Overstappen van energiemaatschappij, hoe pak je dat aan? 0 309

Overstappen van energiemaatschappij

Uit recent onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat veel mensen een lange periode bij dezelfde energieleverancier doorbrengen. Waarom zou je immers overstappen als je tevreden bent over je huidige energiecontract? Toch blijkt het maken van een overstap in veel gevallen positief uit te pakken. Overstappen van energiemaatschappij levert niet alleen veel interessante financiële voordelen op, maar kan ook bijdragen aan een duurzame samenleving. De energietransitie is inmiddels in volle gang en niet iedere energieleverancier is hier al op voorbereid. Door te kiezen voor een groene energieleverancier, draag je je steentje bij aan het milieu en kan je ook nog eens veel geld besparen. Genoeg redenen om een overstap te overwegen, maar hoe pak je dat dan aan?

Energie vergelijken

Wanneer je overweegt om over te stappen van energieleverancier, wil je logischerwijs meer weten over de verschillende voordelen die hierbij komen kijken. De vraag of het rendabel is om over te stappen, is enkel te beantwoorden door energie te vergelijken. Dit kun je op meerdere manieren aanpakken. Wij zetten ze voor jou op een rijtje:

  • Ervaringen van ander consumenten lezen is een goede leidraad als je meer over een bepaalde energiemaatschappij wilt weten. Nuon ervaringen van de gemiddelde consument kunnen een waardevolle bijdrage leveren als je een definitieve beslissing wilt maken. Deze vertellen je veel over de kwaliteit, het klantencontact en de prijs van de door hun opgestelde energiecontracten
  • Vergelijkingstools worden steeds vaker ingezet om de goedkoopste deal te ontdekken. Deze tools zijn eenvoudig in gebruik en stellen de consument in staat om direct in één oogopslag te zien waar ze het voordeligst uit zijn. Uiteraard dient een online vergelijkingstool enkel als leidraad gezien worden. Als consument moet je zelf nog onderzoek doen naar de verschillende diensten, maar het geeft je alvast een goed idee van de voordeligste keuze. Hierdoor is de keus sneller gemaakt.
energie vergelijkingstool
bron: https://www.energievergelijking.nl/

Energiecontract afsluiten, waar moet je op letten?

Wanneer je een geschikte energieleverancier gevonden hebt, is het hoog tijd om je huidige energiecontract onder de loep te nemen. In het kader van energie besparen is het immers niet alleen noodzakelijk om je energieverbruik te verlagen, maar ook inzicht te krijgen in je huidige verbruik. Maak hierbij gebruik van de meest recente jaarafrekening. Zo kun je gemakkelijk uitrekenen bij welke energieleverancier je het voordeligst uit bent. Soms lijken energiemaatschappijen bijvoorbeeld voordeliger, maar blijkt dit plotseling voor jou niet te gelden omdat het energieverbruik te hoog of te laag ligt. Daarnaast is het belangrijk om te weten over welk contract je op dit moment beschikt. Is er sprake van een contract voor onbepaalde tijd? Dan kan je probleemloos overstappen naar een andere energieleverancier. Beschik je over een contract voor bepaalde tijd en is die periode nog niet verlopen? Dan ligt het iets complexer.

Bij een contract voor bepaalde tijd ben je volgens de wet verplicht om de periode vol te maken. Als je toch besluit het contract tussentijds op te zeggen, zal hier vaak een boete op komen te staan. Dit hoeft echter geen struikelblok te zijn. In veel gevallen is een nieuwe leverancier bereidt om deze kosten te vergoeden als je bij hun een contract afsluit. Dit geldt echter niet bij iedere energiemaatschappij. Neem daarom contact op met de leverancier die van jouw voorkeur geniet en bespreek de mogelijkheden om kosteloos over te stappen.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting 0 8

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting

Het is alweer 100 jaar geleden dat de gloeilamp werd uitgevonden. De gloeilamp was de uitvinding om donkere plaatsen te voorzien van licht. In de huidige tijd volgen technologische ontwikkelingen elkaar in snel tempo op en zo ook op het gebied van verlichting. Op dit moment kiezen steeds meer particulieren en bedrijven voor led- verlichting. Waarom? Dat gaan we je vertellen in dit artikel!

Betekenis van led

Het woordje ‘led’ staat voor ‘Light Emitting Diode’ oftewel lichtgevende diode. Led- lampen zijn energiezuinig en produceren evenveel licht als de traditionele gloeilamp.  Daarnaast bevatten led- lampen ook geen giftige stoffen. Ook niet onbelangrijk aangezien we allemaal steeds meer milieubewuster zijn gaan leveren. Kortom het is een nieuwe generatie lamp welke nu en in de toekomst een belangrijke plaats gaat innemen in de samenleving.

Groen karakter

Het lage energieverbruik hebben we in het vorige hoofdstuk al genoemd. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar natuurlijk ook voor uw eigen portemonnee. Ken je dat moment nog dat je een gloeilamp wilde vervangen voor een nieuwe? Vaak moest je eerst even wachten totdat de gloeilamp was afgekoeld om je handen niet te branden. Ook dat is met de komst van led- verlichting verleden tijd. Het vervangen van een led- lamp hoeft ook minder vaak te gebeuren, omdat deze langer mee gaat. Daarnaast zorgt minder hitte ook voor minder opwarming van de aarde.

Zakelijke markt

Met een led- lamp kun je meer dan 70% besparen ten opzichte van traditionele verlichting. Ook zijn led- lampen minder fel en daardoor kunnen werknemers zich beter focussen op de werkvloer. Deze fikse besparing op de energiekosten is voor veel bedrijven de hoofdreden om de traditionele verlichting te vervangen voor led- lampen. Natuurlijk is de aanschaf van led- lampen niet heel goedkoop. Maar deze investering verdien in de toekomst gegarandeerd terug. Een andere reden waarom bedrijven kiezen voor led- verlichting is om een bijdrage te leveren aan de gestelde klimaatdoelen vanuit de overheid.

Dimbare led- verlichting

Veel particulieren maken gebruik van dimmers om de verlichting minder fel te laten schijnen. Dit kom je vaak tegen in hal of woonkamer. Ben je voornemens om over te stappen op led- verlichting? Dan is het aan te raden om de oude licht dimmer te vervangen voor een led- dimmer. Waarom? Omdat de oude dimmers die gebruikt worden bij gloeilampen vaak niet geschikt zijn voor led- lampen. Tot slot is het belangrijk om vooraf informatie over te winnen of een led- lamp wel dimbaar is. Dat is namelijk niet altijd het geval.

De APK is er niet voor niets 0 22

De APK is er niet voor niets

Als je van te voren zou weten welk onderdeel van jouw auto vervangen zou moeten worden om meer kosten te voorkomen dan zou je veel geld kunnen besparen. Helaas werkt het zo niet! Je hebt in de meeste gevallen geen flauwe notie wanneer er iets kapot zal gaan bij jouw auto. Bij een APK wordt gekeken of de auto aan wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet en of er onderdelen (bijna) kapot zijn. Voorkom dat je auto tijdens de APK wordt afgekeurd en kijk hem vooraf zelf na. Vaak zijn het kleine dingen waarop de auto wordt afgekeurd zoals een niet werkend achterlicht of slechte ruitenwisserbladen. Het RDW heeft een APK keuringsschema waarop precies te zien is wanneer een auto gekeurd moet worden. 

Hoe kun je besparen op onderhoudskosten van je auto?

Wanneer je denkt te bezuinigen op het overslaan van een onderhoudsbeurt van je auto kom je bedrogen uit. Een goed onderhouden auto (met ingevuld onderhoudsboekje) brengt meer op bij de verkoop dan een auto met achterstallig onderhoud. Daarnaast is goed onderhoud ook een nodig om de veiligheid te garanderen. Veel onderhoud kun je zelf verrichten zoals bijvoorbeeld zelf de olie controleren en bijvullen. De bandenspanning en de verlichting kun je ook makkelijk zelf controleren en wanneer deze in orde zijn verhoogt dat ook de veiligheid. Deze kleine gebreken kun je makkelijk zelf vervangen. Bij reservedelenstore.nl auto onderdelen vind je meer dan 1 miljoen merk gerelateerde onderdelen. Door gebruik te maken van merk gerelateerde onderdelen weet je zeker dat jouw onderdelen de juiste kwaliteit hebben.

Mogelijkheden voor eigen reparatie van auto’s beperkt

Auto’s worden door alle nieuwe techniek steeds minder geschikt om zelf te repareren. Dit komt door alle nieuwe elektronica en omdat de motoren van steeds meer automerken zijn voorzien van sensoren en elektronische aansturing. Toch zijn er nog onderdelen van een auto die jezelf probleemloos kunt repareren ook al hangt dit sterk af van jouw eigen technische kennis. Heeft jouw auto nog traditionele gloeilampen als verlichting dan kun je hiervan eenvoudig zelf de lampen vervangen. Dit geldt ook voor het vervangen van ruitenwisserbladen, bougies en de accu. Wanneer je deze onderdelen besteld via reservedelenstore.nl dan bespaar je veel geld. Daarnaast spaar je ook een bezoek aan de garage uit. Helaas zul je voor problemen met de auto-elektronica, het koelsysteem, de airco, de motor en de versnelling altijd naar een garage moeten. Dit kun je bij de huidige auto’s niet meer zelf herstellen.

Beter uit met merk gerelateerde onderdelen

Wanneer je zelf onderdelen gaat vervangen gebruik dan alleen merk gerelateerde onderdelen. Deze zijn het meest geschikt voor jouw auto en voldoen aan alle kwaliteitsnormen en eisen. Merk gerelateerde onderdelen kun je eenvoudig bestellen via reservedelenstore.nl. Hier vind je voor elk merk auto de juiste onderdelen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks