Een auto importeren uit het buitenland: hoe werkt dat eigenlijk? 0 130

Een auto importeren uit het buitenland- hoe werkt dat eigenlijk?

Het aantal geïmporteerde auto’s uit het buitenland neemt ieder jaar gestaag toe. Vooral auto’s uit Duitsland zijn zeer populair. Maar waarom is dit eigenlijk? Wat maakt het importeren van auto’s zo interessant? En belangrijker nog, hoe werkt dat eigenlijk?

Het importeren van auto’s uit het buitenland kan ontzettend interessant zijn. Dit heeft verschillende reden. De voornaamste reden is dat het aanbod in Nederland niet zo enorm groot is. Sommige modellen zijn enkel in het buitenland te vinden. Daarnaast zien we ook veel prijsverschillen. Je kunt soms flink wat geld besparen door een auto uit het buitenland te importeren. Toch is het voor particulieren wel belangrijk om met enige zaken rekening te houden. Een auto invoeren kan immers niet zomaar. Je moet wel aan enkele regels voldoen. In dit artikel leggen we uit hoe dit zit en waar je rekening mee moet houden.

Neem contact op met een gespecialiseerd bedrijf

Gelukkig hoef je als particulier niet alle handelingen voor eigen rekening  te nemen. Dat is immers nogal wat. Denk maar eens aan de administratieve rompslomp, maar ook aan alle regeltjes waar je aan moet voldoen. Daarom kan het ontzettend fijn zijn om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Nederland kent enkele bedrijven die de import van auto’s uit het buitenland voor jou kunnen regelen. Het grootste voordeel van het inschakelen van een bedrijf is dat je binnen de kortste keren jouw nieuwe auto voor de deur hebt staan, inclusief kenteken, zonder dat je daar zelf al te veel moeite voor hebt gedaan. Hoe makkelijk is dat? Bedenk wel dat dit natuurlijk met een prijskaartje komt.

Neem contact op met een gespecialiseerd bedrijf

Waar moet je op letten?

Het kan zeer aantrekkelijk zijn om een auto uit het buitenland te importeren. Toch zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden, zodat je zeker weet of deze optie het verstandigst is. Wij zetten een aantal zaken voor jou op een rijtje:

  • Waarom wil je importeren? De voornaamste reden is meestal dat de auto in Nederland niet- of voor een enorme aanschafprijs verkrijgbaar is. Maar is dat wel zo? In sommige gevallen is een auto wel degelijk in Nederland verkrijgbaar, al vraagt dat enig speurwerk. En alhoewel je misschien schrikt van de aanschafkosten, ben je ook extra geld kwijt als je de auto uit het buitenland importeert, Onderzoek daarom eerst of je onderaan de streep écht voordeliger uit bent. Zo weet je zeker of je de juiste beslissing maakt.
  • Koop bij voorkeur altijd bij een merkdealer. Zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit. Laat je niet verleiden door belachelijk lage prijzen van onbekende dealers. Ook hierbij geldt: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat meestal ook zo.

Hoe krijg je een Nederlands kenteken?

Heb je de knoop doorgehakt en wil je jouw droomauto importeren? Dan moet je nog enkele stappen ondernemen. De administratieve rompslomp is nog niet voorbij als de auto op Nederlandse bodem staat. Integendeel zelfs, dan begint het werk pas om aan een Nederlands kenteken te komen.

Niet iedere auto wordt geschikt bevonden om zich op de Nederlandse wegen te begeven. Daarom zal de auto eerst gekeurd moeten worden door het RDW. Daarnaast dien je belasting te betalen voor de verschuldigde rest-BPM. Zodra de BPM is betaald, kan de kentekenplaat gemaakt worden. Hier gaan enkele weken overheen. De aanslag van motorrijtuigenbelasting zal automatisch naar je opgestuurd worden, zodra je de auto voor een keuring bij het RDW gebracht hebt. Let er wel op dat je de auto eerst dient te verzekeren, alvorens je hier de Nederlandse wegen mee mag betreden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar je aan moet denken bij het kopen van motoraccessoires 0 24

Waar je aan moet denken bij het kopen van motoraccessoires

Je hebt pas je motorrijbewijs gehaald en je wilt zo snel mogelijk gaan motorrijden. Eerst wil je zeker weten of je alle spullen in huis hebt die belangrijk zijn om bij je te hebben wanneer je op pad gaat. De juiste accessoires bevorderen het motorrijden voor zowel jou als rijder als voor je motor. Wat heb je nu precies nodig?

Veiligheid

Veiligheid staat voorop. Dit heb je tijdens je rij examen al geleerd. Om ervoor te zorgen dat je veilig motor kan rijden is het belangrijk een stevig motorpak, handschoenen en een helm te hebben. Rij nooit in een korte broek of T-shirt, maar doe een lange broek en een stevige jack aan. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je handschoenen goed passen en dat je winter- en zomerhandschoenen hebt. Een stevige, veilige helm kopen is ook erg belangrijk. Voor helmen bestaan er Europese normen en buiten dat, is het belangrijk dat je helm goed past. Hierbij hoef je niet alleen te letten op het design of de kleuren, maar vooral of de helm niet knelt en er goede geluidisolatie is.

Onderhoud

Voor een groot deel kun je zelf je motor onderhouden. Onderhoud is belangrijk zodat je lang en veilig onderweg kunt zijn. Allereerst dien je regelmatig de vitale onderdelen van je motor te controleren. Hierbij kun je denken aan voldoende lucht in je banden, alle verlichting wat naar behoren werkt en of je ketting op spanning is. Naast vitale onderdelen is het ook belangrijk bewegende delen regelmatig te controleren. Zet je motor op de middenstandaard en laat je achterwiel ronddraaien. Dit kan je doen door je voorrem in te knijpen en te trappen op je achterrem. Overige onderdelen die vaak vervangen moeten worden zijn lucht- en oliefilters, koelvloeistof, remvoeringen en de accu.

Onderweg

Voordat je de weg op gaat, is het belangrijk de juiste accessoires mee te nemen. Een motorband reparatieset wanneer er onderweg iets stukgaat en je dit zelf kunt repareren. Een keycord waar je al je sleutels aan kunt hangen zodat je sleutelbos niet knelt in je zak en je dit snel kunt pakken. Een extra paar handschoenen en een helmmuts die je altijd in je motor kunt laten. Op sommige dagen lijkt het warmer dan het daadwerkelijk is. Zorg ervoor dat je altijd een slot hebt in je motor zodat je de motor veilig op straat kunt parkeren.

Heb je zelf nog handige tips? Deel ze hieronder!

Online zaden bestellen om je groene vingers te prikkelen 0 21

Online zaden bestellen om je groene vingers te prikkelen

Met het begin van de lente staan wij Nederlanders altijd te trappelen om weer lekker in de tuin aan de slag te gaan. Lekker met je handen in de aarde en de tuin klaarmaken voor een zomer vol barbecues, late avonden met vrienden of gewoon relaxen met een koud biertje. Bij die barbecue zorg jij als man met groene vingers natuurlijk voor je eigen groente. Toch?

Wat te kweken?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bepalen wat je precies wilt gaan kweken.

Zo is de start van het voorjaar de perfecte tijd om bijvoorbeeld radijs, knoflook, veldsla, wortels en spinazie in te zaaien. Op zoek naar iets meer exotisch om de gasten bij die barbecue straks te verbazen? Wanneer je kiest voor het online bestellen van zaad heb je de keuze uit honderden verschillende soorten zaden om niet alleen groenten maar ook kruiden en bloemen te kweken.

Daarmee zorg je dus niet alleen voor verse groente maar ook voor een kleurige achtertuin en lekkere kruiden voor andere gerechten.

Gezonde groenten

En het zelf zaaien van groenten heeft meer voordelen. Het kweken van gewassen in de frisse buitenlucht is leuk en het geeft voldoening om de groenten op te zien groeien. Daarnaast is het natuurlijk een gezonde bezigheid, al dat zaaien en spitten.

Maar misschien wel het belangrijkste argument is dat eigen gekweekte en onbespoten groenten smaakvoller en gezonder zijn dan die uit de winkel.

En we hadden het al over de variatie. Welke supermarkt of groenteman heeft er ruim tweehonderd soorten groenten op voorraad? Online heb je de keuze uit heel veel mooie en lekkere groenten die in de winkel vaak lastig te krijgen of erg duur zijn.

Altijd een bloemetje op tafel

Sommige mannen brengen zo nu en dan een bloemetje mee voor hun vrouw. Maar jij, jij gaat nog een stapje verder. Jij kweekt je bloemen gewoon zelf in de eigen achtertuin. Zo kan je geliefde er nog veel langer van genieten dan van dat in alle haast mee gegriste boeketje dat staat te verleppen op de keukentafel. Bovendien is het een veel persoonlijker gebaar.

De keuze in bloemzaad is enorm groot. Ook weer veel groter dan bij de gemiddelde bloemist, supermarkt of bij het benzinestation. Zo kun je dus net dat stapje extra zetten. Zaai nu alvast de lievelingsbloemen van je wederhelft in, dan heb je over een paar weken een prachtig attente verrassing. Van petunia tot leeuwenbek en van goudsbloem tot asters: je vindt het in het online aanbod van allezadenkopen.nl

Verse kruiden

Vergeet tenslotte ook de keukenprins in jezelf niet tot bloei te laten komen. Want ook heel veel kruidensoorten kun je prima zelf kweken. Dat kan zowel in potten als in de volle grond en ze nemen maar weinig ruimte in. Steeds meer mensen kiezen zelfs voor een klein, verticaal kruidentuintje aan de keukenmuur: simpelweg een paar losse potjes aan haken boven het aanrecht. Dat is wel zo handig want zo zijn de kruiden tijdens het koken altijd binnen handbereik.

Basilicum, peper en bieslook mogen zeker niet ontbreken. Ook soorten als kamille, kervel en koriander zijn klassiekers in de keuken. En ook hier geldt weer, niets verslaat vers!

Enthousiast geworden? Dan word je er vast nóg enthousiaster van als je hoort dat online zaden bestellen ook nog eens erg snel kan. Bestel je vóór 12.00 uur? Dan kunnen je zaden al de volgende werkdag de grond in. Succes!

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks