Waarom zou je kiezen voor een occasion lease? 0 91

Waarom zou je kiezen voor een occasion lease?

Een occasion lease is voor startende ondernemers en ZZP’ers een aantrekkelijke leaseoptie als er een financial lease wordt aangegaan. Bij financial lease rust het eigendom van de leasewagen bij degene die de lease aangaat en daar komen fiscale voordelen uit voort die ervoor zorgen dat het misschien ook voor jou verstandig is om te kijken naar de mogelijkheden van een aantrekkelijke occasion lease.

Occasion

Een occasion is een gebruikte auto en hierdoor is hij stukken goedkoper. De welbekende regel dat een auto waarde verliest op het moment dat je bij de dealer wegrijdt klopt, een auto verliest de eerste twee jaar van zijn leven op de weg het meeste van zijn waarde. Hierdoor scheelt de prijs aanzienlijk terwijl hij economisch gezien doorgaans nog in goede staat is. Uiteindelijk zorgt een occasion lease zodoende voor een goedkope auto in goede staat, maar wees hier wel scherp op bij het kiezen van de auto. Naast de lagere kosten voor een gebruikte auto, zijn er echter nog andere voordelen als je een zakelijke financial lease aangaat.

Financial Lease

Een financial lease heeft voor en nadelen bij een leaseauto. Belangrijk voordeel is dat bij een zakelijke transactie je de BTW weliswaar moet voorschieten, maar ook kan terugvorderen, een optie die bij private lease niet mogelijk is en de kosten aanzienlijk drukt. Daarnaast kan je de afschrijving en rentekosten voor een auto in zakelijk bezit fiscaal verrekenen.Als eigenaar van de auto heb je ook zelf controle over hoeveel kilometer je rijdt met de auto. Deze extra flexibiliteit is zeker voor een startende ondernemer of ZZP’er een geruststellend pluspunt ten opzichte van operationele lease contracten waar je een aantal kilometer op moet geven en flink moet bijbetalen als je overschrijdt. Belangrijkste nadeel van financial lease is echter dat je, in tegenstelling tot bij operational lease, zelf verantwoordelijk bent voor verzekering en onderhoudskosten.

Financial Lease

Privégebruik

Als een zakelijke leaseauto ook privé wordt gereden moet er bijtelling over de auto betaald worden. De bijtelling geeft waarde aan het loon in natura dat het privégebruik van de zakelijke auto is. Je mag tot 500km per jaar privé rijden zonder dat je bijtelling hoeft te betalen, je moet dan wel een verklaring geen privégebruik van de belastingdienst aanvragen. Ook met die verklaring mag je tot 500km privé rijden per jaar.
Je betaalt dan over het bedrag van de bijtelling inkomstenbelasting. Belangrijk om rekening mee te houden is dat de bijtelling die je gaat betalen berekend wordt over de nieuwwaarde van de auto. Bij een occasion betaal jij minder voor de auto, maar voor de belastingdienst heb je bij privégebruik alsnog beschikking over een auto met een fiscale waarde die gelijk is aan de nieuwwaarde.

De voordelen op een rij

Een financial occasion lease zorgt voor zakelijke klanten dat er een mooi fiscaal voordeel ontstaat. Als zakelijk klant met een financial lease kun je de BTW over de geleasede auto terugvorderen van de belastingdienst en doordat de wagen op jouw balans komt te staan kun je rente en afschrijving fiscaal verrekenen. Met een occasion van twee jaar oud pak je de grootste waardedaling in de levensduur van de auto, zonder dat de economische in gelijke mate gedaald is en houd je lage maandlasten. Een aantrekkelijke occasion lease is dus voor iedereen aan te raden als je op zoek bent naar een nieuwe auto en als ZZP’er of ondernemer aan de slag gaat.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Patchkast kopen? 0 19

patchkast kopen

Op zoek naar een patchkast? Bij Patchkast.com beschikken ze over een groot assortiment patchkasten en bijpassende accessoires. Een patchkast is onmisbaar voor iedere onderneming. De kast zorgt er namelijk voor dat servers en andere apparatuur beschermd worden. Het is binnen een organisatie belangrijk dat alles goed geregeld is, een patchkast is dus van groot belang. Wilt u meer lezen over de mogelijkheden van een patchkast kopen? Lees dan nu deze blog.

Patchkasten in verschillende maten

Wensen verschillen en daarom biedt Patchkast.com ook verschillende soorten patchkasten. De hoogte van een patchkast wordt aangegeven in units. Op deze manier is makkelijk te bepalen hoe hoog de kast moet zijn. Het is aan te raden om een kast met meer units aan te schafen met oog op de toekomst. Hierbij beschikken ze ook over verschillende accessoires die je hiermee kan combineren. In het assortiment vindt u onder andere de volgende patchkasten: 19 inch patchkasten, 10 inch patchkasten, mini patchkasten, server relay racks en wand patchkasten. Daarnaast worden er ook allerlei accessoires aangeboden, zodat elke patchkast goed kan functioneren in iedere onderneming.

Patchkast verschillende maten

Profiteer van de voordelen van Patchkast.com

Bent u van plan een patchkast te kopen bij Patchkast.com? Dan zijn er diverse voordelen waarvan u profiteert. Er werken specialisten die u graag adviseren over de verschillende patchkasten en daarbij voor u de beste uitkiezen. Een verkeerde patchkast kopen zal dus niet snel gebeuren. Plaats uw bestelling op werkdagen voor 16:00 en de volgende werkdag zal deze verzonden worden. Om de kwaliteit van de patchkasten te bewaken wordt ieder product gecontroleerd voordat het verzonden wordt.

Koop nu uw patchkast

Wilt u er ook voor zorgen dat het hart van uw organisatie goed klopt? Aarzel dan niet langer en koop een patchkast bij Patchkast.com. Hoe u dit doet? Bekijk snel de website van Patchkast.com en maak een keus uit de verschillende patchkasten. Heeft u hiervoor hulp nodig, dan zullen de specialisten van het Patchkast.com u te woord staan en alle nodige informatie verschaffen, die u nodig heeft om een juiste aankoop te doen. Neem dus snel contact op met Patchkast.com!

Wat is een NLP opleiding? 0 18

Wat is een NLP opleiding?

Heb je vaker gehoord van een NLP opleiding maar weet je eigenlijk niet precies wat het is? NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Hierin worden verschillende opleidingen en trainingen geboden. Communiceren is een belangrijk element in het leven, thuis maar ook op het werk. Niet alleen is communicatie erg belangrijk, maar ook je gehele persoonlijke ontwikkeling, je zelfverzekerdheid en je gedrag. Handig dus om eens een opleiding te volgen met jouw collega’s, zodat jullie gezamenlijk nieuwe successen kunnen behalen.

Een NLP opleiding volgen

Bij NLP-NU kun je een NLP opleiding volgen. Het is belangrijk om vooral een persoonlijke ontwikkeling te maken, die je vervolgens kunt toepassen op zakelijk gebied. Het communiceren met collega’s en klanten is namelijk erg belangrijk. Er wordt veel ingespeeld op de interactie met de groep, waardoor ook de teambuilding wordt versterkt. Je zelfvertrouwen, daadkracht, commitment en resultaten zullen groeien na deze opleiding. Dit wil toch iedereen? Je krijgt bij NLP-NU in ieder geval een persoonlijke benadering, terwijl je in groepen van 10-15 mensen komt. Je kunt er ook zeker van zijn dat je veel zult leren tijdens deze opleiding.Nadat je de opleiding hebt afgerond krijg je een gecertificeerd diploma. Mooi meegenomen toch?

Welke opleidingen zijn er?

Bij NLP-NU kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Er zijn namelijk meerdaagse opleidingen beschikbaar. Zo heb je de 6-daagse opleiding, 12-daagse opleiding en 17-daagse opleiding. De 6-daagse opleiding wordt aangeraden als je zakelijk beter wilt presteren en inspireren. Maar wat kun je nou precies zakelijk met deze opleiding? Je kunt mensen sneller inschatten, je leert beter leiding geven, laat mensen boven zichzelf uitstijgen door een betere teamontwikkeling en leer effectief te worden.

Welke opleidingen zijn er?

Neem nu contact op

Weet je niet welke opleiding jij moet kiezen? Neem dan even contact met de specialisten op en zij kunnen je er meer over vertellen. De goede opleiding kiezen is namelijk wel belangrijk.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks