Hoeveel eetkamerstoelen heb ik nodig? 0 63

Hoeveel eetkamerstoelen heb ik nodig

Heb je al een eettafel staan en ben je op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen? Dan wil je natuurlijk wel weten hoeveel stoelen je straks nodig hebt. Dit klinkt misschien als een vraag waar maar één logisch antwoord op is, maar het zal je verbazen hoe vaak dit nog fout gaat. Mensen die te weinig of juist te veel stoelen kopen, mensen die geen idee hebben welke stoelen bij hun tafel passen en daardoor de stijl in de eetkamer nadelig beïnvloeden, enzovoorts. Maar hoe bepaal je hoeveel eetkamerstoelen je dan écht nodig hebt? Wij helpen je in dit artikel alvast een beetje op weg.

Grootte van de eetkamertafel

Als je al over een eetkamertafel beschikt, weet je waarschijnlijk precies hoeveel stoelen je kwijt kunt. Het kan echter ook voorkomen dat je voor een klein bedrag een tweedehands model op de kop hebt getikt of alsnog ergens een eetkamertafel los hebt aangeschaft en hierdoor niet meer weet wat mogelijk is. In dat geval is het belangrijk om met de grootte van de eetkamertafel rekening te houden.

Grootte van de eetkamertafel

Een gemiddeld gezin heeft meestal voldoende aan vier eetkamerstoelen. Mama, papa en hun twee kinderen kunnen dan allemaal van een comfortabel plekje aan de eettafel genieten. Wanneer er echter familie of vrienden blijven eten, merken ze al gauw dat het aantal eetkamerstoelen eigenlijk niet voldoende is. Daarom kiezen de meeste gezinnen voor 6 tot 8 stoelen, zodat ze in het geval van mee-eters altijd nog over voldoende ruimte beschikken. Dit moet uiteraard wel passen. Als de ruimte aan de eettafel niet voldoende is, zullen 8 stoelen nooit gaan passen. Bereken daarom eerst hoeveel stoelen er maximaal om de eettafel passen en houd hier rekening mee. Zo kom je nooit voor onverwachte verrassingen te staan. Net als bij het vinden van de perfecte vloer voor de eetkamer geldt ook nu dat het maken van berekeningen van essentieel belang is.

Wil je over voldoende zitplaats genieten, maar is de tafel niet al te groot? Let dan ook op de vorm van de tafel. Zo kan je bij een ronde eettafel vaak meer stoelen kwijt, omdat je geen last hebt van uitstekende poten.

Kies voor een eetkamerbank

Is er altijd een drukke bezetting aan jouw eettafel? Blijven vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen regelmatig mee eten, prikken je ouders graag een vorkje mee of komen er regelmatig andere gasten over de vloer? Dan weet je natuurlijk zeker dat er altijd voldoende zitplaats moet zijn. Maar hoe creëer je voldoende zitplaats als je over weinig ruimte in huis beschikt of gewoonweg geen gigantische eettafel in de kamer kwijt wilt?

Ons advies: probeer een beetje te smokkelen met de ruimte! Door de juiste keuzes te maken, kan je enorm veel ruimte besparen en zo veel meer extra zitruimte creëren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een eetkamerbank. Je kunt hierbij aan één kant stoelen plaatsen en aan de andere kant een eetbank of enkel voor eetbanken kiezen. Op zo’n bank kan je immers gemakkelijk een extra persoon kwijt, waardoor je meer ruimte creëert zonder dat dit extra opvalt. Ook ideaal voor kinderen!

Wil je toch enkel eetkamerstoelen gebruiken? Kies dan voor stoelen zonder armleuning. Ook dan profiteer je van meer ruimte om een extra persoon kwijt te kunnen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen 0 10

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen

Binnenkort iets te vieren met je vrienden of collega’s? Organiseer dan een BBQ in je tuin. Iedereen houdt van een lekkere barbecue en tegenwoordig zijn er steeds meer opties voor culinair barbecueën. Imponeer je vrienden en familie bijvoorbeeld met zelfgemaakte pulled pork of chicken, of serveer gezonde snacks en lekkere IPA’s. Een barbecue organiseer je zelf heel eenvoudig met de juiste voorbereiding, of je besteedt je feestje uit aan een cateraar. Met een toffe loungeset in voor in de tuin en de juiste ingrediënten creëer je de perfecte avond uit bij jou thuis. Ook leuk als er een spannende voetbalwedstrijd aankomt die je samen wilt kijken. Daarvoor zet je een beamer met groot scherm in je thuis en regel je alles wat je nodig hebt voor een lekkere barbecue. Hieronder geven we je wat tips zodat je in een handomdraai zelf je barbecuefeest organiseert.

Wat heb je nodig?

Voor een gezellige barbecue heb je allereerst een goede locatie nodig. Je eigen achtertuin is ideaal, maar een binnentuin op je werk kan ook een prima plek voor een barbecue zijn. Kies bijvoorbeeld een mooie loungeset voor in de tuin en creëer daar omheen voldoende zitplekken. Statafels zijn ideaal als aanvulling op de loungeset voor in de tuin. Je beschikt dan over voldoende plaats voor mensen die willen relaxen en eten. Daarnaast heb je uiteraard een goede barbecue nodig. Huur of koop bijvoorbeeld een Green Egg, of schakel een cateraar in die gespecialiseerd is op het gebied van barbecues. Je cateraar kan ook op locatie een barbecue afleveren en het vlees bereiden, zodat je zelf niets hoeft te doen. Je hebt op die manier alle tijd voor je vrienden en familie. Een tent of overkapping is handig als er regen wordt voorspeld. Zo organiseer je ook een barbecue in de herfst of in de winter. Een winterbarbecue kan prima, vooral als je zorgt voor heaters of een kampvuurtje naast de loungeset voor in de tuin. Ten slotte kun je je tuin aankleden met lampen en fakkels. Dat is vooral leuk als je familie en collega’s uitnodigt voor een feestelijke barbecue.

bbq

Speciaalbier

Bijna alles wat van de barbecue komt gaat uitstekend samen met een speciaalbiertje. We noemden al even de IPA, maar eigenlijk is elk soort speciaalbier prima voor tijdens een barbecue. Je maakt extra indruk met speciaalbier van een lokale brouwerij. Daarvan zijn er inmiddels honderden in Nederland. Verras je gasten dus met craft beer uit jouw omgeving! Daar geniet je zelf ook heerlijk van, bijvoorbeeld op je loungeset voor in de tuin. Naast bier kun je natuurlijk ook lekkere whisky en wijn op tafel zetten.

Op de gezonde toer

De kans is groot dat jij samen met je vrienden regelmatig in de sportschool te vinden bent. Je wilt al je harde werk natuurlijk niet tenietdoen door één avond barbecueën. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei opties voor een gezonde barbecue. Serveer bijvoorbeeld vis, of eiwitrijke salades en fruit. Geniet zonder zorgen van een heerlijke avond barbecueën.

3 tips voor bedrijfskleding in de bouw 0 11

bedrijfskleding in de bouw

De meeste bedrijven maken gebruik van bedrijfskleding. Waar deze in sommige sectors vooral dienen om een statement te maken of op te vallen, is dat in de bouw wel anders. Hier heeft werkkleding als voornaamste prioriteit om de veiligheid van de werknemer te verhogen. Maar waar let je op als je bedrijfskleding in de bouw wilt aanschaffen?

Materiaal dat tegen een stootje kan, maar tegelijkertijd ook nog eens zeer comfortabel is.  Kleding die ook nog eens tegen alle weersomstandigheden opgewassen is, of er nu een buitje onderweg is of het hard waait. Kortom: een outfit die de werknemer tegen alle invloeden op de bouw beschermt. Dat is waar werkkleding in de bouw aan moet voldoen. Maar hoe weet je dat je de juiste outfit samenstelt? In dit artikel geven we 3 tips.

1.         Duurzame materialen

Er is ontzettend veel verschillende soorten bedrijfskleding op de markt verkrijgbaar. Zeker als je voor kleding in de bouwsector gaat kijken, beschik je over enorm veel keus. Dit betekent echter niet dat alle werkkleding even functioneel of kwalitatief is. Zo zijn er veel kwaliteitsverschillen mogelijk. Daarom adviseren wij om voor duurzame materialen te kiezen. Duurzame materialen kunnen goed tegen een stootje en beschikken daardoor over een veel langere levensduur. Hierdoor draag je niet alleen je steentje bij aan het milieu, want je hoeft het milieu immers niet onnodig te belasten als je na een jaar weer nieuwe kleding nodig hebt, maar verhoog je ook nog eens de veiligheid op de werkvloer.

2. Meer comfort op de werkvloer

Wil je van een nóg langere levensduur profiteren? Bedenk dan goed welke delen van de outfit extra snel slijten tijdens jouw werkzaamheden. Zit je bijvoorbeeld regelmatig op je knieën om werkzaamheden te verrichten? Dan zal dit gebied ook sneller slijten. Kies daarom voor extra versteviging op het kniegedeelte, zodat de broek over een langere levensduur beschikt. Denk natuurlijk ook aan het comfort. Een broek waar kniebeschermers in geplaatst kunnen worden, zijn bijvoorbeeld het overwegen waard als je veel tijd op je knieën doorbrengt. Comfort boven alles!

meer comfort op de werkvloer

3.         Blijf zichtbaar voor omstanders

Veilig werken is van essentieel belang op de bouwplaats. Wanneer mens en machine samenwerken is het noodzakelijk dat iedereen goed zichtbaar is én blijft. Nu de dagen weer korter worden, komt het waarschijnlijk steeds vaker voor dat je in het donker aan het werk bent. In dat geval is zichtbaarheidskleding verplicht. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor het resterende personeel en omstanders. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een veiligheidshesje te dragen, maar dit is meestal minder comfortabel dan het dragen van kwalitatieve bedrijfskleding. Zeker als je structureel in het donker werkt, kan het verstandig zijn om voor werkkleding te kiezen waar dit standaard in geïntegreerd is.

Niet alleen op het gebied van comfort is zichtbaarheidskleding een aanrader, maar ook op het gebied van veiligheid. Waar een veiligheidshesje incidenteel nog wel eens vergeten kan worden, zal bedrijfskleding altijd aanwezig zijn. Ook de werkgever profiteert dus van speciale zichtbaarheidskleding.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks