Zo ga je aan de slag met het gebruiken van eiwitten! 0 475

Zo ga je aan de slag met het gebruiken van eiwitten!

Eiwitten worden steeds populairder en het is de hoogste tijd dat we ontdekken hoe we deze krachtpatsers in ons voordeel kunnen gebruiken! Of je nu een sportfanaat bent of gewoon op zoek bent naar een gezonde levensstijl, eiwitten spelen een belangrijke rol in je dieet. Benieuwd hoe je precies aan de slag kan gaan met eiwitten? Lees dan snel verder!

Waarom zijn eiwitten belangrijk?

Voordat je eiwitten gaat gebruiken, is het natuurlijk belangrijk om te weten waarom eiwitten zo belangrijk zijn. Eiwitten zijn niet alleen de sleutel tot het opbouwen van spieren, maar ze spelen ook een rol bij het herstellen van weefsels, het reguleren van hormonen en het ondersteunen van je immuunsysteem. Ze werken achter de schermen om ervoor te zorgen dat je lichaam optimaal functioneert.

Eiwitten zijn cruciaal voor je spieren

Voor alle fitnessliefhebbers daarbuiten, luister goed! Eiwitten zijn je beste vrienden als het gaat om het opbouwen van spieren. Wanneer je traint, ontstaan er microscheurtjes in je spiervezels. Eiwitten komen dan in actie om deze scheurtjes te herstellen en je spieren sterker te maken dan ooit tevoren. Dus, als je droomt van die perfecte biceps of die strakke buikspieren, zorg er dan voor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt.

Eiwitten uit voedselbronnen

Nu je weet waarom eiwitten belangrijk zijn, laten we eens kijken naar waar je die eiwitten vandaan kunt halen. Gelukkig zijn er tal van heerlijke opties om uit te kiezen! Mager vlees zoals kip en kalkoen, eieren, vis, zuivelproducten, peulvruchten, noten en zaden zijn allemaal geweldige bronnen van eiwitten. Dus of je nu een vleeseter bent of liever vegetarisch eet, er is voor elk wat wils!

Eiwit smoothies en shakes

Maar laten we eerlijk zijn, soms heb je gewoon geen tijd om een uitgebreide maaltijd te bereiden. Hier komen eiwit smoothies en shakes van NxtLevel om de hoek kijken. Deze zijn niet alleen superhandig, maar ook lekker en voedzaam. Meng wat magere Griekse yoghurt, banaan, spinazie en een schepje eiwitpoeder voor een snelle en heerlijke eiwit boost. Of gooi wat eiwitpoeder in een bidon met water en shake, shake, shake.

Hoeveel eiwitten heb je nodig?

Oké, dus eiwitten zijn fantastisch, maar hoeveel heb je er eigenlijk van nodig? Wel, dat hangt af van verschillende factoren, zoals je leeftijd, geslacht, activiteitsniveau en doelen. Over het algemeen wordt aanbevolen dat jongeren die regelmatig sporten ongeveer 1,2 tot 1,7 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht consumeren. Reken goed voor jezelf uit hoeveel eiwitten je per dag nodig hebt, want te veel van iets is nooit goed.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat kan je doen om meer rust te krijgen in je leven? 0 859

Wat kan je doen om meer rust te krijgen in je leven

Tegenwoordig ervaart bijna iedereen wel dagelijks een grote hoeveelheid stress, het is dan ook niet gek dat er enorm veel mensen in een burn-out terecht komen. Deze stress komt vaak van het werk, maar het kan natuurlijk ook te maken hebben met de woonsituatie, met relaties of met de mentale gesteldheid van iemand. Er zijn maar weinig mensen die voldoende rust nemen en dat is dan ook wat kan zorgen voor een druk gevoel in iemands hoofd. Steeds meer mensen gaan dan ook op zoek naar manieren om meer rust in hun leven te krijgen, dit is natuurlijk erg belangrijk. Wil je meer weten over wat je kan doen om meer rust in je leven te krijgen? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Minder moeten, meer mogen

In deze tijd zijn er heel veel mensen die een hoop stress ervaren omdat er op verschillende vlakken een hoop van hen gevraagd wordt. Het kan dan ook zo zijn dat er bijvoorbeeld op het werk een hoop gevraagd wordt, maar ook in het gezin. Dit kan zorgen voor stressvolle dagen. Om jezelf wat meer tot rust te laten komen moet je eens goed kijken of je wat meer dingen van “moeten” kan verschuiven naar “mogen” om zo meer ruimte in je hoofd te creëren.

Het beoefenen van yoga en meditatie

Een van de dingen die een hoop mensen helpen om tot rust te komen is het beoefenen van yoga en meditatie. Door yoga kan je op je lichaam focussen en ook nog eens sterker en flexibeler worden. Door het beoefenen van meditatie kan je aan de slag met je gedachtes uit te leren zetten en op deze manier meer te ontspannen. Meditatie is heel erg goed voor het vinden van rust en het verzetten van je gedachtes.

Het gebruiken van kruiden om tot rust te komen

Als je een beetje hulp kan gebruiken om jezelf wat meer tot rust te brengen, dan kan je hiervoor gebruik maken van verschillende kruiden. Er zijn namelijk een hoop soorten kruiden die een kalmerende werking hebben op ons lichaam, en omdat dit een natuurlijke stof is kan het geen kwaad. Zo kan je bijvoorbeeld digibach inzetten voor het creëren van een lichamelijke en mentale rust. En ook een kop kamille thee kan zorgen voor een rustiger gevoel in je lichaam en geest.

Wat is Pilates? 4 Dingen die je moet weten! 0 842

Wat is Pilates? 4 Dingen die je moet weten!

Pilates is een bewegingsroutine met een lage-intensiteit waar de focus ligt op het verhogen van de  flexibiliteit, concentratie op je evenwicht en ademhaling, het versterken van de spieren en het verbeteren van de gezondheid van de gewrichten. Pilates is een van de beste vormen van lichaamsbeweging als je het doel hebt om een evenwichtig lichaam te ontwikkelen met kracht en flexibiliteit, wat ook nog eens minder risico op blessures betekent. De voordelen van regelmatige lichaamsbeweging houden daar echter niet op! In dit artikel vertellen we je hier meer over en wat je precies kan verwachten van het volgen van Pilateslessen.

1. De voordelen van Pilates

Pilates staat bekend om zowel therapeutische als preventieve voordelen. Dit komt omdat een Pilates-workout niet alles focust op het isoleren en ontspannen van de spiergroepen, maar ook proactief richt op het versterken van je lichaamscontrole en ademhaling. Pilates kan daarnaast hepen om je uithoudingsvermogen te verhogen en het lichaam te helpen op één lijn te brengen, alsmede de houding te verbeteren, wat leidt tot een rechter en steviger postuur. Kortom, Pilates versterkt je kern en helpt bij het voorkomen en/of verhelpen van lage rugpijn, wat meestal wordt veroorzaakt door een verkeerde houding en een gebrek aan kracht.

2. Mat versus reformer

De twee meest gebruikelijke vormen van Pilates worden uitgevoerd op een mat of een reformer. Een reformer kun je zien als een bed-achtig toestel met een bewegend karretje, weerstandsveren, een voetstang en riemen die worden gebruikt om de benen of armen te trainen. Elke vorm van Pilates heeft bepaalde voordelen. Met behulp van de structuur van de reformer, beschik je over schouderkussentjes, riemen en voetstangen, waardoor je het lichaam gemakkelijker stabiliseert en in evenwicht brengt dan vrije Pilates op een mat.

3. Zorg voor een gekwalificeerde trainer

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een gekwalificeerde trainer onder armen neemt. Zowel individueel als in groep moet alles op je niveau zijn, en moet je de moeilijkheidsgraad geleidelijk opvoeren. Als je met gespecialiseerde instructeurs aan de slag wilt gaan, dan ben je bij Pilates City Amsterdam aan het juiste adres!

4. Het verschil tussen Pilates en yoga

Er zijn veel beginners die bepaalde aspecten van Pilates, zoals het matwerk, de specifieke bewegingen en het concept mindfulness, gemakkelijk vergelijken met yoga. Dat is helemaal niet zo gek, want bij beide vormen van lichaamsbeweging gaat het om het in evenwicht brengen van spiergroepen en het trainen van de kern. Pilates richt zich echter een stuk meer op oefeningen die de kern trainen. In yoga is er juist meer een aspect van meditatie en ontspanning aanwezig. Bovendien neem je bij het beoefenen van yoga meestal een houding om die vervolgens vast te houden, of over te laten vloeien in een andere houding. Bij Pilates neem je een houding aan en daag je vervolgens je kernkracht uit door je armen of benen te bewegen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks