Steigerbuizen voor iedere klus 0 297

Steigerbuizen voor iedere klus

Ben je op zoek naar een groot assortiment steigerbuizen? Er is een ruime keuze in verschillende ontwerpen en materialen. Ook is het mogelijk om zelf de kleur te bepalen. Erg handig dus als je op zoek bent naar een specifieke steigerbuis. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen.

Verschillende soorten en maten steigerbuizen

Door de jaren heen is het assortiment flink uitgebreid. Er zijn verschillende vormen steigerbuizen beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit ronde gegalvaniseerde of vierkante buizen. Ook is het mogelijk om zwarte stalen steigerbuizen te kiezen of misschien wil je liever ronde aluminimum buizen? Een andere optie is een rondhouten steigerbuizen.

Qua lengte van de steigerbuizen zijn er diverse mogelijkheden. Zo ligt de standaard handelslengte tussen de 3 en 6 meter. Ook hier is weer maatwerk mogelijk. Wanneer je een specifieke maat in gedachten heb, wordt deze op de gewenste maat gezaagd. Als je wilt gaan voor rondhout, is de maximale lengte 3,9 meter. Hierbij zijn geen uitzonderingen mogelijk.

De meeste steigerbuizen zijn in verschillende doorsnedes verkrijgbaar en zijn direct op voorraad. Je hebt de steigerbuizen dan snel in huis.

Om de steigerbuizen te laten matchen met je interieur zijn er ook steigerbuizen en buiskoppelingen beschikbaar in trendy zwart.  Als je liever een andere kleur hebt, is dit ook mogelijk. Dan worden de steigerbuizen en buiskoppelingen gepoedercoat in de RAL kleur die jij in gedachten hebt.

Je kunt de buiskoppelingen en de steigerbuizen gebruiken voor verschillende doeleinden. Ze zijn namelijk de perfecte basis voor een winkelinterieur, inrichting van een horecagelegenheid, een frame voor jouw bedrijfsspandoek, meubels. Maar misschien heb jij al een andere idee in gedachten?

Verschillende soorten en maten steigerbuizen

Hout voor alle doeleinden

Om jouw klus verder te voltooien is er ook een groot assortiment hout beschikbaar, zoals steigerhout. Daarnaast vind je natuurlijk ook de populaire soorten hout in het assortiment terug, zoals vuren en douglas/lariks. Deze soorten hout zijn er geschikt voor het meubelmaker vak.

Wanneer je op zoek bent naar hout om een solide tafel in elkaar te zetten, is steenschot een goede keuze. Deze soort kun je ook goed gebruiken bij het maken van vlonders en terrassen.

Het steigerhout is meestal gemaakt van vuren of douglas/lauriks. Je kunt kiezen voor allerlei soorten kleuren. De ‘old look’ variant past in een tuin waarbij het accent ligt op natuurlijk tinten. Verder zijn er ook trendy kleuren, zoals ‘black wash’.

Vurenhout is een soort dat heel geschikt is als constructief bouwhout, aftimmerhout en gevelhout. Dit hout is verkrijgbaar in de kwaliteitsklasse B tot en met D. In het filtermenu op de site kun je aangeven welke certificaten het hout moet bevatten, bijvoorbeeld NEN 5466 en Pefc en SLS.

Hout dat vooral geschikt is voor buiten, is verduurzaamd vuren en douglas/lariks. Verduurzaamd vuren kan tegen veel nattigheid want het is druk geïmpregneerd. Op die manier is het hout goed bestand tegen vocht. Nadat je dit hout hebt gezaagd is het handig om de zaagkanten even te behandelen met een impregneermiddel. Zo zijn deze kanten ook goed beschermd tegen weersomstandigheden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 tips om je kind snel en veilig te leren fietsen 0 271

3 tips om je kind snel en veilig te leren fietsen

Het is een klusje die bijna voor iedere vader is weggelegd. Je kind leren fietsen. Stiekem ook wel heel leuk. Dit is een mijlpaal waar je kind zijn of haar hele leven profijt van heeft. Fietsen in een land als Nederland is namelijk heel vanzelfsprekend. Daarom leren de meeste kinderen al op zeer jonge leeftijd zelfstandig fietsen. Natuurlijk gaat dat niet vanzelf en komt hier een hoop geduld bij van pas.

Is jouw kind eraan toe om te leren fietsen en kan je zelf ook niet wachten om te beginnen? Met de volgende 3 tips ben jij in staat om je kind snel en veilig te leren fietsen. Zo wordt fietsen een kinderspel.

1.    Koop een goede kinderfiets

Denk niet dat je je kind op iedere fiets kunt leren fietsen. Leren fietsen wordt namelijk een stuk gemakkelijker als de fiets ook daadwerkelijk bij de lengte van het kind past. Daarom is het belangrijk dat de fiets geheel op het kind is afgestemd. Een kinderfiets die te groot of juist te klein is, kan voor zeer gevaarlijke situaties zorgen. En zo loop je zelfs het risico dat je kind het eng gaat vinden en daardoor voorlopig niet meer wil fietsen. Probeer dit te voorkomen en laat je van tevoren goed informeren over de juiste kinderfiets voor jouw kind. Kies tevens voor een stoer of juist lief exemplaar, zodat het nog interessanter is voor je kind om te oefenen.

kinderfiets roos

2.    Wacht tot je kind er zelf aan toe is

Dit is misschien wel het meest lastige om te bepalen. Ieder kind is er namelijk op een andere leeftijd aan toe. De meeste kinderen weten zonder hulp te fietsen zodra ze ongeveer vijf jaar oud zijn. Er zijn echter ook kinderen die op de vroege leeftijd van drie jaar al zonder hulp wegrijden. Dan is er natuurlijk ook nog een groep die al ruim zes is en er nog geen interesse in heeft.

Daarom is het belangrijk om op de signalen van je kind te letten. Motorisch gezien zullen de meeste kinderen er rond de leeftijd van vijf jaar aan toe zijn. Denk jij dat je kind er later of juist eerder aan toe is? Volg dan gewoon je gevoel. Lukt het niet, dan probeer je het later nog eens. Lukt het wel, dan is dit mooi meegenomen. Push je kind niet te hard en wacht af.

3.    Zorg voor het vertrouwen van je kind

Besef goed dat het ook voor je kind heel spannend is om voor de eerste keer te leren fietsen. Plotseling is er geen steun meer. Dat kan een heleboel spanning veroorzaken. Daarom is het goed om eerst het vertrouwen van je kind te krijgen. Begin bijvoorbeeld door de zijwieltjes eerst wat hoger te monteren dan je gewend bent. Zo komen de wieltjes nooit helemaal op de grond bij het stilstaan en geniet je kind niet van constante steun. Wanneer dit goed gaat, kan je de zijwieltjes verwijderen. Ook dan laat je je kind echter niet direct los. Loop de eerste keren mee en geef aanwijzingen tot je kind het onder de knie lijkt te hebben. Vervolgens kun je voorzichtig los gaan laten.

Let op: zorg er wel voor dat je kind over de nodige bescherming beschikt. Denk aan kniebeschermers, polsbeschermers en een fietshelmpje. Zo kan hij of zij altijd veilig vallen.

Aan de slag met inrichten 0 118

Perzische tapijt

Er zijn maar weinig dingen leuker dan een ruimte lekker inrichten naar eigen smaak. Zeker ook wanneer je daar de vrije hand in hebt. Het is wel heel interessant om er zeker van te zijn dat je een woonruimte creëert waarin jij je op je gemak voelt. Dat kan je op allerlei manieren doen. Het is een goede zaak om hier dus ook eens wat dieper op in te gaan. Zo kan je veel goede ideeën opdoen. Dat kan op de volgende wijze worden gedaan.

Beginnen bij het tapijt

Je kunt op een gemakkelijke manier beginnen met het verzorgen van de zaken. Je pakt namelijk eerst de basis aan. Dat doe je bijvoorbeeld door aan de slag te gaan met de vloer. Die is wel erg kaal misschien. Dan zijn Perzische tapijten heel interessant om te gebruiken. Je kunt daarmee snel de ruimte wat kleur en warmte geven. Bovendien zijn de tapijten ook nog eens van hoge kwaliteit. Ook dat speelt natuurlijk een belangrijke rol. Dit is in ieder geval de juiste basis voor jou.

De wanden flink aanpakken

De volgende stap die je zet komt neer op het aanpakken van de wanden. Die zijn namelijk net als de vloer vaak groot en kaal. Daar kan je heel veel mee doen. Zo kan je bijvoorbeeld eens kijken of een whiteboard monteren een leuk idee is. Daar kan jij dan leuke berichtjes voor je gezin op schrijven. Die zij dan weer kunnen beantwoorden. Je kunt ook mooie klassieke planken monteren. Die kan je dan met leuke accessoires bekleden. Dat is ook een interessant punt te noemen.

Op zoek naar accessoires

Niet alleen wanneer je voor de planken kiest, maar ook in andere situaties, kunnen accessoires leuke opties zijn. Je kunt met leuke items namelijk heel gemakkelijk een persoonlijke touch aan een kamer geven. Dat kan je doen door bijvoorbeeld leuke kunstwerkjes en dergelijke te plaatsen. Je kunt echter net zo gemakkelijk kiezen voor bijvoorbeeld klassieke gebruiksvoorwerpen. Misschien heb je nog wel iets bewaard van je ouders of grootouders. Daar kan je dan dus ook direct leuke dingen mee doen. Dat maakt het ook meer jouw thuis.

Op zoek naar mogelijkheden

Het interessante is natuurlijk dat je alle kanten op kunt met het inrichten. Er zijn zelfs zoveel mogelijkheden dat je lang niet alles in het oog kan hebben. Dat betekent dus ook dat het aan te raden is om eerst eens het nodige onderzoek naar de mogelijkheden te doen. Op die manier kan je ook op het spoor komen van ideeën waar je eerder misschien niet aan gedacht hebt. Het is wel zo leuk om op deze manier te bekijken wat er allemaal mogelijk is dan.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks