Een iPad of Samsung tablet: wat zijn de verschillen? 0 83

Een iPad of Samsung tablet: wat zijn de verschillen?

Op zoek naar een nieuwe tablet? Tegenwoordig zie je erg veel verschillende tablets. Verschillende merken, typen, specificaties, prijzen. Je weet soms niet meer wat de juiste keuze is. De juiste keuze is afhankelijk van jouw specifieke wensen en behoeften. In deze blog helpen we je een handje op weg en leggen we uit wat de verschillen zijn tussen een Ipad en een Samsung tablet. 

Hoewel iPads en Samsung tablets beide populaire keuzes zijn voor mensen op zoek naar een draagbare tablet zijn er wel enkele opvallende verschillen tussen de twee. 

Allereerst het besturingssysteem. iPads draaien op iOS, het besturingssysteem van Apple, terwijl Samsung tablets draaien op Android, het besturingssysteem van Google. Dit betekent dat iPads gebruikers toegang hebben tot de App Store van Apple, terwijl Samsung tablets toegang hebben tot de Google Play Store. De App Store van Apple is bekend om zijn strengere regels voor ontwikkelaars, wat betekent dat apps vaak eerder beschikbaar zijn op iPads dan op Samsung tablets. Aan de andere kant, biedt Android meer flexibiliteit en personalisatie-opties voor gebruikers.

Daarnaast zijn er verschillen in de hardware. iPads zijn vaak duurder dan Samsung tablets, omdat ze vaak betere specificaties hebben, zoals een snellere processor en een hogere resolutie scherm. Samsung tablets hebben echter vaak meer geheugen en opslagcapaciteit, wat betekent dat ze geschikter zijn voor mensen die veel media willen opslaan. Bovendien hebben Samsung tablets vaak een aantal functies zoals een micro-sd slot en USB-C poort voor dataoverdracht en opladen en iPads niet. 

Een ander belangrijk verschil tussen de twee is de stylus-ondersteuning. Samsung tablets zijn vaak voorzien van een stylus, oftewel de S Pen, die gebruikers in staat stelt om te schrijven, tekenen en tekenen op hun tablet. Dit maakt Samsung tablets populair voor mensen die vaak tekenen of notities maken.

Ook zijn er verschillen in de accessoires. iPads hebben een groter aanbod van accessoires, zoals hoesjes, toetsenborden en smart-covers, terwijl Samsung tablets vaak beperkter zijn in de accessoires die beschikbaar zijn.

Een ander belangrijk aspect om in overweging te nemen bij het kiezen tussen een iPad en een Samsung tablet is de prijs. iPads zijn vaak duurder dan Samsung tablets. Dit komt omdat iPads vaak betere specificaties hebben en worden geleverd met de laatste technologieën. Aan de andere kant, bieden Samsung tablets vaak meer waar voor uw geld, met vergelijkbare specificaties tegen een lagere prijs. Dit maakt Samsung tablets een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare tablet met veel functies.

Een ander aspect om in overweging te nemen is de ondersteuning en service. Apple is bekend om zijn uitstekende klantenservice en ondersteuning, met veel opties voor reparatie en vervanging. Samsung biedt ook goede ondersteuning en service, maar het is belangrijk om te controleren of er een servicecentrum in uw buurt is voordat u een Samsung tablet koopt.

Tot slot is het belangrijk om te overwegen hoe u de tablet wilt gebruiken. Als u de tablet voornamelijk wilt gebruiken voor entertainment, zoals het streamen van films en het spelen van games, dan is een iPad waarschijnlijk de goede keuze. Als u echter op zoek bent naar een tablet voor productiviteit, zoals het maken van documenten en het bewerken van foto’s, dan is een Samsung tablet waarschijnlijk een betere keuze.

Wanneer de keuze voor een tablet gemaakt is, is het nog van belang te kijken naar de verschillende typen. Vaak hebben webshops verschillende typen in het assortiment waaruit je kunt kiezen. Kijk bijvoorbeeld eens op Azerty.nl voor alle mogelijkheden. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Apple producten voor schrikbarend scherpe prijzen? Het kan écht. 0 697

Apple producten voor schrikbarend scherpe prijzen? Het kan écht.

Apple staat bekend om zijn kwaliteit. iPhones, iPads en Macbooks, noem maar op. Het straalt degelijkheid uit. Helaas zit er aan die degelijkheid ook een prijskaartje. Tenminste, als je voor een nieuwe variant kiest. Er zijn namelijk ook ‘refurbished’ varianten van de Apple producten. En die zijn schrikbarend scherp geprijsd. Hoe dat zit en waarom dat zo is? Dat leg ik je in dit artikel uit.

Wat is refurbished?

Refurbished: een lasting Engels woord. Het betekent eigenlijk gewoon ‘gereviseerd’. Refurbished iPhones en iPads zijn toestellen die al een eerdere eigenaar hebben gehad en in principe nog prima een tweede leven beschonken zijn. Weggooien is immers zonde. Refurbished bedrijven, zoals Forza Refurbished, kopen deze toestellen in en laten ze op tientallen punten controleren. Dit wordt gedaan door ervaren techneuten en gedegen software. Hierdoor ben je als consument verzekerd van een kwalitatief sterk product. Refurbished is het betrouwbare en voordelige alternatief voor nieuw.

Waarom refurbished?

Zoals gezegd is weggooien zonde. Bovendien draag je op die manier bij aan meer elektronisch afval. Wanneer je een refurbished iPhone of iPad koopt, draag je bij aan een schoner milieu en minder CO2-uitstoot. Dit komt omdat er niet meer gegraven hoeft te worden naar schaarse delfstoffen, in tegenstelling tot de productie van nieuwe Apple producten. Refurbished bespaard ook nog eens liters water. Tot slot zijn refurbished producten ook nog eens een stuk goedkoper. Dit komt natuurlijk door het feit dat er vele onderdelen nog prima hergebruikt kunnen worden. Een refurbished iPhone of een refurbished iPad kopen is dus een echte aanrader.

Een echte hardloper

Een toestel wat op dit moment een hele goede prijs-/kwaliteitverhouding heeft is de iPhone 8 refurbished. Dit toestel heeft een 4.7 inch scherm en is daarmee nog steeds lekker compact. Dit ideale broekzakformaat iPhone beschikt ook nog eens over een Touch ID. Dit is de vingerafdrukscanner die verborgen zit in de thuisknop. De iPhone 8 is gelanceerd in 2017 maar gaat nog steeds prima mee. Je kan de iPhone 8 refurbished kopen op www.forza-refurbished.nl

Tot slot

Een refurbished iPhone en iPad zijn dus twee serieuze overwegingen die je kan maken. Ze apparaten zijn technisch net zo goed als nieuw, dus daar hoef je niet meer naar om te kijken. Daarnaast bestaan de refurbished devices uit verschillende gradaties. Zo is er een A-grade, een B-grade en een C-grade. Zoals de namen al doen vermoeden is de A-grade degene die het dichtst in de buurt komt van ‘nieuw’. Een A-grade lijkt dus als nieuw omdat het vrijwel geen fysieke schade heeft. Een C-grade daarentegen heeft wel wat zichtbare gebruikerssporen, zoals krassen en deukjes. Desondanks zijn alle drie de gradaties op technisch vlak gelijk aan elkaar. Koop dus gauw jouw refurbished iPhone of iPad.

Geen gezeur met een nieuwe auto voor je deur! 0 699

Geen gezeur met een nieuwe auto voor je deur!

Je kent het vast; je koopt een auto en betaalt je scheel aan onderhoudskosten. Bij het kopen van een nieuwe of tweedehandsauto is nog niet alles gedaan. De aankoop van jouw auto was duur genoeg en jouw langgespaarde centen zijn in één op! Maar dure reparatie- of onderhoudskosten van je auto had je het komende jaar niet ingecalculeerd. Met een leaseauto kom je nooit voor zulke verrassingen te staan. Hieronder leggen we uit waarom. 

Waarom leasen? 

Vergeleken met het kopen van een auto, is leasen goedkoop. De prijs van een aanschaf van een leaseauto ligt ten eerste veel lager dan die van een koopauto, maar dat is niet het enige waarin een leaseauto goedkoper is. Bovendien hoef je voor het leasen van een auto geen spaargeld te hebben. Je betaalt een vast bedrag per maand. Zo weet jij waar je aan toe bent en regelt de leasemaatschappij de rest. Daarnaast betaal je minder wegenbelasting voor een leaseauto’s. Alle leasemaatschappijen zitten in Noord-Holland gevestigd. Daar is de wegenbelasting het laagst van heel Nederland. In het vaste maandbedrag zitten reparatiekosten, banden, wegenbelasting, verzekeringen en onderhoud inbegrepen. Je betaalt een vast lease bedrag per maand en hoeft je dus nooit zorgen te maken over dat de kosten hoger uitvallen. 

Geen gezeur, geen onderhoud

Een nieuwe auto voor de deur betekent ook minder onderhoud. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. De kans dat een nieuwe(re) auto-onderhoud of reparatie nodig heeft, is aanzienlijk kleiner. Maar het is nooit uitgesloten. Het voordeel van leasen is dat je een vast bedrag per maand betaalt en daar zit alles bij inbegrepen. Je hoeft je dus nooit zorgen te maken dat de kosten hoger uitvallen. Bij leasen kun je ervoor kiezen om een nieuwe of een gebruikte auto te leasen. Een droomauto die voldoet aan je wensen, het kan allemaal. Een breed aanbod aan leaseauto’s biedt voor ieder wat wils. Zo heb je geen gezeur met een nieuwe auto voor je deur! 

Leasen wat voor jou? Lees dan snel verder. 

Overweeg je toch om een auto te leasen in plaats van te kopen, dan biedt autolease.nl een breed aanbod. Met een overzichtelijk platform kun je al jouw wensen filteren zodat alleen de leaseauto’s die voor jou interessant zijn, tevoorschijn komen. Heb je nog vragen over Autolease? Laat je dan adviseren door een van onze specialisten.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks