Overstappen naar Greenchoice, zou ik dit doen? 0 631

Overstappen naar Greenchoice

Overstappen naar een groene energieleverancier is nog nooit zo belangrijk geweest. We leven in een samenleving die steeds energiebewuster wilt leven. Mensen stappen massaal over naar zelfopgewekte energie en we willen ons steentje bijdragen aan het milieu. Energiebewust leven is niet meer weggelegd voor zogenaamde ‘geiten-wollen-sokken-types’, maar maakt deel uit van ons dagelijks leven. Het is eerder een uitzondering geworden als je niet denkt over energiebewuster leven. Overstappen naar een groene energieleverancier is dan ook geen vreemde stap. Na verloop van tijd zal heel Nederland CO2 neutraal worden. We zijn dan allemaal over op groenere energiebronnen. Waarom dan niet nu al die stap maken? Greenchoice is een van de grootste energiebedrijven op dit gebied. Maar is overstappen op energie van Greenchoice ook voor jou een goede keuze?

Waarom overstappen naar Greenchoice?

Waar sta jij over 10 jaar? De meeste mensen vinden het heerlijk om over de toekomst te fantaseren, maar wat als die toekomst niet verzekerd is? Voor de toekomstige generaties is het niet zeker dat het milieu stabiel blijft. De verwachtingen zijn niet overwegend positief. Gaat de wereld zoals we hem nu kennen kapot, simpelweg omdat wij en onze vorige generaties deze uitgeput hebben? Uitgeput door consumptiedrang, prestatiedrang, de drang om steeds meer te willen? Misschien.

Het is duidelijk dat er verandering moet komen en daar is de Nederlandse overheid het mee eens. De eerste stap is een CO2 vrij Nederland, iets wat in 2050 gerealiseerd moet zijn. Dat vraagt om nieuwe innovatieve manieren om energie op te wekken. Veel energie wordt tegenwoordig opgewekt door natuurlijke bronnen. Denk aan zonne- en windenergie. Er is zelfs zonne-energie uit Nederland. Uiteindelijk moeten we allemaal die overstap maken. Waarom wachten tot het te laat is? Door te kiezen voor Greenchoice, kies je nu voor een betere wereld. Een wereld waarin onze toekomstige kinderen en (achter)kleinkinderen veilig kunnen leven. Wie wil dat nu niet?

duurzame energie greenchoice

Betrouwbaar

Natuurlijk zijn er nog veel meer factoren van belang, alvorens je besluit de overstap naar Greenchoice te maken. Hoe zit het bijvoorbeeld met de betrouwbaarheid van het bedrijf? Veel mensen hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van deze energiemaatschappij. Dit roept direct vragen op. Toch hoeft dit niks te zeggen. Greenchoice is in handen van twee grote energiebedrijven, voor 70% van Energie Concurrent en voor 30% van Eneco. De kans is groot dat je van deze bedrijven wel gehoord hebt. Sterker nog, je hebt vertrouwen in de kennis van deze maatschappijen. Bij het lezen van de ervaringen van andere consumenten kunnen we stellen dat Greenchoice goed scoort op verschillende onderdelen. Zo wordt het bedrijf de groenste energieleverancier van Nederland genoemd, werken ze oplossingsgericht, klantvriendelijk en zijn de prijzen zeer aantrekkelijk. Genoeg interessante voordelen om een overstap te overwegen.

Uitsluitend groene energie

Greenchoice levert uitsluitend groene energie. Je kunt hier dus niet terecht al je geen behoefte hebt aan deze energievorm. Daarnaast investeert het bedrijf in verschillende duurzame projecten. Hiermee proberen ze de schade die is aangericht door aardgas te compenseren. Het bewustzijn van de consument wordt geprikkeld door deze acties. Wat kan jij doen om de wereld nog mooier te maken?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online zaden bestellen om je groene vingers te prikkelen 0 19

Online zaden bestellen om je groene vingers te prikkelen

Met het begin van de lente staan wij Nederlanders altijd te trappelen om weer lekker in de tuin aan de slag te gaan. Lekker met je handen in de aarde en de tuin klaarmaken voor een zomer vol barbecues, late avonden met vrienden of gewoon relaxen met een koud biertje. Bij die barbecue zorg jij als man met groene vingers natuurlijk voor je eigen groente. Toch?

Wat te kweken?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bepalen wat je precies wilt gaan kweken.

Zo is de start van het voorjaar de perfecte tijd om bijvoorbeeld radijs, knoflook, veldsla, wortels en spinazie in te zaaien. Op zoek naar iets meer exotisch om de gasten bij die barbecue straks te verbazen? Wanneer je kiest voor het online bestellen van zaad heb je de keuze uit honderden verschillende soorten zaden om niet alleen groenten maar ook kruiden en bloemen te kweken.

Daarmee zorg je dus niet alleen voor verse groente maar ook voor een kleurige achtertuin en lekkere kruiden voor andere gerechten.

Gezonde groenten

En het zelf zaaien van groenten heeft meer voordelen. Het kweken van gewassen in de frisse buitenlucht is leuk en het geeft voldoening om de groenten op te zien groeien. Daarnaast is het natuurlijk een gezonde bezigheid, al dat zaaien en spitten.

Maar misschien wel het belangrijkste argument is dat eigen gekweekte en onbespoten groenten smaakvoller en gezonder zijn dan die uit de winkel.

En we hadden het al over de variatie. Welke supermarkt of groenteman heeft er ruim tweehonderd soorten groenten op voorraad? Online heb je de keuze uit heel veel mooie en lekkere groenten die in de winkel vaak lastig te krijgen of erg duur zijn.

Altijd een bloemetje op tafel

Sommige mannen brengen zo nu en dan een bloemetje mee voor hun vrouw. Maar jij, jij gaat nog een stapje verder. Jij kweekt je bloemen gewoon zelf in de eigen achtertuin. Zo kan je geliefde er nog veel langer van genieten dan van dat in alle haast mee gegriste boeketje dat staat te verleppen op de keukentafel. Bovendien is het een veel persoonlijker gebaar.

De keuze in bloemzaad is enorm groot. Ook weer veel groter dan bij de gemiddelde bloemist, supermarkt of bij het benzinestation. Zo kun je dus net dat stapje extra zetten. Zaai nu alvast de lievelingsbloemen van je wederhelft in, dan heb je over een paar weken een prachtig attente verrassing. Van petunia tot leeuwenbek en van goudsbloem tot asters: je vindt het in het online aanbod van allezadenkopen.nl

Verse kruiden

Vergeet tenslotte ook de keukenprins in jezelf niet tot bloei te laten komen. Want ook heel veel kruidensoorten kun je prima zelf kweken. Dat kan zowel in potten als in de volle grond en ze nemen maar weinig ruimte in. Steeds meer mensen kiezen zelfs voor een klein, verticaal kruidentuintje aan de keukenmuur: simpelweg een paar losse potjes aan haken boven het aanrecht. Dat is wel zo handig want zo zijn de kruiden tijdens het koken altijd binnen handbereik.

Basilicum, peper en bieslook mogen zeker niet ontbreken. Ook soorten als kamille, kervel en koriander zijn klassiekers in de keuken. En ook hier geldt weer, niets verslaat vers!

Enthousiast geworden? Dan word je er vast nóg enthousiaster van als je hoort dat online zaden bestellen ook nog eens erg snel kan. Bestel je vóór 12.00 uur? Dan kunnen je zaden al de volgende werkdag de grond in. Succes!

Hoe kies ik een geschikte energieleverancier? 3 slimme tips! 0 24

Hoe kies ik een geschikte energieleverancier

Ben je op zoek naar een nieuwe energieleverancier? Omdat je wellicht een nieuwe woning betrekt of omdat je niet meer tevreden bent over je huidige contract? Dan is er veel om op te letten tijdens het vergelijken. Waar je vroeger slechts een keuze had tussen enkele grote namen, is het aanbod van energieleveranciers vandaag de dag ontzettend groot. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een geschikte energieleverancier? Wij geven 3 slimme tips!

1.    Hoeveel energie verbruik je op jaarbasis?

Hoeveel energie verbruik je op jaarbasis? Deze informatie is essentieel bij het kiezen van de juiste energieleverancier. Weet je wat je nu per jaar betaalt en hoeveel je jaarlijkse verbruik is? Dan kan je middels eenvoudig rekensommetje bepalen of je bij een andere energieleverancier wellicht goedkoper uit zal zijn. Pak daarom eerst je meest recente jaarafrekening erbij, zodat je meer inzicht krijgt in je verbruik en de kosten. Vervolgens kun je gaan vergelijken.

Ga je voor het eerst op jezelf wonen en heb je nog nooit een energiecontract gehad? Of verhuis je naar een grotere – of juiste kleinere – woning en heb je geen idee wat je verbruik straks zal zijn? Maak dan gebruik van speciale rekentools om het mogelijke verbruik in te schatten. Wij adviseren om het jaarlijkse verbruik zo ruim mogelijk in te schatten. Zo voorkom je dat je aan het einde van het eerste jaar heel veel bij moet betalen.

Hoeveel energie verbruik je op jaarbasis

2.    Addertjes onder het gras?

Elk jaar weer adverteren energieleveranciers met de mooiste welkomstacties en hoge kortingen. Hoewel het afsluiten van een contract dan heel aantrekkelijk kan zijn, is het wel belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen. Het komt regelmatig voor dat er zogenaamde ‘addertjes onder het gras’ zitten.

Zie je een aanbieding met een zeer lage prijs? Kijk dan hoe lang deze prijs geldt. We zien vaak dat energiebedrijven een variabele prijs hanteren. Zij mogen de prijs dan ook gedurende de looptijd aanpassen, waardoor je wellicht na enkele maanden een heel stuk duurder uit bent. Kijk tevens naar de vaste kosten per maand. Sommige energieleveranciers rekenen een hoog vast bedrag per maand en lagere prijzen voor het verbruik. Dit kan voordelig zijn als je een grootverbruiker in energie bent, maar wanneer je weinig energie verbruikt ben je juist duurder uit. Bekijk daarom goed hoe de maandelijkse kosten zijn opgebouwd en wat het meest gunstig is in jouw situatie.

 

3.    Duur van het energiecontract

Bij het kiezen van de juiste energieleverancier is het belangrijk om op de duur van het contract te letten. We kunnen grofweg twee verschillende contracten onderscheiden:

  • Contract voor onbepaalde tijd: hierbij wordt er geen einddatum van het contract afgesproken. Wanneer je besluit het contract op te zetten, hoef je doorgaans geen opzegvergoeding te betalen.
  • Contract voor bepaalde tijd: je spreekt vooraf met de energieleverancier af hoe lang het contract zal duren. Bijvoorbeeld 1 jaar. Wil je het contract voor de einddatum onderbreken? Dan is er sprake van contractbreuk en moet je meestal een opzegvergoeding betalen.

Beschik je momenteel over een contract voor bepaalde tijd en wil je toch de overstap naar een andere leverancier maken? Bereken dan eerst zorgvuldig of het niet goedkoper is om nog even te wachten. Zo snijd je jezelf niet onnodig in de vingers.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks