Een auto importeren uit het buitenland: hoe werkt dat eigenlijk? 0 239

Een auto importeren uit het buitenland- hoe werkt dat eigenlijk?

Het aantal geïmporteerde auto’s uit het buitenland neemt ieder jaar gestaag toe. Vooral auto’s uit Duitsland zijn zeer populair. Maar waarom is dit eigenlijk? Wat maakt het importeren van auto’s zo interessant? En belangrijker nog, hoe werkt dat eigenlijk?

Het importeren van auto’s uit het buitenland kan ontzettend interessant zijn. Dit heeft verschillende reden. De voornaamste reden is dat het aanbod in Nederland niet zo enorm groot is. Sommige modellen zijn enkel in het buitenland te vinden. Daarnaast zien we ook veel prijsverschillen. Je kunt soms flink wat geld besparen door een auto uit het buitenland te importeren. Toch is het voor particulieren wel belangrijk om met enige zaken rekening te houden. Een auto invoeren kan immers niet zomaar. Je moet wel aan enkele regels voldoen. In dit artikel leggen we uit hoe dit zit en waar je rekening mee moet houden.

Neem contact op met een gespecialiseerd bedrijf

Gelukkig hoef je als particulier niet alle handelingen voor eigen rekening  te nemen. Dat is immers nogal wat. Denk maar eens aan de administratieve rompslomp, maar ook aan alle regeltjes waar je aan moet voldoen. Daarom kan het ontzettend fijn zijn om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Nederland kent enkele bedrijven die de import van auto’s uit het buitenland voor jou kunnen regelen. Het grootste voordeel van het inschakelen van een bedrijf is dat je binnen de kortste keren jouw nieuwe auto voor de deur hebt staan, inclusief kenteken, zonder dat je daar zelf al te veel moeite voor hebt gedaan. Hoe makkelijk is dat? Bedenk wel dat dit natuurlijk met een prijskaartje komt.

Neem contact op met een gespecialiseerd bedrijf

Waar moet je op letten?

Het kan zeer aantrekkelijk zijn om een auto uit het buitenland te importeren. Toch zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden, zodat je zeker weet of deze optie het verstandigst is. Wij zetten een aantal zaken voor jou op een rijtje:

  • Waarom wil je importeren? De voornaamste reden is meestal dat de auto in Nederland niet- of voor een enorme aanschafprijs verkrijgbaar is. Maar is dat wel zo? In sommige gevallen is een auto wel degelijk in Nederland verkrijgbaar, al vraagt dat enig speurwerk. En alhoewel je misschien schrikt van de aanschafkosten, ben je ook extra geld kwijt als je de auto uit het buitenland importeert, Onderzoek daarom eerst of je onderaan de streep écht voordeliger uit bent. Zo weet je zeker of je de juiste beslissing maakt.
  • Koop bij voorkeur altijd bij een merkdealer. Zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit. Laat je niet verleiden door belachelijk lage prijzen van onbekende dealers. Ook hierbij geldt: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat meestal ook zo.

Hoe krijg je een Nederlands kenteken?

Heb je de knoop doorgehakt en wil je jouw droomauto importeren? Dan moet je nog enkele stappen ondernemen. De administratieve rompslomp is nog niet voorbij als de auto op Nederlandse bodem staat. Integendeel zelfs, dan begint het werk pas om aan een Nederlands kenteken te komen.

Niet iedere auto wordt geschikt bevonden om zich op de Nederlandse wegen te begeven. Daarom zal de auto eerst gekeurd moeten worden door het RDW. Daarnaast dien je belasting te betalen voor de verschuldigde rest-BPM. Zodra de BPM is betaald, kan de kentekenplaat gemaakt worden. Hier gaan enkele weken overheen. De aanslag van motorrijtuigenbelasting zal automatisch naar je opgestuurd worden, zodra je de auto voor een keuring bij het RDW gebracht hebt. Let er wel op dat je de auto eerst dient te verzekeren, alvorens je hier de Nederlandse wegen mee mag betreden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een ultieme mancave creëren? Richt je eigen biljartkamer in 0 28

Een ultieme mancave creëren

Wil jij de zomer benutten door een kamer bij je thuis om te toveren tot een heuse mancave? Een plek waar je met je vrienden kunt chillen en je favoriete hobby kunt uitoefenen? Richt dan een biljartkamer in. Die biedt je als beginnende speler een prima plek om de fijne kneepjes van biljart onder de knie te krijgen. Behoor je tot de categorie van de geoefende biljarters? Dan is een eigen biljartkamer dé plek om je skills te trainen en verder te ontwikkelen. Zo ga je bij competities in het café of op de biljartclub geen enkele uitdaging uit de weg. Maak van de schuur of de kelder een prachtige biljartruimte en begin vandaag nog met brainstormen over de vraag hoe je die exact wilt inrichten. De essentiële benodigdheden bestel je in ieder geval snel en eenvoudig online.

Inspiratie voor de biljartruimte

De basis in de biljartkamer leg je voor het grootste deel met de biljarttafel. Wil je binnen het interieur een mooi geheel creëren? Kies dan voor kleuren aan de wand die matchen met de kleuren van het biljartlaken en de kleur van het hout. Ook zijn er speciale soorten fotobehang voor de biljartkamer beschikbaar. Door de wanden hiermee te decoreren, waan je je bijvoorbeeld als op een biljarttoernooi of in een gezellig bruin café. Met accessoires zoals klokken, scoreborden, poetsmateriaal en ludieke posters in biljartthema, maak je de biljartkamer sfeervol en functioneel. Daarnaast is het aan te raden om de juiste biljartlampen te kopen. Want perfect licht is bij biljart een belangrijke factor. De ballen in de hoeken van het speelveld krijgen storende schaduwen, als de lichtbron boven de biljarttafel niet sterk genoeg is. Ook de adapters, duurzame LED lichtbronnen en armaturen in moderne of klassieke uitvoeringen, zijn verkrijgbaar in een speciale biljartwebshop.

biljartruimte

Met een goede keu maak je het verschil.

Naast biljartballen zijn biljartkeus onmisbaar om het spel te kunnen spelen. Een keu geschikt voor beginners heeft volgens de richtlijnen een gewicht tussen de 480 en 500 gram en de maximale lengte bedraagt 150 cm. Wil je een keu bestellen, dan is het is goed om hiermee rekening te houden. Je hebt volop keuze in biljartkeus die aan deze criteria én aan al jouw persoonlijk wensen voldoen, onder het gevarieerde aanbod van merken met keus van goede kwaliteit. Het uiteinde waarmee je de biljartballen stoot, heeft een diameter van 11 mm. Dit wordt de pomerans genoemd en is een niet te onderschatten, belangrijk gedeelte van de keu. Want die geeft effect aan het stoten van de ballen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Elk Master pomerans. Die is van een hoge kwaliteit leer gemaakt dat op een speciale manier is behandeld en heeft uitstekende speleigenschappen. Door een keurek aan te schaffen, berg je jouw biljartkeus veilig op en bescherm je die tegen beschadigingen en kromtrekken.

Op vakantie naar Spanje in coronatijd? Hier moet je aan denken! 0 34

vakantie spanje coronatijd

Heel veel mensen zagen hun vakantieplannen de afgelopen maanden in het water vallen. Terwijl het coronavirus snel om zich heen greep in Europa sloten veel landen hun grenzen voor toeristen. Ook in Nederland was er sprake van een negatief reisadvies. Inmiddels zijn er in Europa alweer heel veel coronamaatregelen versoepeld. En dat net voor de zomervakantie. Hierdoor krijgen steeds meer mensen toch weer de vakantiekriebels. Maar wat is er bij een zomervakantie Spanje op dit moment mogelijk? Waar moet je aan denken in tijden van Corona?

Is op vakantie gaan in Spanje mogelijk?

Dat is een vraag waar veel Nederlanders momenteel mee worstelen. Op dit moment geldt dat wanneer een land geen groter gevaar vormt qua coronabesmettingen dan Nederland, deze gewoon bezocht mogen worden. Voor ieder land heeft onze overheid een reisadvies opgesteld. Op dit moment zijn toeristen in de meeste gebieden van Spanje weer welkom.

Maar let op: het reisadvies wordt om de zoveel tijd bijgesteld. Bovendien kan het per regio verschillen. Zo geldt op dit moment weer code oranje voor het gewest Segrià in Catalonië en Galicië voor de kuststrook van La Mariña-Lugo. Je mag deze plaatsen enkel bezoeken wanneer het echt noodzakelijk is en je bent verplicht om bij thuiskomst minimaal veertien dagen in quarantaine te gaan.

Mondkapjesplicht

Steeds meer landen breiden de mondkapjesplicht uit. Zo zien we ook in Spanje dat het beleid ontzettend streng is geworden. Je mag nu enkel nog zonder mondkapje op het strand, op het balkon van je hotel, voor je tent of in het zwembad. Wanneer je op de boulevard naar het strand loopt, een supermarkt bezoekt of even een wandeling maakt moet je een mondkapje op. Neem daarom voldoende mondkapjes mee, zodat je in elk geval nooit zonder komt te zitten. Ze treden streng op in Spanje, dus voor je het weet heb je een flinke boete op jouw naam staan.

Mondkapjesplicht

Overige maatregelen

Natuurlijk wil je ook weten of er nog wel wat te doen is in Spanje. Je hebt immers niets aan je vakantie wanneer je er niet lekker op uit kunt. Gelukkig zijn alle maatregelen in Spanje bijna net zo ver versoepeld als in Nederland. Restaurants en terrassen zijn weer open, hotels zijn geopend, attractieparken kunnen onder strenge voorwaarden weer open en ook winkels mogen weer bezocht worden. Hierbij geldt wel weer opnieuw dat er te allen tijde mondkapjes gedragen moet worden.

Ook voor de zonneliefhebbers is er goed nieuws, want zij mogen weer op de stranden genieten. Wel is het hier belangrijk dat er minstens 2 meter afstand wordt gehouden. Belangrijk is om relatief vroeg op het strand neer te ploffen, want er wordt maar een beperkt aantal mensen toegelaten.

Maatregelen tijdens het vliegen

Wie met het vliegtuig reist zal op het vliegveld continu een mondkapje moeten dragen. Daarnaast wordt er willekeurig een gezondheidscheck uitgevoerd en moet je vooraf een formulier invullen. Hieruit moet blijken of jij een risico vormt. Ook worden je verblijfsgegevens genoteerd, zodat ze bij eventuele uitbraken de mensen in de omgeving kunnen verwittigen en isoleren.

Vakantie vieren in Spanje is in 2020 natuurlijk anders dan je gewend bent. Toch zal je dankzij de versoepelde maatregelen gelukkig ook nog genoeg kunnen genieten. Zon, zee, strand en elkaar. Er even uit in deze pittige periode. Ook nu is een fijne vakantie meer dan welkom!

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks