Wat zijn de belangrijkste cryptomunten? 0 1056

belangrijkste crypto munten

Bitcoin is zonder meer de bekendste cryptomunt. De community is echter de afgelopen jaren enorm gegroeid, maar dit heeft mede te maken met de populariteit die enkele jaren geleden ontstond voor de Bitcoin. Het gevolg is dat de Bitcoin voor sommige mensen veranderd is in een merknaam. Ze beschouwen alles op het gebied van cryptografie als Bitcoin. Betekent dit dat je enkel een Bitcoin kopen kunt als je interesse hebt voor cryptografie? Welnee! Er zijn nog veel meer cryptomunten verkrijgbaar. Belangrijker nog: tegenwoordig worden er Altcoins uitgebracht die over veel betere eigenschappen beschikken dan de Bitcoin. Maar wat verstaan we hier precies onder? Is de Bitcoin nu echt voorgoed van zijn troon verstoten? En wat zijn de belangrijkste cryptomunten van dit moment?

Ethereum

Ethereum is nog niet zo lang geleden op de markt verschenen. Pas in 2013 werd deze cryptomunt ontwikkeld. In de volksmond wordt ook wel gesproken over ‘Ethers’. Deze worden gebruikt als digitale valuta. Hiermee verschillen ze vrijwel niet van de Bitcoin. Maar waarom zou je dan toch kiezen voor Ethers in plaats van de oude vertrouwde Bitcoin? Die vraag is eenvoudig te beantwoorden. De Ethers zijn veel sneller in het verrichten van transacties en zijn bovendien ook nog eens volledig programmeerbaar. Ze staan niet onder controle van een instantie of persoon. Daarom is er ook geen limiet op de hoeveelheid Ethers die gemaakt mogen worden.

Ethereum

Bitcoin

Als we spreken over cryptocurrency, zullen de meeste mensen direct aan de Bitcoin denken. Dit komt vooral omdat Bitcoin in het nieuws extreem uitgelicht is. Enorm veel mensen konden opeens heel veel geld op hun bankrekening verwachten, omdat ze op het goede moment in Bitcoins geïnvesteerd hadden. Het nadeel van deze grote publiciteit is dat steeds meer mensen hun geld in Bitcoins investeerden en de omzet hierdoor uiteindelijk extreem afnam. Momenteel zijn er meer dan 16,6 miljoen Bitcoins in omloop. In tegenstelling tot Ethers zit er bij Bitcoins wel degelijk een limiet aan de hoeveelheid. Zo mogen ze nooit de magische grens van 21 miljoen overstijgen.

Bitcoin

Naar verwachting zullen er uiteindelijk weer minder Bitcoins in omloop zijn, omdat mensen simpelweg vergeten dat ze deze hadden of omdat ze de toegangscodes tot hun Wallets vergeten. Het minen van een Bitcoinblock levert tegenwoordig veel minder op. Ook de beloning die je ontvangt als je nieuwe blokken ontdekt neemt af. Daarom is het enkel nog voor grotere partijen gunstig om te blijven minen.

Ripple

Ripple is een cryptocurrency die de afgelopen jaren enorme groei heeft doorgemaakt. Ripple valt vooral op doordat deze over een zeer eigen valuta beschikt. Ook de ontzettende snelle transactie maakt hem een belangrijke speler op de huidige markt. Ripple is vergelijkbaar met het betalingssysteem Blockchain. Dit betalingssysteem wordt beschouwd als één van de grootste concurrenten van Bitcoin op dit moment. Ze delen veel gelijkwaardige eigenschappen, maar ook enige verschillen. Zo verschilt het netwerk. Bitcoin is geen op zichzelf staand transactienetwerk, maar bestaat uit een gedecentraliseerde digitale valuta. Bovendien is minen niet mogelijk bij Ripple, omdat er geen uitbreiding is ingebouwd. Ook geniet je met Ripple van betere settlementtijden.

Ripple coin

In welke cryptocurrency je moet investeren is vooral afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeur en het blijft natuurlijk ook een kwestie van ‘gokken’. Feit blijft dat de juiste ‘gok’ je enorm veel geld kan opleveren. Het is dan ook zeker de moeite waard om je meer te verdiepen in de wereld van de cryptocurrency.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips 0 89

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips

We hebben steeds meer de behoefte aan een ruimte in huis om lekker even op jezelf te zijn zonder gestoord te worden door vrouwlief of de kinderen. In ons drukke leven jongleren we werk en thuis en lopen we over van verplichtingen. En in al die drukte vergeet je gewoonweg om tijd voor jezelf vrij te maken. 

Iedereen heeft baat bij een plek waar je tot rust kunt komen en omringd wordt door de dingen die je leuk vindt. Echt jouw plek.

Nu kun je voor een echte “mancave” gaan compleet met bierbrouwerij of een complete game room met speciale gamestoelen en een gigantische flatscreen tv, maar je kunt ook voor een echte hobbyruimte gaan waar je lekker ongestoord kunt klussen. 

Wil je ook een kamer voor jezelf inrichten, een echte hobbykamer voor mannen? Met deze vier eenvoudige stappen tover je een doorsnee kamer om tot jouw eigen plek.

1. Waar ga je jouw hobbykamer voor gebruiken?

Elk goed project begint met een goed plan, en dat geldt dus ook voor jouw hobbykamer. Bedenk wat voor hobbykamer je het liefste zou willen hebben, wat je er gaat doen en met welke spullen je jezelf wilt omringen. Wil je bijvoorbeeld een echte mancave en hou je van bier dan wil je misschien een bar inbouwen met een tap, een echte brouwketel neerzetten om je eigen bier te maken en een speciale koelkast om je bier te lageren en op temperatuur te houden. Maak een lijst met de dingen die je graag in je hobbykamer zou willen hebben en teken een plattegrond om te zien of het allemaal past voordat je naar de winkel rent.

2. Inrichten van je hobbykamer met bergruimte

Ga je voor een echte hobbykamer waar je dingen gaat maken, dan heb je meestal veel bergruimte nodig. Hou je bijvoorbeeld van modelbouw, dan heb je al snel dozen vol met modelbouwprojecten, verf, penselen, een airbrush en allerlei klein gereedschap. Om te zorgen dat al deze spullen niet overal gaan rondslingeren en je werkplek prettig en overzichtelijk te houden is het handig om voor veel opbergruimte te zorgen. Hou in je plan daarom al rekening met kasten, en dozen of kisten waar je kleinere onderdelen in kwijt kunt. Met genoeg kleinere containers die je weer kunt stapelen kun je ook in een hele kleine hobbyruimte toch veel spullen kwijt. 

3. Zorg voor passende verlichting in je hobbykamer

Bij een hobbykamer hoort goede verlichting. Als je aan het hobbyen bent moet je goed kunnen zien wat je aan het doen bent. Hang bijvoorbeeld LED tl verlichting op boven je werktafel en koop een goede bureaulamp of spotjes om gericht je werkstuk te kunnen belichten. Ga je voor een mancave of een gameroom dan zoek je het misschien meer in passende sfeerverlichting. 

4. Haal het maximale uit een kleine hobbykamer

Heb je maar een kleine ruimte die je kunt inrichten als hobbykamer, probeer dan de ruimte optimaal te benutten. Kijk of je wat opbergruimte betreft de hoogte in kunt. Hang bijvoorbeeld bakken aan de muur met een handig kliksysteem voor klein gereedschap of materiaal, en kijk of je de werktafel opklapbaar kunt maken zodat je meer ruimte kunt creëren als je dat nodig hebt.

 

 

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten 0 120

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten

Anno 2023 is het belangrijk om je als bedrijf te kunnen onderscheiden. Aangezien er in veel sectoren veel bedrijven werkzaam zijn, is het lastig om jouw bedrijf meer te laten zien aan de buitenwereld op een dusdanige manier dat jouw netwerk, klantenkring en naamsbekendheid vergroot wordt. Toch is dit ontzettend belangrijk voor het succes van jouw bedrijf. Daarom komen er in deze blog een aantal tips naar voren om jouw bedrijf nog meer te promoten!

Kies voor het delen van persoonlijke verhalen

Veel consumenten zijn benieuwd naar de mensen achter een bedrijf. Wanneer er weinig te vinden is over de medewerkers en de achtergrond, is het lastig om in te kunnen schatten wat voor soort bedrijf het is, wat voor cultuur er heerst en of het bij deze klant wel of niet past. Daarnaast toont het ook een stukje menselijkheid. Iets wat sommige consumenten nogal missen bij grootschalige bedrijven. Hierdoor kun jij als bedrijf juist in onderscheiden. Naast het publiceren van deze informatie op de eigen website kun je ook kiezen voor social media kanalen zoals LinkedIn, Instagram en Facebook. Kies vooral ook voor een kanaal dat past bij jouw doelgroep.

Wees fysiek aanwezig

Door fysiek op evenementen aanwezig te zijn, laat je als personen binnen bedrijf een indruk achter. Dit kan door evenementen die over het vakgebied en binnen de sector bij te wonen maar dit kan ook bij andere evenementen. Dit geldt bijvoorbeeld voor bijeenkomsten over de invulling of toekomst van de locatie waar jouw bedrijf zich bevindt of vrijwilligerswerk projecten. Juist door hier jouw gezicht – als onderdeel van het bedrijf zijnde – te laten zien, draag je bij aan een goed imago. Een stuk aanwezigheid, het tonen van initiatief en gesprekken aangaan is bevorderlijk voor het opbouwen van jouw netwerk.

Fysieke producten

Naast aanwezigheid en het delen van persoonlijke verhalen, doen fysieke producten het vaak ook heel goed. Kies ervoor om het logo van jouw bedrijf te laten zien op stickers, tasjes posters, pennen maar ook bijvoorbeeld door waterflessen te bedrukken. Dit kan ingezet worden tijdens promotie events, beurzen maar ook voor (nieuwe) werknemers. Juist omdat een waterfles een alledaags en veelgebruikt object is, zal deze vaak en op veel plekken te zien zijn. Dit vergroot alleen maar jouw naamsbekendheid!

Werk samen met externen

Een andere manier om jouw bedrijf in de spotlights te zetten, kan door samenwerkingen aan te gaan met andere bedrijven of personen. Denk bijvoorbeeld aan bloggers of een marketingbureau. Wanneer zij jouw naam en/of logo op de eigen kanalen plaatsen, is dit dus ook zichtbaar voor hun klanten. Hiermee vergroot jij jouw bereik als bedrijf zijnde door externen. Dit kan ook door referenties in de vorm van social media posts.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks