Wat zijn de verschillen tussen een nieuwe iPhone en een refurbished iPhone? 0 379

Tegenwoordig kun je er niet meer omheen, de refurbished hype. Refurbished betekent letterlijk ‘’gereviseerd’’. Dat houdt in dat refurbished iPhones eerder gebruikt zijn, opgekocht worden en daarna geheel opgeknapt. Waarom zijn er mensen die hiervoor kiezen? Je zou denken dat een nieuwe iPhone een veel betere deal is toch? In dit artikel zullen we dieper in gaat op de grote verschillen tussen refurbished iPhones en nieuwe iPhones. Zo ben jij straks in staat om de keuze te maken tussen een refurbished iPhone en een nieuwe iPhone.

Een groot prijsverschil

Het grootste verschil tussen een refurbished iPhone en een nieuwe iPhone is de prijs. Doordat een refurbished iPhone eerder gebruikt is, ligt de prijs ook lager voor een toestel. Het verschil kan zelfs oplopen tot wel 50%. Om een vergelijking te maken nemen we de iPhone Xs. De iPhone Xs is één van de meest gebruikte Apple iPhones. Een nieuwe iPhone Xs kost al gauw €860 in de winkel terwijl een refurbished iPhone Xs al te verkrijgen is voor €590. Dat is een prijsverschil van €270 dat je zonder veel moeite even kunt besparen.

refurbished iPhone Xs goud

Het grote prijsverschil neemt niet weg dat het toestel niet kwalitatief goed is. Een refurbished iPhone wordt namelijk op 50 punten gecontroleerd en zodoende worden onderdelen die niet goed werken, vervangen. Zo krijg jij als koper alle zekerheid die je nodig hebt.

Wanneer jij toch twijfelt aan de kwaliteit van een refurbished iPhones is handiger om toch te kiezen voor een nieuwe iPhone. Zo weet jij zeker dat iPhone nooit gebruikt is en de kwaliteit dus gewoon goed is.

Een stuk duurzamer

Een ander groot verschil in kopen van een nieuwe iPhone of een refurbished iPhone is het stukje duurzaamheid. Het begrip ‘’duurzaamheid’’ wordt steeds belangrijker in de samenleving waarin wij momenteel leven. Met het kopen van een refurbished iPhone draag jij je steentje bij aan een beter milieu. Jij verlengt in principe de levensduur van een gebruikte iPhone met wel minimaal twee jaar. Hierdoor hoeven er geen schaarse grondstoffen gebruikt worden voor het produceren van een nieuwe iPhone.

Een stuk duurzamer refurbished iphone

Twee jaar garantie

Wanneer jij een nieuwe iPhone in de winkel koopt krijg je een jaar garantie op je toestel. Bij een refurbished iPhone wordt er meestal twee jaar garantie aangeboden door de meeste aanbieders. Doordat de controleproces zo uitgebreid is en alle onderdelen vervangen worden die niet goed meer werken, staan de aanbieders sterk achter hun toestellen. Hierdoor is het mogelijk voor deze aanbieders om twee jaar garant te staan voor hun toestellen.

Heb je de keuze gemaakt voor een refurbished iPhone, maar bevalt je aankoop toch niet? Dan heb je gelukkig nog altijd de mogelijkheid om je aankoop binnen 14 dagen te retourneren. Dit is wettelijk vastgesteld en hier mogen bedrijven dus niet van af wijken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boodschappen online bestellen 0 24

Boodschappen online bestellen

Ben je onlangs verhuisd en naarstig op zoek naar een snelle manier om jouw voorraadkasten te vullen? Het doen van boodschappen in de dichtstbijzijnde supermarkt is leuk om alvast een beetje de omgeving te leren kennen, maar voor grote boodschappen is het verre van praktisch. Het scheelt een hoop gesjouw en gestress wanneer je je boodschappen online bestelt en gemakkelijk laat thuisbezorgen. Zeker wanneer je nog met spierpijn zit van de verhuizing, is het prettig dat het inrichten van je keukenkastjes het enige is wat je nog zelf moet doen.

Online boodschappen bestellen

Het online bestellen van boodschappen is natuurlijk niet nieuw. Veel supermarkten bieden deze service al een poosje aan. Maar een supermarkt die zich volledig online bevindt, biedt veel voordelen ten opzichte van een extra service van een fysieke supermarktketen. Ten eerste kan een online supermarkt zich volledig richten op het aanbieden van deze dienst en daardoor is de geboden service en klantvriendelijkheid veel hoger dan bij bedrijven die met meerdere taken te maken hebben. Ten tweede kunnen de kosten flink worden gedrukt omdat er minder uitgaves zijn. Zo wordt er onder meer bezuinigd op supermarktbevoorrading en kassapersoneel. Deze besparing kan worden doorberekend aan de klant, waardoor het te betalen bedrag bij het online boodschappen bestellen een stuk lager uit kan vallen dan je gewend bent. Tel daar bij op dat het sowieso voordeliger is om in bulkverpakkingen in te kopen in plaats van kleine portieverpakkingen en je rekent jezelf al helemaal rijk!

Geen kosten maken om naar de supermarkt te gaan

Als je dan toch aan het uitrekenen bent hoeveel je kunt besparen door jouw boodschappen online te bestellen, vergeet dan ook zeker niet de kosten van je eigen vervoer mee te rekenen. Als jij altijd op de fiets boodschappen doet, dan is dat natuurlijk super, maar een krat bier of een grootverpakking cola vervoeren wordt dan al erg lastig. Voor grote boodschappen pakken we toch al vrij snel de auto. Ook willen we dan graag een groter aanbod dan de lokale supermarkt heeft en rijden we dus algauw naar een supermarkt een eindje verderop. Waarschijnlijk sta je er niet bij stil, maar juist deze kleine ritjes zijn enorm slopend voor het milieu en je portemonnee, maar zeker ook voor de gezondheid van jouw auto, die alweer op de bestemming is voordat deze überhaupt is warmgedraaid. Door je boodschappen thuis te laten bezorgen, kan jouw auto lekker op de oprit blijven staan en dat scheelt een hoop geld!

Boodschappen laten bezorgen vanaf € 50,-

Je vraagt je misschien af of er geen verborgen kosten zijn bij het online bestellen van jouw boodschappen. Hoe is het immers mogelijk om zo goedkoop boodschappen te doen en deze dan ook nog een te laten thuisbezorgen? Wanneer je een bestelling vanaf € 50,- plaatst, loont het voor de online supermarkt om jouw boodschappen thuis te brengen. Daarom is er ook een minimum bestelbedrag ingesteld. Ook kan de online supermarkt vanaf een bepaald bedrag waar maken dat de boodschappen gratis worden thuisbezorgd. Zo geldt bijvoorbeeld dat de online supermarkt jouw boodschappen bezorgen gratis vanaf € 50,-. Dat lijkt misschien een flink bedrag, zeker wanneer de boodschappen online zo goedkoop zijn, maar als jij je voorraadkast volledig wil vullen dan zal je zien dat je een flink volume nodig hebt en dan is dat minimale bestelbedrag zo bij elkaar gespaard!

Scooter kopen? Zo kies je de juiste scooter voor jou! 0 31

Scooter kopen

Met een scooter door de stad cruisen op weg naar een leuk terras, het strand of naar vrienden. Zie je het al voor je? Een scooter is perfect voor kleine en grote ritjes. Nooit meer in de file staan, goedkoop in aanschaf en brandstof en ook nog eens heel trendy. Een scooter kopen heeft echt veel voordelen voor jou. Wil je een scooter kopen, maar weet je niet welke scooter het beste bij je past? Dankzij deze tips cruise jij binnenkort geheel in stijl door de stad! 

Ga je voor een benzine of elektrische scooter?

Allereerst de vraag: ga je voor een benzine scooter of liever voor een elektrische scooter? Als je voor de goedkoopste optie wil gaan, is een benzine scooter de beste optie voor jou. Bij deze scooterwinkel kun je al een nieuwe benzine scooter kopen vanaf €899. Wil je liever duurzaam reizen? Dan is een elektrische scooter meer jouw ding. Veel mensen denken dat een elektrische scooter heel duur is, maar dat valt reuze mee. Je hebt namelijk al een elektrische scooter voor €1.199. En bijkomend voordeel: je hoeft nooit meer te tanken! Scooter aan de lader als je ‘s avonds thuis komt en ‘s ochtends weer met een volle accu de weg op. 

Ga je voor merk of voor plezier?

Als je aan scooters denkt, denk je al snel aan de rode klassieker van Vespa. Maar naast de Vespa scooters zijn er nog zoveel meer opties. Zo heb je scooters van Piaggio, het bedrijf dat ook Vespa scooters maakt. Allebei mooi wat betreft design en rijcomfort. Het prijskaartje is iets minder mooi. De prijzen van scooters van o.a. Senzo en IVA zijn wat schappelijker. Gelukkig hoef je bij deze scooters niet in te leveren op rijcomfort en kwaliteit. Je betaalt gewoon wat minder voor het merk zelf. 

Maak altijd een gratis proefrit als dat kan

Als je naar scooters gaat kijken, heb je altijd wel een paar favorieten. Je kunt ze natuurlijk gewoon zo online bestellen. Tegenwoordig worden zelfs scooters (eventueel rijklaar) aan huis geleverd. Toch zou ik je aanraden om altijd even een proefritje in te plannen als dit kan. Zo kun je echt ervaren of de scooter bij je past. Misschien is de scooter die je op het oog hebt wel iets te klein voor je, bijvoorbeeld. Je weet het maar nooit.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks