Hoeveel eetkamerstoelen heb ik nodig? 0 167

Hoeveel eetkamerstoelen heb ik nodig

Heb je al een eettafel staan en ben je op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen? Dan wil je natuurlijk wel weten hoeveel stoelen je straks nodig hebt. Dit klinkt misschien als een vraag waar maar één logisch antwoord op is, maar het zal je verbazen hoe vaak dit nog fout gaat. Mensen die te weinig of juist te veel stoelen kopen, mensen die geen idee hebben welke stoelen bij hun tafel passen en daardoor de stijl in de eetkamer nadelig beïnvloeden, enzovoorts. Maar hoe bepaal je hoeveel eetkamerstoelen je dan écht nodig hebt? Wij helpen je in dit artikel alvast een beetje op weg.

Grootte van de eetkamertafel

Als je al over een eetkamertafel beschikt, weet je waarschijnlijk precies hoeveel stoelen je kwijt kunt. Het kan echter ook voorkomen dat je voor een klein bedrag een tweedehands model op de kop hebt getikt of alsnog ergens een eetkamertafel los hebt aangeschaft en hierdoor niet meer weet wat mogelijk is. In dat geval is het belangrijk om met de grootte van de eetkamertafel rekening te houden.

Grootte van de eetkamertafel

Een gemiddeld gezin heeft meestal voldoende aan vier eetkamerstoelen. Mama, papa en hun twee kinderen kunnen dan allemaal van een comfortabel plekje aan de eettafel genieten. Wanneer er echter familie of vrienden blijven eten, merken ze al gauw dat het aantal eetkamerstoelen eigenlijk niet voldoende is. Daarom kiezen de meeste gezinnen voor 6 tot 8 stoelen, zodat ze in het geval van mee-eters altijd nog over voldoende ruimte beschikken. Dit moet uiteraard wel passen. Als de ruimte aan de eettafel niet voldoende is, zullen 8 stoelen nooit gaan passen. Bereken daarom eerst hoeveel stoelen er maximaal om de eettafel passen en houd hier rekening mee. Zo kom je nooit voor onverwachte verrassingen te staan. Net als bij het vinden van de perfecte vloer voor de eetkamer geldt ook nu dat het maken van berekeningen van essentieel belang is.

Wil je over voldoende zitplaats genieten, maar is de tafel niet al te groot? Let dan ook op de vorm van de tafel. Zo kan je bij een ronde eettafel vaak meer stoelen kwijt, omdat je geen last hebt van uitstekende poten.

Kies voor een eetkamerbank

Is er altijd een drukke bezetting aan jouw eettafel? Blijven vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen regelmatig mee eten, prikken je ouders graag een vorkje mee of komen er regelmatig andere gasten over de vloer? Dan weet je natuurlijk zeker dat er altijd voldoende zitplaats moet zijn. Maar hoe creëer je voldoende zitplaats als je over weinig ruimte in huis beschikt of gewoonweg geen gigantische eettafel in de kamer kwijt wilt?

Ons advies: probeer een beetje te smokkelen met de ruimte! Door de juiste keuzes te maken, kan je enorm veel ruimte besparen en zo veel meer extra zitruimte creëren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een eetkamerbank. Je kunt hierbij aan één kant stoelen plaatsen en aan de andere kant een eetbank of enkel voor eetbanken kiezen. Op zo’n bank kan je immers gemakkelijk een extra persoon kwijt, waardoor je meer ruimte creëert zonder dat dit extra opvalt. Ook ideaal voor kinderen!

Wil je toch enkel eetkamerstoelen gebruiken? Kies dan voor stoelen zonder armleuning. Ook dan profiteer je van meer ruimte om een extra persoon kwijt te kunnen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zijn geschikte hoeden voor mannen 0 23

Wat zijn geschikte hoeden voor mannen

De hoeden voor mannen zijn nooit echt weggeweest. Toch is het wel zo dat je ze de laatste jaren weer meer ziet dan voorheen. Daardoor is jouw interesse om er één te gaan dragen ook gewekt. Het is dan in ieder geval interessant om eens wat meer te leren over de vele verschillende varianten die er zijn. Aan de hand daarvan kan je dan voor jezelf bepalen wat een geschikt type hoed is om te dragen. Dit kan ervoor zorgen dat je er alleen maar nog beter en aantrekkelijker uit gaat zien. Daarom is het leuk.

Het type als Sinatra

Wanneer je kijkt naar hoeden voor mannen, dan valt het op dat je vaak naar klassieke rolmodellen teruggrijpt om te beschrijven hoe je eruit wil zien. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Frank Sinatra. De zanger droeg vaak een specifiek type wat ook wel overeenkwam met de hoed die veel door gangsters uit de twintigste eeuw werd gedragen. Het model waar het over gaat heeft ook een naam. Het gaat namelijk over de fedora. De essentie van het goed dragen van deze hoed is dat je zorgt dat de balans met je gezicht goed in orde blijft.

Sinatra hoed

De vorm van een pet

Er zijn ook hoeden voor mannen die juist een hele andere vorm hebben. Deze liggen veel dichter tegen de pet aan. Het gaat dan om de flat cap. Dit model ken je ook wel uit lang vervlogen tijden. Het lijkt, zoals de naam al zegt, meer op de platte pet. Wat is belangrijk als je kijkt naar deze hoed? In de eerste plaats moet hij zo minimaal mogelijk blijven. Wanneer je te veel stof hebt, dan vormt het al snel om tot een soort koksmuts. Dat is niet waar je naar op zoek bent.

Kiezen voor een echte klassieker

Er is een bepaald type hoed waar je altijd goed mee zit. Het gaat dan om een echte klassieker onder de hoeden voor mannen. Het is natuurlijk de Stetson. De naam is afgeleid van de designer. De hoed kan je bijvoorbeeld kennen uit de serie Mad Men. Daarin werden de verschillende modellen door de hoofdpersonen gedragen. Het is het soort hoed dat echt past bij de heren. Het staat bijvoorbeeld goed bij een pak. Ook past het goed bij een andere trend van dit moment, namelijk de lange regenjas. Dat is ook de moeite waard.

Een alternatief voor de vrije tijd

Wanneer je besluit om vaker hoeden voor mannen te gaan dragen, dan is het belangrijk om ook in je vrije tijd goed voorbereid te zijn. Je kapsel zal immers niet direct de volle aandacht krijgen. Om dit te verhullen, kan je ervoor kiezen om in de vrije uurtjes een baseball cap te gaan dragen. Ook daarmee kan je alle kanten op tegenwoordig. Zeker ook omdat er talloze varianten zijn, van de truckerscap tot en met de echte pet die de honkballers dragen tijdens hun wedstrijden. Alle reden om dit dus even goed uit te zoeken voor jezelf.

Vaders, maak zelf je meubels van steigerhout! 0 37

Vaders, maak zelf je meubels van steigerhout!

Heb je de tijd, dan is het zelf maken van steigerhouten meubels geweldig leuk. Alleen een beetje handigheid en de juiste benodigdheden, en je maakt zelf je professionele kast, bank, tafel, of bureau. Als vader maak je je zoon of dochter extra blij met een eigen handgemaakt meubel. Voor kwalitatief steigerhout en deskundige adviezen kun je terecht bij VanLonden.com. Hier denken ervaren specialisten met je mee, en leveren alles wat je nodig hebt.

Welke steigerhout meubelen maak jij?

Je kunt je hele huis inrichten met de steigerhouten producten van VanLonden.com. Van bedden en banken, tot buitenhaarden en fotolijsten. Allemaal worden deze met de hand gemaakt en met zorg gemonteerd, in eigen werkplaats. De variatie is inspirerend, zeker de moeite waard om te bekijken. Ook je eigen ideeën voor steigerhouten meubelen worden beter dankzij de steigerhoutspecialist. Heb je professioneel advies nodig van een vakman? Neem hiervoor gewoon even contact op!

Welke steigerhout meubelen maak jij?

Kinderbed hoogslaper

Zoek je een nieuw kinderbed? Het ideale kinderbed is: de steigerhouten hoogslaper. VanLonden.com maakt talloze leuke, vrolijke en spannende kinderbedden van steigerhout. Kastelen, wigwams, auto’s, huisjes; je kunt het zo leuk niet bedenken of VanLonden.com makt het voor je. Bekijk bijvoorbeeld de hoogslaper ‘Harry’. Deze is gemaakt voor een kleine kamer, en is zowel kinderbed als bureau en kledingkast met schuifdeur. Drie poten maken dit meubel extra stabiel en ruimtebesparend. Het wandkastje naast het bureau is zeer handig, en de ingebouwde vaste trap geeft extra instapgemak.

Kinderbed voor de middelbare school

Hiernaast heeft VanLonden.com een uitgebreid assortiment aan andere diverse steigerhouten kinderbedden. Voor iedere leeftijd bestaat een geschikt model. Gaat je kind naar de middelbare school, dan is een bed met loungehoek of ruim bureau een beter alternatief.

Echt gebruikt steigerhout

Traditioneel steigerhout ontwikkelt zijn charme pas door de vele jaren. Natuurlijk is dit niet mogelijk voor alle steigerhouten meubelen. Het merendeel van steigerhout is niet langer afkomstig van echte steigers, maar wordt kunstmatig verouderd. Vurenhout wordt dan verkleurd in een chemisch proces, en ook worden er oneffenheden aangebracht. Toch kun je nog altijd aan echt gebruikt steigerhout komen. Dit steigerhout ligt op voorraad bij VanLonden.com en kost €4,- per meter. Tegen een kleine meerprijs wordt het op maat gezaagd.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks