Wat zijn de verschillen tussen een nieuwe iPhone en een refurbished iPhone? 0 34

Tegenwoordig kun je er niet meer omheen, de refurbished hype. Refurbished betekent letterlijk ‘’gereviseerd’’. Dat houdt in dat refurbished iPhones eerder gebruikt zijn, opgekocht worden en daarna geheel opgeknapt. Waarom zijn er mensen die hiervoor kiezen? Je zou denken dat een nieuwe iPhone een veel betere deal is toch? In dit artikel zullen we dieper in gaat op de grote verschillen tussen refurbished iPhones en nieuwe iPhones. Zo ben jij straks in staat om de keuze te maken tussen een refurbished iPhone en een nieuwe iPhone.

Een groot prijsverschil

Het grootste verschil tussen een refurbished iPhone en een nieuwe iPhone is de prijs. Doordat een refurbished iPhone eerder gebruikt is, ligt de prijs ook lager voor een toestel. Het verschil kan zelfs oplopen tot wel 50%. Om een vergelijking te maken nemen we de iPhone Xs. De iPhone Xs is één van de meest gebruikte Apple iPhones. Een nieuwe iPhone Xs kost al gauw €860 in de winkel terwijl een refurbished iPhone Xs al te verkrijgen is voor €590. Dat is een prijsverschil van €270 dat je zonder veel moeite even kunt besparen.

refurbished iPhone Xs goud

Het grote prijsverschil neemt niet weg dat het toestel niet kwalitatief goed is. Een refurbished iPhone wordt namelijk op 50 punten gecontroleerd en zodoende worden onderdelen die niet goed werken, vervangen. Zo krijg jij als koper alle zekerheid die je nodig hebt.

Wanneer jij toch twijfelt aan de kwaliteit van een refurbished iPhones is handiger om toch te kiezen voor een nieuwe iPhone. Zo weet jij zeker dat iPhone nooit gebruikt is en de kwaliteit dus gewoon goed is.

Een stuk duurzamer

Een ander groot verschil in kopen van een nieuwe iPhone of een refurbished iPhone is het stukje duurzaamheid. Het begrip ‘’duurzaamheid’’ wordt steeds belangrijker in de samenleving waarin wij momenteel leven. Met het kopen van een refurbished iPhone draag jij je steentje bij aan een beter milieu. Jij verlengt in principe de levensduur van een gebruikte iPhone met wel minimaal twee jaar. Hierdoor hoeven er geen schaarse grondstoffen gebruikt worden voor het produceren van een nieuwe iPhone.

Een stuk duurzamer refurbished iphone

Twee jaar garantie

Wanneer jij een nieuwe iPhone in de winkel koopt krijg je een jaar garantie op je toestel. Bij een refurbished iPhone wordt er meestal twee jaar garantie aangeboden door de meeste aanbieders. Doordat de controleproces zo uitgebreid is en alle onderdelen vervangen worden die niet goed meer werken, staan de aanbieders sterk achter hun toestellen. Hierdoor is het mogelijk voor deze aanbieders om twee jaar garant te staan voor hun toestellen.

Heb je de keuze gemaakt voor een refurbished iPhone, maar bevalt je aankoop toch niet? Dan heb je gelukkig nog altijd de mogelijkheid om je aankoop binnen 14 dagen te retourneren. Dit is wettelijk vastgesteld en hier mogen bedrijven dus niet van af wijken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting 0 8

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting

Het is alweer 100 jaar geleden dat de gloeilamp werd uitgevonden. De gloeilamp was de uitvinding om donkere plaatsen te voorzien van licht. In de huidige tijd volgen technologische ontwikkelingen elkaar in snel tempo op en zo ook op het gebied van verlichting. Op dit moment kiezen steeds meer particulieren en bedrijven voor led- verlichting. Waarom? Dat gaan we je vertellen in dit artikel!

Betekenis van led

Het woordje ‘led’ staat voor ‘Light Emitting Diode’ oftewel lichtgevende diode. Led- lampen zijn energiezuinig en produceren evenveel licht als de traditionele gloeilamp.  Daarnaast bevatten led- lampen ook geen giftige stoffen. Ook niet onbelangrijk aangezien we allemaal steeds meer milieubewuster zijn gaan leveren. Kortom het is een nieuwe generatie lamp welke nu en in de toekomst een belangrijke plaats gaat innemen in de samenleving.

Groen karakter

Het lage energieverbruik hebben we in het vorige hoofdstuk al genoemd. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar natuurlijk ook voor uw eigen portemonnee. Ken je dat moment nog dat je een gloeilamp wilde vervangen voor een nieuwe? Vaak moest je eerst even wachten totdat de gloeilamp was afgekoeld om je handen niet te branden. Ook dat is met de komst van led- verlichting verleden tijd. Het vervangen van een led- lamp hoeft ook minder vaak te gebeuren, omdat deze langer mee gaat. Daarnaast zorgt minder hitte ook voor minder opwarming van de aarde.

Zakelijke markt

Met een led- lamp kun je meer dan 70% besparen ten opzichte van traditionele verlichting. Ook zijn led- lampen minder fel en daardoor kunnen werknemers zich beter focussen op de werkvloer. Deze fikse besparing op de energiekosten is voor veel bedrijven de hoofdreden om de traditionele verlichting te vervangen voor led- lampen. Natuurlijk is de aanschaf van led- lampen niet heel goedkoop. Maar deze investering verdien in de toekomst gegarandeerd terug. Een andere reden waarom bedrijven kiezen voor led- verlichting is om een bijdrage te leveren aan de gestelde klimaatdoelen vanuit de overheid.

Dimbare led- verlichting

Veel particulieren maken gebruik van dimmers om de verlichting minder fel te laten schijnen. Dit kom je vaak tegen in hal of woonkamer. Ben je voornemens om over te stappen op led- verlichting? Dan is het aan te raden om de oude licht dimmer te vervangen voor een led- dimmer. Waarom? Omdat de oude dimmers die gebruikt worden bij gloeilampen vaak niet geschikt zijn voor led- lampen. Tot slot is het belangrijk om vooraf informatie over te winnen of een led- lamp wel dimbaar is. Dat is namelijk niet altijd het geval.

De APK is er niet voor niets 0 22

De APK is er niet voor niets

Als je van te voren zou weten welk onderdeel van jouw auto vervangen zou moeten worden om meer kosten te voorkomen dan zou je veel geld kunnen besparen. Helaas werkt het zo niet! Je hebt in de meeste gevallen geen flauwe notie wanneer er iets kapot zal gaan bij jouw auto. Bij een APK wordt gekeken of de auto aan wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet en of er onderdelen (bijna) kapot zijn. Voorkom dat je auto tijdens de APK wordt afgekeurd en kijk hem vooraf zelf na. Vaak zijn het kleine dingen waarop de auto wordt afgekeurd zoals een niet werkend achterlicht of slechte ruitenwisserbladen. Het RDW heeft een APK keuringsschema waarop precies te zien is wanneer een auto gekeurd moet worden. 

Hoe kun je besparen op onderhoudskosten van je auto?

Wanneer je denkt te bezuinigen op het overslaan van een onderhoudsbeurt van je auto kom je bedrogen uit. Een goed onderhouden auto (met ingevuld onderhoudsboekje) brengt meer op bij de verkoop dan een auto met achterstallig onderhoud. Daarnaast is goed onderhoud ook een nodig om de veiligheid te garanderen. Veel onderhoud kun je zelf verrichten zoals bijvoorbeeld zelf de olie controleren en bijvullen. De bandenspanning en de verlichting kun je ook makkelijk zelf controleren en wanneer deze in orde zijn verhoogt dat ook de veiligheid. Deze kleine gebreken kun je makkelijk zelf vervangen. Bij reservedelenstore.nl auto onderdelen vind je meer dan 1 miljoen merk gerelateerde onderdelen. Door gebruik te maken van merk gerelateerde onderdelen weet je zeker dat jouw onderdelen de juiste kwaliteit hebben.

Mogelijkheden voor eigen reparatie van auto’s beperkt

Auto’s worden door alle nieuwe techniek steeds minder geschikt om zelf te repareren. Dit komt door alle nieuwe elektronica en omdat de motoren van steeds meer automerken zijn voorzien van sensoren en elektronische aansturing. Toch zijn er nog onderdelen van een auto die jezelf probleemloos kunt repareren ook al hangt dit sterk af van jouw eigen technische kennis. Heeft jouw auto nog traditionele gloeilampen als verlichting dan kun je hiervan eenvoudig zelf de lampen vervangen. Dit geldt ook voor het vervangen van ruitenwisserbladen, bougies en de accu. Wanneer je deze onderdelen besteld via reservedelenstore.nl dan bespaar je veel geld. Daarnaast spaar je ook een bezoek aan de garage uit. Helaas zul je voor problemen met de auto-elektronica, het koelsysteem, de airco, de motor en de versnelling altijd naar een garage moeten. Dit kun je bij de huidige auto’s niet meer zelf herstellen.

Beter uit met merk gerelateerde onderdelen

Wanneer je zelf onderdelen gaat vervangen gebruik dan alleen merk gerelateerde onderdelen. Deze zijn het meest geschikt voor jouw auto en voldoen aan alle kwaliteitsnormen en eisen. Merk gerelateerde onderdelen kun je eenvoudig bestellen via reservedelenstore.nl. Hier vind je voor elk merk auto de juiste onderdelen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks