Wat is de meest voorkomende schade aan je telefoon? 0 2066

Wat zouden we zonder onze telefoon moeten? Deze gaat werkelijk overal mee naar toe. Iedereen kent wel het moment waarop je hart lijkt over te slaan als je deze niet aantreft in je broekzak. Zonder kunnen we niet, maar doordat we de telefoon overal mee naartoe nemen ontstaat er ook een groot nadeel: een verhoogd risico op schade. Wat is eigenlijk de meest voorkomende schade aan je telefoon en is het mogelijk om dit te voorkomen?

Kapot scherm

Telefoonschade komt vaker voor dan je denkt. Doordat de telefoon gedurende de dag veelvuldig wordt gebruikt is de kans op een ongelukje groot. Een telefoon bestaat uit meerdere kwetsbare onderdelen. Het beeldscherm is daar één van. Logischerwijs bestaat daarom ook de helft van de gemelde telefoonschades uit een kapot scherm. Het komt maar al te vaak voor dat een telefoon even wegglipt uit de handen en met het beeldscherm op een harde vloer terecht komt. Een dikke barst loopt vervolgens door het beeld. Ontzettend balen natuurlijk en ook nog eens een zeer duur grapje!

meest voorkomende schade telefoon

Gelukkig zijn er genoeg manieren om de kans op een kapot beeldscherm te verkleinen. Om dit kwetsbare onderdeel van de telefoon te beschermen is het verstandig om een telefoonhoesje of screenprotector aan te schaffen. Bestel online een hoesje voor de beste deals en het grootste assortiment. Een kapot scherm is zo verleden tijd!

Problemen met de batterij

Ook problemen met de batterij worden vaak genoemd. Er is immers niets zo vervelend als een batterij die telkens leegloopt. Vaak zien we dat we in de vroege ochtend beginnen met een vrolijke 100% en in het begin van de middag al in de rode cijfers belanden. Daar wordt niemand gelukkig van. Bereikbaar zijn is immers heel belangrijk in deze drukke tijden.

Dit probleem is minder gemakkelijk te voorkomen. Bij nieuwe telefoons is het vaak een kwestie van het aanpassen van enkele instellingen. Soms is een aanpassing aan het netwerk, schermhelderheid en apps al voldoende om de batterijduur te verlengen. Bij oudere telefoons is het probleem complexer. Vaak zien we dat dit pas opgelost wordt bij de aanschaf van een nieuwe telefoon, de batterij was letterlijk ‘op’. Wij raden in dit geval aan om contact op te nemen met de fabrikant van jouw telefoon. Zij kunnen met jou de mogelijke oorzaken op een rijtje zetten en eventuele oplossingen aanreiken.

Problemen met de batterij

Waterschade

Waterschade mag niet ontbreken in dit rijtje. Ergens ook wel logisch in een land waar het doorgaans erg nat is. Toch zijn aanhoudende regenbuien niet de enige boosdoener. Ook een ongevalletje in het toilet, bad of schoonmaakemmer zijn veelgehoorde oorzaken van waterschade.

waterschade telefoon

Voorkomen kan je dit natuurlijk niet, maar er zijn wel manieren om het risico te verkleinen. Zo bestaan er speciale waterdichte telefoonhoesjes. Deze kun je gebruiken als je door een zware regenbui moet of op een vochtige locatie moet werken. Ongelukjes zijn uiteraard haast nooit te voorkomen. Zelfs het gebruik van een iphone xs max screenprotector zal hierbij niet helpen. Zorg dragen voor het welzijn van je telefoon is het enige wat je kunt doen. Een kwalitatief hoesje en verhoogde oplettendheid kunnen hierbij helpen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zijn de functies die een keypad kan bieden? 0 919

Wat zijn de functies die een keypad kan bieden

Keyboards kennen we allemaal. Ze zijn die rechthoekige dingen met veel toetsen waarmee je typt. Maar wist je dat er ook zoiets bestaat als keypads? Dit zijn kleinere varianten van toetsenborden die specifiek zijn ontworpen voor bepaalde taken. Je kunt ze vinden op afstandsbedieningen, toegangscontrolesystemen en soms zelfs op telefoons. Eigenlijk zijn ze overal waar je een specifieke set knoppen nodig hebt voor specifieke taken. Als je wilt weten welke soorten keypads er zijn en hoe ze werken, is comdes.nl een handige website om te bezoeken.

Hoe kan ik het keypad aanpassen

Het mooie van keypads is dat ze super flexibel zijn. Afhankelijk van waarvoor je ze nodig hebt, kun je ze aanpassen. Sommige keypads laten je toe om de labels op de toetsen te veranderen. Dit is handig als je wilt dat elke knop een specifieke functie heeft. Andere keypads kunnen worden geprogrammeerd. Dit betekent dat je kunt instellen wat elke toets doet wanneer je erop drukt. Dus stel je voor dat je een keypad hebt voor een spel. Je kunt dan een knop programmeren om te springen, een andere om te bukken en nog een andere om te rennen. De mogelijkheden zijn echt eindeloos.

Wat zijn displays en LED

Displays en LED’s zijn een belangrijk onderdeel van veel keypads. Een display laat je toe om informatie te zien. Bijvoorbeeld als je een pincode invoert, kan het display laten zien hoeveel cijfers je al hebt ingetoetst. Sommige zijn zelfs touchscreens, waardoor je met je vinger kunt kiezen wat je wilt doen. Dan hebben we LED’s. Dit zijn kleine lichtjes die op veel keypads zitten. Ze kunnen je laten weten of je een knop goed hebt ingedrukt. Of ze kunnen van kleur veranderen om je te laten weten of iets aan of uit staat. Keypads, displays en LED’s werken samen om het voor jou gemakkelijker te maken.

Is er een sneltoets om acties uit te voeren

Sneltoetsen zijn super handig. Het zijn combinaties van toetsen die, wanneer ze samen worden ingedrukt, een specifieke actie uitvoeren. Dit kan je veel tijd besparen. Stel je voor dat je elke keer als je een computer wilt afsluiten, door een heleboel menu’s moet gaan. Met een sneltoets kun je dit in één keer doen. Veel keypads hebben deze functie. Door verschillende knoppen tegelijk in te drukken, kun je snel toegang krijgen tot functies zonder door menu’s te hoeven bladeren.

Moet ik technisch zijn om met een keypad te werken

Een van de leuke dingen aan keypads is dat je geen techneut hoeft te zijn om ze te gebruiken. Ze zijn ontworpen om intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn. Dus zelfs als je denkt dat je niet zo goed bent met technologie, kun je nog steeds leren om een keypad te gebruiken. Natuurlijk, als je het wilt programmeren of aanpassen, kan het een beetje ingewikkelder worden. Maar voor dagelijks gebruik zijn ze meestal vrij eenvoudig. Het is net als leren fietsen. Zodra je het onder de knie hebt, zul je je afvragen hoe je ooit zonder hebt gekund.

Zo gebruik je een openbare laadpaal 0 1224

Zo gebruik je een openbare laadpaal

Heb je een nieuwe auto aangeschaft? De kans is groot dat je dan een elektrische auto voor de deur hebt staan. Alleen komt hier ook een geheel andere manier van ‘tanken’ bij kijken. In dit geval ga je namelijk niet meer naar de tankstations bij jou in de omgeving, maar moet je op zoek gaan naar een laadpaal om een volle accu te krijgen. De eerste keer dat je jouw voertuig op gaat laden, kan dit wel eens moeilijkheden opleveren. Maar hoe kan je dan jouw voertuig goed opladen met bijvoorbeeld een Shell Recharge oplaadpunt? Onderstaande informatie geeft jou nieuwe inzichten.

Jouw laadsessie goed plannen

Voordat je naar een openbare laadpaal gaat, is het handig om je laadsessie te plannen. Tegenwoordig zijn er verschillende mobiele apps en online platforms beschikbaar die real-time informatie bieden over beschikbare laadpalen, hun locatie, laadsnelheid en betalingsmethoden. Door een van deze tools te gebruiken, kun je de dichtstbijzijnde laadpalen vinden en controleren of ze compatibel zijn met jouw voertuig. Zorg ervoor dat je de benodigde kabels en adapters bij je hebt voordat je naar de laadpaal gaat. De meeste openbare laadpalen hebben meerdere aansluitingen, zoals Type 2 (Mennekes), CHAdeMO of CCS, afhankelijk van het land en de laadinfrastructuur. Het is belangrijk om te weten welk type aansluiting jouw voertuig vereist, zodat je de juiste kabel meeneemt.

De laadpaal en het voertuig identificeren

Controleer de informatie op de laadpaal om ervoor te zorgen dat het de juiste aansluiting heeft voor jouw voertuig. Sommige laadpalen vereisen mogelijk dat je een laadpas of een mobiele app gebruikt om de laadsessie te starten. Volg de instructies op de laadpaal of gebruik je mobiele app om jezelf te identificeren en de laadsessie te activeren. Neem de juiste laadkabel voor jouw voertuig en sluit deze aan op de laadpaal en je EV. Zorg ervoor dat de verbinding stevig is vastgemaakt om te voorkomen dat de kabel losraakt tijdens het opladen. Moderne laadkabels en aansluitingen zijn ontworpen met veiligheidsmechanismen om ervoor te zorgen dat het laden veilig verloopt. Je bent van alle gemakken voorzien.

Het opladen starten

Zodra je voertuig correct is aangesloten, kun je het opladen starten. Veel laadpalen hebben een startknop op het display, of je kunt de laadsessie activeren via de bijbehorende app. Controleer of het laadproces is gestart en of de juiste laadsnelheid wordt toegepast. Sommige laadpalen bieden verschillende snelheden, zoals snel laden of normaal laden, afhankelijk van jouw behoeften en de mogelijkheden van de laadpaal. Nu is het tijd om geduldig te wachten terwijl je voertuig wordt opgeladen. De laadsnelheid varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de capaciteit van de laadpaal, de batterijstatus van je voertuig en het vermogen dat beschikbaar is. Blijf in de buurt van je voertuig en houd het laadproces in de gaten. Sommige laadpalen bieden ook real-time laadstatusupdates via een app, zodat je de voortgang kunt volgen. Wanneer je klaar bent met opladen of je voertuig voldoende is opgeladen voor je volgende bestemming, kun je de laadsessie beëindigen. 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks