3 tips voor het opknappen van jouw fiets 0 52

De fiets is misschien wel het meest favoriete vervoersmiddel in Nederland. In het buitenland staan we bekend om onze geweldige fietsvoorzieningen en de enorme fietsenstallingen die je in de drukke steden aantreft. Het is de gewoonte om jonge kinderen al vroeg te leren fietsen en vrijwel iedere Nederlander beschikt ook op latere leeftijd nog over een fiets. Voor veel mensen is dit zelfs het enige vervoersmiddel wat ze in huis hebben.

Mede door onze voorliefde voor fietsen vinden we het ook heel belangrijk dat deze in optimale conditie blijft. Wanneer een fiets echter veelvuldig wordt gebruikt, zal deze uiteindelijk wel om enig onderhoud gaan vragen. Is jouw fiets toe aan een opknapbeurt en kunnen de belangrijkste fietsonderdelen wel een extra controle gebruiken? Dan is het hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan. Met de volgende 3 tips voor het opknappen van jouw fiets, kan het zeker niet meer fout aan!

1.         Schaf kwalitatieve fietsonderdelen aan

Zijn enkele fietsonderdelen al aan vervanging toe? Wacht dan niet te lang om deze te vervangen. Het is voor de veiligheid op de weg van groot belang dat alle fietsonderdelen altijd in optimale conditie zijn. Daarom is het belangrijk om ze, indien beschadigd, zo snel mogelijk te repareren of te vervangen.

Wanneer je nieuwe fietsonderdelen wilt kopen, is het belangrijk om dit bij een kwaliteitswinkel te doen. Zo weet je zeker dat de onderdelen aan alle veiligheidseisen binnen Europa voldoen. Hierdoor kan je met een veilig gevoel de weg op. Trap nooit in mooie aanbiedingen van tweedehands fietsonderdelen. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dit ook meestal zo.

kwalitatieve fietsonderdelen aan

2.         Schakel een professional in

Een fiets opknappen is niet iets wat de meeste mensen dagelijks doen. Blijf daarom wel realistisch. Welke dingen kun je zelf doen en voor welke herstelwerkzaamheden kun je beter een professional inschakelen?

Je kunt er ook voor kiezen om de fiets vrijblijvend naar een fietsenmaker te brengen. Vraag hem een offerte op te stellen, zodat je precies weet wat er gedaan moet worden en hoeveel dit je gaat kosten. Bekijk tevens of het nog rendabel is om de fiets op te knappen of dat je deze beter direct geheel kunt vervangen.

Beschik je slechts over een beperkt budget? Kies er dan voor om de fietsonderdelen alvast ergens los te kopen. Hierdoor betaal je niet extra voor de onderdelen bij een fietsenmaker, maar hoef je enkel nog de arbeidskosten te betalen. Vaak scheelt dit je al gauw een paar tientjes!

3.         Haal de juiste materialen en gereedschap tijdig in huis

Voordat je de fiets kunt gaan opknappen is het eerst belangrijk om de juiste materialen en gereedschap in huis te halen. Er is immers niet vervelender dan er halverwege de klus achterkomen dat je de helft nog moet kopen of dat je moet wachten tot iets besteld is. Zorg er daarom eerst voor dat alle fietsonderdelen in huis aanwezig zijn én dat je over het juiste gereedschap beschikt. Schakel vervolgens eventueel hulp in van vrienden of familie en ga dan pas aan de slag. Zo is de klus niet alleen sneller geklaard, maar weet je ook zeker dat dit goed gedaan wordt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen 0 9

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen

Binnenkort iets te vieren met je vrienden of collega’s? Organiseer dan een BBQ in je tuin. Iedereen houdt van een lekkere barbecue en tegenwoordig zijn er steeds meer opties voor culinair barbecueën. Imponeer je vrienden en familie bijvoorbeeld met zelfgemaakte pulled pork of chicken, of serveer gezonde snacks en lekkere IPA’s. Een barbecue organiseer je zelf heel eenvoudig met de juiste voorbereiding, of je besteedt je feestje uit aan een cateraar. Met een toffe loungeset in voor in de tuin en de juiste ingrediënten creëer je de perfecte avond uit bij jou thuis. Ook leuk als er een spannende voetbalwedstrijd aankomt die je samen wilt kijken. Daarvoor zet je een beamer met groot scherm in je thuis en regel je alles wat je nodig hebt voor een lekkere barbecue. Hieronder geven we je wat tips zodat je in een handomdraai zelf je barbecuefeest organiseert.

Wat heb je nodig?

Voor een gezellige barbecue heb je allereerst een goede locatie nodig. Je eigen achtertuin is ideaal, maar een binnentuin op je werk kan ook een prima plek voor een barbecue zijn. Kies bijvoorbeeld een mooie loungeset voor in de tuin en creëer daar omheen voldoende zitplekken. Statafels zijn ideaal als aanvulling op de loungeset voor in de tuin. Je beschikt dan over voldoende plaats voor mensen die willen relaxen en eten. Daarnaast heb je uiteraard een goede barbecue nodig. Huur of koop bijvoorbeeld een Green Egg, of schakel een cateraar in die gespecialiseerd is op het gebied van barbecues. Je cateraar kan ook op locatie een barbecue afleveren en het vlees bereiden, zodat je zelf niets hoeft te doen. Je hebt op die manier alle tijd voor je vrienden en familie. Een tent of overkapping is handig als er regen wordt voorspeld. Zo organiseer je ook een barbecue in de herfst of in de winter. Een winterbarbecue kan prima, vooral als je zorgt voor heaters of een kampvuurtje naast de loungeset voor in de tuin. Ten slotte kun je je tuin aankleden met lampen en fakkels. Dat is vooral leuk als je familie en collega’s uitnodigt voor een feestelijke barbecue.

bbq

Speciaalbier

Bijna alles wat van de barbecue komt gaat uitstekend samen met een speciaalbiertje. We noemden al even de IPA, maar eigenlijk is elk soort speciaalbier prima voor tijdens een barbecue. Je maakt extra indruk met speciaalbier van een lokale brouwerij. Daarvan zijn er inmiddels honderden in Nederland. Verras je gasten dus met craft beer uit jouw omgeving! Daar geniet je zelf ook heerlijk van, bijvoorbeeld op je loungeset voor in de tuin. Naast bier kun je natuurlijk ook lekkere whisky en wijn op tafel zetten.

Op de gezonde toer

De kans is groot dat jij samen met je vrienden regelmatig in de sportschool te vinden bent. Je wilt al je harde werk natuurlijk niet tenietdoen door één avond barbecueën. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei opties voor een gezonde barbecue. Serveer bijvoorbeeld vis, of eiwitrijke salades en fruit. Geniet zonder zorgen van een heerlijke avond barbecueën.

3 tips voor bedrijfskleding in de bouw 0 11

bedrijfskleding in de bouw

De meeste bedrijven maken gebruik van bedrijfskleding. Waar deze in sommige sectors vooral dienen om een statement te maken of op te vallen, is dat in de bouw wel anders. Hier heeft werkkleding als voornaamste prioriteit om de veiligheid van de werknemer te verhogen. Maar waar let je op als je bedrijfskleding in de bouw wilt aanschaffen?

Materiaal dat tegen een stootje kan, maar tegelijkertijd ook nog eens zeer comfortabel is.  Kleding die ook nog eens tegen alle weersomstandigheden opgewassen is, of er nu een buitje onderweg is of het hard waait. Kortom: een outfit die de werknemer tegen alle invloeden op de bouw beschermt. Dat is waar werkkleding in de bouw aan moet voldoen. Maar hoe weet je dat je de juiste outfit samenstelt? In dit artikel geven we 3 tips.

1.         Duurzame materialen

Er is ontzettend veel verschillende soorten bedrijfskleding op de markt verkrijgbaar. Zeker als je voor kleding in de bouwsector gaat kijken, beschik je over enorm veel keus. Dit betekent echter niet dat alle werkkleding even functioneel of kwalitatief is. Zo zijn er veel kwaliteitsverschillen mogelijk. Daarom adviseren wij om voor duurzame materialen te kiezen. Duurzame materialen kunnen goed tegen een stootje en beschikken daardoor over een veel langere levensduur. Hierdoor draag je niet alleen je steentje bij aan het milieu, want je hoeft het milieu immers niet onnodig te belasten als je na een jaar weer nieuwe kleding nodig hebt, maar verhoog je ook nog eens de veiligheid op de werkvloer.

2. Meer comfort op de werkvloer

Wil je van een nóg langere levensduur profiteren? Bedenk dan goed welke delen van de outfit extra snel slijten tijdens jouw werkzaamheden. Zit je bijvoorbeeld regelmatig op je knieën om werkzaamheden te verrichten? Dan zal dit gebied ook sneller slijten. Kies daarom voor extra versteviging op het kniegedeelte, zodat de broek over een langere levensduur beschikt. Denk natuurlijk ook aan het comfort. Een broek waar kniebeschermers in geplaatst kunnen worden, zijn bijvoorbeeld het overwegen waard als je veel tijd op je knieën doorbrengt. Comfort boven alles!

meer comfort op de werkvloer

3.         Blijf zichtbaar voor omstanders

Veilig werken is van essentieel belang op de bouwplaats. Wanneer mens en machine samenwerken is het noodzakelijk dat iedereen goed zichtbaar is én blijft. Nu de dagen weer korter worden, komt het waarschijnlijk steeds vaker voor dat je in het donker aan het werk bent. In dat geval is zichtbaarheidskleding verplicht. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor het resterende personeel en omstanders. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een veiligheidshesje te dragen, maar dit is meestal minder comfortabel dan het dragen van kwalitatieve bedrijfskleding. Zeker als je structureel in het donker werkt, kan het verstandig zijn om voor werkkleding te kiezen waar dit standaard in geïntegreerd is.

Niet alleen op het gebied van comfort is zichtbaarheidskleding een aanrader, maar ook op het gebied van veiligheid. Waar een veiligheidshesje incidenteel nog wel eens vergeten kan worden, zal bedrijfskleding altijd aanwezig zijn. Ook de werkgever profiteert dus van speciale zichtbaarheidskleding.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks