Ladders of steigers? Zo kies je het perfecte klimmateriaal voor jouw klus op hoogte 0 158

Ladders of steigers?

De meeste mannen verrichten graag klussen in en om het huis. Niet alleen omdat het goedkoper is, maar ook omdat ze hier gewoon heel veel plezier aan beleven. Toch schort het nog wel eens aan de juiste materialen en gereedschappen. Zonde, want dat kan het resultaat uiteindelijk enorm beïnvloeden. Bovendien is het voor de veiligheid ontzettend belangrijk dat de juiste materialen worden gebruikt. Zeker als je gaat klussen op hoogte.

Wist je dat de meeste ongelukken in de bouw gebeuren bij het klussen op hoogte? Daarom worden er zeer strenge eisen gesteld door de Arbowet. Als je echter als doe-het-zelver in huis gaat klussen, neem je het vaak minder nauw met de wettelijke regels. Niemand die dit controleert. Toch raden wij aan om je veiligheid niet met een korreltje zout te nemen. Je wilt immers niet meemaken dat je plotseling van zeer grote hoogte valt, met alle gevolgen nadien. Klussen op hoogte is niet altijd gemakkelijk. Als je aan het schilderen bent, schoonmaakwerkzaamheden uitvoert of gewoon de ramen lapt is het belangrijk dat je over het juiste klimmateriaal beschikt. Zo werk je efficiënter én veiliger! Maar kies je dan voor traditionele ladders of voldoen steigers meer aan jouw eisenpakket? Wat is veiliger? In dit artikel leggen we uit welk klimmateriaal het meest geschikt is voor jouw klussen.

Wanneer kies je voor een ladder?

Veel mensen weten niet dat het zelfs verboden is om sommige ladders tijdens het klussen te gebruiken. Dit omdat je over weinig houvast beschikt en je onderuit kan schuiven als je onverwachte bewegingen maakt. Als je enkele ladders gebruikt, moet je er vanuit gaan dat deze enkel worden gebruikt om van boven naar onderen te verplaatsen. Ga dan ook geen halsbrekende acties uithalen. Als je de wet grondiger bekijkt, zal je zien dat dit duidelijk vermeld staat. Natuurlijk kunnen ze je als doe-het-zelver niks verbieden. Maar het is wel iets om in je achterhoofd te houden.

Een ladder gebruik je meestal als je even snel ergens bij wilt komen of weinig ruimte nodig hebt. Zo is het tijdens het schilderen fijn als je over loopruimte beschikt. Ook ruimte om je verfblik te plaatsen is ontzettend prettig. Met in je ene hand een schilderblik en in de andere een verfkwast is het immers lastig om je veilig op een ladder te manoeuvreren.

ladder

De juiste steiger

Steigers zijn geschikt voor vrijwel iedere klus op hoogte. Daarbij is het wel belangrijk dat je natuurlijk voor de juiste steiger kiest. Er bestaan enorm veel verschillende soorten. Hierbij zien we niet alleen verschillen in de afmetingen, maar ook in hoogtes, breedtes en het gemak. Kies je voor een steiger met of zonder wielen? Is het belangrijk dat de steiger eenvoudig te monteren is? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen.

kamersteiger

Veel doe-het-zelvers vinden het zonde om een steiger te kopen en huren deze liever. Bedenk echter wel goed hoe vaak je dit precies gaat doen. Als je ieder jaar meerdere keren een steiger nodig hebt, ben je al snel duurder uit als je huurt. Bekijk tevens of het mogelijk is om samen met je buren een steiger te kopen. Zo zijn beide partijen goedkoper uit en genieten jullie van de luxe van een eigen steiger!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 leuke dingen om te doen in de vakantie 0 14

3 leuke dingen om te doen in de vakantie

Alhoewel half Nederland alweer de koffers op zolder hebben gezet en met frisse tegenzin aan het werk zijn gegaan, zijn er ook nog enkele mazzelaars die nu nog reikhalzend uitkijken naar hun vakantie. Buiten het hoogseizoen op vakantie gaan kent veel voordelen. Allereerst bespaar je zo natuurlijk een heleboel geld. Het scheelt al gauw honderden euro’s als je buiten het seizoen op vakantie gaat. Daarnaast is het ook nog eens veel minder druk op vakantiebestemmingen, waardoor je niet letterlijk ‘over de koppen’ hoeft te lopen.

Maar wat als je nog helemaal geen plannen hebt gemaakt? Als de vakantieperiode op je werk al wel is vastgelegd, maar je inmiddels nog steeds geen idee hebt hoe je deze gaat indelen? Dan maak je natuurlijk gebruik van dit artikel! Hierin zetten wij 3 leuke dingen op een rijtje om te doen in jouw vakantie.

1.         Boek een last minute

Nog steeds geen vakantie geboekt? Maar ben je binnenkort wel enkele weken vrij? Waarom dan thuis zitten als je ook nog een last minute kunt boeken? Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de dublin library, ontdek Londen of zoek gewoon nog even lekker de zon op om aan jouw najaarstint te werken.

Door last minute te boeken kun je jezelf niet alleen verrassen met een flitsvakantie, maar is het ook nog eens mogelijk om veel geld te besparen. Zeker wanneer je alleen of slechts met twee personen reist, zijn er genoeg last minutes te vinden. Hierbij gaat het vaak om zitplaatsen in het vliegtuig die anders leeg blijven of hotelkamers die ze met man en macht proberen vol te maken om het najaar door te komen. Hierdoor profiteer je van fijne kortingen en scherpe prijzen. Dat is nog eens leuk op vakantie gaan!

2.         Opgeruimd huis en een opgeruimd hoofd

Natuurlijk kun je die extra vrije tijd ook productief inzetten. Kijk daarom eens rond in huis en bedenk wat er allemaal gedaan moet worden om deze een beetje ‘leefbaar’ te maken. Ze zeggen niet voor niets: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Doe daarom klusjes die lang blijven liggen of ga gewoon aan de schoonmaak. Je partner zal je niet alleen heel erg dankbaar zijn, maar je zal ook nog eens merken dat het enorm veel rust geeft.

Wees niet bang: dit betekent natuurlijk niet dat je de gehele vakantie alleen maar met een poetsdoek in je hand staat. Natuurlijk mag je ook gewoon genieten van je vrije tijd, maar het zal je zeker helpen om je hoofd leeg te maken zodat je met een fris gevoel het nieuwe werkjaar kunt beginnen.

3.         Ontdek Nederland

Waarom denken Nederlanders toch altijd dat ze alles al hebben gezien? We beschikken vaak over enige vorm van arrogantie, waardoor we denken dat er niets meer te ontdekken valt in ons kikkerlandje. Niets is echter minder waar. Ook in eigen land kun je enorm veel nieuwe plekjes en bezienswaardigheden bezoeken. Doe maar een search online of trommel je vrienden op om er gewoon eens lekker op uit te trekken. Een bierbrouwerij bezoeken en jouw vakantie kan al niet meer stuk. Ontdek en geniet!

Eetkamerstoelen uitzoeken: waar let je op? Tips! 0 14

Zoals we allemaal weten hebben wij natuurlijk een goede stoel nodig om op deze manier onze rug gezond kunnen houden en wij niet later complicaties oplopen door op de verkeerde manier gezeten te hebben. Er zijn vele mogelijkheden qua soorten stoelen.

Verschillende soorten eetkamerstoelen: van goedkoop tot luxe

Er zijn heel veel verschillende soorten stoelen en prijsklassen. De prijs kan verschillen van €30,31 tot €400,- per stoel. Het comfort verschilt heel erg per stoel. De ene persoon vindt de ene stoel fijn om in te zitten, terwijl een hele andere smaak heeft qua comfort van de stoel. Neem bijvoorbeeld de Vaile eetkamerstoel Liv. Deze stoel is gemaakt van hout. Houten eetkamerstoelen hebben over het algemeen een hardere zitting dan stoelen gemaakt van stof. Een voorbeeld van een stoel met een zitting van stof is de Dost eetkamerstoel Puik. Deze stoel is van stof gemaakt, dus heeft deze stoel een veel zachtere zitting dan die van hout. Tussen deze twee comfortklassen zit ook nog leer. Een voorbeeld van zo’n stoel is de Rivièra Maison Eetkamerstoel ‘George’ Pellini. Deze stoel heeft een zitting van leer en zit dus qua comfort tussen de houten en de stoffen stoel in.

Houten eetkamerstoelen

Interieur: welke stijl past in jouw interieur?

Het design en de kleur van een stoel is heel belangrijk als het gaat om het interieur van je huis. Qua interieur zijn er heel veel verschillen in smaak. De ene houdt meer van het standaard zwart of wit met een standaard design qua stoel en een ander houdt weer meer van een stoel met een apart design of een aparte kleur en nog een ander houdt van een mix tussen standaard en apart. Met deze velvet eetkamerstoelen is dit allemaal mogelijk. Er zijn heel veel verschillende soorten designs en kleuren verkrijgbaar.

Afmetingen: zorg dat de stoelen bij je eettafel passen

Voordat je een stoel koop zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Houd rekening met de ruimte, de armleuningen en de tafelregels. Het is handig om eerst rekening te houden met de tafel. Aan een tafel met poten aan de hoeken passen minder stoelen dan aan een tafel met een kruispoot. Stel je hebt een tafel van 250 cm met grote poten, die tafel biedt dan niet de volle 250 cm voor de stoelen. De ruimte tussen de tafelpoten bepaald hoeveel ruimte je hebt voor de stoelen. Bij sommige tafels is het het geval dat de poten naar binnen staan. Dit maakt dat je nog minder ruimte hebt voor de stoelen.

Als je een eetkamerstoel wilt met een armleuning, moet je rekening houden met de hoogte van het tafelblad. De stoel moet namelijk onder het tafelblad passen met het liefst 2 cm tussen het tafelblad en de armleuning. Het is fijn als er een hand tussen de stoel en de tafel past, omdat je dan de stoel makkelijk aan en af van de tafel kan schuiven. Als je een tafel hebt met een grote tafelregel, dan is het handig om een lage stoel te nemen. Het is namelijk prettig om nog ruimte te hebben tussen je benen en de tafelregel, zodat je je af kan zetten zonder ongemakken.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks