Stoppen met roken? Lees eerst onze tips! 0 44

Stop smoking

Ben je tot het besef gekomen dat het eens tijd is om te stoppen met roken? Dan ben je vast enthousiast over de gezondheidsvoordelen waar je van kunt gaan genieten. En het geld dat je iedere maand overhoudt. Echter raden wij je aan om eerst een plan te maken zodat je de kansen zo groot mogelijk maakt dat je daadwerkelijk nooit meer zal roken. Wij geven je een aantal tips om je alvast op weg te helpen.

Afbouwen of per direct stoppen?

Je vraagt je misschien af of het beter is om gelijk helemaal te stoppen met roken of om het geleidelijk af te bouwen. Voor veel rokers is per direct stoppen een onbegonnen zaak en is het beter om het geleidelijk af te bouwen. In sommige gevallen is het lichaam zo gewend aan de nicotine dat je te maken kunt krijgen met vervelende verschijnselen.

Je kunt je nicotine gebruik bijvoorbeeld afbouwen met e-sigaretten. Koop een e sigaret starterset zodat je jouw tabakssigaretten zo snel mogelijk weg kunt gooien. Je kunt na verloop van tijd de nicotine inname afbouwen zodat het uiteindelijk wordt teruggebracht naar nicotine vrij.

e sigaret startersset

Uitstellen en niet zomaar één sigaret roken

Ongetwijfeld komt er een moment dat je bijna op het punt staan om weer te gaan roken. Wij raden je in dit geval aan om de tien minuten regel te hanteren. Spreek met jezelf af om het roken van een sigaret nog tien minuten uit te stellen. In deze tien minuten moet je jouw focus verleggen op iets anders. Vaak helpt het om je naar een andere ruimte te verplaatsen. Openbare ruimtes waar niemand rookt zijn vaak een goede optie.

Daarnaast kan het voorkomen dat je de gedachten krijgt om slechts één sigaret te roken. Misschien praat je jezelf wel aan dat je heus wel een sigaret kunt roken om daarna weer helemaal te stoppen. Echter is dit verre van waar en komt het haast nooit voor dat het bij een sigaret blijft. Van het een komt het ander en voor je het weet ben je weer terug bij af. Doe er dan ook alles aan om je focus te verleggen en voorkom absoluut om weer te gaan roken.

Uitstellen en niet zomaar één sigaret roken

Beweging is erg belangrijk

Voldoende beweging is niet alleen gezond. Het zorgt ervoor dat je minder aan het roken van een sigaret denkt. Simpele activiteiten kunnen je aandacht al zodoende verleggen dat je niet meer aan tabaksrook denkt. Denk hierbij aan oefeningen die je overal kunt doen, zoals opdrukken, traplopen of het maken van een wandeling.

Leer ontspannen zonder sigaret

Het roken van een sigaret was mogelijk een manier voor je om te ontspannen. En die manier is nu weg, waardoor het goed is om nieuwe methoden te zoeken om te ontspannen. Gelukkig zijn er veel betere en gezondere vormen van ontspanning. Leer bijvoorbeeld mediteren, yoga of ademhalingsoefeningen. Deze kun je in veel situaties toepassen. Het is extra goed om deze ontspanningsmethoden toe te passen wanneer je zin hebt in een sigaret. Zo leer je ontspannen en verlaag je de mogelijke stress die je hierbij ervaart.

Wij wensen je veel succes met stoppen. Onthoud de tips van dit artikel en je bent al een heel eind op weg.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom je Goede mannen moet lezen 0 41

Goede mannen

Goede mannen, dat willen we allemaal wel zijn. Tegenwoordig heeft die term echter wel een nieuwe lading gekregen. De roman van Arnon Grunberg die in 2018 verscheen draagt namelijk deze titel. Dit spreekt je natuurlijk direct al aan. De vraag is alleen wat je ervan kan leren. Door het boek hier te bespreken, is het goed mogelijk om eens duidelijk te maken waarom ook jij het moet lezen. Er zijn namelijk allerlei lessen uit te leren. En door de stijl van de auteur is het nog leuk om te lezen ook. Dat weegt natuurlijk ook mee.

Niets is wat het lijkt

Wat vooral goed is om te leren uit de roman Goede mannen is dat niets is wat het lijkt. Zo draagt de hoofdpersoon een Poolse naam. Met als gevolg dat hij dan ook door iedereen met zijn bijnaam De Pool wordt aangesproken. Sterker nog, zo noemt hij zichzelf ook. Hij is echter gewoon een Nederlander. Zijn vader was weliswaar Pools, mij hij is gewoon in Nederland geboren. Zoals hij ook brandweerman van beroep is, maar eigenlijk nooit een brand te zien krijgt. Is dit niet wat velen in hun beroep tegenkomen tegenwoordig op de werkvloer?

Omgaan met pech

Zoals altijd het geval is in de romans van Grunberg speelt pech ook In Goede mannen weer een belangrijke rol. Dit is iets waar de auteur dan ook in belangrijke mate mee bezig is. Het is namelijk in de pech waarin grote schoonheid te ontdekken is volgens de schrijver. Alleen wanneer er een bepaalde mate van in een verhaal is waar te nemen, kan het een succes zijn. Bovendien is het ook belangrijk dat aan de pech niet te ontkomen is, zelfs niet wanneer de hoofdpersoon dat wil probeert. Ook in dit verhaal is dat weer aan de orde.

Wie je bent als man

Wat vooral aantrekkelijk is om te leren uit Goede mannen is dat het een spiegel is. Wanneer je goed kijkt naar de diepere boodschap, dan leer je iets over wie je bent als man en waarom je doet wat je doet. Menselijk gedrag zegt namelijk heel veel in allerlei situaties. Ook in dit geval is dat sterk aan de orde. Door het boek te lezen zal je dingen herkennen die je op een bepaalde manier op je eigen situatie kan betrekken. Dat maakt het dus ook zo aantrekkelijk om het mee te nemen.

De tijd nemen voor het boek

Goede mannen is niet een boek wat je zomaar even doorwerkt. Omdat je een druk leven hebt, denk je misschien dat het niks voor jou is om ermee aan de slag te gaan. Het is echter wel aan te raden om er de tijd voor te nemen en eens lekker te gaan lezen. Je zal merken dat je er echt beter uit komt. Bovendien is het je natuurlijk allang bekend dat alle succesvolle mannen veel lezen. Daarom alleen als is het de hoogste tijd dat jij er ook aan begint. Je zal er direct plezier in hebben.

 

 

Wat zijn geschikte hoeden voor mannen 0 38

Wat zijn geschikte hoeden voor mannen

De hoeden voor mannen zijn nooit echt weggeweest. Toch is het wel zo dat je ze de laatste jaren weer meer ziet dan voorheen. Daardoor is jouw interesse om er één te gaan dragen ook gewekt. Het is dan in ieder geval interessant om eens wat meer te leren over de vele verschillende varianten die er zijn. Aan de hand daarvan kan je dan voor jezelf bepalen wat een geschikt type hoed is om te dragen. Dit kan ervoor zorgen dat je er alleen maar nog beter en aantrekkelijker uit gaat zien. Daarom is het leuk.

Het type als Sinatra

Wanneer je kijkt naar hoeden voor mannen, dan valt het op dat je vaak naar klassieke rolmodellen teruggrijpt om te beschrijven hoe je eruit wil zien. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Frank Sinatra. De zanger droeg vaak een specifiek type wat ook wel overeenkwam met de hoed die veel door gangsters uit de twintigste eeuw werd gedragen. Het model waar het over gaat heeft ook een naam. Het gaat namelijk over de fedora. De essentie van het goed dragen van deze hoed is dat je zorgt dat de balans met je gezicht goed in orde blijft.

Sinatra hoed

De vorm van een pet

Er zijn ook hoeden voor mannen die juist een hele andere vorm hebben. Deze liggen veel dichter tegen de pet aan. Het gaat dan om de flat cap. Dit model ken je ook wel uit lang vervlogen tijden. Het lijkt, zoals de naam al zegt, meer op de platte pet. Wat is belangrijk als je kijkt naar deze hoed? In de eerste plaats moet hij zo minimaal mogelijk blijven. Wanneer je te veel stof hebt, dan vormt het al snel om tot een soort koksmuts. Dat is niet waar je naar op zoek bent.

Kiezen voor een echte klassieker

Er is een bepaald type hoed waar je altijd goed mee zit. Het gaat dan om een echte klassieker onder de hoeden voor mannen. Het is natuurlijk de Stetson. De naam is afgeleid van de designer. De hoed kan je bijvoorbeeld kennen uit de serie Mad Men. Daarin werden de verschillende modellen door de hoofdpersonen gedragen. Het is het soort hoed dat echt past bij de heren. Het staat bijvoorbeeld goed bij een pak. Ook past het goed bij een andere trend van dit moment, namelijk de lange regenjas. Dat is ook de moeite waard.

Een alternatief voor de vrije tijd

Wanneer je besluit om vaker hoeden voor mannen te gaan dragen, dan is het belangrijk om ook in je vrije tijd goed voorbereid te zijn. Je kapsel zal immers niet direct de volle aandacht krijgen. Om dit te verhullen, kan je ervoor kiezen om in de vrije uurtjes een baseball cap te gaan dragen. Ook daarmee kan je alle kanten op tegenwoordig. Zeker ook omdat er talloze varianten zijn, van de truckerscap tot en met de echte pet die de honkballers dragen tijdens hun wedstrijden. Alle reden om dit dus even goed uit te zoeken voor jezelf.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks