De voordelen van kung fu 0 132

kung fu voordelen

De voordelen van oosterse gevechtskunsten zoals kung fu zijn enorm. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mannen, vrouwen en zelfs kinderen deze sport graag beoefenen. Maar waarom zou je op een oosterse vechtsport gaan? Veel mensen haken al af als ze bijvoorbeeld zien dat er van een zwaard gebruik wordt gemaakt. Het klinkt hierdoor niet alleen als een zeer gevaarlijke sport, maar ook nog eens enorm gewelddadig. Niets is gelukkig minder waar. Een interne vechtsport draait immers niet om het vechten zelf, het draait om de weerbaarheid van het lichaam en het vinden van de perfecte balans tussen lichaam en geest. Alleen dan kan je van de voordelen van kung fu genieten. Wij zetten die voordelen voor jou op een rijtje.

 Gevaarlijke sport?

Vaak denken mensen ten onrechte dat kung fu een zeer gevaarlijke sport is. Als ze lezen dat een zwaard kopen niet ongebruikelijk is, roept dit natuurlijk vraagtekens op. Bedenk echter wel dat dit zwaarden zijn die er niet voor bedoeld zijn om andere mensen letsel toe te brengen. Deze worden gebruikt om de coördinatie en weerbaarheid van het lichaam te trainen.

Bij oosterse vechtsporten zoals kung fu staat juist respect voor elkaar heel hoog in het vaandel. De sport wordt vooral gebruikt om de weerbaarheid van de mens te verhogen. Niet om te vechten, maar om sterker in je schoenen te staan. Als zwaarden kopen op je to-do-lijst staat, moet je ook niet direct van een gevaarlijke situatie uit gaan. Dit wordt enkel gebruikt om jouw coördinatie te verbeteren. Natuurlijk blijft kung fu gewoon een sport en zal je af en toe met een blauwe plek terug kunnen komen. Echt gevaarlijk is het echter zeer zeker niet.

gevaarlijke sport kung fu

Doorzettingsvermogen en discipline

Als je kung fu wilt beoefenen, word je niet veel gevraagd. Het is natuurlijk noodzakelijk om goede kung fu schoenen aan te trekken en over enkele materialen te beschikken, zoals een karatepak, maar verder is een gezonde dosis zelfvertrouwen en motivatie al voldoende om uit te blinken tijdens de lessen. Dit betekent natuurlijk niet dat je achterover kunt leunen. Je zal immers over voldoende mentale kracht moeten beschikken om het beste uit jezelf te halen. Enkel de juiste paar schoenen of een mooi zwaard zal hier niet per se aan bijdragen. We lichten daarom de mentale kant nog even toe.

Als je bezig bent met kung fu, moet je continu je eigen grenzen opzoeken. Dit wordt dan ook van je gevraagd. Alleen dan kan je dezelfde vooruitgang boeken als anderen in jouw groep. Dit betekent dat je over voldoende doorzettingsvermogen moet beschikken. Ook discipline is zeer belangrijk. Ben jij iedere les wel aanwezig of sla je regelmatig een week over? Dit kan van invloed zijn op het uiteindelijke resultaat.

Meer zelfvertrouwen

Het grootste voordeel van kung fu is dat je over meer zelfvertrouwen beschikt. Als lichaam en geest in balans zijn, krijg je hier een dosis zelfvertrouwen voor terug. Je weet wat je moet doen in gevaarlijke situaties, je weet hoe je trots kan zijn op je eigen lichaam. Je geniet van meer lenigheid en een betere conditie. Hierdoor voel je je lekker in je vel en krijg je meer zelfvertrouwen. Iets waar je alleen maar van kunt genieten en altijd van pas komt in het dagelijks leven!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen 0 9

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen

Binnenkort iets te vieren met je vrienden of collega’s? Organiseer dan een BBQ in je tuin. Iedereen houdt van een lekkere barbecue en tegenwoordig zijn er steeds meer opties voor culinair barbecueën. Imponeer je vrienden en familie bijvoorbeeld met zelfgemaakte pulled pork of chicken, of serveer gezonde snacks en lekkere IPA’s. Een barbecue organiseer je zelf heel eenvoudig met de juiste voorbereiding, of je besteedt je feestje uit aan een cateraar. Met een toffe loungeset in voor in de tuin en de juiste ingrediënten creëer je de perfecte avond uit bij jou thuis. Ook leuk als er een spannende voetbalwedstrijd aankomt die je samen wilt kijken. Daarvoor zet je een beamer met groot scherm in je thuis en regel je alles wat je nodig hebt voor een lekkere barbecue. Hieronder geven we je wat tips zodat je in een handomdraai zelf je barbecuefeest organiseert.

Wat heb je nodig?

Voor een gezellige barbecue heb je allereerst een goede locatie nodig. Je eigen achtertuin is ideaal, maar een binnentuin op je werk kan ook een prima plek voor een barbecue zijn. Kies bijvoorbeeld een mooie loungeset voor in de tuin en creëer daar omheen voldoende zitplekken. Statafels zijn ideaal als aanvulling op de loungeset voor in de tuin. Je beschikt dan over voldoende plaats voor mensen die willen relaxen en eten. Daarnaast heb je uiteraard een goede barbecue nodig. Huur of koop bijvoorbeeld een Green Egg, of schakel een cateraar in die gespecialiseerd is op het gebied van barbecues. Je cateraar kan ook op locatie een barbecue afleveren en het vlees bereiden, zodat je zelf niets hoeft te doen. Je hebt op die manier alle tijd voor je vrienden en familie. Een tent of overkapping is handig als er regen wordt voorspeld. Zo organiseer je ook een barbecue in de herfst of in de winter. Een winterbarbecue kan prima, vooral als je zorgt voor heaters of een kampvuurtje naast de loungeset voor in de tuin. Ten slotte kun je je tuin aankleden met lampen en fakkels. Dat is vooral leuk als je familie en collega’s uitnodigt voor een feestelijke barbecue.

bbq

Speciaalbier

Bijna alles wat van de barbecue komt gaat uitstekend samen met een speciaalbiertje. We noemden al even de IPA, maar eigenlijk is elk soort speciaalbier prima voor tijdens een barbecue. Je maakt extra indruk met speciaalbier van een lokale brouwerij. Daarvan zijn er inmiddels honderden in Nederland. Verras je gasten dus met craft beer uit jouw omgeving! Daar geniet je zelf ook heerlijk van, bijvoorbeeld op je loungeset voor in de tuin. Naast bier kun je natuurlijk ook lekkere whisky en wijn op tafel zetten.

Op de gezonde toer

De kans is groot dat jij samen met je vrienden regelmatig in de sportschool te vinden bent. Je wilt al je harde werk natuurlijk niet tenietdoen door één avond barbecueën. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei opties voor een gezonde barbecue. Serveer bijvoorbeeld vis, of eiwitrijke salades en fruit. Geniet zonder zorgen van een heerlijke avond barbecueën.

3 tips voor bedrijfskleding in de bouw 0 11

bedrijfskleding in de bouw

De meeste bedrijven maken gebruik van bedrijfskleding. Waar deze in sommige sectors vooral dienen om een statement te maken of op te vallen, is dat in de bouw wel anders. Hier heeft werkkleding als voornaamste prioriteit om de veiligheid van de werknemer te verhogen. Maar waar let je op als je bedrijfskleding in de bouw wilt aanschaffen?

Materiaal dat tegen een stootje kan, maar tegelijkertijd ook nog eens zeer comfortabel is.  Kleding die ook nog eens tegen alle weersomstandigheden opgewassen is, of er nu een buitje onderweg is of het hard waait. Kortom: een outfit die de werknemer tegen alle invloeden op de bouw beschermt. Dat is waar werkkleding in de bouw aan moet voldoen. Maar hoe weet je dat je de juiste outfit samenstelt? In dit artikel geven we 3 tips.

1.         Duurzame materialen

Er is ontzettend veel verschillende soorten bedrijfskleding op de markt verkrijgbaar. Zeker als je voor kleding in de bouwsector gaat kijken, beschik je over enorm veel keus. Dit betekent echter niet dat alle werkkleding even functioneel of kwalitatief is. Zo zijn er veel kwaliteitsverschillen mogelijk. Daarom adviseren wij om voor duurzame materialen te kiezen. Duurzame materialen kunnen goed tegen een stootje en beschikken daardoor over een veel langere levensduur. Hierdoor draag je niet alleen je steentje bij aan het milieu, want je hoeft het milieu immers niet onnodig te belasten als je na een jaar weer nieuwe kleding nodig hebt, maar verhoog je ook nog eens de veiligheid op de werkvloer.

2. Meer comfort op de werkvloer

Wil je van een nóg langere levensduur profiteren? Bedenk dan goed welke delen van de outfit extra snel slijten tijdens jouw werkzaamheden. Zit je bijvoorbeeld regelmatig op je knieën om werkzaamheden te verrichten? Dan zal dit gebied ook sneller slijten. Kies daarom voor extra versteviging op het kniegedeelte, zodat de broek over een langere levensduur beschikt. Denk natuurlijk ook aan het comfort. Een broek waar kniebeschermers in geplaatst kunnen worden, zijn bijvoorbeeld het overwegen waard als je veel tijd op je knieën doorbrengt. Comfort boven alles!

meer comfort op de werkvloer

3.         Blijf zichtbaar voor omstanders

Veilig werken is van essentieel belang op de bouwplaats. Wanneer mens en machine samenwerken is het noodzakelijk dat iedereen goed zichtbaar is én blijft. Nu de dagen weer korter worden, komt het waarschijnlijk steeds vaker voor dat je in het donker aan het werk bent. In dat geval is zichtbaarheidskleding verplicht. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor het resterende personeel en omstanders. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een veiligheidshesje te dragen, maar dit is meestal minder comfortabel dan het dragen van kwalitatieve bedrijfskleding. Zeker als je structureel in het donker werkt, kan het verstandig zijn om voor werkkleding te kiezen waar dit standaard in geïntegreerd is.

Niet alleen op het gebied van comfort is zichtbaarheidskleding een aanrader, maar ook op het gebied van veiligheid. Waar een veiligheidshesje incidenteel nog wel eens vergeten kan worden, zal bedrijfskleding altijd aanwezig zijn. Ook de werkgever profiteert dus van speciale zichtbaarheidskleding.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks