Mooie raamdecoratie voor je mancave 0 97

Elke man droomt van zijn eigen plek, een echte eigen mancave! Zo’n heerlijke plaats op zolder of in de kelder waar je gewoon kunt doen en laten waar je zin in hebt. Voetbal kijken, gamen, of gewoon met je vrienden een biertje drinken zonder de drukte van vrouw en kinderen om je heen.

Deze plek wil je dan ook gezellig ingericht hebben met leuke meubels zoals bijvoorbeeld een leren bankstel, bijpassende leren stoelen en een mooie salontafel. Een hoekje waar je computer komt te staan, misschien zelfs wel je eigen voetbal- of biljarttafel of een echte Jukebox die je tegen het lijf bent gelopen. Natuurlijk mag ook de bar niet ontbreken en een koelkast waar je het bier koud kunt zetten.

Dat inrichten naar je eigen stijl en het uitkiezen van mooi ‘speelgoed’ is natuurlijk een erg leuke bezigheid, maar vergeet niet dat als je ramen hebt in je mancave, er ook moet worden nagedacht over raamdecoratie.

Klassieke houten jaloezieën

Wanneer je graag een natuurlijke uitstraling met warmte en sfeer in je mancave wilt, kies je beste voor een houten jaloezie. Dit soort jaloezie heeft een warme uitstraling, is decoratief, zonwerend en perfect als je houdt van een klassieke look. Ben je toch niet zo voor hout, maar vind je jaloezieën wel een leuk idee dan bestaan er ook aluminium of pvc-jaloezieën. Het makkelijke aan jaloezieën is dat ze weinig onderhoud vragen en eenvoudig zijn schoon te houden. Doekje erover en klaar is Kees. Een ander plus punt, is dat het monteren hiervan helemaal niet zo moeilijk is.

houten jalozieeen

Isolerende comfortabele overgordijnen

Gewoon overgordijnen zijn ook heerlijk en super gezellig in de wintermaanden. Bovendien hebben gordijnen een isolerende werking en zorgen ze ervoor dat het lekker warm blijft in je mancave. Denk er bij het ophangen wel aan dat ze niet de radiator raken. Als je van plan bent om af en toe de nacht door te brengen in je mancave, nadat je bijvoorbeeld diep in de nacht nog aan het gamen was, zijn verduisterende gordijnen de ideale oplossing. Dankzij het verduisterende effect van de gordijnen wordt het zonlicht buiten gehouden en slaap je een gat in de dag waardoor je ondanks je nachtelijke activiteit toch lekker fris zult opstaan.

Stijlvolle Rolgordijnen

Een andere stijlvolle en eenvoudig te plaatsen soort raamdecoratie voor je mancave is een rolgordijn. Je kunt ze verkrijgen in alle kleuren en maten en ze zijn geschikt voor bijna elk raam. Bevindt jouw eigen plekje zich op zolder, dan kan het erg warm worden als de zon naar binnen schijnt door je dak- of draai-kiepraam. In dat geval zijn ook rolgordijnen zeer praktisch, omdat ze gemonteerd kunnen worden op een dakraam. Bovendien bestaan er verduisterende rolgordijnen wat heel prettig kan zijn als je aan het gamen of tv kijken bent. Je kunt ze gewoon iets optrekken om toch licht binnen te krijgen, maar er geen last van te hebben op je scherm. Het grote voordeel van rolgordijnen is dat je deze op maat kunt laten maken.

Welke soort raamdecoratie en inrichting je ook kiest voor je mancave maak er een gezellige plek van waar jij je als man thuis voelt, waar jij alleen of met je vrienden graag tijd wilt doorbrengen. Een mooi vloerkleed onder de tafel zorgt ervoor dat je voeten heerlijk warm blijven. Ben je een sportieveling dan kun je voor een sportieve uitstraling ook nog wat fitnessapparaten plaatsen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting 0 8

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting

Het is alweer 100 jaar geleden dat de gloeilamp werd uitgevonden. De gloeilamp was de uitvinding om donkere plaatsen te voorzien van licht. In de huidige tijd volgen technologische ontwikkelingen elkaar in snel tempo op en zo ook op het gebied van verlichting. Op dit moment kiezen steeds meer particulieren en bedrijven voor led- verlichting. Waarom? Dat gaan we je vertellen in dit artikel!

Betekenis van led

Het woordje ‘led’ staat voor ‘Light Emitting Diode’ oftewel lichtgevende diode. Led- lampen zijn energiezuinig en produceren evenveel licht als de traditionele gloeilamp.  Daarnaast bevatten led- lampen ook geen giftige stoffen. Ook niet onbelangrijk aangezien we allemaal steeds meer milieubewuster zijn gaan leveren. Kortom het is een nieuwe generatie lamp welke nu en in de toekomst een belangrijke plaats gaat innemen in de samenleving.

Groen karakter

Het lage energieverbruik hebben we in het vorige hoofdstuk al genoemd. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar natuurlijk ook voor uw eigen portemonnee. Ken je dat moment nog dat je een gloeilamp wilde vervangen voor een nieuwe? Vaak moest je eerst even wachten totdat de gloeilamp was afgekoeld om je handen niet te branden. Ook dat is met de komst van led- verlichting verleden tijd. Het vervangen van een led- lamp hoeft ook minder vaak te gebeuren, omdat deze langer mee gaat. Daarnaast zorgt minder hitte ook voor minder opwarming van de aarde.

Zakelijke markt

Met een led- lamp kun je meer dan 70% besparen ten opzichte van traditionele verlichting. Ook zijn led- lampen minder fel en daardoor kunnen werknemers zich beter focussen op de werkvloer. Deze fikse besparing op de energiekosten is voor veel bedrijven de hoofdreden om de traditionele verlichting te vervangen voor led- lampen. Natuurlijk is de aanschaf van led- lampen niet heel goedkoop. Maar deze investering verdien in de toekomst gegarandeerd terug. Een andere reden waarom bedrijven kiezen voor led- verlichting is om een bijdrage te leveren aan de gestelde klimaatdoelen vanuit de overheid.

Dimbare led- verlichting

Veel particulieren maken gebruik van dimmers om de verlichting minder fel te laten schijnen. Dit kom je vaak tegen in hal of woonkamer. Ben je voornemens om over te stappen op led- verlichting? Dan is het aan te raden om de oude licht dimmer te vervangen voor een led- dimmer. Waarom? Omdat de oude dimmers die gebruikt worden bij gloeilampen vaak niet geschikt zijn voor led- lampen. Tot slot is het belangrijk om vooraf informatie over te winnen of een led- lamp wel dimbaar is. Dat is namelijk niet altijd het geval.

De APK is er niet voor niets 0 23

De APK is er niet voor niets

Als je van te voren zou weten welk onderdeel van jouw auto vervangen zou moeten worden om meer kosten te voorkomen dan zou je veel geld kunnen besparen. Helaas werkt het zo niet! Je hebt in de meeste gevallen geen flauwe notie wanneer er iets kapot zal gaan bij jouw auto. Bij een APK wordt gekeken of de auto aan wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet en of er onderdelen (bijna) kapot zijn. Voorkom dat je auto tijdens de APK wordt afgekeurd en kijk hem vooraf zelf na. Vaak zijn het kleine dingen waarop de auto wordt afgekeurd zoals een niet werkend achterlicht of slechte ruitenwisserbladen. Het RDW heeft een APK keuringsschema waarop precies te zien is wanneer een auto gekeurd moet worden. 

Hoe kun je besparen op onderhoudskosten van je auto?

Wanneer je denkt te bezuinigen op het overslaan van een onderhoudsbeurt van je auto kom je bedrogen uit. Een goed onderhouden auto (met ingevuld onderhoudsboekje) brengt meer op bij de verkoop dan een auto met achterstallig onderhoud. Daarnaast is goed onderhoud ook een nodig om de veiligheid te garanderen. Veel onderhoud kun je zelf verrichten zoals bijvoorbeeld zelf de olie controleren en bijvullen. De bandenspanning en de verlichting kun je ook makkelijk zelf controleren en wanneer deze in orde zijn verhoogt dat ook de veiligheid. Deze kleine gebreken kun je makkelijk zelf vervangen. Bij reservedelenstore.nl auto onderdelen vind je meer dan 1 miljoen merk gerelateerde onderdelen. Door gebruik te maken van merk gerelateerde onderdelen weet je zeker dat jouw onderdelen de juiste kwaliteit hebben.

Mogelijkheden voor eigen reparatie van auto’s beperkt

Auto’s worden door alle nieuwe techniek steeds minder geschikt om zelf te repareren. Dit komt door alle nieuwe elektronica en omdat de motoren van steeds meer automerken zijn voorzien van sensoren en elektronische aansturing. Toch zijn er nog onderdelen van een auto die jezelf probleemloos kunt repareren ook al hangt dit sterk af van jouw eigen technische kennis. Heeft jouw auto nog traditionele gloeilampen als verlichting dan kun je hiervan eenvoudig zelf de lampen vervangen. Dit geldt ook voor het vervangen van ruitenwisserbladen, bougies en de accu. Wanneer je deze onderdelen besteld via reservedelenstore.nl dan bespaar je veel geld. Daarnaast spaar je ook een bezoek aan de garage uit. Helaas zul je voor problemen met de auto-elektronica, het koelsysteem, de airco, de motor en de versnelling altijd naar een garage moeten. Dit kun je bij de huidige auto’s niet meer zelf herstellen.

Beter uit met merk gerelateerde onderdelen

Wanneer je zelf onderdelen gaat vervangen gebruik dan alleen merk gerelateerde onderdelen. Deze zijn het meest geschikt voor jouw auto en voldoen aan alle kwaliteitsnormen en eisen. Merk gerelateerde onderdelen kun je eenvoudig bestellen via reservedelenstore.nl. Hier vind je voor elk merk auto de juiste onderdelen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks