Wat geef ik mijn vriendin cadeau? 0 19

Wat geef ik mijn vriendin cadeau?

Je vriendin is bijna jarig. Het is dus tijd om een cadeautje voor haar te scoren. Veel mannen vinden het lastig om een cadeau uit te zoeken voor hun vriendin. Natuurlijk kun je het gewoon aan je vriendin vragen wat ze graag hebben wilt, maar dan heb je eigenlijk de eerste minpuntjes al gescoord. Vrouwen willen graag verrast worden, maar dan wel met iets wat ze echt graag hebben willen. Dus ben je weer terug bij af, want dat vind je nu juist zo moeilijk. Want wat wil ze nou heel graag hebben?

Ga je voor de romantiek of niet?

Je hebt ook vrouwen die zeggen dat ze niet weten wat ze graag willen hebben of dat ze geen cadeautje hoeven. Maar wat zijn ze stiekem teleurgesteld als je op hun verjaardag met lege handen staat of aankomt met die handige stofzuiger dat ze het meest onromantische cadeau ever vinden.

Ga je voor de romantiek of niet

Een veilig of een hartverwarmend cadeau?

Veilige cadeautjes zijn bijvoorbeeld een lekker luchtje of een cadeaubon van die mooie luxe parfumeriezaak. Maar maak je ze daar ook echt heel blij mee? Je wordt al een stukje warmer als je kiest voor een cadeau met betekenis. Bijvoorbeeld door die prachtige foto van jullie samen uit te laten vergroten en in een mooie lijst te doen. Geef een armbandje met een lieve tekst of een romantisch uitje voor met zijn tweeën.

Zet je sensoren op scherp

Soms zijn er vrouwen die subtiele hintjes geven op de dagen voorafgaand aan hun verjaardag. Bijvoorbeeld een magazine open laten liggen op de bladzijde waar die mooie designerstas op staat. De kans is groot dat je de hint niet doorhebt als ze er geen pijlen bij zet en je nog eens extra wijst op die mooie tas. Je slaat waarschijnlijk het magazine dicht en bergt het op. Je kunt haar ook mee naar de stad nemen om te winkelen en scherp in de gaten houden bij welk item ze langer blijft staan of twijfelt om het te kopen.

Een heel bijzonder cadeau

Wil je nu echt een goede beurt maken, dan ga je voor gouden ringen. Goud ziet er waardevol uit, net zoals je vriendin. Het wordt niet voor niets vaak gebruikt voor trouwringen, dat komt omdat gouden ringen ook een enorme symbolische waarde hebben. Het goud symboliseert namelijk de band tussen twee mensen. Het materiaal is onvergankelijk hopelijk net zoals de band die jullie hebben. De gouden ringen mogen natuurlijk ook vriendschapsringen zijn. Het wordt alleen lastig om volgend jaar dit geweldige cadeau te evenaren.

gouden ringen

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snel spiermassa opbouwen 0 26

Snel spiermassa opbouwen

Je traint echt aanzienlijk en toch is je spieropbouw niet wat je had gehoopt. Uiteraard kan dit ook liggen aan je bouw en spiersamenstelling. Trainen is oké maar las ook een paar vrije dagen in. Je lichaam zal moeten herstellen. Door herstel zullen je spieren gaan groeien. Spieren gaan eigenlijk altijd een beetje kapot en zullen zich dan de volgende dagen gaan herstellen, plus dat er meer spiermassa bijkomt. Dit gaat echter niet binnen een week.

Bouwstenen

Wat je eigenlijk nodig hebt zijn de juiste bouwstenen. Spierherstel verkrijg je door eiwitten tot je te nemen. Spieren in het menselijk lichaam worden door middel van eiwitten opgebouwd. Echter, niet iedereen heeft dezelfde hoeveelheid eiwit nodig. Mensen die met krachttrainingen bezig zijn hebben meer eiwitten nodig, om spierweefsel te genereren. Zonder eiwit zal dat niet lukken.

Verschillende eiwitten

Het ene eiwit is het andere niet. Belangrijk om te weten, wanneer je spiermassa wilt kweken. Het i makkelijk om te weten welke eiwitten het meest geschikt zijn. Wat kan je zoal uit je voeding halen en is het gebruik van eiwitshakes een aanrader?

De juiste voedingsstoffen

Met flink sporten worden al je spieren belast. Ze vertonen na een stevige training kleine scheurtjes. Om deze weer te herstellen gebruikt je lichaam aminozuren. Aminozuren ontstaan, doordat eiwitten die in het spijsverteringskanaal terechtkomen, worden opgesplitst in verschillende bouwstenen, waaronder aminozuren. Simpel gezegd zijn eiwitten het voorstadium van aminozuren. Aminozuren komen via de bloedbaan in je spieren en zullen voor herstel zorgen.

Dierlijk of plantaardige eiwitten?

Welke eiwitten kun je nu beter tot je nemen voor het juiste herstel en groei van je spiermassa?
Eiwitten van dieren zijn altijd beter dan de plantaardige variant. Dierlijk eiwit heeft een completer aminozuur profiel. Scheurtjes in spieren zullen beter worden aangevuld. De omvang van een spier groeit, door het eten van vlees, bepaalde vissoorten (witvis zoals kabeljauw) en eieren. Kleine hoeveelheden eiwitten, komen ook voor in plantaardige voeding. Rijst, aardappels, noten en soja. Bedenk wel dat rijst en aardappelen ook veel koolhydraten in zich hebben. Wil je het eiwitgehalte in je lijf omhoogbrengen met rijst of aardappelen, besef dan dat je hier grote hoeveelheden van moet eten. De koolhydraten die je dan binnen krijgt zorgen niet voor groei van je spiermassa maar van je vetgehalte. Dierlijk eiwit is dus altijd beter.

Spiermassa opbouwen met behulp van eiwitshakes

Essentiële aminozuren kan ons lichaam niet zelf maken en moeten we dus uit ons eten halen. Ben je een krachtsporter of loop je marathons? Dan kun je wel wat extra eiwitten gebruiken. Het is bijna ondoenlijk om de eiwitten aan te vullen met je dagelijkse portie eten. Eiwitshakes zijn proteïnepoeders die je kunt oplossen in vruchtensap, melk of gewoon water. Deze eiwitten worden gewonnen uit zuivel, dit is de whey-eiwit. Eiwitshakes zijn er ook op basis van soja. Deze substanties bestaan geheel uit eiwitten en bevatten niet of nauwelijks vetten en koolhydraten. De eiwitten die je uit shakes haalt worden vrijwel direct door het lichaam opgenomen. Beiden eiwitshakes zijn goed. De zuivel zowel als de sojavariant.

Snel spiermassa

Hoeveel gram eiwit heb je nodig

De recreatieve sporter heeft aan de maaltijden die ze gebruiken genoeg, om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Melk, kaas, kip en gehakt bevatten genoeg eiwitten om aan de behoefte van de gemiddelde man/vrouw te voldoen. Mannen tot 30 jaar eten gemiddeld zo’n 95 gram per dag en vrouwen 68 gram. Doe je echter aan krachtsport en wil je dus sneller spiermassa opbouw, dan is 110 tot 160 gram per dag nodig voor iemand die 80 kilo weegt.

Puur natuur is altijd beter!

Om voldoende eiwitten binnen te krijgen, is voor iemand die gewoon recreatief sport, een extra eitje of een cracker met kipfilet voldoende. Moet je echter veel voedsel eten om te voldoen aan de hoeveelheid eiwit, dan kun je als extra eiwitbron een eiwitshake overwegen. Vooral direct na een zware training of wedstrijd is een eiwitshake een goede keus!

Je iPad beschermen tegen schade 0 19

je ipad beschermen

Stel je eens voor hoe verschrikkelijk het is als je nieuwe iPad in stukken wordt gebroken of als je een paar weken nadat je het hebt gekocht een kopje koffie op je gadget morst. Dit kan worden opgelost voordat het gebeurt door het te beschermen en te behouden met perfecte accessoires en een verzekering die de duurzaamheid van je iPad ten goede komt. Hieronder staan enkele acties die je kunt ondernemen om jouw iPad te beschermen tegen eventuele schade.

Screenprotector

Als eerste gebruik je een goede screenprotector. Dit kan krassen op je iPad-display voorkomen. Hoewel Apple-glas sterk en krasbestendig is, gebruik je bij voorkeur een bekende screen protector. Er zijn veel opties voor screenprotectors. Je kunt doe-het-zelf screenprotectorsets kopen bij zowat elke winkel die de iPad, maar je kunt na aankoop ook een professional inschakelen om de screenprotector te plaatsen. Dit betekent dat je vrij van krassen bent zolang het goed wordt aangebracht zonder luchtbellen.

iPadhoezen

Naast de screenprotector kun je ook een origineel Ipad hoesjes van Iphone-cases.nl aanschaffen. Dit kan je gadget echt beschermen tegen zowel hoge als lage temperaturen. Je kunt kiezen uit een iPad Smart Cover met een netwerk, die de iPad automatisch aanzet wanneer deze met magneten wordt geopend. Het kan ook worden terug gevouwen om het apparaat te ondersteunen voor beter typen of betere weergave. Er zijn veel iPad-hoesjes die beide zijden van je iPad kunnen beschermen en dit kan ook extra bescherming tegen druk zijn wanneer je gadget op de grond valt of wanneer er wordt gemorst met water.ipadhoezen

Wees voorzichtig met vloeistoffen

Het gebruik van een iPad-hoes kan geweldig zijn, hoewel het beperkt is omdat je je gadget tegen alle vloeistoffen wilt beschermen. De beste manier om dat te doen, is om je iPad uit de buurt van water te houden en hem niet naast je koffiemok te leggen. Houd je iPad dus op veilige afstand van vloeistoffen. Een iPadhoes zal wel wat bescherming bieden, maar is net als de iPad zelf niet geheel waterproof.
Een andere manier is om een beetje extra aandacht te geven aan je iPad door hem in een rugzak- of messengertas te stoppen. Zo kun je de iPad van de ene plaats naar de andere vervoeren zonder je zorgen te maken over storingen zoals in het vliegtuig, de bus of trein. Je kunt zelfs wat extra vulling in de tas of koffer toevoegen om schade te voorkomen die kan optreden als je de tablet te hard schampt.

iPad en jonge kinderen

Misschien heb je een gezin met jonge kinderen die nog niet volledig begrijpen hoe kwetsbaar een iPad is. Dit betekent dat ze je iPad gemakkelijk kunnen vernielen wanneer ze deze in handen krijgen. Natuurlijk wil je je iPad met je kinderen delen voor zowel educatie als entertainment, maar het beste leg je dan beperkingen op door middel van wachtwoorden en een toeziend oog, zodat je iPad niet besmeurd raakt met pindakaas of zoek raakt in je eigen huis als speelgoed.

Verzekering

Tot slot, voor de beste verzekering met volledige bescherming is het gebruik van een verzekeringsmaatschappij om eventuele schade te dekken het overwegen waard. Dit kan behoorlijk duur zijn, maar vergeet niet dat je iPad gevoelig is voor ongelukken en gestolen zou kunnen worden, dit kan een goed moment zijn om te overwegen een verzekering voor je gadgets aan te schaffen, wat een perfecte dekking kan zijn voor al die incidenten.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks