Essentiële tips voor het kopen van een motor 0 125

Het aanschaffen van een motor is niet zomaar iets wat eventjes gebeurt. Er is een flinke lijst met zaken die vooraf goed bekeken moeten worden voordat er over wordt gegaan op het kopen van een motor en de juiste kleding. Er is zeker een verschil tussen het aanschaffen van een nieuwe motor of een gebruikte motor. Een nieuwe motor netjes afgeleverd bij een dealer vandaan zal niet vlug problemen geven. Een tweedehands motor hoeft ook geen problemen te geven alleen zijn er wel wat zaken die het controleren waard zijn voordat er veilig gereden kan worden.

Het doel van de aanschaf

De eerste tip is vooruitkijken wat er allemaal nodig is. Het budget is een bepalende factor natuurlijk maar ook het doel is belangrijk. Wordt het een motor om te crossen of een motor voor woon- en werkverkeer? Motorkleding is niet iets wat mag worden vergeten. Van helm tot aan handschoenen, ze zijn allemaal belangrijk. Een plaats om de motor te stallen is ook handig om vooraf geregeld te hebben. Een motor kan prima onder een hoes staan alleen biedt een stalling net iets meer bescherming. Op het moment dat er een motor wordt aangeschaft en de koper wil zelf af en toe sleutelen is een werkplaats met gereedschap natuurlijk een uitkomst.

Een goede aankoop

Kijken en luisteren

Het is mogelijk om een gebruikte motor te laten keuren voordat er een koop plaatsvindt. Maar met een beetje oog valt er al heel wat af te lezen aan de buitenkant van de motor. En door middel van gewoon luisteren kan een draaiende motor ook heel wat informatie doorgeven. Letten op roest- en slijtageplekken aan de buitenkant van de motor is goed om mee te beginnen. Roest duidt op een zwaar leven met slecht onderhoud en kan een onderhandelingspunt zijn bij de aankoop. Bouten en moeren die vastgeroest zitten gaan niet gemakkelijk los en dat kan heel wat strubbelingen geven. Ook lekkage sporen kunnen veel vertellen over de status van het motorblok. Ingebrande oliesporen zijn altijd zichtbaar op een motorblok en hebben altijd een oorzaak.

moter kopen

Eventuele verborgen schades

Vreemde lasnaden of serieuze krassen op een motor vertellen veel over de vorige eigenaar. Bijzondere slijtage plekken op de banden of op het frame duiden op ruw rijgedrag. Zo is het mogelijk dat mensen kunststof kappen en kuipjes bewaren tot de verkoop om slijtageplekken aan het zicht te onttrekken. Zo is speling op een stuur of op de banden gewoon te voelen door het beet te pakken en heen en weer te bewegen. Krakende stuurkolommen en tikkende krukaslagers maken het er voor de verkoper allemaal niet beter op.

Dunne remblokken, versleten tandwielen en een uitgelubberde ketting samen met het profiel van de banden geven aan welke onkosten er allemaal aan zitten te komen. Iedere motor heeft onderhoud nodig maar achterstallig onderhoud maakt alles alleen maar gevaarlijker en zeker duurder.

Starten met koude motor

Luisteren en ruiken

Een motor starten met koude motor is het beste, het laat gelijk zien of er startproblemen zijn. Zwarte motorolie en de kleur van de uitlaatgassen, krakende of piepende geluiden zijn allemaal belangrijk om waar te nemen.

Kijken, luisteren, ruiken en voelen zijn de belangrijkste zaken bij het aanschaffen van een motor. Voelen of ergens speling op zit en goed kijken naar schadeplekken kunnen iemand doen besluiten om een motor te kopen of er vanaf te zien.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting 0 8

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting

Het is alweer 100 jaar geleden dat de gloeilamp werd uitgevonden. De gloeilamp was de uitvinding om donkere plaatsen te voorzien van licht. In de huidige tijd volgen technologische ontwikkelingen elkaar in snel tempo op en zo ook op het gebied van verlichting. Op dit moment kiezen steeds meer particulieren en bedrijven voor led- verlichting. Waarom? Dat gaan we je vertellen in dit artikel!

Betekenis van led

Het woordje ‘led’ staat voor ‘Light Emitting Diode’ oftewel lichtgevende diode. Led- lampen zijn energiezuinig en produceren evenveel licht als de traditionele gloeilamp.  Daarnaast bevatten led- lampen ook geen giftige stoffen. Ook niet onbelangrijk aangezien we allemaal steeds meer milieubewuster zijn gaan leveren. Kortom het is een nieuwe generatie lamp welke nu en in de toekomst een belangrijke plaats gaat innemen in de samenleving.

Groen karakter

Het lage energieverbruik hebben we in het vorige hoofdstuk al genoemd. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar natuurlijk ook voor uw eigen portemonnee. Ken je dat moment nog dat je een gloeilamp wilde vervangen voor een nieuwe? Vaak moest je eerst even wachten totdat de gloeilamp was afgekoeld om je handen niet te branden. Ook dat is met de komst van led- verlichting verleden tijd. Het vervangen van een led- lamp hoeft ook minder vaak te gebeuren, omdat deze langer mee gaat. Daarnaast zorgt minder hitte ook voor minder opwarming van de aarde.

Zakelijke markt

Met een led- lamp kun je meer dan 70% besparen ten opzichte van traditionele verlichting. Ook zijn led- lampen minder fel en daardoor kunnen werknemers zich beter focussen op de werkvloer. Deze fikse besparing op de energiekosten is voor veel bedrijven de hoofdreden om de traditionele verlichting te vervangen voor led- lampen. Natuurlijk is de aanschaf van led- lampen niet heel goedkoop. Maar deze investering verdien in de toekomst gegarandeerd terug. Een andere reden waarom bedrijven kiezen voor led- verlichting is om een bijdrage te leveren aan de gestelde klimaatdoelen vanuit de overheid.

Dimbare led- verlichting

Veel particulieren maken gebruik van dimmers om de verlichting minder fel te laten schijnen. Dit kom je vaak tegen in hal of woonkamer. Ben je voornemens om over te stappen op led- verlichting? Dan is het aan te raden om de oude licht dimmer te vervangen voor een led- dimmer. Waarom? Omdat de oude dimmers die gebruikt worden bij gloeilampen vaak niet geschikt zijn voor led- lampen. Tot slot is het belangrijk om vooraf informatie over te winnen of een led- lamp wel dimbaar is. Dat is namelijk niet altijd het geval.

De APK is er niet voor niets 0 23

De APK is er niet voor niets

Als je van te voren zou weten welk onderdeel van jouw auto vervangen zou moeten worden om meer kosten te voorkomen dan zou je veel geld kunnen besparen. Helaas werkt het zo niet! Je hebt in de meeste gevallen geen flauwe notie wanneer er iets kapot zal gaan bij jouw auto. Bij een APK wordt gekeken of de auto aan wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet en of er onderdelen (bijna) kapot zijn. Voorkom dat je auto tijdens de APK wordt afgekeurd en kijk hem vooraf zelf na. Vaak zijn het kleine dingen waarop de auto wordt afgekeurd zoals een niet werkend achterlicht of slechte ruitenwisserbladen. Het RDW heeft een APK keuringsschema waarop precies te zien is wanneer een auto gekeurd moet worden. 

Hoe kun je besparen op onderhoudskosten van je auto?

Wanneer je denkt te bezuinigen op het overslaan van een onderhoudsbeurt van je auto kom je bedrogen uit. Een goed onderhouden auto (met ingevuld onderhoudsboekje) brengt meer op bij de verkoop dan een auto met achterstallig onderhoud. Daarnaast is goed onderhoud ook een nodig om de veiligheid te garanderen. Veel onderhoud kun je zelf verrichten zoals bijvoorbeeld zelf de olie controleren en bijvullen. De bandenspanning en de verlichting kun je ook makkelijk zelf controleren en wanneer deze in orde zijn verhoogt dat ook de veiligheid. Deze kleine gebreken kun je makkelijk zelf vervangen. Bij reservedelenstore.nl auto onderdelen vind je meer dan 1 miljoen merk gerelateerde onderdelen. Door gebruik te maken van merk gerelateerde onderdelen weet je zeker dat jouw onderdelen de juiste kwaliteit hebben.

Mogelijkheden voor eigen reparatie van auto’s beperkt

Auto’s worden door alle nieuwe techniek steeds minder geschikt om zelf te repareren. Dit komt door alle nieuwe elektronica en omdat de motoren van steeds meer automerken zijn voorzien van sensoren en elektronische aansturing. Toch zijn er nog onderdelen van een auto die jezelf probleemloos kunt repareren ook al hangt dit sterk af van jouw eigen technische kennis. Heeft jouw auto nog traditionele gloeilampen als verlichting dan kun je hiervan eenvoudig zelf de lampen vervangen. Dit geldt ook voor het vervangen van ruitenwisserbladen, bougies en de accu. Wanneer je deze onderdelen besteld via reservedelenstore.nl dan bespaar je veel geld. Daarnaast spaar je ook een bezoek aan de garage uit. Helaas zul je voor problemen met de auto-elektronica, het koelsysteem, de airco, de motor en de versnelling altijd naar een garage moeten. Dit kun je bij de huidige auto’s niet meer zelf herstellen.

Beter uit met merk gerelateerde onderdelen

Wanneer je zelf onderdelen gaat vervangen gebruik dan alleen merk gerelateerde onderdelen. Deze zijn het meest geschikt voor jouw auto en voldoen aan alle kwaliteitsnormen en eisen. Merk gerelateerde onderdelen kun je eenvoudig bestellen via reservedelenstore.nl. Hier vind je voor elk merk auto de juiste onderdelen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks