3 stappen voor een veiligere werkomgeving 0 94

3 stappen voor een veiligere werkomgeving

Veiligheid op de werkvloer is al jaren een heikel punt. Ondanks dat steeds meer werkgevers het belang van de veiligheid van hun werknemers voorop zet, gaat het ook nog al te vaak mis. Ieder jaar weer gebeuren er gevaarlijke ongelukken op de werkvloer, soms zelfs met fatale afloop. En niemand van hen die het aan zag komen toen zij ’s ochtends naar het werk gingen.  

Veiligheid op de werkvloer zou voor iedereen de belangrijkste prioriteit moeten zijn. Zeker in werkgebieden waar veel fysiek werk wordt geleverd of waar met schadelijke stoffen wordt gewerkt. Ook de leidinggevenden en werknemers horen van alle veiligheidsstandaarden op de hoogte te zijn. Denk bijvoorbeeld aan de NEN 3140 in de elektrotechniek. Hierbij zou het zeer gunstig zijn als in elk geval de leidinggevende en de werkgever een training heeft gevolgd. Natuurlijk moeten ze ook toegewijd zijn om de regels en richtlijnen op te volgen. Want één ongeval is natuurlijk nog altijd één te veel. Wil jij een veiligere werkomgeving creëren? Volg dan in elk geval de volgende 3 stappen!

1.         Zichtbare betrokkenheid van het management

Het management heeft logischerwijs een voorbeeldfunctie binnen iedere organisatie. Daarom is het belangrijk dat zij zichtbaar betrokken zijn bij de veiligheid op de werkvloer. Dit kunnen zij bijvoorbeeld laten zien door opleidingen en cursussen te volgen of deze aan te bieden aan de werknemers. Daarnaast is het belangrijk dat ze in gesprek gaan met het personeel en uitleggen waar er nog verbetering mogelijk is. Denk bovendien ook aan het volgende:

  • Vaak zien inspecteurs van de Arbowet dat werkgevers er wel op hameren dat hun personeel zo veilig mogelijk werkt, maar dat ze deze regeltjes zelf wel aan de laars lappen. Zo vergeten ze hun veiligheidsschoenen aan te trekken of nemen ze de regels op de werkvloer gewoon niet zo nauw. In dat geval is de overtuigingskracht van de werkgever ook direct verloren. Zorg er daarom altijd voor dat je als werkgever het goede voorbeeld geeft.
  • Welke consequenties zijn er als iemand zich niet aan de veiligheidsregels houdt? Wees hier als management direct duidelijk in en blijf deze ook consequent volgen. Denk tevens ook aan het belonen en waarderen van veiligere keuzes. Wanneer iemand een hvk opleiding wilt volgen, is dit bijvoorbeeld enkel aan te moedigen!

Zichtbare betrokkenheid van het management

2.         Creëer verantwoordelijkheidsgevoel bij het personeel

Vervolgens is het ook belangrijk om het team enthousiast te maken over deze ontwikkeling op de werkvloer. Zorg ervoor dat iedere laag van het team op de hoogte is van de richtlijnen en dit allemaal even belangrijk vinden. Om dat voor elkaar te krijgen moeten de werknemers zich één voelen en het gevoel hebben dat ze onderdeel zijn van iets groters. Dat lukt niet in één dag, dus besteedt hier voldoende tijd aan.

3.         Werk nieuwe medewerkers direct goed in

Natuurlijk werkt deze veiligheidsaanpak alleen als iedereen zich even goed aan de regels en richtlijnen houdt. Dit geldt uiteraard ook voor nieuwe medewerkers, maar daar moet wel extra aandacht in geïnvesteerd worden. Voordat iemand überhaupt op de werkvloer aanwezig mag zijn, moet deze eerst getraind worden op alle relevante veiligheidsaspecten. Laat mensen nooit aan het werk gaan als ze het ‘Safety First’ principe nog niet onder de knie hebben. Zo blijft deze cultuur voortleven op de werkvloer en daar heb je als werkgever uiteindelijk alleen maar baat bij in de toekomst.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een systeemvloer leggen 0 20

Laat een systeemvloer leggen

Wanneer u in het bezit bent van een magazijn, heeft u vast ruimte nodig. Ruimte om bijvoorbeeld uw goederen of producten te stallen. Hetzelfde geldt voor een loods, kantoor, opslag, werkplaats of showroom. Ruimte is geld. Waarschijnlijk bent u al genoeg geld kwijt aan het magazijn, hierdoor wilt u de bestaande ruimte wel optimaal benutten. Waar veel ondernemers vaak niet aan denken, is dat deze zo gewilde ruimte door een vloer erg eenvoudig én voordeliger is te creëren. Met een vloer kunt u namelijk letterlijk vrijwel alle kanten op. Wij kunnen bijvoorbeeld aanraden om u eens te verdiepen in de mogelijkheden die een Systeemvloer biedt. Deze vloer heeft een staalconstructie die u de mogelijkheid geeft om in de hoogte te bouwen. Hierdoor ontstaan er verschillende etages waar u uw spullen kunt stallen, uw koopwaar op kunt tonen of andere goederen kunt opslaan.

De kosten van een systeemvloer

U bent pas een echte ondernemer wanneer u, u direct afvraagt wat dit geintje moet kosten. Gelukkig hebben wij goed nieuws voor u wat betreft de prijs. De aanleg van een systeemvloer is zeer betaalbaar. Natuurlijk zijn de totale kosten van een systeemvloer afhankelijk van een aantal specifieke factoren. Zo heeft elke materiaalsoort een eigen prijs. Ook speelt het draagvermogen van de vloer een belangrijke rol. Het draagvermogen van een systeemvloer begint vanaf 25 kilogram per vierkante meter. Ook de kolomafstanden zijn erg bepalend voor de uiteindelijke prijs. De kolom is het vierkant, de rechthoek of de driehoek waar een etage op rust. Zijn deze groter? Dan houdt dat in dat er zwaardere kolommen en profielen worden gebruikt. Natuurlijk heeft dit een effect op de kosten van de vloer. De maximale kolomafstand is twaalf meter. Zo hebben al deze factoren, afhankelijk van uw specifieke wensen, invloed op wat u uiteindelijk voor uw vloer betaalt. Het is wel zeker dat u altijd minder betaalt voor de vloer dan voor de aanschaf van een geheel nieuw pand of een complete verbouwing.

kosten systeemvloer

Schakel de specialist in

Jarenlang is Nolt Mezzanine dé koploper wanneer het gaat om het leggen van diverse vloeren, waaronder systeemvloeren. Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Raamdecoratie 0 31

Aan de aankleding van een woonkamer, slaapkamer of werkplek wordt vaak veel tijd besteed aan kleur, vormgeving en de juiste indeling. Ook raamdecoratie speelt zeker mee in de uitstraling en kan jouw woon of werkplek echt afmaken. Raamdecoratie wordt vaak als iets praktisch gezien, dat is het natuurlijk ook, maar daarnaast heeft het ook zeker aankleed functie.

Wat past bij mij?

Er is veel keuze in raamdecoratie. Zo kun je kiezen voor gordijnen, jaloezieën, rolgordijnen of lamellen. Voor je een keuze gaat maken is het goed om eerst te noteren welke functies de raamdecoratie voor jou moet hebben. Wil je een ruimte verduisteren, wil je minder inkijk of is het puur ter decoratie? Daarnaast is het ook goed om te weten waar en hoe je de raamdecoratie wil bevestigen. Voor een dakraam bijvoorbeeld is niet elke raamdecoratie geschikt. Of doe je een kantoorruimte huren, dan mag je misschien niet boren. Hieronder hebben we een aantal soorten raamdecoraties toegelicht.

Wat past bij mij vouwgordijnen

Gordijnen

Gordijnen zijn geliefd om een aantal redenen. Ze geven veel sfeer en warmte aan een ruimte, gordijnen maken je interieur af. Tevens zijn ze te verkrijgen in verschillende materialen, kleuren en zelfs printjes. Dit maakt dat ze altijd passen, welke woonstijl je ook hebt. Gordijnen kunnen ook verschillende functies hebben. Zo zijn er verduisterende gordijnen, maar ook gordijnen die inkijk verminderen en wel nog genoeg licht binnen laten. Daarnaast kun je met deze raamdecoratie ook weer leuk combineren met andere soorten zoals bijvoorbeeld jaloezieën.

Duo rolgordijnen

Een duo rolgordijn, is heel handig wanneer je snel wilt afwisselen tussen licht en donker, openheid en privacy. De duo rolgordijnen bestaan uit 2 stoflagen die je ten opzichte van elkaar kunt laten bewegen. Als je voor deze raamdecoratie kiest heb je zowel sfeer als functionaliteit. En door de verschillende kleuren en afwerkingen een echte trend van dit moment!

Dakraam rolgordijnen

Wanneer je een dakraam op je woon of werkruimte hebt is het ook fijn wanneer je hier de juiste decoratie voor kunt vinden. Dit is vaak lastiger dan bij een gewoon raam, omdat de decoratie ander bevestigd moet worden. Hierdoor is er ook minder keuze. Gelukkig zijn er de dakraam rolgordijnen. Deze zijn functioneel, makkelijk aan te brengen en ook nog eens leuk voor het oog. De dakraam rolgordijnen kunnen volledige verduisteren en warmte reflecteren. Door de keuze in kleuren vind je zeker wel de decoratie die het beste past bij het interieur.

Voor nog meer verschillende soorten raamdecoratie, uitleg over die verschillende soorten en bijbehorende foto’s kunnen we je aanraden om eens een kijkje te nemen op raamdecoratie.com. Hier vind je alle soorten en maten, in verschillende kleuren en voor een leuke prijs.

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks