3 tips voor het opknappen van jouw fiets 0 218

De fiets is misschien wel het meest favoriete vervoersmiddel in Nederland. In het buitenland staan we bekend om onze geweldige fietsvoorzieningen en de enorme fietsenstallingen die je in de drukke steden aantreft. Het is de gewoonte om jonge kinderen al vroeg te leren fietsen en vrijwel iedere Nederlander beschikt ook op latere leeftijd nog over een fiets. Voor veel mensen is dit zelfs het enige vervoersmiddel wat ze in huis hebben.

Mede door onze voorliefde voor fietsen vinden we het ook heel belangrijk dat deze in optimale conditie blijft. Wanneer een fiets echter veelvuldig wordt gebruikt, zal deze uiteindelijk wel om enig onderhoud gaan vragen. Is jouw fiets toe aan een opknapbeurt en kunnen de belangrijkste fietsonderdelen wel een extra controle gebruiken? Dan is het hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan. Met de volgende 3 tips voor het opknappen van jouw fiets, kan het zeker niet meer fout aan!

1.         Schaf kwalitatieve fietsonderdelen aan

Zijn enkele fietsonderdelen al aan vervanging toe? Wacht dan niet te lang om deze te vervangen. Het is voor de veiligheid op de weg van groot belang dat alle fietsonderdelen altijd in optimale conditie zijn. Daarom is het belangrijk om ze, indien beschadigd, zo snel mogelijk te repareren of te vervangen.

Wanneer je nieuwe fietsonderdelen wilt kopen, is het belangrijk om dit bij een kwaliteitswinkel te doen. Zo weet je zeker dat de onderdelen aan alle veiligheidseisen binnen Europa voldoen. Hierdoor kan je met een veilig gevoel de weg op. Trap nooit in mooie aanbiedingen van tweedehands fietsonderdelen. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dit ook meestal zo.

kwalitatieve fietsonderdelen aan

2.         Schakel een professional in

Een fiets opknappen is niet iets wat de meeste mensen dagelijks doen. Blijf daarom wel realistisch. Welke dingen kun je zelf doen en voor welke herstelwerkzaamheden kun je beter een professional inschakelen?

Je kunt er ook voor kiezen om de fiets vrijblijvend naar een fietsenmaker te brengen. Vraag hem een offerte op te stellen, zodat je precies weet wat er gedaan moet worden en hoeveel dit je gaat kosten. Bekijk tevens of het nog rendabel is om de fiets op te knappen of dat je deze beter direct geheel kunt vervangen.

Beschik je slechts over een beperkt budget? Kies er dan voor om de fietsonderdelen alvast ergens los te kopen. Hierdoor betaal je niet extra voor de onderdelen bij een fietsenmaker, maar hoef je enkel nog de arbeidskosten te betalen. Vaak scheelt dit je al gauw een paar tientjes!

3.         Haal de juiste materialen en gereedschap tijdig in huis

Voordat je de fiets kunt gaan opknappen is het eerst belangrijk om de juiste materialen en gereedschap in huis te halen. Er is immers niet vervelender dan er halverwege de klus achterkomen dat je de helft nog moet kopen of dat je moet wachten tot iets besteld is. Zorg er daarom eerst voor dat alle fietsonderdelen in huis aanwezig zijn én dat je over het juiste gereedschap beschikt. Schakel vervolgens eventueel hulp in van vrienden of familie en ga dan pas aan de slag. Zo is de klus niet alleen sneller geklaard, maar weet je ook zeker dat dit goed gedaan wordt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting 0 8

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting

Het is alweer 100 jaar geleden dat de gloeilamp werd uitgevonden. De gloeilamp was de uitvinding om donkere plaatsen te voorzien van licht. In de huidige tijd volgen technologische ontwikkelingen elkaar in snel tempo op en zo ook op het gebied van verlichting. Op dit moment kiezen steeds meer particulieren en bedrijven voor led- verlichting. Waarom? Dat gaan we je vertellen in dit artikel!

Betekenis van led

Het woordje ‘led’ staat voor ‘Light Emitting Diode’ oftewel lichtgevende diode. Led- lampen zijn energiezuinig en produceren evenveel licht als de traditionele gloeilamp.  Daarnaast bevatten led- lampen ook geen giftige stoffen. Ook niet onbelangrijk aangezien we allemaal steeds meer milieubewuster zijn gaan leveren. Kortom het is een nieuwe generatie lamp welke nu en in de toekomst een belangrijke plaats gaat innemen in de samenleving.

Groen karakter

Het lage energieverbruik hebben we in het vorige hoofdstuk al genoemd. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar natuurlijk ook voor uw eigen portemonnee. Ken je dat moment nog dat je een gloeilamp wilde vervangen voor een nieuwe? Vaak moest je eerst even wachten totdat de gloeilamp was afgekoeld om je handen niet te branden. Ook dat is met de komst van led- verlichting verleden tijd. Het vervangen van een led- lamp hoeft ook minder vaak te gebeuren, omdat deze langer mee gaat. Daarnaast zorgt minder hitte ook voor minder opwarming van de aarde.

Zakelijke markt

Met een led- lamp kun je meer dan 70% besparen ten opzichte van traditionele verlichting. Ook zijn led- lampen minder fel en daardoor kunnen werknemers zich beter focussen op de werkvloer. Deze fikse besparing op de energiekosten is voor veel bedrijven de hoofdreden om de traditionele verlichting te vervangen voor led- lampen. Natuurlijk is de aanschaf van led- lampen niet heel goedkoop. Maar deze investering verdien in de toekomst gegarandeerd terug. Een andere reden waarom bedrijven kiezen voor led- verlichting is om een bijdrage te leveren aan de gestelde klimaatdoelen vanuit de overheid.

Dimbare led- verlichting

Veel particulieren maken gebruik van dimmers om de verlichting minder fel te laten schijnen. Dit kom je vaak tegen in hal of woonkamer. Ben je voornemens om over te stappen op led- verlichting? Dan is het aan te raden om de oude licht dimmer te vervangen voor een led- dimmer. Waarom? Omdat de oude dimmers die gebruikt worden bij gloeilampen vaak niet geschikt zijn voor led- lampen. Tot slot is het belangrijk om vooraf informatie over te winnen of een led- lamp wel dimbaar is. Dat is namelijk niet altijd het geval.

De APK is er niet voor niets 0 22

De APK is er niet voor niets

Als je van te voren zou weten welk onderdeel van jouw auto vervangen zou moeten worden om meer kosten te voorkomen dan zou je veel geld kunnen besparen. Helaas werkt het zo niet! Je hebt in de meeste gevallen geen flauwe notie wanneer er iets kapot zal gaan bij jouw auto. Bij een APK wordt gekeken of de auto aan wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet en of er onderdelen (bijna) kapot zijn. Voorkom dat je auto tijdens de APK wordt afgekeurd en kijk hem vooraf zelf na. Vaak zijn het kleine dingen waarop de auto wordt afgekeurd zoals een niet werkend achterlicht of slechte ruitenwisserbladen. Het RDW heeft een APK keuringsschema waarop precies te zien is wanneer een auto gekeurd moet worden. 

Hoe kun je besparen op onderhoudskosten van je auto?

Wanneer je denkt te bezuinigen op het overslaan van een onderhoudsbeurt van je auto kom je bedrogen uit. Een goed onderhouden auto (met ingevuld onderhoudsboekje) brengt meer op bij de verkoop dan een auto met achterstallig onderhoud. Daarnaast is goed onderhoud ook een nodig om de veiligheid te garanderen. Veel onderhoud kun je zelf verrichten zoals bijvoorbeeld zelf de olie controleren en bijvullen. De bandenspanning en de verlichting kun je ook makkelijk zelf controleren en wanneer deze in orde zijn verhoogt dat ook de veiligheid. Deze kleine gebreken kun je makkelijk zelf vervangen. Bij reservedelenstore.nl auto onderdelen vind je meer dan 1 miljoen merk gerelateerde onderdelen. Door gebruik te maken van merk gerelateerde onderdelen weet je zeker dat jouw onderdelen de juiste kwaliteit hebben.

Mogelijkheden voor eigen reparatie van auto’s beperkt

Auto’s worden door alle nieuwe techniek steeds minder geschikt om zelf te repareren. Dit komt door alle nieuwe elektronica en omdat de motoren van steeds meer automerken zijn voorzien van sensoren en elektronische aansturing. Toch zijn er nog onderdelen van een auto die jezelf probleemloos kunt repareren ook al hangt dit sterk af van jouw eigen technische kennis. Heeft jouw auto nog traditionele gloeilampen als verlichting dan kun je hiervan eenvoudig zelf de lampen vervangen. Dit geldt ook voor het vervangen van ruitenwisserbladen, bougies en de accu. Wanneer je deze onderdelen besteld via reservedelenstore.nl dan bespaar je veel geld. Daarnaast spaar je ook een bezoek aan de garage uit. Helaas zul je voor problemen met de auto-elektronica, het koelsysteem, de airco, de motor en de versnelling altijd naar een garage moeten. Dit kun je bij de huidige auto’s niet meer zelf herstellen.

Beter uit met merk gerelateerde onderdelen

Wanneer je zelf onderdelen gaat vervangen gebruik dan alleen merk gerelateerde onderdelen. Deze zijn het meest geschikt voor jouw auto en voldoen aan alle kwaliteitsnormen en eisen. Merk gerelateerde onderdelen kun je eenvoudig bestellen via reservedelenstore.nl. Hier vind je voor elk merk auto de juiste onderdelen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks