Zelf klussen, hoe begin je daaraan? 0 233

Zelf klussen, hoe begin je daaraan

Ben jij een handige Harry of wil je dat graag zijn? Dan ben je op de juiste plek terecht geraakt! In dit artikel ontdek je namelijk wat je allemaal nodig hebt om zelf te beginnen met klussen en waar je allemaal het best aan kunt denken!

Zelf je handen uit de mouwen steken is een goed idee

Er zijn heel wat klussen in je huis die je met weinig moeite zelf kunt doen. Je hoeft enkel te weten hoe je eraan moet beginnen. Zelf de handen uit de mouwen steken is een goed idee. Je leert nieuwe vaardigheden en je spaart heel wat geld uit. Bovendien geeft het je een goed gevoel als je het zelf hebt kunnen doen. Het is ook goed voor je eigenwaarde dus! Beginnen met klussen doe je natuurlijk niet zomaar. Het is verstandig dat je weet waar je al zaan beginnen en goed voorbereidt bent. Deze tips helpen je alvast een handje!

Wat heb je nodig

Het materiaal dat je nodig hebt om te klussen verschilt natuurlijk veel afhankelijk van welke werken je wilt uitvoeren. Schuurpapier, een hamer en een boor zijn middelen die vaak van pas komen. Zorg ervoor dat je goed nadenkt over de werken die je wilt uitvoeren en ga dan op onderzoek naar wat je nodig hebt voor deze klussen. Denk niet enkel aan de grote apparaten, maar ook aan de kleinere dingen zoals nagels, plakband, breekmesje, enzovoort. Schrijf alles goed op zodat je een overzichtelijk lijstje hebt om mee te nemen naar de doe-het-zelf zaak, dat is handiger! Welke middelen je ook nodig hebt zorg ervoor dat je steeds kiest voor goede kwaliteit. Goede kwaliteit zorgt namelijk voor een mooier resultaat en is vaak makkelijker in gebruik en veiliger.

gereedschap klussen

Informatie is belangrijk

Als je alle benodigdheden in huis hebt, dan wordt het tijd om opzoek te gaan naar hoe je juist de klussen uit moet voeren. Tegenwoordig kan je allerlei handige stappenplannen terugvinden op het internet. Voor je eraan begint is het belangrijk dat je deze stappenplannen eerst goed overloopt, zodat er niets misloopt. Als je het goed begrijpt, dan is het tijd om over te gaan naar de volgende stap.

Denk ook aan je veiligheid

Voor je gaat klussen is het ook belangrijk dat je gaat rekening houden met de veiligheid. Voor klusjes op het dak is het handig om gebruik te maken van een kooiladder, een goed exemplaar vind je bij kooiladderspecialist.nl! Kooiladders zijn beveiligde ladders die handig van pas komen in noodsituaties en bij werken op het dak.
Andere maatregelen die je kunt treffen zijn: het aankopen van een veiligheidsbril, werkschoenen, handschoenen, enzovoort. Het is altijd beter om je te beschermen en om op te letten, want een ongeluk is sneller gebeurd dan je denkt.

Vraag een vergunning aan indien nodig

Voor kleine klusjes is er vaak geen vergunning nodig, maar voor grote klussen kan dat wel het geval zijn. Vraag daarom tijdig je vergunning bij de gemeente aan, want het kan best lang duren voor je zo’n vergunning krijgt!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom een telefoonhoesje zo belangrijk is! 0 29

De smartphone is een apparaat waar menigeen niet zonder kan. Even snel je berichten checken, een telefoontje plegen of simpelweg op het internet surfen. Een smartphone maakt het dagelijkse leven enorm makkelijk. Jouw beste vriend moet dan natuurlijk wel over de juiste bescherming beschikken. Het is dan ook niet gek dat je de meeste smartphones niet meer zonder telefoonhoesje ziet. Maar wat is nu eigenlijk precies het belang van een kwalitatief telefoonhoesje?

 Ultieme bescherming

De belangrijkste reden om voor een telefoonhoesje te kiezen is natuurlijk om je smartphone meer bescherming te bieden. Hoewel een smartphone veel voordelen heeft, behoort een onbreekbaar scherm helaas niet tot dat rijtje. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Als hij net even tussen je vingers door glipt en op het asfalt terecht komt, zijn de gevolgen niet te overzien. Ook als je kleine kinderen in huis rond hebt lopen is extra bescherming geen overbodige luxe. Om dit te voorkomen heb je liever een telefoonhoesje van enkele euro’s dan een peperdure reparatie. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Om zoveel mogelijk schade bij een ongeluk te beperken is het belangrijk om niet alleen een kwalitatief hoesje aan te schaffen, maar ook een screenprotector te gebruiken. Zo blijven alle onderdelen van jouw smartphone intact.

 Ultieme bescherming

Let op: zodra je telefoon een keer hard op het beeldscherm is gevallen, moet je direct een andere screenprotector plaatsen. Zo weet je zeker dat deze nog steeds ultieme bescherming kan bieden.

Telefoonhoesje onderhouden

Over het algemeen zal een telefoonhoesje heel wat jaren zijn functie kunnen vervullen. Het is hierbij echter wel belangrijk dat je met bepaalde zaken rekening houdt. Wij zetten ze voor jou op een rijtje:

  • Is je telefoon een keer enorm hard gevallen? Controleer dan goed of je telefoonhoesje nog geheel intact is. Zodra deze beschadigd is kan hij wellicht zijn functie minder goed vervullen. Hierdoor loop je het risico dat bij een volgende valpartij er te weinig bescherming zal zijn. Zo kan je smartphone alsnog beschadigd raken en dat wil je uiteraard voorkomen.
  • Haal je telefoon regelmatig even uit zijn hoesje en maak deze goed schoon. Doordat je je smartphone continu meeneemt, komt deze met veel stof en vuil in aanraking. Dit hoopt zich op onder het hoesje. In het ergste geval kan dit vuil zelfs extra krassen op je telefoon veroorzaken. Probeer het hoesje daarom met enige regelmaat schoon te maken, zodat je onnodige krassen kunt voorkomen.

Maak een statement

Een telefoonhoesje wordt natuurlijk niet alleen gebruikt ter bescherming. Anders zou er op de hele wereld maar één soort hoesje verkrijgbaar zijn. De reden dat er zoveel verschillende verkocht worden is omdat mensen dit gebruiken om een statement te maken. Iedereen heeft immers een andere smaak en persoonlijke voorkeur. Met een telefoonhoesje kan je jouw stijl duidelijk naar voren laten komen. Kies je voor een chique uitstraling of misschien wel een grappig hoesje? Aan jou de keuze!

Er zijn ook hoesjes met speciale functies verkrijgbaar. Bijvoorbeeld een hoesje die ruimte biedt voor pasjes. Zo hoef je niet altijd een portemonnee mee te nemen als je de deur uit gaat. Je hebt immers altijd je pinpas, ID-kaart en OV-chipkaart bij de hand. Hartstikke handig! Ben je vaak buiten? Kies dan voor een waterdicht hoesje om waterschade te voorkomen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Met welk telefoonhoesje verrijk jij jouw smartphone?

4 tips voor een snelle en makkelijke maaltijd 0 25

4 tips voor een snelle en makkelijke maaltijd

Even weinig tijd of zin om uren in de keuken te staan? Geen probleem! Snel en makkelijk eten hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Met het maken van de juiste keuzes kom je al een heel eind. Kan je wel wat extra hulp gebruiken? In dit artikel vind je 4 tips om meer tijd te besparen in de keuken.

1.    Verwen jezelf eens met wat lekkers

Door de alledaagse drukte is het soms moeilijk om een rustmomentje in te plannen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om toch nog van een lekkere maaltijd te genieten, zonder dat je hier weer heel wat tijd aan kwijt bent. Een snelle makkelijke maaltijd bestellen is tegenwoordig zo gedaan. Het aanbod van maaltijdbezorging is ontzettend groot. Kies eenvoudig uit de verschillende cuisines en geniet van de diversiteit in gerechten. Jezelf af en toe verwennen is net wat je nodig hebt om weer wat extra energie te krijgen.

2.    Krijg er plezier in

Is koken niet jouw grootste hobby en zie je het enkel als noodzakelijk kwaad? Probeer er dan juist wat lol in te krijgen. Dit klinkt misschien makkelijker dan gezegd, maar het werkt wel. Als jij er plezier aan beleeft, zal dit uiteindelijk helpen om betere en snellere maaltijden te bereiden. Probeer daarom eens lekker te experimenteren of schakel je vrienden in om samen een gerecht te bereiden. Dat geeft niet alleen veel lol, maar zorgt soms ook voor de meest verrassende gerechten. Wat eten we vanavond 2 personen? Die vraag kan jij in de toekomst snel beantwoorden.

3.    Ovengerechten

Ovengerechten zijn van die typische maaltijden die weinig tijd kosten en ook nog eens super lekker zijn. Bovendien zijn ze eenvoudig voor te bereiden. Enkel wat groentes snijden, eventueel wat vlees aanbakken en voor een aantal minuten in de oven. De bereidingstijd is meestal niet meer dan een kwartier, waardoor je genoeg tijd over houdt voor andere dingen. Probeer wel zo veel mogelijk met verse ingrediënten te koken. Pakjes en zakjes bevatten vaak veel zout en suikers die je eigenlijk niet nodig hebt. Bovendien kost het gebruik van verse ingrediënten over het algemeen helemaal niet veel extra tijd.

4.    Haal iedere week genoeg boodschappen in huis

Ben jij iemand die na het werk altijd naar de supermarkt snelt en even wat ingrediënten op de kop tikt? Dan merk je vast dat dit niet alleen heel veel tijd kost, maar ook nog eens minder prettig is. Zeker na een lange werkdag wil je niet ook nog eens tijd besteden aan het doen van boodschappen. Doe daarom slechts één keer in de week boodschappen. Maak een duidelijk weekmenu en houd je aan de planning. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Ben je toch een keer vergeten boodschappen te doen? Dan is er natuurlijk niks mis met eten bestellen in Enschede. Zolang je geniet van mate, mogen deze momenten er natuurlijk best zijn. Bovendien bestaat er natuurlijk geen makkelijkere (en stiekem ook nog eens lekkere) maaltijd.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks