Stoppen met roken? Lees eerst onze tips! 0 188

Stop smoking

Ben je tot het besef gekomen dat het eens tijd is om te stoppen met roken? Dan ben je vast enthousiast over de gezondheidsvoordelen waar je van kunt gaan genieten. En het geld dat je iedere maand overhoudt. Echter raden wij je aan om eerst een plan te maken zodat je de kansen zo groot mogelijk maakt dat je daadwerkelijk nooit meer zal roken. Wij geven je een aantal tips om je alvast op weg te helpen.

Afbouwen of per direct stoppen?

Je vraagt je misschien af of het beter is om gelijk helemaal te stoppen met roken of om het geleidelijk af te bouwen. Voor veel rokers is per direct stoppen een onbegonnen zaak en is het beter om het geleidelijk af te bouwen. In sommige gevallen is het lichaam zo gewend aan de nicotine dat je te maken kunt krijgen met vervelende verschijnselen.

Je kunt je nicotine gebruik bijvoorbeeld afbouwen met e-sigaretten. Koop een e sigaret starterset zodat je jouw tabakssigaretten zo snel mogelijk weg kunt gooien. Je kunt na verloop van tijd de nicotine inname afbouwen zodat het uiteindelijk wordt teruggebracht naar nicotine vrij.

e sigaret startersset

Uitstellen en niet zomaar één sigaret roken

Ongetwijfeld komt er een moment dat je bijna op het punt staan om weer te gaan roken. Wij raden je in dit geval aan om de tien minuten regel te hanteren. Spreek met jezelf af om het roken van een sigaret nog tien minuten uit te stellen. In deze tien minuten moet je jouw focus verleggen op iets anders. Vaak helpt het om je naar een andere ruimte te verplaatsen. Openbare ruimtes waar niemand rookt zijn vaak een goede optie.

Daarnaast kan het voorkomen dat je de gedachten krijgt om slechts één sigaret te roken. Misschien praat je jezelf wel aan dat je heus wel een sigaret kunt roken om daarna weer helemaal te stoppen. Echter is dit verre van waar en komt het haast nooit voor dat het bij een sigaret blijft. Van het een komt het ander en voor je het weet ben je weer terug bij af. Doe er dan ook alles aan om je focus te verleggen en voorkom absoluut om weer te gaan roken.

Uitstellen en niet zomaar één sigaret roken

Beweging is erg belangrijk

Voldoende beweging is niet alleen gezond. Het zorgt ervoor dat je minder aan het roken van een sigaret denkt. Simpele activiteiten kunnen je aandacht al zodoende verleggen dat je niet meer aan tabaksrook denkt. Denk hierbij aan oefeningen die je overal kunt doen, zoals opdrukken, traplopen of het maken van een wandeling.

Leer ontspannen zonder sigaret

Het roken van een sigaret was mogelijk een manier voor je om te ontspannen. En die manier is nu weg, waardoor het goed is om nieuwe methoden te zoeken om te ontspannen. Gelukkig zijn er veel betere en gezondere vormen van ontspanning. Leer bijvoorbeeld mediteren, yoga of ademhalingsoefeningen. Deze kun je in veel situaties toepassen. Het is extra goed om deze ontspanningsmethoden toe te passen wanneer je zin hebt in een sigaret. Zo leer je ontspannen en verlaag je de mogelijke stress die je hierbij ervaart.

Wij wensen je veel succes met stoppen. Onthoud de tips van dit artikel en je bent al een heel eind op weg.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reizen: Verschil tussen mannen en vrouwen op reis 0 21

Reizen Verschil tussen mannen en vrouwen op reis

We weten allemaal al lang dat er duidelijk verschil is tussen mannen en vrouwen. Soms begrijpen we elkaar dan ook echt niet. Hetzelfde geldt wanneer we op vakantie gaan. Dan wordt alweer snel duidelijk dat we af en toe van verschillende planeten afkomstig lijken te zijn.

De voorbereiding

De voorbereiding begint al ver voordat de reis er is, tenminste voor vrouwen geldt dat vaak. De tickets zijn geboekt en alle overnachtingslocaties goed uitgezocht en gepland. Ook weten ze precies welke bezienswaardigheden ze willen zien tijdens hun verblijf. De reiskoffer staat ook al dagenlang klaar voor vertrek. Vlak voor het vertrek zijn vrouwen vaak nog bezig met het goed verzorgen en achterlaten van de planten en de rest van het huis.

Mannen vinden het wel prima als de vrouw alles uitzoekt. Moeten ze het zelf doen, dan worden de vliegtickets wel geboekt en het eerste hotel, maar daarna is het ook prima om gewoon te gaan kijken wat ze tegenkomen. Dat is in ieder geval zo voor alle bezienswaardigheden in de buurt. De koffer die wordt de avond voor vertrek ingepakt en sommige doen het zelfs diezelfde ochtend pas of ze laten het door de vrouw doen. Voor vertrek is het voor mannen vooral belangrijk dat het huis veilig wordt achtergelaten.

Gadgets en kleding

Bij het inpakken van de tas gebeurt het al snel dat mannen nog ruimte over hebben in hun koffer en vrouwen hun koffer met de grootste moeite dicht kunnen krijgen. Een deel hiervan komt door het aantal setjes kleding die beiden meenemen. Voor een reis van vier weken neemt 47% van de vrouwen tot 7 setjes kleding mee. Voor 28% van de mannen is het 5 setjes. Hoewel mannen vaak gekker zijn om technologie zijn het toch vaak de vrouwen die ze het meeste meenemen op reis. Ze zullen dan ook eerder een kijkje op Contentgirls.nl nemen om te weten te komen welke handige gadgets handig zijn om op reis mee te nemen.

Social media bijhouden

Waar mannen social media helemaal links laten liggen of af en toe een foto zullen posten van een biertje op het strand dat ze drinken is het bij vrouwen wel anders. Vrouwen doen hun best om het perfecte kiekje voor op instagram te verkrijgen, zodat ze een soort van tweede juultje tielemans proberen te worden. Ze willen die perfecte foto waar iedereen jaloers van wordt. Maar de rest van de online wereld zullen ze wel sneller achter zich laten liggen tijdens het reizen.

Thuiskomen

Bij het thuiskomen begint de post-vakantie depressie als snel bij mannen. De koffers blijven dagenlang en misschien wel wekenlang onuitgepakt liggen. Ze kunnen de vakantie niet loslaten en hopen dat de koffer zichzelf uitpakt. Vrouwen kunnen daarentegen de dagelijkse routine wat makkelijker weer oppakken. Ze vinden het zelfs wel leuk om weer terug te zijn en zullen ook alle nieuw gekochte spulletjes en de gemaakte foto’s uitbundig aan de omgeving laten zien.

Mondkapje dragen, hier moet je op letten 0 44

Mondkapje dragen, hier moet je op letten

In de Westerse wereld was het eigenlijk heel lang ongewoon om mondkapjes te dragen. Dit terwijl het in Aziatische landen bij het dagelijks leven hoort. Sinds de uitbraak van het coronavirus is de wereld echter in één klap veranderd. Zelfs de nuchtere Hollanders zijn inmiddels massaal op een mondkapje overgestapt. Sterker nog: sinds 1 juni j.l. geldt zelfs een mondkapjesplicht in het openbaar vervoer. Het kabinet beschouwd dit als de beste oplossing wanneer de 1,5 meter regel niet altijd kan worden nageleefd.

De mondkapjesplicht roept echter veel vragen op. Veel van ons zijn het niet gewend om mondkapjes te dragen. Ook het kopen van een niet-medisch mondkapje is soms lastig. Hoewel het aantal verkooppunten tegenwoordig met de dag lijkt te groeien zijn er veel vragen over het aanbod. Kies je een hip model van een particuliere aanbieder? Of kies je voor mondkapjes kopen via groothandel? En hoe doe je deze vervolgens op de juiste manier om en af? Kortom, waar moet ik op letten bij het kopen en dragen van mondkapjes? Wij gingen op onderzoek uit!

Waar koop ik mondkapjes?

We hoeven jou waarschijnlijk niet meer uit te leggen waar je mondkapjes kunt kopen. Vandaag de dag zie je ze vrijwel in iedere winkel bij de toonbank liggen. Van drogisterijen tot apotheken en supermarkten tot zelfs automaten op de stations. Kortom, aanbod genoeg.

Ook wanneer je de deur er niet voor uit wilt kan je eenvoudig aan een goed mondkapje komen. Er zijn verschillende groothandels die deze online aanbieden. Let er wel goed op dat een mondkapje voor medisch gebruik, de zogenoemde ‘chirurgische maskers, type IIR’ verboden zijn in het openbaar vervoer. Een niet-medisch mondmasker kopen via Nobraa.com is ruimschoots voldoende.

Waar koop ik mondkapjes?

Waar let ik op bij het opzetten van een mondmasker?

Het dragen van een mondkapje is verplicht, maar de kabinet kan niet zien of je het mondmasker ook op de juiste manier gebruikt. Die verantwoordelijkheid ligt bij jou. Wanneer je dit echter niet op de juiste manier aanpakt, zal het mondmasker weinig betekenen bij het voorkomen van een verspreiding van het virus.

Een mondkapje zet je als volgt op:

  1. Begin altijd met het wassen van je handen. Maak hierbij gebruik van desinfecteergel of gebruik kwalitatieve zeep. Raak nooit het masker aan voordat je handen schoon zijn.
  2. Let goed op wat de boven- en onderkant van het mondkapje is. Soms is de bovenkant te herkennen aan een stipje of uitstulping van de neus. Andere keren wordt dit simpelweg aangegeven met een kleine letter.
  3. Druk de bovenkant van het mondkapje goed over de neus, zodat deze helemaal strak zit.
  4. Trek de onderkant van het mondmasker nu aan zodat deze de mond volledig bedekt.
  5. Raak na het opzetten van het mondkapje deze zo min mogelijk aan. Buiten zullen je handen namelijk weer in aanraking komen met bacteriën en die wil je niet terugzien op je mondkapje.

En dan nog een extra tip voor mannen met baardgroei. Voor een optimale werking van het mondkapje is het verstandig om de baard zo kort mogelijk te houden. Een lange baard kan ervoor zorgen dat het mondkapje minder goed aansluit.

Mondkapje afdoen

Er zijn heel veel verschillende soorten niet-medische mondkapjes verkrijgbaar. Er zijn mondkapjes die je langer kunt gebruiken, maar ook soorten die maar voor eenmalig gebruik zijn. Van welk type mondkapje jij ook gebruik maakt, de regels met betrekking tot het afdoen van het mondmasker blijven gelijk.

Voordat je het mondmasker verwijderd is het eerst belangrijk om je handen (opnieuw) te desinfecteren. Je bent langere tijd in een drukke omgeving aanwezig geweest, waardoor de kans dat er bacteriën en vuil op je handen zitten enorm groot is. Zodra je handen schoon zijn pak je de elastiekjes vast en het trek je het masker van je gezicht. Het is belangrijk dat het gezicht niet door de buitenkant van het kapje aangeraakt wordt tijdens deze handeling. Een mondkapje voor eenmalig gebruik kun je vervolgens weggooien.

Geschreven door GMU | Google AdWords campagne

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks