Bamboe kleding, is dit echt de toekomst van de modewereld? 0 1033

bamboe kleding

Bamboe is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Steeds vaker zien we Bamboo Basics in de winkels liggen. Ook webshops die duurzame bamboe kleding verkopen schieten als paddenstoelen uit de grond. Dit heeft meerdere reden. Allereerst is de vraag naar bamboe kleding sterk toegenomen. Iedere dag zijn er weer mannen die de kwaliteiten van bamboe ontdekken. Als je eenmaal bamboe gedragen hebt, wil je eigenlijk nooit meer wat anders. Maar wat betekent dit voor de toekomst van de modewereld? Dragen we in de toekomst alleen nog maar bamboe ondergoed en andere basics? Is dit juist goed of slecht voor onze wereld? Op die vragen geven we antwoord in dit artikel.

Populariteit verklaard

Veel mannen kunnen het zich moeilijk voorstellen dat bamboe zo populair is. Waarom kiezen voor bamboe als er nog zoveel andere materialen verkrijgbaar zijn? Materialen die bovendien vaak ook nog eens goedkoper zijn. Het mag geen verrassing zijn dat wij liever zo min mogelijk geld in onze kleding investeren.

Het antwoord is niet zo moeilijk als het lijkt. Bamboe is een zeer duurzaam materiaal. Net materiaal zelf is heel fijn om te dragen. In een tijd waarin duurzaamheid een zeer belangrijke rol speelt, is bamboe ontzettend gewenst. Bovendien beschikt bamboe over een zeer lange levensduur. Bamboevezels zijn namelijk ontzettend sterk en behouden hun vorm goed. Hierdoor kan de kleding eenvoudig gewassen worden en zal deze vrijwel nooit slijten. Hierdoor geniet je jarenlang van jouw favoriete basics. Ben je dus écht meer geld kwijt aan bamboe kleding? Op de langere termijn niet. Je hoeft immers veel minder vaak nieuwe items te kopen. Dat bespaart je niet alleen een hoop tripjes naar de winkels, maar ook nog eens veel geld!

Bamboe kleding is de toekomst

Tegenwoordig besteden we al veel aandacht aan duurzaam leven, maar in de toekomst zal dit waarschijnlijk alleen nog maar meer toenemen. Tenminste, wel als het aan de overheid ligt. Daardoor zullen we niet alleen kritischer kijken naar onze woningen, maar ook ons koopgedrag onder de loep nemen. Kiezen voor duurzame materialen is dan ook een logische vervolgstap. Eentje die we vaak terugzien bij de aanschaf van nieuwe kleding. Bamboe kleding lijkt dan ook inderdaad de toekomst te zijn. Wellicht weten we over vijftig jaar niet anders meer.

Voordelen van bamboe kleding

Alleen nog maar bamboe kleding dragen, dat klinkt bijna als toekomstmuziek. Toch is het voor veel mannen wel al mogelijk om heel veel basics voor bamboe om te wisselen. Maar waarom zou je dit doen? Op de duurzaamheid na dan? Wij zetten enkele voordelen voor jou op een rijtje.

  • Wil je een bamboe t shirt heren kopen? Doen! Bamboe is een geweldig materiaal dat zeer comfortabel en zacht aan voelt. Bovendien is het materiaal zeer sterk, waardoor je veel langer met je kleding doet.
  • Bamboe is een zeer ademend materiaal. Bovendien kunnen de bamboevezels veel meer vocht opnemen en afvoeren. Dit is ideaal als je snel transpireert en de bamboe T-shirts kunnen daarom ook gebruikt worden tijdens het sporten.
  • Bamboe kan uit zichzelf schimmels weren. Hierdoor is het niet nodig om chemische toevoegingen aan de producten toe te voegen. Daardoor is bamboe kleding ook geschikt voor mensen die kampen met allergieën.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prepaid of postpaid simkaart? 0 82

Prepaid of postpaid simkaart?

Een mobiel is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Heb je dringend hulp nodig, dan pak je gauw je mobiel om iemand te bellen. Soms ook gewoon voor het delen van leuke gebeurtenissen of voor werk gerelateerde doeleinden. Bij een mobiel hoort natuurlijk ook een simkaart. Simkaarten worden ook wel informatiedragers genoemd, omdat zij unieke gegevens van de gebruiker, maar ook van de betreffende netwerkprovider dragen. Hierdoor wordt er een verbinding gemaakt met het mobiele apparaat.

Ben je van plan om een nieuwe provider uit te kiezen, dan heb je tegenwoordig keuze uit verschillende telecom bedrijven. Veel van deze bedrijven bieden ook online dienstverlening, dus je hebt binnen een paar klikken jouw nieuwe simkaart in handen, want deze wordt tot aan huis geleverd. Maar hoe weet jij welk bedrijf de beste aanbiedingen heeft of de nieuwste mobieltjes verkoopt? Ga dan na wat anderen hun ervaringen waren, bijvoorbeeld via de Luminablog. Door recensies van klanten te bekijken kom je al gauw tot een besluit.

De functie van een simkaart

Simkaarten zijn uniek en hebben een referentienummer bestaande uit 13 cijfers. Er is een specifieke algoritme aan verbonden, die gekoppeld is aan de provider. Middels de simkaart is het mogelijk om de huidige locatie van de telefoonhouder te achterhalen. Dit wordt bijvoorbeeld door de politie gebruikt om mensen op te sporen. Ook is het mogelijks om nummers op te slaan op de simkaart en deze op te slaan op de pc. Een andere belangrijke functie van een simkaart is om uitgaande gesprekken te factureren. Simkaarten zijn er in verschillende formaten, zoals de zogenaamde Micro en Nano simkaarten.

Prepaid vs. Postpaid

De termen prepaid en postpaid hebben meestal te maken met de factureringsdiensten. Hierbij kun je denken aan telefoonverbindingen, internetverbinding, enzovoorts. Pre betekent vóór, dat wil dus zeggen dat je voorafgaand aan het gebruik moet betalen. Post betekent erna, dus daarbij betaal je achteraf en mag je dus net zoveel beltegoed gebruiken als je maar wilt en nodig hebt. Beide typen kennen hun voor- en nadelen.

Het voordeel van prepaid simkaarten is dat je vooraf weet waarvoor je betaalt en wat je ervoor terugkrijgt. Een ander voordeel is dat je altijd een pakket op maat kunt kiezen. Als een plan jou niet bevalt kan je altijd veranderen naar een ander pakket. Natuurlijk heeft dit zijn beperkingen, zoals noodgevallen, waarbij je dringend op zoek moet gaan naar beltegoed of data.

Postpaid simkaarten hebben daarentegen als voordeel dat je op elk gewenst moment aan beltegoed of data kunt komen. Maar een nadeel hierbij is dat je niet op de hoogte bent van eventuele verborgen kosten op je factuur. Ook is een nadeel dat je niet zomaar van pakket kunt wisselen, omdat er meestal annulering contracten zijn. Postpaid gebruikers hebben meestal contracten van een jaar of langer, dus zijn beperkt om te veranderen van provider of pakket. Voordelen van prepaid simkaarten zijn dat je goedkoper betaalt als je vaker belt, bijvoorbeeld voor zakelijke gesprekken en dat er tijdens drukke uren voorkeur gegeven wordt aan de postpaid gebruikers. Je hebt dus een grotere kans op een verbinding, vergeleken met prepaid gebruikers.

Met welk materiaal maak je een onderhoudsvrije trap? 0 91

onderhoudsvrije trap

Is jouw trap van hout of beton? Dan ben je ook bekend met het onderhoud die dit soort trappen nodig hebben. Een trap wordt dagelijks meerdere keren bewandeld. Hierdoor slijt de trap. Traptreden worden op den duur gladder en er kunnen beschadigingen zoals krassen in komen. Hierdoor kunnen onveilige situaties ontstaan. Is jouw trap toe aan een renovatie? En wil je hem direct zo opknappen zodat je er nog jaren mee vooruit kan met zo min mogelijk onderhoud? In dit artikel lees je welke mogelijkheden je hebt voor een onderhoudsvrije traprenovatie.

Kras- en slijtvaste materialen

Voor het maken van een onderhoudsvrije trap worden overzettreden over de bestaande treden geplaatst. Er zijn verschillende materialen die je daarvoor kunt kiezen. Voor een onderhoudsvrije trap kies je materialen zoals HPL, vinyl of PVC. Deze materialen zijn sterk en slijtvast, en ze beschadigen niet of nauwelijks als je erover loopt. Daarnaast is trapbekleding van dit materiaal eenvoudig schoon te maken. Perfect voor jouw traprenovatie!

Traprenovatie met PVC, vinyl en HPL

Er zijn verschillende soorten kunststof overzettreden, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Een PVC traprenovatie is een uitvoering waarbij je de nieuwe treden in elk model kan kiezen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een hout- of betonlook, ideaal als je deze uitstraling mooi vindt en tegelijkertijd een duurzame trap wilt. Dankzij de naadloze afwerking ziet het er strak uit en krijgt stof geen kans tussen de treden. Een ander aan te bevelen materiaal is HPL. Deze trapbekleding heeft een oersterke antislip-toplaag die voor extra veiligheid zorgt. Ook vinyl is een fijn materiaal voor een traprenovatie. Het voordeel hiervan is dat vinyl een geluiddempende eigenschap heeft. Ook dit type overzettreden is in allerlei kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar.

PVC traprenovatie

Overtreffende trap

Een traprenovatie kan binnen een dag gerealiseerd zijn, of je nu een open of een dichte trap in huis hebt. Naast het plaatsen van onderhoudsvrije overzettreden kun je jouw trap verfraaien door bijvoorbeeld LED-verlichting te plaatsen onder de treden. Die zorgen voor een mooie afwerking en maken het een blikvanger in je woning. Laat je informeren over de mogelijkheden en kies voor een trap waar je nog jaren plezier van hebt. Het renoveren van een trap kan een flinke klus zijn. Als je binnen één dag een gerenoveerde trap wilt schakel je voor zo’n karwei een expert in.

 

 

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks