De voordelen van kung fu 0 1267

kung fu voordelen

De voordelen van oosterse gevechtskunsten zoals kung fu zijn enorm. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mannen, vrouwen en zelfs kinderen deze sport graag beoefenen. Maar waarom zou je op een oosterse vechtsport gaan? Veel mensen haken al af als ze bijvoorbeeld zien dat er van een zwaard gebruik wordt gemaakt. Het klinkt hierdoor niet alleen als een zeer gevaarlijke sport, maar ook nog eens enorm gewelddadig. Niets is gelukkig minder waar. Een interne vechtsport draait immers niet om het vechten zelf, het draait om de weerbaarheid van het lichaam en het vinden van de perfecte balans tussen lichaam en geest. Alleen dan kan je van de voordelen van kung fu genieten. Wij zetten die voordelen voor jou op een rijtje.

 Gevaarlijke sport?

Vaak denken mensen ten onrechte dat kung fu een zeer gevaarlijke sport is. Als ze lezen dat een zwaard kopen niet ongebruikelijk is, roept dit natuurlijk vraagtekens op. Bedenk echter wel dat dit zwaarden zijn die er niet voor bedoeld zijn om andere mensen letsel toe te brengen. Deze worden gebruikt om de coördinatie en weerbaarheid van het lichaam te trainen.

Bij oosterse vechtsporten zoals kung fu staat juist respect voor elkaar heel hoog in het vaandel. De sport wordt vooral gebruikt om de weerbaarheid van de mens te verhogen. Niet om te vechten, maar om sterker in je schoenen te staan. Als zwaarden kopen op je to-do-lijst staat, moet je ook niet direct van een gevaarlijke situatie uit gaan. Dit wordt enkel gebruikt om jouw coördinatie te verbeteren. Natuurlijk blijft kung fu gewoon een sport en zal je af en toe met een blauwe plek terug kunnen komen. Echt gevaarlijk is het echter zeer zeker niet.

gevaarlijke sport kung fu

Doorzettingsvermogen en discipline

Als je kung fu wilt beoefenen, word je niet veel gevraagd. Het is natuurlijk noodzakelijk om goede kung fu schoenen aan te trekken en over enkele materialen te beschikken, zoals een karatepak, maar verder is een gezonde dosis zelfvertrouwen en motivatie al voldoende om uit te blinken tijdens de lessen. Dit betekent natuurlijk niet dat je achterover kunt leunen. Je zal immers over voldoende mentale kracht moeten beschikken om het beste uit jezelf te halen. Enkel de juiste paar schoenen of een mooi zwaard zal hier niet per se aan bijdragen. We lichten daarom de mentale kant nog even toe.

Als je bezig bent met kung fu, moet je continu je eigen grenzen opzoeken. Dit wordt dan ook van je gevraagd. Alleen dan kan je dezelfde vooruitgang boeken als anderen in jouw groep. Dit betekent dat je over voldoende doorzettingsvermogen moet beschikken. Ook discipline is zeer belangrijk. Ben jij iedere les wel aanwezig of sla je regelmatig een week over? Dit kan van invloed zijn op het uiteindelijke resultaat.

Meer zelfvertrouwen

Het grootste voordeel van kung fu is dat je over meer zelfvertrouwen beschikt. Als lichaam en geest in balans zijn, krijg je hier een dosis zelfvertrouwen voor terug. Je weet wat je moet doen in gevaarlijke situaties, je weet hoe je trots kan zijn op je eigen lichaam. Je geniet van meer lenigheid en een betere conditie. Hierdoor voel je je lekker in je vel en krijg je meer zelfvertrouwen. Iets waar je alleen maar van kunt genieten en altijd van pas komt in het dagelijks leven!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips 0 89

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips

We hebben steeds meer de behoefte aan een ruimte in huis om lekker even op jezelf te zijn zonder gestoord te worden door vrouwlief of de kinderen. In ons drukke leven jongleren we werk en thuis en lopen we over van verplichtingen. En in al die drukte vergeet je gewoonweg om tijd voor jezelf vrij te maken. 

Iedereen heeft baat bij een plek waar je tot rust kunt komen en omringd wordt door de dingen die je leuk vindt. Echt jouw plek.

Nu kun je voor een echte “mancave” gaan compleet met bierbrouwerij of een complete game room met speciale gamestoelen en een gigantische flatscreen tv, maar je kunt ook voor een echte hobbyruimte gaan waar je lekker ongestoord kunt klussen. 

Wil je ook een kamer voor jezelf inrichten, een echte hobbykamer voor mannen? Met deze vier eenvoudige stappen tover je een doorsnee kamer om tot jouw eigen plek.

1. Waar ga je jouw hobbykamer voor gebruiken?

Elk goed project begint met een goed plan, en dat geldt dus ook voor jouw hobbykamer. Bedenk wat voor hobbykamer je het liefste zou willen hebben, wat je er gaat doen en met welke spullen je jezelf wilt omringen. Wil je bijvoorbeeld een echte mancave en hou je van bier dan wil je misschien een bar inbouwen met een tap, een echte brouwketel neerzetten om je eigen bier te maken en een speciale koelkast om je bier te lageren en op temperatuur te houden. Maak een lijst met de dingen die je graag in je hobbykamer zou willen hebben en teken een plattegrond om te zien of het allemaal past voordat je naar de winkel rent.

2. Inrichten van je hobbykamer met bergruimte

Ga je voor een echte hobbykamer waar je dingen gaat maken, dan heb je meestal veel bergruimte nodig. Hou je bijvoorbeeld van modelbouw, dan heb je al snel dozen vol met modelbouwprojecten, verf, penselen, een airbrush en allerlei klein gereedschap. Om te zorgen dat al deze spullen niet overal gaan rondslingeren en je werkplek prettig en overzichtelijk te houden is het handig om voor veel opbergruimte te zorgen. Hou in je plan daarom al rekening met kasten, en dozen of kisten waar je kleinere onderdelen in kwijt kunt. Met genoeg kleinere containers die je weer kunt stapelen kun je ook in een hele kleine hobbyruimte toch veel spullen kwijt. 

3. Zorg voor passende verlichting in je hobbykamer

Bij een hobbykamer hoort goede verlichting. Als je aan het hobbyen bent moet je goed kunnen zien wat je aan het doen bent. Hang bijvoorbeeld LED tl verlichting op boven je werktafel en koop een goede bureaulamp of spotjes om gericht je werkstuk te kunnen belichten. Ga je voor een mancave of een gameroom dan zoek je het misschien meer in passende sfeerverlichting. 

4. Haal het maximale uit een kleine hobbykamer

Heb je maar een kleine ruimte die je kunt inrichten als hobbykamer, probeer dan de ruimte optimaal te benutten. Kijk of je wat opbergruimte betreft de hoogte in kunt. Hang bijvoorbeeld bakken aan de muur met een handig kliksysteem voor klein gereedschap of materiaal, en kijk of je de werktafel opklapbaar kunt maken zodat je meer ruimte kunt creëren als je dat nodig hebt.

 

 

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten 0 120

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten

Anno 2023 is het belangrijk om je als bedrijf te kunnen onderscheiden. Aangezien er in veel sectoren veel bedrijven werkzaam zijn, is het lastig om jouw bedrijf meer te laten zien aan de buitenwereld op een dusdanige manier dat jouw netwerk, klantenkring en naamsbekendheid vergroot wordt. Toch is dit ontzettend belangrijk voor het succes van jouw bedrijf. Daarom komen er in deze blog een aantal tips naar voren om jouw bedrijf nog meer te promoten!

Kies voor het delen van persoonlijke verhalen

Veel consumenten zijn benieuwd naar de mensen achter een bedrijf. Wanneer er weinig te vinden is over de medewerkers en de achtergrond, is het lastig om in te kunnen schatten wat voor soort bedrijf het is, wat voor cultuur er heerst en of het bij deze klant wel of niet past. Daarnaast toont het ook een stukje menselijkheid. Iets wat sommige consumenten nogal missen bij grootschalige bedrijven. Hierdoor kun jij als bedrijf juist in onderscheiden. Naast het publiceren van deze informatie op de eigen website kun je ook kiezen voor social media kanalen zoals LinkedIn, Instagram en Facebook. Kies vooral ook voor een kanaal dat past bij jouw doelgroep.

Wees fysiek aanwezig

Door fysiek op evenementen aanwezig te zijn, laat je als personen binnen bedrijf een indruk achter. Dit kan door evenementen die over het vakgebied en binnen de sector bij te wonen maar dit kan ook bij andere evenementen. Dit geldt bijvoorbeeld voor bijeenkomsten over de invulling of toekomst van de locatie waar jouw bedrijf zich bevindt of vrijwilligerswerk projecten. Juist door hier jouw gezicht – als onderdeel van het bedrijf zijnde – te laten zien, draag je bij aan een goed imago. Een stuk aanwezigheid, het tonen van initiatief en gesprekken aangaan is bevorderlijk voor het opbouwen van jouw netwerk.

Fysieke producten

Naast aanwezigheid en het delen van persoonlijke verhalen, doen fysieke producten het vaak ook heel goed. Kies ervoor om het logo van jouw bedrijf te laten zien op stickers, tasjes posters, pennen maar ook bijvoorbeeld door waterflessen te bedrukken. Dit kan ingezet worden tijdens promotie events, beurzen maar ook voor (nieuwe) werknemers. Juist omdat een waterfles een alledaags en veelgebruikt object is, zal deze vaak en op veel plekken te zien zijn. Dit vergroot alleen maar jouw naamsbekendheid!

Werk samen met externen

Een andere manier om jouw bedrijf in de spotlights te zetten, kan door samenwerkingen aan te gaan met andere bedrijven of personen. Denk bijvoorbeeld aan bloggers of een marketingbureau. Wanneer zij jouw naam en/of logo op de eigen kanalen plaatsen, is dit dus ook zichtbaar voor hun klanten. Hiermee vergroot jij jouw bereik als bedrijf zijnde door externen. Dit kan ook door referenties in de vorm van social media posts.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks