Overstappen van energiemaatschappij, hoe pak je dat aan? 0 703

Overstappen van energiemaatschappij

Uit recent onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat veel mensen een lange periode bij dezelfde energieleverancier doorbrengen. Waarom zou je immers overstappen als je tevreden bent over je huidige energiecontract? Toch blijkt het maken van een overstap in veel gevallen positief uit te pakken. Overstappen van energiemaatschappij levert niet alleen veel interessante financiële voordelen op, maar kan ook bijdragen aan een duurzame samenleving. De energietransitie is inmiddels in volle gang en niet iedere energieleverancier is hier al op voorbereid. Door te kiezen voor een groene energieleverancier, draag je je steentje bij aan het milieu en kan je ook nog eens veel geld besparen. Genoeg redenen om een overstap te overwegen, maar hoe pak je dat dan aan?

Energie vergelijken

Wanneer je overweegt om over te stappen van energieleverancier, wil je logischerwijs meer weten over de verschillende voordelen die hierbij komen kijken. De vraag of het rendabel is om over te stappen, is enkel te beantwoorden door energie te vergelijken. Dit kun je op meerdere manieren aanpakken. Wij zetten ze voor jou op een rijtje:

  • Ervaringen van ander consumenten lezen is een goede leidraad als je meer over een bepaalde energiemaatschappij wilt weten. Nuon ervaringen van de gemiddelde consument kunnen een waardevolle bijdrage leveren als je een definitieve beslissing wilt maken. Deze vertellen je veel over de kwaliteit, het klantencontact en de prijs van de door hun opgestelde energiecontracten
  • Vergelijkingstools worden steeds vaker ingezet om de goedkoopste deal te ontdekken. Deze tools zijn eenvoudig in gebruik en stellen de consument in staat om direct in één oogopslag te zien waar ze het voordeligst uit zijn. Uiteraard dient een online vergelijkingstool enkel als leidraad gezien worden. Als consument moet je zelf nog onderzoek doen naar de verschillende diensten, maar het geeft je alvast een goed idee van de voordeligste keuze. Hierdoor is de keus sneller gemaakt.
energie vergelijkingstool
bron: https://www.energievergelijking.nl/

Energiecontract afsluiten, waar moet je op letten?

Wanneer je een geschikte energieleverancier gevonden hebt, is het hoog tijd om je huidige energiecontract onder de loep te nemen. In het kader van energie besparen is het immers niet alleen noodzakelijk om je energieverbruik te verlagen, maar ook inzicht te krijgen in je huidige verbruik. Maak hierbij gebruik van de meest recente jaarafrekening. Zo kun je gemakkelijk uitrekenen bij welke energieleverancier je het voordeligst uit bent. Soms lijken energiemaatschappijen bijvoorbeeld voordeliger, maar blijkt dit plotseling voor jou niet te gelden omdat het energieverbruik te hoog of te laag ligt. Daarnaast is het belangrijk om te weten over welk contract je op dit moment beschikt. Is er sprake van een contract voor onbepaalde tijd? Dan kan je probleemloos overstappen naar een andere energieleverancier. Beschik je over een contract voor bepaalde tijd en is die periode nog niet verlopen? Dan ligt het iets complexer.

Bij een contract voor bepaalde tijd ben je volgens de wet verplicht om de periode vol te maken. Als je toch besluit het contract tussentijds op te zeggen, zal hier vaak een boete op komen te staan. Dit hoeft echter geen struikelblok te zijn. In veel gevallen is een nieuwe leverancier bereidt om deze kosten te vergoeden als je bij hun een contract afsluit. Dit geldt echter niet bij iedere energiemaatschappij. Neem daarom contact op met de leverancier die van jouw voorkeur geniet en bespreek de mogelijkheden om kosteloos over te stappen.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boodschappen online bestellen 0 24

Boodschappen online bestellen

Ben je onlangs verhuisd en naarstig op zoek naar een snelle manier om jouw voorraadkasten te vullen? Het doen van boodschappen in de dichtstbijzijnde supermarkt is leuk om alvast een beetje de omgeving te leren kennen, maar voor grote boodschappen is het verre van praktisch. Het scheelt een hoop gesjouw en gestress wanneer je je boodschappen online bestelt en gemakkelijk laat thuisbezorgen. Zeker wanneer je nog met spierpijn zit van de verhuizing, is het prettig dat het inrichten van je keukenkastjes het enige is wat je nog zelf moet doen.

Online boodschappen bestellen

Het online bestellen van boodschappen is natuurlijk niet nieuw. Veel supermarkten bieden deze service al een poosje aan. Maar een supermarkt die zich volledig online bevindt, biedt veel voordelen ten opzichte van een extra service van een fysieke supermarktketen. Ten eerste kan een online supermarkt zich volledig richten op het aanbieden van deze dienst en daardoor is de geboden service en klantvriendelijkheid veel hoger dan bij bedrijven die met meerdere taken te maken hebben. Ten tweede kunnen de kosten flink worden gedrukt omdat er minder uitgaves zijn. Zo wordt er onder meer bezuinigd op supermarktbevoorrading en kassapersoneel. Deze besparing kan worden doorberekend aan de klant, waardoor het te betalen bedrag bij het online boodschappen bestellen een stuk lager uit kan vallen dan je gewend bent. Tel daar bij op dat het sowieso voordeliger is om in bulkverpakkingen in te kopen in plaats van kleine portieverpakkingen en je rekent jezelf al helemaal rijk!

Geen kosten maken om naar de supermarkt te gaan

Als je dan toch aan het uitrekenen bent hoeveel je kunt besparen door jouw boodschappen online te bestellen, vergeet dan ook zeker niet de kosten van je eigen vervoer mee te rekenen. Als jij altijd op de fiets boodschappen doet, dan is dat natuurlijk super, maar een krat bier of een grootverpakking cola vervoeren wordt dan al erg lastig. Voor grote boodschappen pakken we toch al vrij snel de auto. Ook willen we dan graag een groter aanbod dan de lokale supermarkt heeft en rijden we dus algauw naar een supermarkt een eindje verderop. Waarschijnlijk sta je er niet bij stil, maar juist deze kleine ritjes zijn enorm slopend voor het milieu en je portemonnee, maar zeker ook voor de gezondheid van jouw auto, die alweer op de bestemming is voordat deze überhaupt is warmgedraaid. Door je boodschappen thuis te laten bezorgen, kan jouw auto lekker op de oprit blijven staan en dat scheelt een hoop geld!

Boodschappen laten bezorgen vanaf € 50,-

Je vraagt je misschien af of er geen verborgen kosten zijn bij het online bestellen van jouw boodschappen. Hoe is het immers mogelijk om zo goedkoop boodschappen te doen en deze dan ook nog een te laten thuisbezorgen? Wanneer je een bestelling vanaf € 50,- plaatst, loont het voor de online supermarkt om jouw boodschappen thuis te brengen. Daarom is er ook een minimum bestelbedrag ingesteld. Ook kan de online supermarkt vanaf een bepaald bedrag waar maken dat de boodschappen gratis worden thuisbezorgd. Zo geldt bijvoorbeeld dat de online supermarkt jouw boodschappen bezorgen gratis vanaf € 50,-. Dat lijkt misschien een flink bedrag, zeker wanneer de boodschappen online zo goedkoop zijn, maar als jij je voorraadkast volledig wil vullen dan zal je zien dat je een flink volume nodig hebt en dan is dat minimale bestelbedrag zo bij elkaar gespaard!

Scooter kopen? Zo kies je de juiste scooter voor jou! 0 31

Scooter kopen

Met een scooter door de stad cruisen op weg naar een leuk terras, het strand of naar vrienden. Zie je het al voor je? Een scooter is perfect voor kleine en grote ritjes. Nooit meer in de file staan, goedkoop in aanschaf en brandstof en ook nog eens heel trendy. Een scooter kopen heeft echt veel voordelen voor jou. Wil je een scooter kopen, maar weet je niet welke scooter het beste bij je past? Dankzij deze tips cruise jij binnenkort geheel in stijl door de stad! 

Ga je voor een benzine of elektrische scooter?

Allereerst de vraag: ga je voor een benzine scooter of liever voor een elektrische scooter? Als je voor de goedkoopste optie wil gaan, is een benzine scooter de beste optie voor jou. Bij deze scooterwinkel kun je al een nieuwe benzine scooter kopen vanaf €899. Wil je liever duurzaam reizen? Dan is een elektrische scooter meer jouw ding. Veel mensen denken dat een elektrische scooter heel duur is, maar dat valt reuze mee. Je hebt namelijk al een elektrische scooter voor €1.199. En bijkomend voordeel: je hoeft nooit meer te tanken! Scooter aan de lader als je ‘s avonds thuis komt en ‘s ochtends weer met een volle accu de weg op. 

Ga je voor merk of voor plezier?

Als je aan scooters denkt, denk je al snel aan de rode klassieker van Vespa. Maar naast de Vespa scooters zijn er nog zoveel meer opties. Zo heb je scooters van Piaggio, het bedrijf dat ook Vespa scooters maakt. Allebei mooi wat betreft design en rijcomfort. Het prijskaartje is iets minder mooi. De prijzen van scooters van o.a. Senzo en IVA zijn wat schappelijker. Gelukkig hoef je bij deze scooters niet in te leveren op rijcomfort en kwaliteit. Je betaalt gewoon wat minder voor het merk zelf. 

Maak altijd een gratis proefrit als dat kan

Als je naar scooters gaat kijken, heb je altijd wel een paar favorieten. Je kunt ze natuurlijk gewoon zo online bestellen. Tegenwoordig worden zelfs scooters (eventueel rijklaar) aan huis geleverd. Toch zou ik je aanraden om altijd even een proefritje in te plannen als dit kan. Zo kun je echt ervaren of de scooter bij je past. Misschien is de scooter die je op het oog hebt wel iets te klein voor je, bijvoorbeeld. Je weet het maar nooit.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks