Vier manieren om voetbal nóg spannender te maken voor jezelf 0 68

Vier manieren om voetbal nóg spannender te maken voor jezelf

De machtige WK-finale ligt bij iedereen nog vers op het geheugen. De Argentijnse heethoofden met Messi als leider namen het op tegen de regerende wereldkampioenen uit Frankrijk. Het jonge broekie Mbappe – hoe je het ook uitspreekt – kon ook op veel sympathie rekenen bij het miljoenenpubliek. En hoe de finale uiteindelijk na 6 goals, toch vanaf de penaltystip werd beslist, maakte het geheel natuurlijk een compleet gala van alles wat de voetbal te bieden heeft.

Nog spannender?

Zou je me geloven als ik zou zeggen dat voetbal nóg spannender kan worden? Er zijn verschillende manieren waarop je zelfs een saai en onbenullige wedstrijd uit de lagere klassen van bijvoorbeeld Slovenië spannend voor jezelf kan maken. 

Tip #1 Groot scherm

Je hebt natuurlijk altijd een groot scherm nodig om de beste voetbal kijkervaring te beleven. Je kunt eigenlijk niet een finale kijken op een telefoon: hoe goed je pixels ook zijn, de bal is gewoon te klein. Je zou er pijn in de ogen van krijgen. Het is natuurlijk helemaal geweldig om een groot flatscreen op een warme zomeravond in je tuin te kunnen zetten om zo samen met je vrienden naar de spannendste finales te kijken.

Tip #2 Kansspelen

Eén manier om een spannende kwart- of halve finale van de Champions League, de Europa Cup of de Nations League nog spannender te maken voor jou is bijvoorbeeld gokken op voetbalwedstrijden. Met een eigen account op een gokwebsite kun je makkelijk wedden op verschillende aspecten van het voetbal: wie er een penalty krijgt, hoeveel gele of rode kaarten en of jouw sterspeler wel of niet een doelpunt maakt. Je kunt er al gauw een zakcentje mee bijverdienen als je een beetje talent hebt in het schatten wat jouw favoriete clubs gaan doen.

Tip #3 Chips en bier

Het klinkt misschien cliché: maar zonder een bakje borrelnootjes en frisdrank is een wedstrijd al snel een lange zit. Maak het genot van een spannende wedstrijd nog groter door een lekkere zak chips in te slaan en een speciaal biertje van jouw favoriete merk. Op die manier kan je optimaal genieten van een voetbalwedstrijd.

Tip #4 Kijk samen met vrienden

Chips en bier is natuurlijk ook dé manier om vrienden en kennissen te ‘lokken’ naar jou toe om lekker samen te kijken: samen is veel leuker, alleen is ook maar alleen. Je kunt met elkaar een weddenschap aangaan, de laatste analyses aan elkaar geven, commentaar geven op elkaar en wellicht ook juichen om een doelpunt. Het is een grote gezelligheid als jouw favoriete club wint: win je niet, dan heb je troost aan elkaar.

Tip #5 Wees op de hoogte

“Wie speelt er in het wit”, is een potentiële vraag die de ongeïnteresseerde kijker die toevallig meekijkt zou kunnen vragen. Voor zo iemand is voetbal een nutteloos geren achter een bal aan. Daarom is het belangrijk om te weten wat er gebeurt in de voetballerij: als je een beetje volgt wat er op de transfermarkt gebeurt, welke spelers het spel kunnen maken en hoe de verhoudingen liggen, dan is het kijken van een wedstrijdje al gauw veel leuker. Lees je dus goed in, voordat je een wedstrijd gaat kijken. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zo blijft u fit 0 794

Zo blijft u fit

Sporten dient een belangrijk onderdeel te zijn van ons dagelijks levenspatroon. Bent u nog geen sporter en op zoek naar de nodige motivatie? Neem dan een kijkje op de beoordelingen site, waar u meningen van anderen kunt vinden over sporten en gezond zijn. Het nut van sporten in ons leven is dat we door te sporten als individu energie krijgen om gezond en fit door het leven te gaan. Verder levert sporten een belangrijke bijdrage aan de bloedcirculatie, onze ademhaling, spieren, gewrichten en botten. Daarnaast stimuleert het de stofwisseling van ons lichaam en heeft en het een positieve invloed op het gewicht. In dit artikel zullen we ons richten op fitness en sportwinkels.

Fitness instructies

Fitness heeft allemaal te maken met de fitheid van ons lichaam. Vaak genoeg staan we er als individu niet bij stil dat het beoefenen van sport op een veilige en een effectieve manier dient te geschieden, willen wij de gewenste resultaten waarnemen. Als beginnende sporter is het begrijpelijk dat u heel veel vragen heeft over alles wat met de sport, die u beoefent, te maken heeft. Vraag altijd naar gerichte advies aan uw sportinstructeur en volg de verkregen instructies nauwgezet.

Geschikte sportkleding

Het dragen van de correcte sportkleding is essentieel. Online vindt u in diverse sportwinkels tal van sportitems en sportkleding, uiterst geschikt voor het beoefenen van diverse takken van sport. U bedenkt het zo gek niet of het is te verkrijgen online. U vindt er sportkleding en geschikte sportschoenen tegen zeer concurrerende prijzen van onder meer de merken Nike, Puma en Adidas. Die perfect passende en nauwsluitende kleding vindt u ook aangeboden in het assortiment sportkleding. Sport Collecties voor elk budget! Daarnaast de bijpassende zweetband, sporttas, de smartwatch en het nodige baddoek om uzelf af te drogen na een succesvolle training. Op de afdeling Sales vindt u meestal sterk afgeprijsde kwaliteit merk sportkleding en overigen. Veel sporters maken daarvan gretig gebruik. Wie wil nu niet in merk kleding sporten en toch nog daarvoor veel kunnen besparen bij de aankoop ervan.

Sport accessoires en hun functies

De bijbehorende accessoires voor het sporten zijn net zo belangrijk als de sportkleding. Zonder de juiste fitness-accessoires zijn de oefeningen minder effectief en zult u de beoogde doelen van het regelmatig trainen minder snel behalen of zelfs missen. Aangeboden wordt een uitgebreid assortiment aan fitness-accessoires, zoals weight bags, Bar Pad, sluitingen en trainingsgrepen. De weight bags zijn geschikt bij functionele training gericht op het versterken van de armen, schouders, benen en core. Een Bar Pad is ideaal voor squats. De Bar pad wordt om de halterstang geplaatst en voorkomt dat het metaal direct drukt op het lichaam tijdens de squats. De diverse sluitingen voor de halterstang geven extra stabiliteit en maken de trainingen veiliger. Trainingsgrepen zorgen voor de multifunctionaliteit van fitnessapparatuur, elke greep wordt dan gericht op een andere spier. Fitness riemen biedende de ondersteuning aan de rug tijdens het trainen en voorkomen blessures. Fitness handschoenen voorkomen schaafwonden en eeltvorming op uw handen tijdens het trainen en zijn uiterst geschikt voor zware krachttraining. Gewichtsvesten kunnen tijdens de krachtoefeningen zorgen voor verzwaring voor meer resultaat. De collectie attributen is zeer ruim te noemen. U vindt er onder meer spullen van dumbells tot springtouwen en van foam rollers tot push-up grips.

Dieet voor spieren 0 664

Dieet voor spieren

Er zijn heleboel verschillende manieren om de spiermassa te vergroten. Een deel daarvan ligt bij de dagelijkse voedingsinname, en het dagelijkse voedingspatroon. Was je van plan het ontbijt de schrappen? Misschien kan je dat toch maar beter niet doen! Het is gebleken dat de betaïne verbindingen die voorkomen in zemelen, een deel van graanproducten, de energie in de spieren vergroten. Voor die extra energieboost tijdens het sporten is het dus verstandig om vooraf een vezelrijk ontbijt te nuttigen! De verhoogde inname van verzadigde vetten helpt ook bij het kweken van spiermassa: vlees en zuivel bijvoorbeeld. Let wel op dat de hoge inname van verzadigde vetten kan leiden tot een verhoogd cholesterolgehalte. Aangezien dat tot gezondheidscomplicaties kan leiden is het aan te raden om de vetinname uit te balanceren door producten te consumeren die cholesterolverlagend werken. Noten, zoals macadamia’s, amandelen en walnoten zitten bomvol gezonde vetten en dragen bij aan grotere spiermassa. Goed alternatief dus!

Oefeningen voor spieren

Om spiermassa te kweken is een bezoek aan de sportschool aan te raden. Een sportschool heeft namelijk gerichte apparatuur waardoor het vergroten van de spiermassa makkelijker wordt gemaakt. Door Nederland heen zijn er een heleboel verschillende sportscholen. Door het grote aanbod zijn er overal wel sportscholen. Zoek je een sportschool in Amsterdam? Sportschool Utrecht? Sportschool Rotterdam? Alles kan.

Een van de belangrijkste tips om spiermassa te vergroten is variantie in het aantal herhalingen per set. Vandaag 10 pushups, morgen 15, overmorgen 5. Het is wetenschappelijk aangetoond dat deze wijze van varieren de spierkracht vergroot.

Een andere tip is naverbranding: heb je net een intensieve set gedaan? Sluit de set af met een oefening waar je spieren van gaan branden. Het is even doorbijten, maar je creëert zo wel een optimaal resultaat.

Tenslotte een simpele tip waardoor je squats tot 7.4% effectiever worden: zak dieper! Met een deep squat gebruik je tot 7.4% meer van je bilspieren dan bij een reguliere squat.

Cardio met spieren

Lange tijd werd er gedacht dat het beoefenen van cardio kon leiden tot een verlies van spiermassa, je verbrandt er immers calorieën in een razend tempo mee!

Uit een Frans onderzoek is echter gebleken dat cardio en krachttraining goed te verenigen zijn. Het is namelijk zo dat wanneer je goed gehydrateerd bent tijdens je cardio training, je je spieropbouwende hormonen stimuleert. Een goed hydratatie peil leidt tot meer vetverlies en het behoud van spiermassa. Het hormoon ‘HGH’, wat een menselijk groeihormoon is, wordt gestimuleerd zich te vermenigvuldigen als het vochtgehalte in het lichaam hoog genoeg is. Receptoren in de bloedbaan geven signalen af aan het HGH-hormoon.

Wat wel belangrijk is om te benoemen is dat cardio veel calorieën vreet. Je spieren kunnen niet groeien wanneer ze te weinig calorieën binnen krijgen, dus zorg ervoor dat je voedselinname hoog genoeg is, om de verbrande calorieën van de cardio mee te compenseren.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks