eiwitten worden gewonnen uit zuivel, dit is de whey-eiwit. Eiwitshakes zijn er ook op basis van soja. Deze substanties bestaan geheel uit eiwitten en bevatten niet of nauwelijks vetten en koolhydraten. De eiwitten die je uit shakes haalt worden vrijwel direct door het lichaam opgenomen. Beiden eiwitshakes zijn goed. De zuivel zowel als de sojavariant.

Snel spiermassa

Hoeveel gram eiwit heb je nodig

De recreatieve sporter heeft aan de maaltijden die ze gebruiken genoeg, om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Melk, kaas, kip en gehakt bevatten genoeg eiwitten om aan de behoefte van de gemiddelde man/vrouw te voldoen. Mannen tot 30 jaar eten gemiddeld zo’n 95 gram per dag en vrouwen 68 gram. Doe je echter aan krachtsport en wil je dus sneller spiermassa opbouw, dan is 110 tot 160 gram per dag nodig voor iemand die 80 kilo weegt.

Puur natuur is altijd beter!

Om voldoende eiwitten binnen te krijgen, is voor iemand die gewoon recreatief sport, een extra eitje of een cracker met kipfilet voldoende. Moet je echter veel voedsel eten om te voldoen aan de hoeveelheid eiwit, dan kun je als extra eiwitbron een eiwitshake overwegen. Vooral direct na een zware training of wedstrijd is een eiwitshake een goede keus!

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks