Ladders of steigers? Zo kies je het perfecte klimmateriaal voor jouw klus op hoogte 0 137

Ladders of steigers?

De meeste mannen verrichten graag klussen in en om het huis. Niet alleen omdat het goedkoper is, maar ook omdat ze hier gewoon heel veel plezier aan beleven. Toch schort het nog wel eens aan de juiste materialen en gereedschappen. Zonde, want dat kan het resultaat uiteindelijk enorm beïnvloeden. Bovendien is het voor de veiligheid ontzettend belangrijk dat de juiste materialen worden gebruikt. Zeker als je gaat klussen op hoogte.

Wist je dat de meeste ongelukken in de bouw gebeuren bij het klussen op hoogte? Daarom worden er zeer strenge eisen gesteld door de Arbowet. Als je echter als doe-het-zelver in huis gaat klussen, neem je het vaak minder nauw met de wettelijke regels. Niemand die dit controleert. Toch raden wij aan om je veiligheid niet met een korreltje zout te nemen. Je wilt immers niet meemaken dat je plotseling van zeer grote hoogte valt, met alle gevolgen nadien. Klussen op hoogte is niet altijd gemakkelijk. Als je aan het schilderen bent, schoonmaakwerkzaamheden uitvoert of gewoon de ramen lapt is het belangrijk dat je over het juiste klimmateriaal beschikt. Zo werk je efficiënter én veiliger! Maar kies je dan voor traditionele ladders of voldoen steigers meer aan jouw eisenpakket? Wat is veiliger? In dit artikel leggen we uit welk klimmateriaal het meest geschikt is voor jouw klussen.

Wanneer kies je voor een ladder?

Veel mensen weten niet dat het zelfs verboden is om sommige ladders tijdens het klussen te gebruiken. Dit omdat je over weinig houvast beschikt en je onderuit kan schuiven als je onverwachte bewegingen maakt. Als je enkele ladders gebruikt, moet je er vanuit gaan dat deze enkel worden gebruikt om van boven naar onderen te verplaatsen. Ga dan ook geen halsbrekende acties uithalen. Als je de wet grondiger bekijkt, zal je zien dat dit duidelijk vermeld staat. Natuurlijk kunnen ze je als doe-het-zelver niks verbieden. Maar het is wel iets om in je achterhoofd te houden.

Een ladder gebruik je meestal als je even snel ergens bij wilt komen of weinig ruimte nodig hebt. Zo is het tijdens het schilderen fijn als je over loopruimte beschikt. Ook ruimte om je verfblik te plaatsen is ontzettend prettig. Met in je ene hand een schilderblik en in de andere een verfkwast is het immers lastig om je veilig op een ladder te manoeuvreren.

ladder

De juiste steiger

Steigers zijn geschikt voor vrijwel iedere klus op hoogte. Daarbij is het wel belangrijk dat je natuurlijk voor de juiste steiger kiest. Er bestaan enorm veel verschillende soorten. Hierbij zien we niet alleen verschillen in de afmetingen, maar ook in hoogtes, breedtes en het gemak. Kies je voor een steiger met of zonder wielen? Is het belangrijk dat de steiger eenvoudig te monteren is? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen.

kamersteiger

Veel doe-het-zelvers vinden het zonde om een steiger te kopen en huren deze liever. Bedenk echter wel goed hoe vaak je dit precies gaat doen. Als je ieder jaar meerdere keren een steiger nodig hebt, ben je al snel duurder uit als je huurt. Bekijk tevens of het mogelijk is om samen met je buren een steiger te kopen. Zo zijn beide partijen goedkoper uit en genieten jullie van de luxe van een eigen steiger!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Grote kortingsacties: zo vind jij de beste deal! 0 16

Grote kortingsacties- zo vind jij de beste deal!

Er zijn zowel online als in de winkels regelmatig grote kortingsacties te vinden. Vaak zien we deze bijvoorbeeld in het voor- en najaar, maar ook op speciale dagen zoals Black Friday. Dit lijkt dan ook het juiste moment om je slag te slaan. Maar is dat wel zo?

In de praktijk blijken veel acties eigenlijk een beetje tegen te vallen. Consumenten kunnen de verleiding van speciale acties niet weerstaan en vervolgens blijkt de prijs helemaal niet zo ver gezakt te zijn. Gelukkig geldt dit zeker niet voor alle acties. Wanneer je de kortingscodes goed in de gaten houdt en de actiedagen grondig onderzoekt, weet jij het kaf van het koren te onderscheiden en sluit je al snel de beste deal. Wij geven enkele tips!

Vergelijk prijzen

Een paar keer per jaar worden er in vrijwel alle winkels grote sales gehouden. Daarom kan het verstandig zijn om de prijzen van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Soms willen winkeliers namelijk wel eens een slim trucje toepassen om zo de korting hoger te laten lijken dan hij in werkelijkheid is. Zo berekenen ze vaak een kortingspercentage van de adviesprijs, terwijl ze deze normaal gesproken niet hanteren en hier al onder gaan zitten. Hierdoor lijkt de korting veel gunstiger, terwijl je eigenlijk maar enkele euro’s tot helemaal niets bespaart.

kortingen

Let tevens op de prijshistorie van de winkel. In sommige situaties zien we dat winkeliers hun prijzen in aanloop naar de kortingsactie verhogen en vervolgens op de dag zelf een spectaculaire prijsdaling laten zien. Dit terwijl de waarde van de korting eigenlijk zwaar tegenvalt. Door op de prijshistorie te letten, bespaar jij jezelf een grote teleurstelling.

Let op de online acties

Vaak wacht men tot de acties ook in de winkel gelden, maar weten ze niet dat diezelfde actie online al een tijdje aan de gang is. Let daarom altijd op de acties die online gelden, zodat je producten die snel verkocht worden al gauw op de kop kunt tikken. Anders loop je het risico dat het aanbod in de winkel zeer beperkt is en je uiteindelijk nog misgrijpt. Bovendien zien we dat de acties online vaak gunstiger zijn, omdat je deze ook kunt combineren met andere kortingscodes of de prijzen van andere aanbieders gemakkelijker kunt vergelijken.

Let op de online acties

Sluit je aan bij een community

Iedereen is dol op koopjes! Daarom is het niet gek dat je op veel forums een overzicht van koopjes van dat moment kunt vinden. Hier wisselen online shoppers vaak handige tips uit, waardoor jij altijd weet waar je een specifiek item voor de laagste prijs kunt kopen. Dit lever dan ook een schat aan waardevolle informatie op. Schroom je daarom niet om je aan te sluiten bij een community, maar doe er je voordeel mee. Wanneer je het slim speelt, zal je merken dat je enorm veel geld kunt besparen. Van elektronica en meubels tot kleding en accessoires; werkelijk alles is online voor een mooie prijs te vinden. Als je maar weet waar je moet zoeken. Andere koopjesjagers helpen jou hier graag bij!

Waarom bowlen het ideale bedrijfsuitje is 0 30

Waarom bowlen het ideale bedrijfsuitje is

Bij een bedrijfsuitje hoort inspanning en competitie. Zo ontstaat er sfeer, zeker na afloop. De bal komt aan het rollen als je beweegt, oplet, en een wedstrijdgevoel krijgt. Die competitie kan ook op de werkvloer geen kwaad. Wil je een groepsverband creëren tussen al je collega’s, dan bezoek je hiervoor een gave bowlingbaan. Dat is All American Bowling in Noordwijkerhout. Hier ga je met je collega’s de strijd aan tijdens de Free Bowling Dinner Deal Weekdays.

Actie!

Het is tijd voor actie! Op de bowlingbaan, maar ook op het financiële vlak! Met een gezelschap kun je gratis bowlen! Reserveer vanaf 4 personen in het All American Grill restaurant, dan mag je gratis de baan op. Dat je meteen na het bowlen lekker kunt eten en drinken, is goud waard: zo hou je de sfeer vast. Het restaurant is dan ook populair bij veel bedrijven die een leuk bedrijfsfeestje in Noordwijkerhout zoeken. Vanaf 2 september tot en met april 2020, kun je elke maandag tot en met donderdag gratis bowlen.

Fraai, opzwepend en modern

Het is niet overdreven om te zeggen dat dit de beste bowlingbaan is die je hebt bezocht. Want deze is fraai, opzwepend en modern. De inrichting is hedendaags, met trendy decoratie, en compleet met diverse licht- en geluidseffecten die je in het spel trekken. Pakkend is ook het overzichtelijke digitale scorebord, dat je van tevoren laat instellen met de namen van je spelers en teams.

modern bowlen

Vers en riant eten

De beste afsluiting van je bedrijfsfeestje in Noordwijkerhout is eten op de Amerikaanse manier. Kies uit diverse verse vis- en vleesproducten. Zoals de All American Burger Hamburger, de Texas ribs of fish and chips. Ook kun je kiezen voor diverse plate-grill-deals en zo zelf alles aan tafel grillen! Daarnaast zijn er natuurlijk groenten, sauzen en broodjes. Na afloop doe je je te goed aan het dessertbuffet. Dat is onbeperkt scheppen in ijs, vers fruit, warme kersen, chocolade en slagroom!

Juist voor bedrijven

Bowlingcentrum All American Bowling is de aangewezen bestemming voor bedrijfsuitjes. Je rijdt gemakkelijk naar deze bowling in het Flamingo’s Partycenter. De verschillende speciale bowling-arrangementen zijn zeer voordelig. Tijdens de Free Bowling Dinner Deal Weekdays kun je met minimaal vier personen gratis bowlen. En het restaurant voorziet in de keuze uit wel zes verschillende gerechten.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks