Vier manieren om voetbal nóg spannender te maken voor jezelf 0 474

Vier manieren om voetbal nóg spannender te maken voor jezelf

De machtige WK-finale ligt bij iedereen nog vers op het geheugen. De Argentijnse heethoofden met Messi als leider namen het op tegen de regerende wereldkampioenen uit Frankrijk. Het jonge broekie Mbappe – hoe je het ook uitspreekt – kon ook op veel sympathie rekenen bij het miljoenenpubliek. En hoe de finale uiteindelijk na 6 goals, toch vanaf de penaltystip werd beslist, maakte het geheel natuurlijk een compleet gala van alles wat de voetbal te bieden heeft.

Nog spannender?

Zou je me geloven als ik zou zeggen dat voetbal nóg spannender kan worden? Er zijn verschillende manieren waarop je zelfs een saai en onbenullige wedstrijd uit de lagere klassen van bijvoorbeeld Slovenië spannend voor jezelf kan maken. 

Tip #1 Groot scherm

Je hebt natuurlijk altijd een groot scherm nodig om de beste voetbal kijkervaring te beleven. Je kunt eigenlijk niet een finale kijken op een telefoon: hoe goed je pixels ook zijn, de bal is gewoon te klein. Je zou er pijn in de ogen van krijgen. Het is natuurlijk helemaal geweldig om een groot flatscreen op een warme zomeravond in je tuin te kunnen zetten om zo samen met je vrienden naar de spannendste finales te kijken.

Tip #2 Kansspelen

Eén manier om een spannende kwart- of halve finale van de Champions League, de Europa Cup of de Nations League nog spannender te maken voor jou is bijvoorbeeld gokken op voetbalwedstrijden. Met een eigen account op een gokwebsite kun je makkelijk wedden op verschillende aspecten van het voetbal: wie er een penalty krijgt, hoeveel gele of rode kaarten en of jouw sterspeler wel of niet een doelpunt maakt. Je kunt er al gauw een zakcentje mee bijverdienen als je een beetje talent hebt in het schatten wat jouw favoriete clubs gaan doen.

Tip #3 Chips en bier

Het klinkt misschien cliché: maar zonder een bakje borrelnootjes en frisdrank is een wedstrijd al snel een lange zit. Maak het genot van een spannende wedstrijd nog groter door een lekkere zak chips in te slaan en een speciaal biertje van jouw favoriete merk. Op die manier kan je optimaal genieten van een voetbalwedstrijd.

Tip #4 Kijk samen met vrienden

Chips en bier is natuurlijk ook dé manier om vrienden en kennissen te ‘lokken’ naar jou toe om lekker samen te kijken: samen is veel leuker, alleen is ook maar alleen. Je kunt met elkaar een weddenschap aangaan, de laatste analyses aan elkaar geven, commentaar geven op elkaar en wellicht ook juichen om een doelpunt. Het is een grote gezelligheid als jouw favoriete club wint: win je niet, dan heb je troost aan elkaar.

Tip #5 Wees op de hoogte

“Wie speelt er in het wit”, is een potentiële vraag die de ongeïnteresseerde kijker die toevallig meekijkt zou kunnen vragen. Voor zo iemand is voetbal een nutteloos geren achter een bal aan. Daarom is het belangrijk om te weten wat er gebeurt in de voetballerij: als je een beetje volgt wat er op de transfermarkt gebeurt, welke spelers het spel kunnen maken en hoe de verhoudingen liggen, dan is het kijken van een wedstrijdje al gauw veel leuker. Lees je dus goed in, voordat je een wedstrijd gaat kijken. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat kan je doen om meer rust te krijgen in je leven? 0 859

Wat kan je doen om meer rust te krijgen in je leven

Tegenwoordig ervaart bijna iedereen wel dagelijks een grote hoeveelheid stress, het is dan ook niet gek dat er enorm veel mensen in een burn-out terecht komen. Deze stress komt vaak van het werk, maar het kan natuurlijk ook te maken hebben met de woonsituatie, met relaties of met de mentale gesteldheid van iemand. Er zijn maar weinig mensen die voldoende rust nemen en dat is dan ook wat kan zorgen voor een druk gevoel in iemands hoofd. Steeds meer mensen gaan dan ook op zoek naar manieren om meer rust in hun leven te krijgen, dit is natuurlijk erg belangrijk. Wil je meer weten over wat je kan doen om meer rust in je leven te krijgen? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Minder moeten, meer mogen

In deze tijd zijn er heel veel mensen die een hoop stress ervaren omdat er op verschillende vlakken een hoop van hen gevraagd wordt. Het kan dan ook zo zijn dat er bijvoorbeeld op het werk een hoop gevraagd wordt, maar ook in het gezin. Dit kan zorgen voor stressvolle dagen. Om jezelf wat meer tot rust te laten komen moet je eens goed kijken of je wat meer dingen van “moeten” kan verschuiven naar “mogen” om zo meer ruimte in je hoofd te creëren.

Het beoefenen van yoga en meditatie

Een van de dingen die een hoop mensen helpen om tot rust te komen is het beoefenen van yoga en meditatie. Door yoga kan je op je lichaam focussen en ook nog eens sterker en flexibeler worden. Door het beoefenen van meditatie kan je aan de slag met je gedachtes uit te leren zetten en op deze manier meer te ontspannen. Meditatie is heel erg goed voor het vinden van rust en het verzetten van je gedachtes.

Het gebruiken van kruiden om tot rust te komen

Als je een beetje hulp kan gebruiken om jezelf wat meer tot rust te brengen, dan kan je hiervoor gebruik maken van verschillende kruiden. Er zijn namelijk een hoop soorten kruiden die een kalmerende werking hebben op ons lichaam, en omdat dit een natuurlijke stof is kan het geen kwaad. Zo kan je bijvoorbeeld digibach inzetten voor het creëren van een lichamelijke en mentale rust. En ook een kop kamille thee kan zorgen voor een rustiger gevoel in je lichaam en geest.

Wat is Pilates? 4 Dingen die je moet weten! 0 842

Wat is Pilates? 4 Dingen die je moet weten!

Pilates is een bewegingsroutine met een lage-intensiteit waar de focus ligt op het verhogen van de  flexibiliteit, concentratie op je evenwicht en ademhaling, het versterken van de spieren en het verbeteren van de gezondheid van de gewrichten. Pilates is een van de beste vormen van lichaamsbeweging als je het doel hebt om een evenwichtig lichaam te ontwikkelen met kracht en flexibiliteit, wat ook nog eens minder risico op blessures betekent. De voordelen van regelmatige lichaamsbeweging houden daar echter niet op! In dit artikel vertellen we je hier meer over en wat je precies kan verwachten van het volgen van Pilateslessen.

1. De voordelen van Pilates

Pilates staat bekend om zowel therapeutische als preventieve voordelen. Dit komt omdat een Pilates-workout niet alles focust op het isoleren en ontspannen van de spiergroepen, maar ook proactief richt op het versterken van je lichaamscontrole en ademhaling. Pilates kan daarnaast hepen om je uithoudingsvermogen te verhogen en het lichaam te helpen op één lijn te brengen, alsmede de houding te verbeteren, wat leidt tot een rechter en steviger postuur. Kortom, Pilates versterkt je kern en helpt bij het voorkomen en/of verhelpen van lage rugpijn, wat meestal wordt veroorzaakt door een verkeerde houding en een gebrek aan kracht.

2. Mat versus reformer

De twee meest gebruikelijke vormen van Pilates worden uitgevoerd op een mat of een reformer. Een reformer kun je zien als een bed-achtig toestel met een bewegend karretje, weerstandsveren, een voetstang en riemen die worden gebruikt om de benen of armen te trainen. Elke vorm van Pilates heeft bepaalde voordelen. Met behulp van de structuur van de reformer, beschik je over schouderkussentjes, riemen en voetstangen, waardoor je het lichaam gemakkelijker stabiliseert en in evenwicht brengt dan vrije Pilates op een mat.

3. Zorg voor een gekwalificeerde trainer

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een gekwalificeerde trainer onder armen neemt. Zowel individueel als in groep moet alles op je niveau zijn, en moet je de moeilijkheidsgraad geleidelijk opvoeren. Als je met gespecialiseerde instructeurs aan de slag wilt gaan, dan ben je bij Pilates City Amsterdam aan het juiste adres!

4. Het verschil tussen Pilates en yoga

Er zijn veel beginners die bepaalde aspecten van Pilates, zoals het matwerk, de specifieke bewegingen en het concept mindfulness, gemakkelijk vergelijken met yoga. Dat is helemaal niet zo gek, want bij beide vormen van lichaamsbeweging gaat het om het in evenwicht brengen van spiergroepen en het trainen van de kern. Pilates richt zich echter een stuk meer op oefeningen die de kern trainen. In yoga is er juist meer een aspect van meditatie en ontspanning aanwezig. Bovendien neem je bij het beoefenen van yoga meestal een houding om die vervolgens vast te houden, of over te laten vloeien in een andere houding. Bij Pilates neem je een houding aan en daag je vervolgens je kernkracht uit door je armen of benen te bewegen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks