Waarom zou je kiezen voor een occasion lease? 0 867

Waarom zou je kiezen voor een occasion lease?

Een occasion lease is voor startende ondernemers en ZZP’ers een aantrekkelijke leaseoptie als er een financial lease wordt aangegaan. Bij financial lease rust het eigendom van de leasewagen bij degene die de lease aangaat en daar komen fiscale voordelen uit voort die ervoor zorgen dat het misschien ook voor jou verstandig is om te kijken naar de mogelijkheden van een aantrekkelijke occasion lease.

Occasion

Een occasion is een gebruikte auto en hierdoor is hij stukken goedkoper. De welbekende regel dat een auto waarde verliest op het moment dat je bij de dealer wegrijdt klopt, een auto verliest de eerste twee jaar van zijn leven op de weg het meeste van zijn waarde. Hierdoor scheelt de prijs aanzienlijk terwijl hij economisch gezien doorgaans nog in goede staat is. Uiteindelijk zorgt een occasion lease zodoende voor een goedkope auto in goede staat, maar wees hier wel scherp op bij het kiezen van de auto. Naast de lagere kosten voor een gebruikte auto, zijn er echter nog andere voordelen als je een zakelijke financial lease aangaat.

Financial Lease

Een financial lease heeft voor en nadelen bij een leaseauto. Belangrijk voordeel is dat bij een zakelijke transactie je de BTW weliswaar moet voorschieten, maar ook kan terugvorderen, een optie die bij private lease niet mogelijk is en de kosten aanzienlijk drukt. Daarnaast kan je de afschrijving en rentekosten voor een auto in zakelijk bezit fiscaal verrekenen.Als eigenaar van de auto heb je ook zelf controle over hoeveel kilometer je rijdt met de auto. Deze extra flexibiliteit is zeker voor een startende ondernemer of ZZP’er een geruststellend pluspunt ten opzichte van operationele lease contracten waar je een aantal kilometer op moet geven en flink moet bijbetalen als je overschrijdt. Belangrijkste nadeel van financial lease is echter dat je, in tegenstelling tot bij operational lease, zelf verantwoordelijk bent voor verzekering en onderhoudskosten.

Financial Lease

Privégebruik

Als een zakelijke leaseauto ook privé wordt gereden moet er bijtelling over de auto betaald worden. De bijtelling geeft waarde aan het loon in natura dat het privégebruik van de zakelijke auto is. Je mag tot 500km per jaar privé rijden zonder dat je bijtelling hoeft te betalen, je moet dan wel een verklaring geen privégebruik van de belastingdienst aanvragen. Ook met die verklaring mag je tot 500km privé rijden per jaar.
Je betaalt dan over het bedrag van de bijtelling inkomstenbelasting. Belangrijk om rekening mee te houden is dat de bijtelling die je gaat betalen berekend wordt over de nieuwwaarde van de auto. Bij een occasion betaal jij minder voor de auto, maar voor de belastingdienst heb je bij privégebruik alsnog beschikking over een auto met een fiscale waarde die gelijk is aan de nieuwwaarde.

De voordelen op een rij

Een financial occasion lease zorgt voor zakelijke klanten dat er een mooi fiscaal voordeel ontstaat. Als zakelijk klant met een financial lease kun je de BTW over de geleasede auto terugvorderen van de belastingdienst en doordat de wagen op jouw balans komt te staan kun je rente en afschrijving fiscaal verrekenen. Met een occasion van twee jaar oud pak je de grootste waardedaling in de levensduur van de auto, zonder dat de economische in gelijke mate gedaald is en houd je lage maandlasten. Een aantrekkelijke occasion lease is dus voor iedereen aan te raden als je op zoek bent naar een nieuwe auto en als ZZP’er of ondernemer aan de slag gaat.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste koffie voor mannen 0 154

De lekkerste koffie voor mannen

Ontzettend veel mensen drinken dagelijks koffie en dit is niet voor niets het geval. Koffie is erg lekker en je krijgt er ook nog eens extra energie van. Sterker nog, veel mensen die iedere ochtend een bakje koffie drinken kunnen de dag niet meer zonder beginnen. Ben jij ook zo’n koffieliefhebber en vraag jij je af hoe je de lekkerste koffie kunt zetten? Dan is het zeker een goed idee om dit artikel door te nemen. Wij gaan je namelijk een aantal handige tips geven. Zo gaan we het onder andere hebben over verschillende bonen, maar ook over koffiemachine reinigingstabletten

Zorg voor een goed apparaat

Wil jij er als man zijnde alles aan doen om de lekkerste koffie te zetten? Dan is het absoluut aan te raden om je goed te verdiepen in de verschillende koffiezetapparaten die er in de huidige markt te vinden zijn. Bepaal bijvoorbeeld goed of je bonen, pads of cups het lekkerste vindt. Hier zijn verschillende apparaten voor, koop pas zo’n apparaat als je de verschillende soorten koffie getest hebt. Je moet er toch niet aan denken dat je een apparaat voor bonen koopt en je er vervolgens achter komt dat je koffie uit pads lekkerder vindt? Verder is het ook belangrijk om verschillende merken met elkaar te vergelijken. Lees je in en ga op zoek naar reviews. Zo kom je er al snel achter welke apparaten goed zijn en welke niet.

De juiste bonen

Niet alleen het koffiezetapparaat is belangrijk. Dit geldt natuurlijk ook voor de koffie die in het apparaat gaat. Kies je bijvoorbeeld voor een apparaat voor bonen, dan zal je ook moeten bepalen welke bonen het lekkerste zijn. Test verschillende varianten en bepaal vervolgens welke bonen je het lekkerste vindt. Hou jij bijvoorbeeld van koffiebonen met een chocoladesmaak of ben jij iemand die het liefste klassieke koffie drinkt? Feit is in ieder geval dat er tal van mogelijkheden zijn waar jij gebruik van zou kunnen maken.

Ook het onderhoud is zeer belangrijk

Naast al het bovenstaande is het van groot belang dat je ervoor zorgt dat je je koffiezetapparaat goed onderhoud. Kies er daarom voor om koffiemachine reinigingstabletten te kopen. Sterker nog, wanneer je ervoor wilt zorgen dat je apparaat in goede staat blijft verkeren is dit noodzakelijk. Mocht jij op zoek zijn naar goede koffiemachine reinigingstabletten, dan zijn er op het internet tal van mogelijkheden. Ga op zoek naar de tabletten die geschikt zijn voor jouw apparaat en zorg ervoor dat je een goede aankoop doet! Mocht je het belangrijk vinden om advies te krijgen over de tabletten, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een bezoek te brengen aan een fysieke winkel. De expert in de winkel kan jou dan perfect verder helpen!

Tijd om te genieten!

Heb jij alle bovenstaande stappen doorlopen? Dan is het tijd om te genieten van een heerlijke kop koffie. Drink jij koffie met melk en/of suiker? Vergeet dan niet om dit aan te schaffen. Het zou zonde zijn als je dit vergeet. 

Hoe maak je je tuin klaar voor zomer 2022? 0 158

Hoe maak je je tuin klaar voor zomer 2022

De zomer komt er (gelukkig) weer aan. De dagen duren lang en het blijft buiten nog lang goed te vertoeven. Dan wil je natuurlijk wel dat je (achter)tuin ready is om volop van te genieten. Schaduw van bomen kan deze pret alleen wel bederven. Het verwijderen van bomen is een perfect klusje voor een hovenier. Nu wil je misschien wel weten hoe het proces in elkaar zit, welke tools er gebruikt gaan worden en de nazorg die je kunt verwachten.

Stap 1: Bedenk welke boom écht weg moet

Een boom in de tuin heeft absoluut voordelen. In de zomer kan een boom in de tuin voor een aangenamer klimaat zorgen en beschutting tegen de warmte. Bedenk eerst voor jezelf of die mooie boom wel écht weg moet. Bomen die dicht bij je woning staan zorgen ervoor dat het binnen minder snel warm wordt en zo hoeft de airco minder hard te draaien. Staat de boom wat verder weg, of juist in de weg? Dan heeft het meer zin om die weg te halen. Laat bij twijfel jezelf adviseren door de hovenier in kwestie over de verschillende opties.

Stap 2: Zorg dat het werkgebied goed te bereiken is

In elke achtertuin staat wel iets. Een tuinmeubel, struiken of speelgoed van de kinderen. Niet zo handig als die in de weg staan. Maak de hovenier het zo makkelijk mogelijk. Hovenieren werken vaak met wat grotere machines, vaak hebben ze alle tools zelf in huis.

Toch komt het voor bij beginnende ondernemers dat ze de klant vragen om bijvoorbeeld een verreiker te huren. Dit is een machine wat gebruikt wordt gebruikt om zware dingen te tillen. Eigenlijk net als een hijskraan, alleen is een verreiker een stuk wendbaarder. Ideaal om in te zetten in een achtertuin.

Stap 3: Alles netjes afwerken

Met het verwijderen van de boom ben je er nog niet. Wil je die ruimte gebruiken om iets neer te zetten met een fundering of bestrating? Dan is het wellicht goed om een stobbenfrees te huren. Net als de verreiker is de stobbenfrees, of stronkenfrees voor onze zuiderlingen, is een machine perfect voor het gebruik in de tuin. De stobbenfrees is ontwikkeld om de overgebleven stronk te verwijderen uit de grond. Het zelf bedienen is een optie, maar als je de mogelijkheid hebt om het de hovenier te laten doen raden we dit wel aan. Het is een gevaarlijke machine die enige kennis nodig heeft om veilig te bedienen. Ook gehoor en gezichtsbescherming is geen overbodige luxe.

Stap 4: De finishing touches

De boom en stronk zijn verwijderd. Nu heb je alle ruimte (of je vriend/in) om het een heerlijk zomerstekje van te maken. Goede verlichting kan al de juiste sfeer creëren. Zeker in de avonden als de zon weg is, is dit een aanrader. Een leuk kussentje hier en een bloemetje daar en je bent er weer helemaal klaar voor.

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks