Een auto importeren uit het buitenland: hoe werkt dat eigenlijk? 0 33

Een auto importeren uit het buitenland- hoe werkt dat eigenlijk?

Het aantal geïmporteerde auto’s uit het buitenland neemt ieder jaar gestaag toe. Vooral auto’s uit Duitsland zijn zeer populair. Maar waarom is dit eigenlijk? Wat maakt het importeren van auto’s zo interessant? En belangrijker nog, hoe werkt dat eigenlijk?

Het importeren van auto’s uit het buitenland kan ontzettend interessant zijn. Dit heeft verschillende reden. De voornaamste reden is dat het aanbod in Nederland niet zo enorm groot is. Sommige modellen zijn enkel in het buitenland te vinden. Daarnaast zien we ook veel prijsverschillen. Je kunt soms flink wat geld besparen door een auto uit het buitenland te importeren. Toch is het voor particulieren wel belangrijk om met enige zaken rekening te houden. Een auto invoeren kan immers niet zomaar. Je moet wel aan enkele regels voldoen. In dit artikel leggen we uit hoe dit zit en waar je rekening mee moet houden.

Neem contact op met een gespecialiseerd bedrijf

Gelukkig hoef je als particulier niet alle handelingen voor eigen rekening  te nemen. Dat is immers nogal wat. Denk maar eens aan de administratieve rompslomp, maar ook aan alle regeltjes waar je aan moet voldoen. Daarom kan het ontzettend fijn zijn om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Nederland kent enkele bedrijven die de import van auto’s uit het buitenland voor jou kunnen regelen. Het grootste voordeel van het inschakelen van een bedrijf is dat je binnen de kortste keren jouw nieuwe auto voor de deur hebt staan, inclusief kenteken, zonder dat je daar zelf al te veel moeite voor hebt gedaan. Hoe makkelijk is dat? Bedenk wel dat dit natuurlijk met een prijskaartje komt.

Neem contact op met een gespecialiseerd bedrijf

Waar moet je op letten?

Het kan zeer aantrekkelijk zijn om een auto uit het buitenland te importeren. Toch zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden, zodat je zeker weet of deze optie het verstandigst is. Wij zetten een aantal zaken voor jou op een rijtje:

  • Waarom wil je importeren? De voornaamste reden is meestal dat de auto in Nederland niet- of voor een enorme aanschafprijs verkrijgbaar is. Maar is dat wel zo? In sommige gevallen is een auto wel degelijk in Nederland verkrijgbaar, al vraagt dat enig speurwerk. En alhoewel je misschien schrikt van de aanschafkosten, ben je ook extra geld kwijt als je de auto uit het buitenland importeert, Onderzoek daarom eerst of je onderaan de streep écht voordeliger uit bent. Zo weet je zeker of je de juiste beslissing maakt.
  • Koop bij voorkeur altijd bij een merkdealer. Zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit. Laat je niet verleiden door belachelijk lage prijzen van onbekende dealers. Ook hierbij geldt: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat meestal ook zo.

Hoe krijg je een Nederlands kenteken?

Heb je de knoop doorgehakt en wil je jouw droomauto importeren? Dan moet je nog enkele stappen ondernemen. De administratieve rompslomp is nog niet voorbij als de auto op Nederlandse bodem staat. Integendeel zelfs, dan begint het werk pas om aan een Nederlands kenteken te komen.

Niet iedere auto wordt geschikt bevonden om zich op de Nederlandse wegen te begeven. Daarom zal de auto eerst gekeurd moeten worden door het RDW. Daarnaast dien je belasting te betalen voor de verschuldigde rest-BPM. Zodra de BPM is betaald, kan de kentekenplaat gemaakt worden. Hier gaan enkele weken overheen. De aanslag van motorrijtuigenbelasting zal automatisch naar je opgestuurd worden, zodra je de auto voor een keuring bij het RDW gebracht hebt. Let er wel op dat je de auto eerst dient te verzekeren, alvorens je hier de Nederlandse wegen mee mag betreden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting 0 8

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting

Het is alweer 100 jaar geleden dat de gloeilamp werd uitgevonden. De gloeilamp was de uitvinding om donkere plaatsen te voorzien van licht. In de huidige tijd volgen technologische ontwikkelingen elkaar in snel tempo op en zo ook op het gebied van verlichting. Op dit moment kiezen steeds meer particulieren en bedrijven voor led- verlichting. Waarom? Dat gaan we je vertellen in dit artikel!

Betekenis van led

Het woordje ‘led’ staat voor ‘Light Emitting Diode’ oftewel lichtgevende diode. Led- lampen zijn energiezuinig en produceren evenveel licht als de traditionele gloeilamp.  Daarnaast bevatten led- lampen ook geen giftige stoffen. Ook niet onbelangrijk aangezien we allemaal steeds meer milieubewuster zijn gaan leveren. Kortom het is een nieuwe generatie lamp welke nu en in de toekomst een belangrijke plaats gaat innemen in de samenleving.

Groen karakter

Het lage energieverbruik hebben we in het vorige hoofdstuk al genoemd. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar natuurlijk ook voor uw eigen portemonnee. Ken je dat moment nog dat je een gloeilamp wilde vervangen voor een nieuwe? Vaak moest je eerst even wachten totdat de gloeilamp was afgekoeld om je handen niet te branden. Ook dat is met de komst van led- verlichting verleden tijd. Het vervangen van een led- lamp hoeft ook minder vaak te gebeuren, omdat deze langer mee gaat. Daarnaast zorgt minder hitte ook voor minder opwarming van de aarde.

Zakelijke markt

Met een led- lamp kun je meer dan 70% besparen ten opzichte van traditionele verlichting. Ook zijn led- lampen minder fel en daardoor kunnen werknemers zich beter focussen op de werkvloer. Deze fikse besparing op de energiekosten is voor veel bedrijven de hoofdreden om de traditionele verlichting te vervangen voor led- lampen. Natuurlijk is de aanschaf van led- lampen niet heel goedkoop. Maar deze investering verdien in de toekomst gegarandeerd terug. Een andere reden waarom bedrijven kiezen voor led- verlichting is om een bijdrage te leveren aan de gestelde klimaatdoelen vanuit de overheid.

Dimbare led- verlichting

Veel particulieren maken gebruik van dimmers om de verlichting minder fel te laten schijnen. Dit kom je vaak tegen in hal of woonkamer. Ben je voornemens om over te stappen op led- verlichting? Dan is het aan te raden om de oude licht dimmer te vervangen voor een led- dimmer. Waarom? Omdat de oude dimmers die gebruikt worden bij gloeilampen vaak niet geschikt zijn voor led- lampen. Tot slot is het belangrijk om vooraf informatie over te winnen of een led- lamp wel dimbaar is. Dat is namelijk niet altijd het geval.

De APK is er niet voor niets 0 23

De APK is er niet voor niets

Als je van te voren zou weten welk onderdeel van jouw auto vervangen zou moeten worden om meer kosten te voorkomen dan zou je veel geld kunnen besparen. Helaas werkt het zo niet! Je hebt in de meeste gevallen geen flauwe notie wanneer er iets kapot zal gaan bij jouw auto. Bij een APK wordt gekeken of de auto aan wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet en of er onderdelen (bijna) kapot zijn. Voorkom dat je auto tijdens de APK wordt afgekeurd en kijk hem vooraf zelf na. Vaak zijn het kleine dingen waarop de auto wordt afgekeurd zoals een niet werkend achterlicht of slechte ruitenwisserbladen. Het RDW heeft een APK keuringsschema waarop precies te zien is wanneer een auto gekeurd moet worden. 

Hoe kun je besparen op onderhoudskosten van je auto?

Wanneer je denkt te bezuinigen op het overslaan van een onderhoudsbeurt van je auto kom je bedrogen uit. Een goed onderhouden auto (met ingevuld onderhoudsboekje) brengt meer op bij de verkoop dan een auto met achterstallig onderhoud. Daarnaast is goed onderhoud ook een nodig om de veiligheid te garanderen. Veel onderhoud kun je zelf verrichten zoals bijvoorbeeld zelf de olie controleren en bijvullen. De bandenspanning en de verlichting kun je ook makkelijk zelf controleren en wanneer deze in orde zijn verhoogt dat ook de veiligheid. Deze kleine gebreken kun je makkelijk zelf vervangen. Bij reservedelenstore.nl auto onderdelen vind je meer dan 1 miljoen merk gerelateerde onderdelen. Door gebruik te maken van merk gerelateerde onderdelen weet je zeker dat jouw onderdelen de juiste kwaliteit hebben.

Mogelijkheden voor eigen reparatie van auto’s beperkt

Auto’s worden door alle nieuwe techniek steeds minder geschikt om zelf te repareren. Dit komt door alle nieuwe elektronica en omdat de motoren van steeds meer automerken zijn voorzien van sensoren en elektronische aansturing. Toch zijn er nog onderdelen van een auto die jezelf probleemloos kunt repareren ook al hangt dit sterk af van jouw eigen technische kennis. Heeft jouw auto nog traditionele gloeilampen als verlichting dan kun je hiervan eenvoudig zelf de lampen vervangen. Dit geldt ook voor het vervangen van ruitenwisserbladen, bougies en de accu. Wanneer je deze onderdelen besteld via reservedelenstore.nl dan bespaar je veel geld. Daarnaast spaar je ook een bezoek aan de garage uit. Helaas zul je voor problemen met de auto-elektronica, het koelsysteem, de airco, de motor en de versnelling altijd naar een garage moeten. Dit kun je bij de huidige auto’s niet meer zelf herstellen.

Beter uit met merk gerelateerde onderdelen

Wanneer je zelf onderdelen gaat vervangen gebruik dan alleen merk gerelateerde onderdelen. Deze zijn het meest geschikt voor jouw auto en voldoen aan alle kwaliteitsnormen en eisen. Merk gerelateerde onderdelen kun je eenvoudig bestellen via reservedelenstore.nl. Hier vind je voor elk merk auto de juiste onderdelen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks