Overstappen van energiemaatschappij, hoe pak je dat aan? 0 52

Overstappen van energiemaatschappij

Uit recent onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat veel mensen een lange periode bij dezelfde energieleverancier doorbrengen. Waarom zou je immers overstappen als je tevreden bent over je huidige energiecontract? Toch blijkt het maken van een overstap in veel gevallen positief uit te pakken. Overstappen van energiemaatschappij levert niet alleen veel interessante financiële voordelen op, maar kan ook bijdragen aan een duurzame samenleving. De energietransitie is inmiddels in volle gang en niet iedere energieleverancier is hier al op voorbereid. Door te kiezen voor een groene energieleverancier, draag je je steentje bij aan het milieu en kan je ook nog eens veel geld besparen. Genoeg redenen om een overstap te overwegen, maar hoe pak je dat dan aan?

Energie vergelijken

Wanneer je overweegt om over te stappen van energieleverancier, wil je logischerwijs meer weten over de verschillende voordelen die hierbij komen kijken. De vraag of het rendabel is om over te stappen, is enkel te beantwoorden door energie te vergelijken. Dit kun je op meerdere manieren aanpakken. Wij zetten ze voor jou op een rijtje:

  • Ervaringen van ander consumenten lezen is een goede leidraad als je meer over een bepaalde energiemaatschappij wilt weten. Nuon ervaringen van de gemiddelde consument kunnen een waardevolle bijdrage leveren als je een definitieve beslissing wilt maken. Deze vertellen je veel over de kwaliteit, het klantencontact en de prijs van de door hun opgestelde energiecontracten
  • Vergelijkingstools worden steeds vaker ingezet om de goedkoopste deal te ontdekken. Deze tools zijn eenvoudig in gebruik en stellen de consument in staat om direct in één oogopslag te zien waar ze het voordeligst uit zijn. Uiteraard dient een online vergelijkingstool enkel als leidraad gezien worden. Als consument moet je zelf nog onderzoek doen naar de verschillende diensten, maar het geeft je alvast een goed idee van de voordeligste keuze. Hierdoor is de keus sneller gemaakt.
energie vergelijkingstool
bron: https://www.energievergelijking.nl/

Energiecontract afsluiten, waar moet je op letten?

Wanneer je een geschikte energieleverancier gevonden hebt, is het hoog tijd om je huidige energiecontract onder de loep te nemen. In het kader van energie besparen is het immers niet alleen noodzakelijk om je energieverbruik te verlagen, maar ook inzicht te krijgen in je huidige verbruik. Maak hierbij gebruik van de meest recente jaarafrekening. Zo kun je gemakkelijk uitrekenen bij welke energieleverancier je het voordeligst uit bent. Soms lijken energiemaatschappijen bijvoorbeeld voordeliger, maar blijkt dit plotseling voor jou niet te gelden omdat het energieverbruik te hoog of te laag ligt. Daarnaast is het belangrijk om te weten over welk contract je op dit moment beschikt. Is er sprake van een contract voor onbepaalde tijd? Dan kan je probleemloos overstappen naar een andere energieleverancier. Beschik je over een contract voor bepaalde tijd en is die periode nog niet verlopen? Dan ligt het iets complexer.

Bij een contract voor bepaalde tijd ben je volgens de wet verplicht om de periode vol te maken. Als je toch besluit het contract tussentijds op te zeggen, zal hier vaak een boete op komen te staan. Dit hoeft echter geen struikelblok te zijn. In veel gevallen is een nieuwe leverancier bereidt om deze kosten te vergoeden als je bij hun een contract afsluit. Dit geldt echter niet bij iedere energiemaatschappij. Neem daarom contact op met de leverancier die van jouw voorkeur geniet en bespreek de mogelijkheden om kosteloos over te stappen.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welke dashcam moet ik kopen?  0 14

Dashcams, dat zijn toch die apparaten waarmee je bijzondere gebeurtenissen en ongelukken kunt vastleggen? Precies! Wellicht heb je op internet al eerder filmpjes van grappige of klunzige ongevallen, vreemde gebeurtenissen of misschien zelfs mystieke verschijnselen gezien, die dankzij een dashcam werden vastgelegd. Is een dashcam dan alleen geschikt voor puur vermaak? Niet per se. Een dashcam wordt voor meerdere doeleinden gebruikt. Ook in Nederland zien we deze auto-camera’s steeds meer verschijnen. Wil jij een dashcam kopen? In dit artikel vertellen we waar je op moet letten en hoe je de beste auto-camera uitzoekt.

dashboard cam

Waarom een dashcam kopen?

De reden waarom er enorm veel video’s van ongelukken en vreemde verkeerssituaties in Rusland te zien zijn, is omdat de meeste auto’s met een dashcam zijn uitgerust. Dit is bij de wet verplicht in Rusland. Dit heeft vooral te maken met het rechtssysteem. Bij een auto-ongeluk is het vaak moeilijk om een dader aan te wijzen en de getuigenissen van omstanders wegen niet altijd even zwaar. Dankzij een dashcam is er duidelijk een dader en slachtoffer aan te wijzen. Een bijkomstig voordeel is dat je soms ook nog eens zeer bijzondere beelden kunt opnemen. Heel Youtube staat bijvoorbeeld vol met filmpjes van auto-ongelukken, vreemde gebeurtenissen en zelfs vliegtuigcrashes.

Ook in Nederland groeit de populariteit van de dashcam. Het is inderdaad een handige manier om een dader aan te wijzen tijdens een auto-ongeluk, maar het biedt ook mogelijkheden om speciale gebeurtenissen vast te leggen. Dashcams zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Het wordt dan ook hoog tijd om meer over dit onderwerp te weten te komen!

Opnamekwaliteit

Wat is het belangrijkste waar je op moet letten als je een videocamera aanschaft? De opnamekwaliteit natuurlijk! Dit is bij een dashcam dan ook niet anders. Als de camera van zeer slechte kwaliteit is en de filmpjes alleen maar onscherpe beelden tonen, heb je hier uiteindelijk helemaal niks aan. De opnamekwaliteit kan zeer uiteenlopend zijn. Hier betaal je dan ook voor. Een goedkope dashcam heb je al voor €20, maar hierbij is het bijvoorbeeld niet mogelijk om nummerborden te onderscheiden. Dure dashcams beschikken weer over heel veel extra functies, niet elke functie is even belangrijk. Vergelijk de dashcams daarom altijd op beeldkwaliteit en eventuele extra’s. Bedenk ook wel extra’s voor jou niet van toepassing zijn en maak dan pas een keuze.

Camera

De meeste dashcams filmen alleen de gebeurtenissen die door de voorruit gezien worden. Er zijn echter ook camera’s die zowel op de voor- als achterruit gericht zijn. Dit is natuurlijk super handig, omdat je zo een duidelijk overzicht krijgt van het verkeer om je heen. Ook bij ongelukken die achter je gebeuren, krijg jij een duidelijk beeld te zien. Een dashcam hoeft overigens niet alleen als camera gebruikt te worden. Tegenwoordig zijn er zelfs dashcams op de markt verkrijgbaar die over een ‘lane departure warning system’ beschikken. Hierbij kan de dashcam een melding geven als je van de rijstrook afwijkt. Er zijn zelfs dashcams verkrijgbaar die verkeersborden kunnen lezen of je een waarschuwing geven als je de maximum snelheid overtreedt.

Welke dashcam voor jou het meest geschikt is? Dat is afhankelijk van jouw eigen wensen en de reden waarom je een dashcam wilt installeren. Vind je het vooral erg fijn om beelden terug te kijken of gebruik je hem enkel om sterker in je schoenen te staan bij een verkeersongeval? Kies dan voor een dashcam met een hoge beeldkwaliteit. Geniet je liever van meer extra’s? Ga dan voor een dashcam uit een wat duurder segment. Er is voor ieder wat wils!

Een vloer om trots op te zijn! 0 41

Visgraat parket

Veel mannen vinden het leuk om te klussen in en rondom het huis. Er wordt veel waarde gehecht aan de kwaliteit en het kluswerk van laminaat leggen. Martijn de Wit vloeren is gespecialiseerd in vloeren leggen en biedt prachtige, kwalitatieve vloeren.

Origineel en dynamisch

Een visgraat parket is een aparte vorm van laminaat plaatsen. Zo worden de houten onderdelen in een schuin patroon neergelegd, wat een fantastisch dynamische uitstraling geeft aan je woning. Zorg voordat jij begint aan het leggen van deze vloer, dat je genoeg kennis hebt ingewonnen bij een expert. Het is namelijk een lastige klus en niet iedereen beschikt over de juiste kennis en kunde om een mooi visgraat parket neer te leggen.

Kijk naar de ruimte

Het is belangrijk goed te kijken naar welke ruimte van je woning je wilt verbouwen of renoveren. De slaapkamer, woonkamer of de keuken zijn allemaal andere kamers die in vele huishoudens op een eigenzinnige wijze zijn ingericht. Maak daarom een doordachte keuze in ontwerp en stijlen. Het aanschaffen van materiaal met goede kwaliteit is essentieel, voordat je begint aan een grote klus. Op deze manier voorkom je dat je twee jaar later de klus opnieuw moet doen.

Trends 2019

De nieuwste trends in interieur zijn de; vintage, minimalistisch en industriële stijl. Daarnaast is het dit jaar erg in trek om kleuren met elkaar te combineren, maak hierbij gebruik van kleurenpallets. Kies kleuren door meerdere tonen van één kleur te nemen (bijvoorbeeld donkerblauw) en combineer deze met één contrasterende kleur (bijvoorbeeld okergeel) die voor een fascinerend en levendig balans zorgen.

Grafische prints op kussens, tafelkleden of ingelijste afbeeldingen bieden een welkome toevoeging voor een inspirerend interieur.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks