Steigerbuizen voor iedere klus 0 694

Steigerbuizen voor iedere klus

Ben je op zoek naar een groot assortiment steigerbuizen? Er is een ruime keuze in verschillende ontwerpen en materialen. Ook is het mogelijk om zelf de kleur te bepalen. Erg handig dus als je op zoek bent naar een specifieke steigerbuis. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen.

Verschillende soorten en maten steigerbuizen

Door de jaren heen is het assortiment flink uitgebreid. Er zijn verschillende vormen steigerbuizen beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit ronde gegalvaniseerde of vierkante buizen. Ook is het mogelijk om zwarte stalen steigerbuizen te kiezen of misschien wil je liever ronde aluminimum buizen? Een andere optie is een rondhouten steigerbuizen.

Qua lengte van de steigerbuizen zijn er diverse mogelijkheden. Zo ligt de standaard handelslengte tussen de 3 en 6 meter. Ook hier is weer maatwerk mogelijk. Wanneer je een specifieke maat in gedachten heb, wordt deze op de gewenste maat gezaagd. Als je wilt gaan voor rondhout, is de maximale lengte 3,9 meter. Hierbij zijn geen uitzonderingen mogelijk.

De meeste steigerbuizen zijn in verschillende doorsnedes verkrijgbaar en zijn direct op voorraad. Je hebt de steigerbuizen dan snel in huis.

Om de steigerbuizen te laten matchen met je interieur zijn er ook steigerbuizen en buiskoppelingen beschikbaar in trendy zwart.  Als je liever een andere kleur hebt, is dit ook mogelijk. Dan worden de steigerbuizen en buiskoppelingen gepoedercoat in de RAL kleur die jij in gedachten hebt.

Je kunt de buiskoppelingen en de steigerbuizen gebruiken voor verschillende doeleinden. Ze zijn namelijk de perfecte basis voor een winkelinterieur, inrichting van een horecagelegenheid, een frame voor jouw bedrijfsspandoek, meubels. Maar misschien heb jij al een andere idee in gedachten?

Verschillende soorten en maten steigerbuizen

Hout voor alle doeleinden

Om jouw klus verder te voltooien is er ook een groot assortiment hout beschikbaar, zoals steigerhout. Daarnaast vind je natuurlijk ook de populaire soorten hout in het assortiment terug, zoals vuren en douglas/lariks. Deze soorten hout zijn er geschikt voor het meubelmaker vak.

Wanneer je op zoek bent naar hout om een solide tafel in elkaar te zetten, is steenschot een goede keuze. Deze soort kun je ook goed gebruiken bij het maken van vlonders en terrassen.

Het steigerhout is meestal gemaakt van vuren of douglas/lauriks. Je kunt kiezen voor allerlei soorten kleuren. De ‘old look’ variant past in een tuin waarbij het accent ligt op natuurlijk tinten. Verder zijn er ook trendy kleuren, zoals ‘black wash’.

Vurenhout is een soort dat heel geschikt is als constructief bouwhout, aftimmerhout en gevelhout. Dit hout is verkrijgbaar in de kwaliteitsklasse B tot en met D. In het filtermenu op de site kun je aangeven welke certificaten het hout moet bevatten, bijvoorbeeld NEN 5466 en Pefc en SLS.

Hout dat vooral geschikt is voor buiten, is verduurzaamd vuren en douglas/lariks. Verduurzaamd vuren kan tegen veel nattigheid want het is druk geïmpregneerd. Op die manier is het hout goed bestand tegen vocht. Nadat je dit hout hebt gezaagd is het handig om de zaagkanten even te behandelen met een impregneermiddel. Zo zijn deze kanten ook goed beschermd tegen weersomstandigheden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De beste roomdivider ideeën voor in je huis 0 153

De beste roomdivider ideeën voor in je huis

Tegenwoordig zijn roomdividers ontzettend populair. Met een roomdivider kun je een ruimte verdelen in twee zones. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een studentenkamer, die een slaapkamer, woonkamer en studeerkamer in één is. Met een roomdivider kan elk gedeelte een eigen plekje krijgen. Roomdividers zijn tegenwoordig zo populair omdat huizen vandaag de dag uit veel open ruimtes bestaan. De ruimte kan zo erg leeg en kil lijken en daarnaast ook lawaaierig zijn. Een roomdivider is dan dé oplossing. Met een roomdivider creëer je een knusse sfeer en meer privacy. Ben jij ook op zoek naar roomdivider ideeën? Om je op weg te helpen vind je hier een aantal roomdivider ideeën, waarmee je iedere ruimte op kunt splitsen. 

De keuzes die je moet maken

Wanneer je graag roomdivider ideeën wilt opdoen, zul je een aantal keuzes moeten maken. Bedenk ten eerste of je de ruimte visueel wilt afsluiten en indien dit het geval is, hoe sterk je de ruimte wilt afsluiten. Wil je bijvoorbeeld een roomdivider die tot het plafond reikt of liever niet, zodat je de openheid van de ruimte behoudt? Stel jezelf verder de vraag hoe breed je de roomdivider wilt hebben. In sommige gevallen is een smalle roomdivider namelijk al genoeg. Bedenk ook welke ruimtes je van elkaar wilt scheiden en welke functies deze moeten hebben. Denk verder ook na over het materiaal en de kleuren van de roomdivider en zorg dat deze passen bij de stijl van de ruimte. Tot slot is ook de lichtinval erg van belang; zorg ervoor dat in elk deel genoeg licht valt.

Inspiratie voor roomdivider ideeën: de vakjeskast

Tegenwoordig is de vakjeskast erg populair. Vaak wordt dit type kast als boekenkast in de woonkamer gebruikt. Deze kast is echter ook uitermate goed geschikt als roomdivider. Voor het beste resultaat kies je voor een vakjeskast die wat groter is en aan beide kant open is. Op deze manier kun je de kast aan beide kanten gebruiken. Het voordeel van dit type kast is dat de vakjeskast ook nog wat licht doorlaat. Zo blijft er in beide delen van de ruimte genoeg lichtinval over. Je kunt het ‘’vakjeskast-effect’’ ook nabootsen door zelf houten kratten te stapelen; erg mooi en ook nog eens budgetproof.

Groene roomdivider ideeën

Houd je van groen in je huis? Dan zijn er ook roomdivider ideeën met daarin planten verwerkt. Ten eerste kun je ervoor kiezen een verticale tuin te maken. Je kunt hierbij gebruik maken van een gaaspaneel, waar je plantenpotten met behulp van haakjes aan kunt hangen. Je kunt vervolgens helemaal naar eigen wens deze potten vullen met bloemen en planten. Een verticale tuin is ideaal voor mensen met een kleine kamer, omdat je in de hoogte werkt. Een tweede idee voor een groene roomdivider is het gebruik van plantenbakken. In je huis zijn plantenbakken gevuld met planten erg geschikt als roomdivider. Je kunt kiezen voor hoge plantenbakken met lagere planten of lagere plantenbakken met hogere planten, zoals bamboeplanten. 

‘Verstelbare’ roomdivider ideeën

Het is goed voor te stellen dat je niet permanent een roomdivider in je ruimte aanwezig wilt hebben. Wanneer je een klein appartement hebt, is een relatief grote vakjeskast misschien niet de beste keuze. Gelukkig zijn er ook niet-permanente roomdivider ideeën. De eerste optie is een gordijn. Het voordeel van gordijnen is dat je deze helemaal dicht kunt doen wanneer je delen van elkaar wilt scheiden en vervolgens weer kunt openen wanneer dit niet het geval is. Het beste kies je voor gordijnen in een kleur en stijl die passen bij je interieur. Je kunt ook voor een schuifwand kiezen. Je kunt hiermee twee delen van elkaar afsluiten, zonder echt twee aparte ruimtes te creëren. Om de lichtinval zoveel mogelijk te behouden kies je het beste voor een schuifwand van glas. 

Functionele roomdivider ideeën

Een roomdivider kan het naast het scheiden van ruimtes ook een tweede functie hebben. Zo kun je naast de vakjeskast ook kiezen voor een open haard. Een open haard is niet alleen mooi, maar maakt je kamer ook nog eens knus en warm. Wanneer je de open haard bijvoorbeeld tussen de eetkamer en de woonkamer plaatst, kun je in beide ruimtes van de warmte genieten. Je kunt een open haard helemaal naar wens laten bouwen, zodat hij in jouw kamer past. Een andere idee voor een roomdivider is een bank. Wanneer je een bank in het midden van een ruimte plaatst, wordt deze ruimte in twee delen gedeeld. Een hoekbank is een goede optie. Hierbij kun je bijvoorbeeld de ene kant tegen de muur plaatsen en de andere kant in de kamer. Het voordeel van een bank als roomdivider is dat de hoeveelheid lichtinval in je kamer niet belemmerd wordt.

Wat kan je doen om meer rust te krijgen in je leven? 0 221

Wat kan je doen om meer rust te krijgen in je leven

Tegenwoordig ervaart bijna iedereen wel dagelijks een grote hoeveelheid stress, het is dan ook niet gek dat er enorm veel mensen in een burn-out terecht komen. Deze stress komt vaak van het werk, maar het kan natuurlijk ook te maken hebben met de woonsituatie, met relaties of met de mentale gesteldheid van iemand. Er zijn maar weinig mensen die voldoende rust nemen en dat is dan ook wat kan zorgen voor een druk gevoel in iemands hoofd. Steeds meer mensen gaan dan ook op zoek naar manieren om meer rust in hun leven te krijgen, dit is natuurlijk erg belangrijk. Wil je meer weten over wat je kan doen om meer rust in je leven te krijgen? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Minder moeten, meer mogen

In deze tijd zijn er heel veel mensen die een hoop stress ervaren omdat er op verschillende vlakken een hoop van hen gevraagd wordt. Het kan dan ook zo zijn dat er bijvoorbeeld op het werk een hoop gevraagd wordt, maar ook in het gezin. Dit kan zorgen voor stressvolle dagen. Om jezelf wat meer tot rust te laten komen moet je eens goed kijken of je wat meer dingen van “moeten” kan verschuiven naar “mogen” om zo meer ruimte in je hoofd te creëren.

Het beoefenen van yoga en meditatie

Een van de dingen die een hoop mensen helpen om tot rust te komen is het beoefenen van yoga en meditatie. Door yoga kan je op je lichaam focussen en ook nog eens sterker en flexibeler worden. Door het beoefenen van meditatie kan je aan de slag met je gedachtes uit te leren zetten en op deze manier meer te ontspannen. Meditatie is heel erg goed voor het vinden van rust en het verzetten van je gedachtes.

Het gebruiken van kruiden om tot rust te komen

Als je een beetje hulp kan gebruiken om jezelf wat meer tot rust te brengen, dan kan je hiervoor gebruik maken van verschillende kruiden. Er zijn namelijk een hoop soorten kruiden die een kalmerende werking hebben op ons lichaam, en omdat dit een natuurlijke stof is kan het geen kwaad. Zo kan je bijvoorbeeld digibach inzetten voor het creëren van een lichamelijke en mentale rust. En ook een kop kamille thee kan zorgen voor een rustiger gevoel in je lichaam en geest.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks